Saturday, June 29, 2013

1st TiMe ExpErieNce.....n It wAs tHe bEsT!!!

Hohoho...al kisah ptg semlm br bgn tido n mandi2.. lps solat zohor dpt mesej dr Mael....

"Kak Non..korang nk ikot tak teman saya tgk GIG mlm ni kat KL... kwn saya punya band"

Mula2 aku laju jawab taleh join sbb ada zumba selalunya buat 2 session hingga pukul 8 ++ mlm... pastu mael kata : "performance start kul 9...saya amik akak kat uia kul 8".. perghhhh~~~da tu aku ape lg....terus on la.... :p

Yela..on sbb depa perform kat satu restaurant Italy (Nero Fico) kat KL...bukan dlm club....i know where i stand bebeh... titik topik tu..heh...

So we went there around 8.15...dr uia..pastu sesat.. hahaha..sengal Mael...ralit borak sampai miss simpang..kehkehkeh...sampai2 dlm pukul 9++...Mael kata depa start kul 9.. tapi tadek nmpk btg idung pon...lol..n since Mael nk belanja...kami pun menengok2 menu.




Dlm duk tgk menu tu...duk gelak gile sbb nm dish dlm bhs itali...sepatah haram tak tau amende since dia tadek gmbr...Min siap google bagai..haha...aku plak pilih je yg biase dgr...lol

Caesar salad as an appetizer n pasta penne ape kebende ntah nm dia for me,  while Min amik bolognese n Mael amik chicken wings n corn tortilla with beef bla bla bla...


 

So,..waiting for the food n for the gig to start, we were judging that how n what we gonna do if the food is bad n the band is suck? lol...n laughing crazily because Mael himself never heard them performing..heeee..

Around 10, Mael's frens start to do microphone n instrument check n we were introduce and greeting each other while waiting the singer ready.....n guest what!!!!

The band is super duper hyper terer best bester bestest like seriously I'm not lying!!!! n it's..........



I was like falling in love with a first sight n as they r a pop jazz band...they just put another bonus point in my consideration just because they play pop jazz.. ahahhahha.. and I'm a fan of this genre...... LoL

I really would recommend this band which consist of Kevin, Cliff, Farouk n Grace (if I spell their name correct)..go n check their FB *click on FAZZ above* as they r really really really super talented people. n I was amazed with Grace playing the keyboard, Farouk with the bass n Cliff with his drum!!! not to forget the beautiful jazz voice from funny cutey Kevin as a singer!!!

so my mark.... 10/10!!!! 
n guys!!! u r totally rock!!!! I LOVE FAZZ!!!

p/s: Do like Big & Small FB too as the Singer's voice is awesome!!!

Min, Me n Grace

Grace, Mael n Me




FAZZ Band
FAZZ duet with Big & Small Duo singers
Big & Small Duo 









Friday, June 28, 2013

:: pAsSpOrt ::

permasalahan passport haku...

haktuuihh betul..semalam check passport haku yang dibuat tahun 2009, expired tahun depan on Februari.. pastu kalau jadik pegi Japan bulan 11 ni, I need to prepare a visa nak masuk.. n to prepare a visa to enter Japan, u need min rm8k in ur bank statement so that they gonna approved ur visa..

However, reads some news stated that u do not need to prepare a visa, starts on July 1st, 2013 if u have a passport with a cip sign in front of the book.

Which lead me to check mine... n hoihoihoi.. passport i tadek la chhoiiiiihhhh~~~~

 adoi la!!! 

makna kata lain, aku ada 2 choice, either ko g rompak bank tetibe curik 8k masuk bank pastu da siap buat visa g pulangkan balik.. pui~

or, change my passport yang jugak memerlukan duit rm300 utk 5 tahun ... double adoi la ni...heh~ 

tapi kalau nak dibandingkan... kiranya rm300 lagi cheaper la kan dr rm8k.... ahahhahahha... macam bangang la kalau nak masuk penjara semata kan.. kehkehkeh..

tapi sebenarnya main problem aku bukan tu... main problem aku sebab ni...


ahahhahahha.. sebab passport lama da banyak cop n aku adalah pengumpul cop passport ni.. kehkehkeh.. ngengada la u ni.. pui~

Thursday, June 27, 2013

:: taRikH LahIr ::

Wanna share something with all of you naaa...

Tadi duk sesiapkan kerja Dr Rustam pastu tetibe cam emo tak paham ape mende data key-in aku masa buat  report planning guna SPSS dulu...

n cam biasela , aku kalau emo suka berangan jap... ahhaha.. kantoi di situ.. pastu tetibe teringat... masa join Exchange student kat Bangkok aritu, we were playing one game... macam bila Eddy the MC state something.. u have to sit in a group like given time only for 10 seconds macam tu...

so, mula2 Eddy cakap.. Month of Birth....apalagi mencicit2 carik sape bulan januari sama ngan aku.. then settle... kejap da ok...

soklan 2, eddy tanya Find ur Year of birth... yang ni tayah cakap malu ah sebab bape kerat je yang lahir sama ngan aku 1986... yang lain mostly 90an punya budak.. ahhahahha... rasa loser gile tapi rileks sudeyyy...

Pastu Eddy suruh lagi, perform a large group starting from January 1st until December 30th..... ini mmg best.. sebab bila Eddy bagi microphone kat sorang2, dia macam, January 1st, January 2nd, January 3rd... n we were laughing until December 30th..sumpah best

Then soklan ke empat Eddy tanya, Which day r u born... aku macam.. choooihhhh.. tak penah amik tau kau!!! ahahahhahhaha...pastu duk dalam group yang tak tau.. gile sumpah ini bebetul loser... nampak sangat tak cakna kat dirik sendirik.. kan? kan? ko tau besday ko hari ape? LoL...

Pastu dia tanya lagi skali.. What colour of the day u r born? haaaaaaaaaaaa... ni lagi cengang2 weh... aku tanya kawan thai aku.. u got colour on ur birthday? ahahhahhahahah.. sumpah funny.. diorg ckp. yes.. aku plak macam.. how do u know ur colour on ur bornday? depa gelak lagi n ckp.. it was representing ur Day of ur BornDay... pastu aku macam jakun macam... ahhhhh~ macam tu rupenya.. LoL

so, mmg 2 soklan tu aku compom sedey la weh sebab tak tau hal dirik sendirik.. kehkehkeh.. rupenya2 dekat Thailand.. usually they gonna dress ikut hari .. dan selalunya hari Isnin dan Jumaat kaler yang paling famous yakni Kuning dan Biru.. sebabnya Raja Thailand, Bhumibol Adulyadej, yang lahir pada hari Isnin dan warna biru itu dianggap warnanya Ratu Sirikit yang lahir hari Jumat.... pastu aku macam.. wahhhh~~~ macam tu plak...

so alkisahnya,di  Thailand, setiap hari punya warna tersendiri

Isnin- Kuning
Selasa- Pink
Rabu- Hijau
Khamis- Oren
Jumaat-Biru
Sabtu-Ungu
Ahad- Merah

Sejarahnya  kalau digoogle, macam cakap tu tradisi Hindu, ade jugak yang cakap pengaruh buddism. tapi kebanyakan jugak cerita tu tradisi kerajaan Thailand sejak turun temurun....

tapi bagi aku.. mende ni best sebab dia buat ko tau arini nak pakai baju ape... ahahhahahhha... n disebabkan aku ni hater Kuning... memang sorry la... baju kuning pun aku tadek.. LoL... patut la Monday tu aku blues semacam... kehkehkeh...

nak dijadikan cerita, aku macam tepikir, kalau depa bleh ingat tarikh lahir sampai hari ape diorg lahir n kaler ape, apsal kita Islam melayu ni, nak ingat tarikh lahir ikut Hijrah pun macam lemau.. LoL.. 

kalau korang tanya aku, jawapan aku satu je, aku ingat tapi aku buat2 tak ingat sebab kalau ikut kalendar islam, umo aku da 28.. ahahhaha.. harusla kelihatan muda sebab tu tak berapa nak ngaku umo da nak masuk 28... regardless tru masihi kalendar umo baru 27.. ecceh~..  jenis payah nak terima kenyataan orang kata kan.. LoL..

so, In masihi, I was born on 21 RabiulAkhir 1406 (Jumaat) bersamaan 3 Januari 1986 jam 6.15pm...sebab tu aku ni suka tido nak dekat2 maghrib pastu kul 12 bangun.. bajet time kecik2 lepas nampak dunia, tido sepukul baru nak mintak susu la konon.... ahhahhaah... n which indicating my colour is Blue.... tapi aku suka merah ngan hijau? cebana tu? LoL..haaaa... itu kita tak tau.. ahahha... 

aku selalu cakap kalau kira aku rasa nak lahir bulan ke 4 sebab january macam too soon sangat jenis tak nyempat2 nak tgk dunia.. ahahhaha... n kalau kira Rabiul Akhir adalah bulan ke 4 dlm kalendar islam... so kira bg can a tu kan..... LoL

but still, aku sangat bersyukur lahir on january 3rd regardless tak cukup bulan pun sebab tu badan cekeding macam ni kira mmg genetically kurus weh.. bukan sesaja nak kurus tak makan bagai.. paham tak? LoL

n if u guys wanna check ur date on hijrah, ur colour n ur hari... bleh la google2 skang.. tapi kalau korang malas... bleh check sini.. (click SINI)...n at least u know ur hijriah date of birth... Happy trying... chow~

p/s: almost 5.40.. mata da kuyu weh.. choiiiiihhh~~~

Tuesday, June 25, 2013

aMenDa nOniE???


kRisiS aLmOst UjoNg 2o-aN la Kot eH??

kelmarin, aku check instagram aku.. pastu tangan gatal nak bukak instag Shila Amzah

laju tangan tekan bukak2

tetibe....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

MENANGIS

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.... nak tau apsal? 

sebab Dia amik gambar ngan Bang Nuar aku...

Jealous tau?

sob...sob...sob...

p/s : nOniE GiLak

p/s p/s : masa dia g tgk teater Nyonya n the Gang lakonan fara fauzana n  misha Omar

Saturday, June 22, 2013

:: bErpiKir ::

Bos ajak g Osaka bulan 11...

pastu aku duk pk.. sempat ke thesis siap bulan 9... send letter utk viva... sementara tunggu, grab job research assistant projek bako... jadi enumurator g Sarawak... tunggu panggilan teacher matric uia... ecceh koooooooooo berangannnnnnnnnnn.. tanak kalah kan? kan? bagi sedas kang!!!

ok ok... berbalik pade ajakan keconferencean ke Osaka Japan bulan 11 ni... aku dengar kalau nak buat visa g sana dalam bank masa nak apply visa kena kuarkan statement ade 8k... heh...

cek bank aku... maybank, cimb, muamalat, bank islam, ambank.... campur2 tu... 800 pun aku rasa tak cukup... 80hengget itu aku percaya... gile nak ade 8000....lain  la kalau tetibe ade duit jatuh dr langit 8 guni.... yang tu mmg tak nafi bleh otomatik ade 8juta dlm bank....

bajet hotel 6 hari da rm600... transport kalau ko nak try amik bullet train g Nagoya rm500++... makan lagi.. souvenier or masuk mana2 tmpt tourist attraction lagi... tu pun kalau tolak tak g Universal Studio depa...heh...

adoi la... bukan tak bersyukur lahir dalam keluarga anak saudagar kapal or tokey minyak  kat Iran or Brunei *ecceh... dan dan* tapi tu la... taleh nak pentingkan diri sangat... nak mintak ngan parents maybe ade la kot rezeki masing2 bawah rm10k... tapi kena pk gak.. adik2 lagi 3 org duk blajar... chooiihhhhh....

kalau diorg semua da kawen tinggal aku je blajar takpe... eh, agak2 mau jadik kenyataan kalau tak siapkan thesis ni hoi.. adik ko semua da abih belajar tapi ko duk taip master thesis  lagi memang patut buat hukum hudud pancong kepala ni.. bukan pancung lengan ni...eh.. #ngarut... (hashtag gituuuuu.. ouch.. ahhahahah)

erm.... berpikir... berpikir....minggu depan istikarah la jawabnye... kalau tak g, bila lagi nak g.. Japan kot tu.... perlu completekan gol nak abihkan ASEAN plus three-nye countries before umo 30 ni....buatnya lepas kawen dapat laki kaki propa cakap je lebih pastu ko mintak izin nak g backpack singapore pun tak kasik... mmg menangis air mata darah ni...ermmm.. berpikir.. berpikir...

Friday, June 21, 2013

tHesiS mAstEr???

Da pukul 3 lebih hoi!!! g tido boleh?

adoi la.. masuk hari ni da nak dekat 2 minggu hidup aku tido lepas subuh la, kul 5 pagi la... tau la tgh peod tapi hoi!!! ko tau tak pukul 2 tu adalah timing tido paling nyenyak dalam dunia n masa tu badan bekerja repair ape2 yang patut n kalau ko tido after 2 banyak bahan kimia bleh mendatangkan bahaya kat ko!!! ko tau tak????

"TAU"

ciput je hati jawab.. gile betul... kemain tau pasal fact bagai ni tapi..... PUI~

pastu dr tadi patut siapkan abstract journal paper bos suruh antar masuk SCOPUS, keje ko duk usha rucksack bag brand mana lagi best, Deuter ke, Karrimor ke, Osprey ke, Gregory? ... adoi la.. 

yela.. until now, sambil duk mesej ngan anip duk cite pasal pejumpaan ngan Prof Kim n ape2 ntah lagi, n bebel kat jijo duk cakap pasal skandal baru dia kat uum.. LoL...

aku rasa memang aku patut kawen da la... i mean, regardless kalau ko kawen blom tentu ko tido awal... tapi still, kalau misal kata ko kawen pastu ko jadik suri rumah sepenuh masa pastu ko berkejar2 kemas umah bagai... tibe tang malam je ko da penat chooiiihhhh~ compom ko tido awal... kan?

ilmu dari mana ntah aku kutip  titip pemikiran camni... haktuih betul... benci  la hoi!!!

at least kalau kat kampung, bapak ko kul 9.30 da suh tutup semua lampu... tu pun aku tido kul 12 sebab drama thailand channel 3 kat umah abih kul 12... ahahhahaha.. cebana nak atasi masalah ni.. cebana cebana?

pkkan thesis cam hape takot tak siap.. tapi tangan bukan laju type thesis bab 3 ngan 4 tang analysis and study area and recommendation.... tapi kejadah bende lain hape duk buat pun aku tak tau...

nak kata gilekan running man, tadek la pun.. selalu tgk kalau rasa nak tgk... eh, jap, aku buat ape je selama ni sebenarnye hah?

mampus ni kalau mak aku bukak blog baca... tak hantar duit belanja ni... sah... compom...heh~

uwaaaaaa... sakit hati ngan dirik sendirik... tapi tadi sibuk duk pk jugak... agak2 Blackout 505 ari sabtu ni bahaya ke tak? ingat nak g join.. ahahhahahhahhaha... 

SIAPKAN THESIS MASTER KO LA NONIE!!!!!!

p/s: menaip sambil mata kelabu2 sebab tak bukak lens dr tgh hari tadi.. lebih 8 jam da aku rasa... heh

Wednesday, June 19, 2013

sTupiD thOugHt...

i was thinking....

aku rasa aku nak ade seseorang yang tak kenal aku, tak tau sape kawan2 aku, tak pernah tanya aku asal mana keje ape, umo berape adik beradik berapa mak ayah macam mana n bla bla bla...

sebabnya satu je.. so that aku bleh cakap ape2 je ngan dia utk hilangkan rasa sakit dalam jiwa, dalam otak, dalam hati ni... makna kata.. nak lepaskan perasaan...

i am not really a person who trust people so sudden tapi kalau kenal bertahun pun aku still payah nak put a trust.. heh~

tapi kan, mana nak carik orang macam tu? ce cite?

like seriously i need one of those "maya" person... yang aku takkan rasa curios nak tau pasal dia, so that aku bleh share semua masalah aku n dia just dengar n kalau ade pendapat skit2.. suarakan...
i mean, bukan sebab ko tadek bff ke hape.. tapi kdg2.. things get complicated easily...

cthnya ko ngadu hal kawan baik ko ke sorang lagi kawan baik ko... dalam hal duk pusing2, alih2 kawan baik ko tu dapat tau semua mende hal ko duk cite, then, it gonna make she feels sad.. pastu bila jadik mende macam ni.. silaturrahim terputus...n things like that aku tak suka... sebab sudahnya, i'm gonna blame myself sebab mulut longkang nak g ngadu tu apasal...duk diam2 makan hati sorang2 boleh?

tapi ade sampai satu tahap, sbb terlalu stress, aku akan nanges macam orang gile just untuk mende yang remeh temeh..  macam skarang ni...dah aku tak suka bila aku nanges sbb aku rasa aku loser...

kecuali kalau aku nanges masa duk borak2 ngan Allah nape aku ni loser sangat ...itu lain...

bukan sebab nak cakap aku belagak baik.. NO... tapi mmg tak suka hal2 macam ni jadik isu...

tolong la.. sesape je... email pastu jadik tempat luah perasaan.. no more than that.... jangan nak suh aku jadik kakak/adik angkat/couple ngan ko bagai sudah... yang tu mmg aku block put as a spam terus.... ahhahahhahhaa

p/s: still mood pms moody.... LoL

Tuesday, June 18, 2013

sEntuH bAraNg i

JANGAN SENTUH BARANG I WITHOUT PERMISSION, BOLEH?

ermm... aku tak tau kenapa.. even aku datang dr kalangan adik beradik yang ramai... kongsi bilik, kongsi baju, kongsi barang... aku paling menci orang usik barang aku tanpa kebenaran...

ke maksud kongsi2 semua barang tu tak sama ngan usik barang ko? ahahhahhahahha.. tetibe aku da confuse... poyo...

i mean, kalau nak barang aku, nak kongsi or nak usik boleh.. tapi cakap... ye cakap sepatah.. sebab aku paling pantang orang amik, tanpa gitau dulu ... hati jadik sakit gile...maybe sebab aku jenis pk.. kalau org tu senang2 usik barang ko.. maksudnya dia tak reti nak hormat org lain punya properties... itu pendirian aku..pemahaman aku...erti kata lain.. ko ni reti RESPECT org ke tak???

Alkisah aku g memana... n adik aku usik barang atas meja study aku... even hanya dia amik pen sebatang nak pinjam... aku boleh mengamuk satu rumah aku emo ngan Umi n Ba aku skali aku tak cakap.. ahahhahaha.. padahal yang buat salah org lain.. orang lain yang kena tempias... ye... ye.. ini dulu zaman skolah menengah... skang ni aku lebih suka simpan sorang2 tapi hati macam rasa sakit gile.. macam pedih org jolok2 hati ngan pisau.. sumpah...bengang nak mati...

aku ade satu bad habit, kalau aku kemas bilik.. rarely aku akan kemas atas meja study aku...dari zaman dulu lagi aku macam tu...so, bila aku kemas bilik, aku kuar, n aku balik ade org kemaskan meja aku... aku jadik nak marah.. jadi rasa nak bunuh orang, jadik macam.. ko apehal nak kemaskan meja aku.. ade aku suruh ko? ko nak mampus??? haaaaa.. jadik macam tu.... aku memang tak suka!!!

yela, hati tak suka... sebab ko da usik barang aku.. without my permission...klu ko cakap dulu takpe....i mean.. da barang aku.. suka ati la aku nak letak cemana... ko tak suka, ko jgn masuk bilik aku.. ko serabut, ko jgn pandang meja aku.. paham?

ya allah.. pk pun buat aku bengang gile....rasa nk marah sangat setan i mean segala jenis pertalian darah setan, anak setan, mak dia, ayah ye, atuk dia, aji dia.... semua datang kumpul mastautin dlm hati aku buat hati jadik gelap n rasa jahat...n i dun like it bila aku marah...coz it gonna make me hurt people with my words... n tau tak, lidah tu lebih tajam dr pedang.. tau tak????pastu taleh nak reverse balik kalau ade mende yang guris hati org, pastu nyesal.. tapi tu la.. sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna orang tua kata... paham tak?? ya allah geram sangat ni..daa kata jgn usik brg aku...

tau tak, ade org kata, kadang2 dalam sepah2 tu.. kita tau mana kita letak barang yang kita biase letak, pastu tetibe orang datang susun.. n u get lost with ur things... ko akan jadik kusut.. kusut sebab ko nak pikir sape kemas barang ko satu, ko nak pikir org tu tak reti bhsa ke tak satu, n banyak mende la.. n itu aku tak suka..so tolong, please.. jaebal.. jgn usik barang aku kalau aku tak suruh boleh?

because u just make me feel i'm totally a loser ... tak tau nape.. but u just make me feel aku ni tak berguna n lemah n perlukan bantuan orang n bla bla bla....

deemmmmm.. benci bila pms punya emo ni.... chooihhhh~~~


Monday, June 17, 2013

dEteRmiNatiOn Dirik seNdiRiK

Kegilaan menjelma..ecceh~~~ tanak kalah beb... sepuk kang... :p

kadang2 aku suka gile benci dirik sendirik sebab taleh nak pisahkan jiwa ngan shopping.... pantang betul kalau nampak mende2 yang buat mata terkedip2 pastu otak berpinau2 taleh nak beza realiti ngan fantasi.... ye, PANTANG!!!! PANTANG tengok...ahahhaha

So tadi tangan gatal g bukak instagram Jovian Mandagie tang LisaSurihani collection....macam chooihhhhhh!!!! ko nak design baju cantik2 sangat pastu aku tak mampu nak beli apsal... adoi la..emo gile jiwa raga...

contohnya kalau baju macam ni...

Meet Maimunah (above) and this is Farhana by JM

aku taleh baju classic2 zaman dulu punya style ni.. sebab aku cepat meroyan.. kata da tua nak kawen lagi 3 4 tahun kan? harusla minat mende2 evergreen cenggini..harga satu2 da la beratus, pastu kalau kira ko nye thesis pun blom siap.. nak kena pikir bayar upah bukukan nanti.. upah nak VIVA lagi... banyak mende duit tu nak guna weh dr beli baju beratus ni utk raya kau!!! da la hobby skang beli baju kurung memanjang... bajet baju tadek.. padahal... adeh~~~poning poning...
  
tapi tu la.. kadang2 bukan soal baju je.. buku pun bawa natijah buruk jugak kat aku... i mean, tau la gile baca novel segala jenis kan...tapi, ce bayangkan  g mana2 mall, pastu masuk kedai buku...kalau time tu tgh lapar n duit ade rm50 je...pastu salah langkah g masuk kedai buku dulu... mmg aku rela lapar n sanggup makan gula2 10sen 2 bijik weh dr tak beli novel 2 naskah... bengong gile...pastu jalan2 lagi kalau time tu nampak kasut ... duit tadek kat tangan aku bleh tepon abg aku masukkan duit nak pinjam sebab nak beli kasut... bangang tahap asbesstoss kan?dalam otak memang jenis... takpe.. duit boleh carik.. kepuasan hati kena pentingkan.. kang kasut tu lambat rembat tadek size kang... ko jugak yang mengigau... da la kaki size gajah... bongok Nonie, bongok!!!!

Tapi dalam duk bongok2 pun.. satu mende yang aku suka bila aku aim mende yang aku taleh nak dapatkan segera... DETERMINATION... yup.. semangat aku nak barang tu jadik hak aku... buat aku berusaha.. macam rela buat pe yang tak melangkaui batas manusia  ... kalau ade kerja, aku amik, hatta jadik tukang letak flyers kat kereta area parking lot pun.aku rembat.... yes, seriously, I've done that before....

sebab dengan berangan dan berangan dan berangan LAH barang tu akan jadik hak aku.. determination dalam jiwa dalam otak tu macam dipalu2.... macam seronok gile berusaha nak dapatkan barang sendirik tu... buat ko lagi appreaciate sebab ko lalui susah senang nak dapatkan barang tu.. paham tak maksud aku?

Ingat masa gile nak beli baju Jovian Jraya Collection dulu... subhanalllah.... Tuhan aje yang tau gigih gile usaha... ahahhaha... pastu da dapat... tak pakai pun, jual balik sebab tak rasa selesa..aahahhahaha.... tu la.. tamak kan.. LoL... but for me.. bila gile shopping, no matter that u can finish 1k in a day....perasan menyesal tu tak penah singgah... even kadang2 baju yang ko beli tu tak best pun.. hatta, sampai tahap yang kalau mende ko beli tak bersesuaian... otak akan translate... ni mesti ade mende yang ko buat before this tak berapa nak diredhoi Allah sebab tu Allah tarik kenikmatan kepuasan hati tu... see see... betapa positive thinker gile otak aku.. ko hado?ko tadekkkkkk~~~~ ahahhahhaa

tapi cube ko bagi tang buat THESIS master ko ni.. buat dua baris, tadek idea, pastu nanges tepon mak ko kata master ko susah gile macam nyesal sambung blajar.... AMENDE? budak loser gile perangai ... anak sape ntah...geram betul ngan diri sendiri... chooiiiihhh!!!


Friday, June 7, 2013

:: cOnfusIoN ::

Hate it when i get depressed...because i'm not thinking rationally n get irritated easily..

even klu org tutup lampu sbb considerate ko nk tido pdhal ko nk tido ko tak kisah pun klu lampu tu bukak ke tutup ke...ko jd nk marah...nk marah kat org yg prihatin kebajikan ko tu..ko mcm..pesal nk tutup lampu klu ko nk buat keje..ada aku suruh tutup?... yep..sampai tahap tu...rasa annoying org baik ngan ko...rasa mcm dia fake....

pastu mula la rasa nk marah yg dipendam sbb tak sampai ati nk hambur kat org tu..air mata ko laju ngalir tetibe..yeah..without valid reason...

really hate about that..ottokaji???

n it keeps playing in my head..i for sure going to have suffer a little bit if i get married...lol...bayangkan klu ko jenis yg suka duk sorang..tetibe ada org duk skali...mcm rasa privacy tadek..padahal laki ko kot tu..haha...

technically....aku boleh duk berdua...as long org tu tak kacau brg aku, tak ckp memcm psl aku n jgn memandai nk ckp ko phm aku...like seriously...even klu dia bff sekalipun....bestfren pun...lol..

mcm aku klu kat bilik sorang2 really not particular when it comes into attire....klu rasa seharian nk duk dlm towel...i'm going to do just that...tp...ye...tapiiiii...klu certain org, depa  mcm..."nonie mmg la..dlm bilik seksi..." hui....tu sakit ati...i mean...klu ko tanak tgk i seksi..dun live with me..n klu da tau pun itu perangai aku..duk diam2 boleh..perlu ke nk sebar 7 pelusuk dunia...tak kira la ko adik aku ke..kwn rapat ke..ape ke..u dun even hv a right to say that..* ye..ini pemikiran aku klu aku tgh depressed..which sgt tak demokrasi....*  tp klu time ok...it will cross my mind mcm thought...eh..aku taleh mcm ni..bukan semua org ok klu kita seksi2 even dia bff ko sekalipun...*nmpk tak kerasionalan ko yg pikirkan org lain punya perasaan jugak*

tapi tu la....sobs

lg satu aku paling pantang org menyanyi follow radio ke ape ke...klu nk nyanyi g karok boleh? suara ko sedap ke tak..tu blkg kira..yg aku kira telinga aku nk dgr penyanyi asal tu nyanyi..bukan suara ngko..tak lira la ko khatam lagu dia da 40 purnama skalipun..aku allergik...tau? * yup..itu aku pk bila aku depressed..tp time aku ok..i just amik mp4 aku..sumbat telinga ngan earphone..n that's it...ko tak pyh dgr suara org tu..ko tak sakit hati serabut otak nk marah2 org*

nmpk tak kat situ?

lagi, aku paling pantang org mkn bunyik ....mcm rasa nk tampor mulut tu pastu nk tanya..kebulur sgt ke sampai mkn kunyah tak reti tutup mulut...elok sgt ke pompuan mkn sendawa2 kuat2...i mean..it's disgusting to hear it..isn't it? *tu klu depressed..tp klu tak i will think..maybe mak dia tak ajar kot cr sopan skit nk mkn...u cannot aspect everyobe is perfect right? mn tau..ko pun sebenarnya, mkn bunyik gak camtu tp ko tak sedar? haaaa..mn tau kan?

if only u think rationally...

buat mende yg ko tak suka...mcm dia da tau ko benci kuning..ko tak suka org puji..yet, dia buat..konon nk teasing br la mesra konon..for me, that's ridiculous...it's all about respect..mcm klu org ckp mcm tu..ko ingat dia suka2 ke nk ada batasan mcm tu? tak..tak semestinya..then y did u keep doing it? tak phm bhs melayu? da tu nk suh aku ckp bhs ape? urdu? mandarin? *tu pemikiran time depressed...n bila ko ok..actually ko akan pk..at least they remember the things u r not like it so much..thus it shows that how concern they r towards u..kan???*

but the problems is..all of these things will seriously bother u when u r depressed...i mean ME, MYSELF N I!!!

So tell me..i'm a bad girl to feel that way...or i'm lacking of sense of humour character here?

confused with myself....

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU