Thursday, March 31, 2011

nTah La... tAk paHam...

Kawan, yang tak tau maksud berkawan or bff tu ape... hope sedar la... ingat bila ko susah.. ko carik sape? bila ko senang... ko g share ngan sape... payah ke nak cakap yang ko da berpunya, susah ke nak tegur depan2 bila ko jumpe dia depan awek / pakwe ko??? senyum pun taleh? dalam mulut tu ade emas berjuta eyh? heh... bagus sangat la tu..perangai cam hagham camtu...* tetibe cam nak emo*... haish!!!

Dan kau pulak... kalau da jadik awek org tu, buat cara jadik awek org... jgn ingat ko couple ngan dia bertahun ko akan kawen ngan dia... kita hanya merancang.. Allah yang tentukan okeh.. so, ingat2 la before nak jadik queen control or king control tu...

Kalau ikutkan pengalaman, what u give, u get back.. so, hati2 bila nak bongkak or sombong ngan kawan2 yang ko da lame kenal.. insap la... buang yang keroh, kutip yang jernih2 je.. ni je aku nak cakap kat kau2 yang sapemakanwasabidiarasapedasni...

berkawan dengan yang sudi...
bercinta hanya dengan bakal suami...
berkahwin jika itu Jodoh dr Ilahi...


p/s: kalau betul ko da tanak kawan ngan aku da.. cakap depan2.... mungkin aku tak cukup semangat kekawanan untuk buat ko nak kawan ngan aku lagi..

Wednesday, March 30, 2011

sOb...soB..Sob...

Going to miss them very2 much.. (T_T)... tinggal shortsem je nak siapkan project paper..

1. 4th Year Students - Bachelor of Urban & Regional Planning


2. Hong Kong-Macau- Shenzhen Comparative Study Group






3.Especeli Budak2 Poyo semua ni...ah!!! Akan rindu Korang!!!


p/s: ni External Portfolio... Internal punya cam bodoh g bawak camera tapi tak check kamera abis bateri.. demmm sungguh..

fUturE pLannErs iN thE hOuse...( iNsyaAllaH)

Do You Know How Planners Suppose To Sit???



P/s: Jgn tiru aksi ini... sumpah rasa nak tampar, kan?


From left Nawwar Adlina Dato' Rosman, Nadiah Kamaruzzaman, Muslihah Mustapha, Noor Alyani Hj Yaacob , Tuminah Paiman

p/s: naw2 taleh nak silang kaki gaya belagak sebab lutut dia tak sembuh lagi...

p/s/s: This is us

Saturday, March 26, 2011

aHah...LoUis vuiTtOn~

I was blog walking when some reader leave me their address n i found this:-



Mini Cooper Louis Vuitton Edition
(credit to the person behind this "LEPAK" blog ( klik here)

Please2 let me have this one too... plus the common red one... aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! nak kawen ngan anak raja sekarang jugak!!!


Friday, March 25, 2011

Last Portfolio... Last Semester... Last but not Least... heee~

WELCOME!!!



Tetibe ko cam bangga amik URP sebab ade kawan2 yang kreatif cenggini... sape kata budak URP tau buat report je??? heh~ kami pun ade talent lain kot selain dr pemes ngan manusia yang taleh nampak camera.. plak2 kalau tiap kali g site mesti ade gambar melekat kat bas.. hahhahhahaha....

Memandangkan minggu depan kiteorg ade exhibition untuk subject Comparative Planning (subjek wajib 4th year yang kena g site kat Obersi)... so, ade la group2 yang buat keje masing2.. Sebabkan kiteorg ramai untuk batch kali ni therefore 3 group dibahagikan mengikut categori mampu sediakan duit tambang sebab g sana kena self-sponsor okeh.. bukan g KAED nak taja .. heh~ 3 tempat menjadi pilihan:-

1- United Kingdom, London (rm5000++)- 32 org
2- Hong Kong, Macau dan Shenzhen(rm3500++) 32 org
3- Singapore (rm500++) 4org

Memandangkan aku aritu pegi ke HongKong, Macau n Shenzhen, China.... So, jemput la datang kalau korang nak main2 game yang kiteorg prepare kat exhibition hall for HK, M,S or nak tgk amoi2 cun pakai cheongsam or nak dgr lagu2 cina or minum2 teh tawar aka Chinese Tea.. Sila2.. kami mengalu-alukan kedatangan anda... ecceh~

Oleh sebab subjek kiteorg memang nak kena buat perbandingan system planning kat Malaysia ngan mana2 negara yang ko g... so, ni la hasil2 poster exhibition kami... cantik tak? cantik tak?

cantik kaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnn?
credit to Anep n Aisyah ( korang memang WORLD~)



Poster 1
Compare the Cuisine





Poster 2
Compare the Transportation System



Poster 3
Compare the Building Skyline/Architectural Design

p/s: aku sayang korang semua budak2 URP Batch 063/071 ( matrik cardnye no.. hahhaha)

Thursday, March 24, 2011

Strange Feeling equal to guilty Feeling

We just realize in Project Paper Last class with our Supervisor, Dr Azeez when He ask is it a burden for all of u to attend my class n keep laughing n laughing.. Back then we sense, something wrong somewhere in the middle…Assoc Prof. Dr Azeez Kadar Hamsa.. laughing continuosly.. oh really??? ok, that’s not right, soooooo not him.. knowing him for almost 4 years back, he’s not the type of happy go lucky lecturer…I mean, in front of us of course… He’s more suitable being cool, smile at certain point and strict lecturer. It suit him well.. not the “today” Dr Azeez.

When he keep asking our opinion about his class, his supervision… it feel like he’s trying to tell us something but in his own way... It feel strange… it did… yes, it really did.. Maybe certain times, I’m also making fun of him but deep in my heart, it always occurs when ur mood is going down n what he’s trying to advice is factually the truth.. Because u cannot blame urself therefore u tend to blame him… which is demmm u, he’s ur lecturer, do respect him please…U get what I mean, do you?

So, sir, if u really wanna noe, deep inside us, u r the one of the best URP lecturers who we do respect a lots… maybe some of our click dun understand the concept of our project paper class, but we, as ur supervisee really appreciates ur time, ur support, ur co-operation and ur patient having us, supervise us and proud of each of us. Therefore, really need to make u noe Sir, that we Love you as our beloved lecturer.. So, for any hurt feeling that u feel, we really would like to apologize and express regret. Last but not least… Dun trust other people opinion.. Just trust ur supervisee one… okeh?

jAntuNg cam saKit giLer...

Saya ade adik yang same umo.. kami ni lahir tahun same...oleh sebab dia same umo, dia cam mengom.. sebab dia mengom, dia buat ini (refer gambar bawah)


gambar belah kiri tu adelah Adik saya aka Mohd Farhan Yaacob
gambar belah kanan tu adelag boipren saya aka Abang Anuar Zain

Dia tahu betape gilenya kakak dia kat Anuar Zain... pastu siap post kat fb lagi.. bangang gile kan hati ni.. rasa panas membara je... huh!!!

p/s: sebab tu saya rasa saya taleh jadik kakak mithali sampai bila2..sekian

Tuesday, March 22, 2011

cOoL~

"A British man come to a sheikh and asked: Why it is not permissible in Islam for women to shake hands with a man? The sheikh said: Can you shake hands with Queen Elizabeth? British man said: Of course not, there're only certain people who can shake hands with Queen Elizabeth. Sheikh replied: Our women are queens and queens do not shake hands with strange men."

Sunday, March 20, 2011

dA rEasOn y i beHave Like tHis...

M A T U R E D...

Tanak.. sebab dengan tu secara rasminya banyak masalah2 kat umah ko akan dapat tahu dan ko kena bertanggungjawab jugak... kalau dulu, umi tak cerita.. tapi sekarang...

Mebi sebab ko ngan kak long je anak2 dara dia yang da besar n tak kawen lagi, so, senang dia nak kongsi...kalau da ade suami, mesti Umi pun segan kalau kita cite sebe sikit ape yang dia cite kat kita...She tend to share things with u...tak kisah pun semua tu... tapi bila kebenaran tu pahit!!! sangat!!! amat!!! paling tusuk jantung...

Tibe2 ko rasa macam ko tak dapat buat ape2 pun nak tolong diorang... ko rasa besalah, ko rasa kerdil, ko rasa bodoh... ko rasa sakit hati sangat2... tapi ko tak dapat elak semua tu..tak dapat... even da try banyak kali.. takkan... mesti, tidak dapat tidak...

Boleh tak nak jadik budak2 yang selalu kena marah bila ikut abg2 g lastik burung, tangkap ikan n keliling kampung...please... jgn buat saya jadik matured cepat2... please...

Really hope can reduce Mom n Dad hurt feeling.. but i can't..cannot..*sigh* really wish to be Sabrina the teenage witch skang...sekarang.. jugak.. now!!! right now...

biLa hAti bErbiSik... uiH, sEram...serAm...

Cik Hati : Nonie!!!! da kul 2 lebih2 ni!!!!
Nonie : tapi..
Cik Hati : baik ko g tido skang..
Nonie : mata tak ngantuk pun lagi...
Cik Hati : aku kata g tido!!!
Nonie : Alaaaaa~ jap la... 3 minit lagi.. 3 minit....
Cik Hati : S E K A R A N G ! ! !
Nonie : F I N E ~

Saturday, March 19, 2011

gAmbar kawEn je pUn... cEh~

Tadi bosan.. patutnya buat keje comparative planning n RA nye keje.. tapi cam tadek mood.. so start blog walking... tgk la blog2 kak sue anna joe ni... (KLIK SINI OKEH!!!) tetibe cam...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Nak amik gambar kawen jugak!!!!

Sape2 please!!!!!! tapi tanak kawen skang.. LoL~ nak gambar kawen je.. macam Yong Hwa ngan Seo Hyun.. owh please..please.. amik gambar kawen ngan saya sape2 yang rasa rambut n muka dia ala2 Anuar Zain.. pleaseeeeeee~

p/s: nak amik kat studio n kat pantai sugak!!!!

Friday, March 18, 2011

biLa dA kLasiK tU... kLasik jUgak La... *tajuk macam tadek kaitan.. kan?

Nak ni sangat2!!! sape kaya nak bazirkan duit??? bagi saya boleh??



ni.. cam mengalir darah kut idung da ha... isk..isk..

8GB S Series Video MP3 WALKMAN (Pink)

Sony's new S series Walkman® highlights 7.2mm slim design with high contrast and bright LCD display, built in Noise Canceling, high quality sound and long battery life. Experience it now with new added features - SensMe™ channel, Language learning, Karaoke function and SD Video playback capability.

  • Built in Digital Noise Cancelling function, SensMe™ channel, Virtualphones™ Technology (VPT)
  • 7.2mm slim design with aluminum
  • Up to 50hrs of battery life
  • 2 inch LCD with high contrast and brightness by TruBlack™
  • SD Video playback & analog SD Video output capability
  • High quality sound - 5 Clear Audio Technologies, 5 Band Equalizer and Dynamic Normalizer

Standard Retail Price:
RM 599.00 *


takpun yang ni... murah la skit...


8GB E Series Video MP3 WALKMAN (Red)

Sony E series Walkman® player is back in fun colors and unique attractive design, with an enriched user interface and long battery life. It comprises of Sound enhancement features like Virtualphones™ Technology (VPT), and unique features like SensMe™ channel, Language learning and Karaoke functions.

  • SensMe™ channel, Virtualphones™ Technology (VPT)
  • Up to 50hrs of battery life
  • 2 inch QVGA LCD Display
  • Clear Audio Technologies
  • Language learning, Synchronized lyrics and Karaoke functions
  • Improved user interface and unique attractive design
Standard Retail Price:
RM 399.00 *


p/s: tgk2 rega dia.. rasanya tunggu bid kat eBay je la.. sob2.. sedey...
p/s/s: bukan tanak beli yang biase2 murah2 tapi asyik beli, pakai tak sampai bertahun, rosak je kejenya... tensyen beb~


fAbuLouS friDay~

Oh.. oh.. Fabulous Friday.... just met personally with Dato' Khalid 2day at Istana Budaya when we were there to purchase the ticket on April 2nd... hoho... semua tiket almost sold out okeh.. nasib baik g beli laju2... very humble n friendly Dato'... ahah!!! very talkative too.. asking us why dun watch it tonight as we want but the ticket 4 tonight is already sold out.. okeh.. tak sabar.. tak sabar nak tunggu 2hb.. wallah!!!!


Dato' & Me


Dato' & Anip (klik here for his blog)


the ticket that He sign!!! haha.. lupe nak suh lukis2 katun Lat skali..

p/s: abaikan tudung bersepahnye style.. mana tau nak terserempak ngan Dato' kehkehkeh

kEtinGgaLan zAmaN... hEh~

yeah2... i noe..i noe..... ketinggalan zaman... that's me.. sebab tu saya ni jenis suka barang2 klasik.. *okeh tadek kaitan..

start tahu nama singer ni time kat blog Hatim (klik sini) mase dia buat entri pasal Bruno tu... pastu minggu berikutnya balik Bangi.. ade pulak kan si Farhan n Hana g beli CD Bruno tu plak... pastu bongok gile dr Bangi ke Melaka mase nak g tgk anak Kak Wa, pasang lagu ni je... sampai terngiang2 dalam kepala otak...so, that's it... heh~

p/s: abaikan part farhan yang tau nyanyi part no no no ngan yeah2 tu je.. hahahhahhaha..

Marry You by Bruno Mars

It’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Well I know this little chapel on the boulevard we can go,
No one will know,
Come on girl.
Who cares if we’re trashed got a pocket full of cash we can blow,
Shots of patron,
And it’s on girl.

Don’t say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we’ll go, go, go, go-go.
If you’re ready, like I’m ready.

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

I’ll go get a ring let the choir bells sing like oooh,
So whatcha wanna do?
Let’s just run girl.
If we wake up and you wanna break up that’s cool.
No, I won’t blame you;
It was fun girl.

Don’t say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we’ll go, go, go, go-go.
If you’re ready, like I’m ready.

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Just say I do,
Tell me right now baby,
Tell me right now baby. x2

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.


p/s: nak dgr lagu dia g carik sendirik kat youtube.. aku malas nak post sini.. kang dia tak jadik n stuck2... menci!!!

Tuesday, March 15, 2011

gOod oNe??? bAd One??? aHah~

When good news and bad news come at the same time… ah!!!! Demmmm

ok.. the bad news 1st… I have a fren.. used to be very2 good fren when I was in form 4 if I’m not mistaken… kindly name started with A.. ok, due to certain reasons, this guy told me that he like me… which I was stunned like OMJAYYYY… doing some slow talk.. back then, I told him just to be a fren-bestfren-like kinda relationship… unfortunately, he ashamed himself by trying to make me jealous which I am definitely not by telling me that he already have she… ahah!!! I was like? Heh? Ok, fine.. it’s cool.. but then, he was totally angry with my statement… and told me that he makes the story to make me jealous… ok… waddefish kan? Back to the track… we were lost contact when I was rather hate the way he try to push me to be his girl… and just now, he was.. hi Nonie, I’m A.. do u remember me…. Kindly add me as ur fren (in FB)… aaaaaaaaaaaaaa!!!! Do u noe that because of u I hate people who has the same name as u… hahhahhahahahhaha.. funny2 story.. heh~ really2 BAD NEWS for me that I wish I will not ... definitely not going to c0me across u / meeting u again…

the good one? Heeeeeeee~ No need to tell u.. but, if u noe who u r n I’m proudly wanna tell u that, U R STILL MY BFF…I’m so sorry too because being such a jerk to u, dun spend more time with u and still, till now, cannot reply ur message cause trying to give us both a time to think.. n if u read this my dearest best fren cik S… I think I need time too, to adjust the way / complicated time between us… maybe lets bygone be bygone.. but u now both of us are not so easy kindhearted girlfrens… 8 years maybe not really sufficient to add some flavor in our bff relationship… maybe I was too sensitive and skit2 pun nak kecik ati kan? So, if u read this.. really like to tell u that, u r my good news… hehe.. I LOVE U n I STILL DO.. just please gimme time to think too.. GOOD LUCK in ur Final Sem too … amin~

Monday, March 14, 2011

aHah~

Need to meet someone in a "handkerchief-like" meeting... ah!!!!

Because when you are crying due to happiness or sadness, it can wipe your tears... :)

tRyiNg tO hAte yoU.... bUt i LovE yOu mOre... *siGh*

Bila tepon Umah, Ba selalu tanya, ade tepon kakak2 n abg2 tak? aku senyap... n kdg2 jawab je jujur2. Antara jawapannye:
1)tadek...
2) malas...
3)tadek kedit...
4)diorg tak tepon pun nonie...
5)buat ape nak tepon??...
6) nanti2 orang free orang call...

Guest what??? lepas tu compom 2 bakul ceramah skali jalan antara beza anak yang baik ngan adik yang baik... LoL~

Like Umi used to say:
"takpo la diorg tak ingat pun, janji Nonie ingat dulu.. nonie la tlepon.. Adik ke, keno la ngalah"
I was like.. *sigh*..
"yela nanti nonie tepon"

It was not that i dun like to call them... but somehow... even ur sister-in-law married to ur bro for about 2 3 years dun have ur phone number.. is it sad for u, isn't it? for me? I am.. because i'm kinda sensitive person when it comes to the things that related to my siblings...

Then, mom started to talk about how u should cherish ur relationship, how u should respect them, how u should make a move when they not...

Even u brother or ur sister like: Ha, bakpo tepon? nok duit ko?.. hurm.. it is not about the money u know.. it about i'm trying to tell u that i love u, but i can't... it was hard to put a trust but it even harder when the trust that u need to put is towards ur beloved one... it is not about i need u to call me everyday.... but at least... would all of u mind, calling just to ask me about my health, my study, my condition, my problems, wouldn't u???

N to u my beloved sister.. i now that u've already 40++ and all of us have the homesickness symptom even when u've already married for 10 years plus2 what's not... but isn't it childish to tell Dad that ur youngest sister is hardly calling u n make Daddy nagging at ur sisters?? *sigh*

p/s: still, I LOVE U BUT I HATE U...

iNi bUkan hOmesiCk... iNi mEmaNg siCk... hEh~

hurm... almost 2 month tak balik kampung.. Ya Allah.. missing all of them like HELL... especially when ur beloved Daddy is not feeling well.... da 2 hari tak makan nasik... tak lalu pun nak telan nasik.. cume makan roti.. minum anlene chocolate.. tu pun rasa cam tawar je... masuk bulan ni... kira sebulan skali demam... GOD!!! really need to go home... biasenya balik sebulan sekali or sebulan 2 kali.. ni da nak dekat 2 bulan, tak balik2... uwaaaaaaaaaaaaaaaaa...

it is not about homesick, it about ur beloved one... missing them mucho2 mas....even Mum just come last 2 weeks, it just couldn't cheer me up as Dad was in Kampung.. but still, rindu UMi jugak.. uwaaaaaaaaaaa.... kalau camni la nampak gayanya... cam tak kawen je ni... hahhahhahha.. * ok joking

Rindu Umar( my nephew) , Rindu Amad( my youngest Brother) Rindu Kakak(my youngest Sister) Rindu Kak Na( my sister) n most of all, RINDU BA ngan UMI... sob2...*Dear GOD, please let me be strong!!! pleaseeeeeeeee~

Wednesday, March 9, 2011

pRojeCt pAper syNdrOme...

Dedication untuk thesis:
Time kasih ya Allah..terima kasih yang tidak terhingga kepada yang Mak Ayah kt kampung, abg2 n kakak2 serta adik2 include jgk ipai duai serta sedara mara...tak lupe buat kawan2 baik di UIAM dan UITM...juga buat ANUAR ZAIN & CN BLUE, WGM yoongwha + seohyun serta latest album of BIG BANG.. buat RUNNING MAN yang menghilangkan stress saya.. tima kasih saya ucapkan......serta buat drama korea secret garden n my princess yang tak putus2 memberi saya kepuasan bila kena marah kat supervisor mesti akan sebut: kimsuhannmoo kobugiwagurumi....... blablabla..kerana anda, saya berjaya mengharungi detik cemas berhadapan dengan sir dengan perasaan yakin dan tidak takut2 walaupun air mata macam nak tumpah gak skit... time kasih.. time kasih...

p/s: rasa2 bang ajiz sepak laju2 tak kalau buat dedication cenggini? LoL~

Monday, March 7, 2011

my drEam cOme tRue... :p

Mmmmm... remember when i was craving for stilettos, digital compact camera n perfume? *Refer to these entries (Shoes), (Camera) and (Perfume) ...


Gotcha!!! Same colour, same brand but a different price as i got the discount due to Christmas Eve n New Year promotion.. wiiii~



Thanks to Tuminah... luv the flowery smell... yeahhhhhhhhh~
*hurm... walaupun tak sama ngan ape aku nak kat entry pasal perfume tu.. but at least she knows that i love the flowery fresh smell perfume.. heeeee~


Thanks to Puteri... love the velvet lining.. comfy n exclusive... oyeahhhhhh~
*4 1/2 inci je ... LoL~

Well, i got all of them on my birthday. hahaha.. n they are from myself to me, from putri aka Yang my closest bff and Min aka tuminah also my beloved bff. Thanks to them n me for the awesome gift.. Luv u girls~


* baju same kan? hahhahha.. love the shirt... but different venue, one in KAED n one in NUS
:p



p/s: gambar bawah saje nak gediks... hahhahah






Friday, March 4, 2011

nOnie... bE strOng~

Really need to be strong as it will cure the heart that was hurt so much… really2 need it..

Nonie..
Kuatlah,
Kerna dengan itu kau mampu tersenyum dengan air mata melimpah…

Nonie..
Sabarlah,
Kerna dengan itu kau bebas bernafas dan tidak gundah2…

Nonie..
Tabahlah,
Kerna dengan itu kau mula melangkah tanpa rasa resah dan goyah…

Nonie..
Tanggunglah,
Kerna dengan itu kau menghargai kesengsaraan orang lain yang lebih bersusah payah…

Tapir, iNsteAd Of baBey*

Hurm.. skang I kerap dengar org mencarut2 memacam.. tak kira tika ko jadik ko pilot sebelah best fren ko, kakak ko, adik ko, abg ko… word cik Bab no 1 tu, selalu terkeluar dr mulut diorang…aish~

2 be honest, being a daughter to a father name Hj Yaacob Awang… I am really2 proud sebab dia tak penah sebut mende2 macam tu bila dia marah.. kerap dia guna words bengom, bodoh, gila ecetra2…so, sebagai anak mithali.. ecceh.. aku pun kalau marah atau geram, hardly spoken the same bad words with him using those 3 main core words plus my own one- mengom, bangang , budus dan macam2 lagi..

Selalu dalam otak ni pikir, or kadang2 asking my frens : asal eh? Dalam banyak2 menatang dalam zoo, yang haram tu jugak korang suka sebut? Asal weh?

*One of my studio mate used to reply*ala kak nonie ni, tak rock la kalau sebut menatang lain… dia tak Nampak evil dia.. aku macam? Heh?? Waddefish kan??

Tetibe arini aku ade cadangan…

Ape kata korang ganti ngan menatang yang lagi better.. contohnya instead ko cakap...“ Bab 1 ko!!!” Cube ko cakap: “Tapir ko!!!!”

Justification dia: ok, tapir, tiap kali ko sebut menatang ni, mesti ko akan terbayangkan kaler badan dia which is black n white.. then ko relate ngan falsafah chinanye fengshui tu… yin n yang… yang mana black colour of the tapir skin, represent the evil side and the white one is the good side.. so, kat sini, ko Nampak kan betapa berkiasnya orang melayu.. kiranya walaupun ko nak kutuk orang ke hape, still ko Nampak belah positif dia tu.. kira tak buruk sangka sangat la… kan digalakkan dalam islam tu…balance lagi.. same macam aku ingat one of my lecturer aku dulu.. dia nak marah kiteorg, dia puji2 pastu baru dia kutuk aka marah kami… ha, tak ke nampak ko macam tadek la terasa sangat even kalau terasa pun ko rasa sejuk bila ingat pujian yang dia kasik mula2 tadi.. kan? Kan?

p/s: when I used to say cis kek ko… instead of cis kau!!!.. Nampak tak kesopanan bahasa disitu… hahhahha… rosak2… maaf cikgu bm.. saya kadang2 notti2 skit .. LOL~

p/s 2: penggunaan tapir siap ade synonym lagi iaitu Cipan... hahahhahahaha

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU