Monday, February 28, 2011

aH~

DEFINITELY AGREE~


a friend in need is a friend indeed


p/s: tu je nak cakap.. hahhahahha

Monday, February 21, 2011

my cUtie piE~

I'm not feeling well lately... maybe due to the weather condition which is too hot nowadays.. Global warming is getting serious isn't it? as i'm not the medicine lovers, so, i took another initiative to help my body getting better... i'm only eating panadol active fast when i was having my pms sickness which is so damn hurt like hell... tapi kalau selagi boleh tahan, takkan amik panadol cause one tablet of it will remain in ur body for another 5 years and could cause ur kidney failure when u getting old...so, i took this posyen...tadaaaaaaaaaaa~



it is a drinking bottle that I bought in Universal Studio in Singapore. cute isn't... really helpful in attracting me to drink a glass of water daily... * i mean, since the bottle is cute.. u tend to keep looking at it.. hahhahhahha*



owh... it look small, but quite big actually... * mind the background??? it's my new Ceongsam collection.. bought it at HK Ladies Market.. heeeeeee~




see, it is half bottle of this 100 plus.. usually i tend to put certain drop of syrup cordial to make the colour of the water more interesting..kehkehkeh.. *taleh lari dr sirap beb*

p/s: owh, already drink about 4 bottle of 100plus already, but still... maybe too much of small sins i've done, didn't i? LoL~

Saturday, February 19, 2011

biLa mAk ko kAta raMbut paNjanG tu cUn... kO yo yO' oO jE katA taK... sKang??? pE ceR beb???

Really wish that I'll have the effort to make my hair grows longer and become like this...preferable in black color... fullamak aihh!!!!



after 2 month, gonna make sure it will be like this....


owh, tak lupe jugak for my future fiancee a.k.a hubby!!! kalau tak, ko jgn kawen ngan aku weh... hahahhahhahhahhaha

ah!!! This is a must!!! kalau tak, sumpah aku bawak dia g saLon.. heh~


really2 really wish my future fiancee or hubby having this kind of hairstyle... OH MY GUCCI... ur hair is superb.........uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... nak rambut ko weh!!!!

abAikaN... bUkan maNbai... hEh~

owh... kau, abaikan je entri yang jalan berdua, yang i fokus kat couplingnye pasangan tu... yang i kata, jalan berdua2, kat tgh2 ade setan tu... sebab kalau jalan berdua tapi dia da kawen, tu ade malaikat kat atas bahu masing2... tang jalan sorang2 tu plak, kalau da perangai cam setan... ah!! setan jugak pun even kalau jalan sorang2 pun...

p/s: baca2 balik.. macam... er... compiuh.. ah!! abaikan~

bAnaNa tOkyo..a.k.a.. piSaNg jEpuN

owh!!! ni aku nak kasik tunjuk ko makanan best... nawwar kasik kiteorg rasa ni...dipanggil banana tokyo kalau tak silap pe yang dia tulis kat plastik wrapper tu... boleh tahap sedap hingga menjilat jari jgk la.. souvenior from Japan.. yummy okeh.. lembut, empuk,gebu dan menyelerakan... perghhhhhh~

Presenting:-
B A N A N A T O K Y O


ni wrapper dia... er.. *abaikan kaler kuning please... orang kasik kot.. kena hormat...



kegebuannya terserlah.. auuuwwww~


creamy masyukkkkk punya~

mOreLopDesTori... jEng..jeNg..jenG~

hUkum kArMa...

ko caya tak kat hukum karma... aku? huih, memang tak payah tanya.. laju je aku nak angkat tangan kaki ngan mulut ngaku weh...sumpah!!! start darjah 6 mende ni aku alami.. plak tu, kalau jenis kena, mesti compom 100% Allah memang bayar CASH.... tadek ansuran bulanan ke, hutang kad kredit ke hape... sumpah, CASH wa cakap lu... memang kena kaw2 punya...

morelopdestori: jgn kutuk orang depan2, belakang2, sipi2, even tgh2 pun taleh... jangan... dgr la cakap orang penuh pengalaman hidup selama 25 tahun ni... haish!! bahaya2...

Thursday, February 10, 2011

duLu..... aKu bAik... bAik saNgat... pErcayaLah.... suMpah Ni.. tAk tipU~

tetibe cam teringat kat Ustazah Nik Eleenee Zureena... merangkap ustazah bahasa Arab time kat maahad mase form 3 kelas 3-8... maaf ustazah, sebab dalam kelas selalu tido, tak penah lulus ujian bulanan bahasa arab *ayik2 dapat D je.. aku pun naik heran* n kalau buat latihan kat dalam kelas, suka nyanyi lagu michael learns to rock *u took my heart away* kuat2...jugak sebab saya sorang kelas kita selalu cam dipandang hina... kehkehkeh...

p/s: nasib baik PMR paper Bahasa Arab Komunikasi dapat B... gile tak caya ko!!! mesti restu Ustazah... makaseh ustazah~ I LAP U LAH!!!!!

eh, teringat jugak kat Cikgu Azhari, merangkap cikgu Sains a.k.a guru kelas 3-8.. sorry cikgu tak sempat mintak maaf before paper sains dan menyebabkan tak dapat A paper tu... sebabnya kes g ngumpat cikgu dalam kelas, pastu macam sedikit anak murid derhaka suka main panggil2 nama cikgu kuat2 cam hagham... hikhikhik... saya tak bape bersalah sebenarnya.. diorg yang suruh... da diorg panggil cikgu pelan2, cikgu tak dgr n tak jawab... so, saya cube la testing suara soprano saya.. mano nak tau kan, tetibe picing lari .... hahhahahhahhaha... ah!!! lawak2 bila tgk ingat balik muka terkejut cikgu..

p/s: ampun cikgu.. betul ni... tiap kali kita jumpe kat area2 umah * sebab cikgu jiran saya* mesti saya cam malu sebab cikgu ingat nama saya. heh~

Cikgu Nafisah... cikgu Fizik.. owh cikgu.. u know how much i hate the subject.. dalam kelas, dalam lab, mesti asyik makan je.. mulut mengunyah je... sampai cikgu perli2 pun, macam send the message di angin lalu je... kan2?? tapi sekali kena cepuk kepala bila cikgu tanya, ade soklan? n aku beria angkat tgn n tny ngan confident * masa tu tgh blajar pasal kelajuan pebende ntah, tadek makna aku nak ingat balik* nape kipas dia shape bulat? bukan 4 segi? i mean, kipas tu, bila dia pusing, dia akan membuat satu bulatan, bulan berpusing ikut shape 4 segi tepat ke, empat segi sama ke... da tetibe.. Kuk!!! amikkosebijikpadanmukacikgucepuksebabtanyasoklanbodoh

p/s: tapi siyes, sampai skang saya tak paham nape cikgu cepuk saya... hurm.. heran.. nape eyh?dan still tak percaya nape fizik saya bleh dapat C5... saya ingat da fail da kot... haaaa~ mesti cikgu tolong eyh?

ha, ni memang klakar... cikgu rahiah, merangkap cikgu Kimia masa form 5. 5 sc 5....kelas terchenta...waktu pagi kot subjek cikgu.... lepas subject cikgu, waktu rehat... semua orang pay attention bila cikgu suh bukak buku teks kimia... aku pun... memang muka budakpintar habes... 100% pay attention punya face... aku tgk cikgu... khusyuk dia ngajar kat depan sambil kat tgn pegang buku teks tu.. aku pun, hurm... lapa ah~ guna teknik cun baekkk punya, angkat buku teks, letak bagi berdiri... jenguk cikgu jap... ok, still kat depan.. seluk tangan bawah laci meja, tarik bungkusan nasik kerabu... lapa okeh... bukak , elok je da lepas 2 3 mulut tetibe...Buk!!!! ahhhhh!!! aku jerit.... mak kau sakit gile belakang rasa berpinau mau patah tuling belikat dowh... baru nak menyumpah2, pandang sisi.. aik? cikgu... *sambil sengih kerang busuk* asal cikgu kat sini.. tadi kan kat depan? aci plak tanya soklan kan?.. bodoh2... cemana ko bleh syok g feeling makan nasik kerabu selepas 2 3 kali suapan sampai lupe nak cover2 check posisi cikgu kat mana... demmmm.... bad planning... bad planning...

p/s: saya sayang cikgu... tu je bleh cakap.. patut la kimia saya dapat B4 je.. sob2... satu gred je lagi nak dapat A2..sob2....

Ustaz Harun... owh, ustaz memang tebaekkk... da la dalam kelas ngajar tafsir saya selalu kena berdiri sebab lupe nak ngapal, plak tu siap kena ketuk kuku ngan pembaris bila time period sebab lupe potong kuku.. bertambah sadis bila Ustaz rotan saya 14 kali atas 2 belah belakang tangan saya sebab tertangkap masa ponteng skolah konon2 ngidam nak makan eskrim sundae McD... owh... 2 minggu kot taleh menulis ustaz... memang saya ingat ustaz sampai mati... * bukan ayat nak balas dendam...harap maklum*

p/s: time tu saya ingat denda ponteng skolah kena kutip sampah n kait buah celagi je ustaz.. mana tau aritu ustaz bad mood g bawak rotan kan... tau la Cikgu Disiplin kan... sian kat saya.. ceh~

Ustaz Ahmad ni, cute orangnya... tapi.. heh kau.. strict nak mati.. kalau dia tanya hadith2, aku taleh jawab, mesti kena duk bersila atas meja n gaya2 orang nak buat tahlil... ok ustaz, anda tau saya duduk di tepi tingkap di mana laluan cikgu2, ustaz2 dan ustazah2 nak g cafe kan... perlu la nak denda time diorang tgh ramai lalu lalang kan? time tu jugak2 junior2 rehat dulu... sampai ati ustaz.. ah!!!! kecik ati saya...

p/s: nasib baik ustaz cute pastu kenal ayah saya.... kalau tak, da lame saya .. ai..ai...

Cikgu Khazimi... cikgu paling kamcheng... hubby dia Dato' okeh... baju kurung dia g skolah ari2 kain cotton yang mahal2 okeh... tiap2 ari saya menitik air liur tgk baju2 cikgu.. cikgu tau tak? nape mesti cikgu yang ngajar Biologi pakai lawa2... bukan biasenya nerd ke kalau orang yang blajar bio2 ni? kan? asal cikgu cam bergaya feminin semacam? tetibe cam.. owh lupe... cikgu Datin... maaf... paling taleh lupe tang belah katak.. bodoh ko katak tak pasal2 hilang macho aku terjerit2 bila nak belah ko da siap taruk kloroform bagai tetibe ko bleh bangun balik.. aku nak jahit perut ko la .... dasar menatang tak tau diuntung... kan da mati katak ko jatuh dr atas meja lab tu ke bawah.. sape suh tanak buat2 pengsan.. aku saja taruk kloroform skit2 takut ko mabuk laut kang, tang bangun2 kang.. skali... haaaaaaaa~ aku tak bersalah okeh..

p/s: cikgu la orang paling banyak belanja saya makan... hahahhaha.. dan sampai skarang saya bercita2 nak jadik datin jugak.. kehkehkeh

Cikgu Hariza.. owh.. garang okeh.. ngajar plak add math... memang sorry naik lori la... aku ok je ngan cikgu... tapi aku tak ok ngan subject yang cikgu ajar.. dalam kelas mesti cikgu jerit kuat2... yang kat belakang tu, dr tadi saya tgk mengunyah je mulut... tanak share ke? ha, amik ko!! sape suh makan time kelas dia... *dalam ati* tapi aku ngantuk la ngek.. ko tau tak ngantuk tu ubat dia tido... dr ngelak nak tido dalam kelas dia dan dia yang garang, baik saya makan... betul tak? bernas tak idea ni? kan2? kalau tersengguk2, mesti dia kata: Alyani, saya tgk kamu ape yang saya ajar paham je semua.. asyik angguk2 dr tadi.. saya tak abih terangkan pun lagi... demmm.. kantoi~

p/s: Nasib baik Cikgu kawan baik Umi saya... tadek la rasa takut mana... lalallalalla

alamak, thesis lom siap... salah tempat duk menaip ni.. lain kali la saya sambung...bye~

mEngOm dA aKu Ni...eR..Er.. kaN?

Tetibe rasa nak bincangkan isu ni… asal orang akan pandang kita pelik kalau kita kuar sorang2, jalan sorang2 dan makan sorang2…padahal, tak salah rasanya… tak pelik pun.. tapi…

Nape kalau orang kuar dating 2 org, makan 2 org, jalan2 2 orang.. orang tak pandang pelik plak? Sebab setahu aku.. kalau kuar berdua, I mean, focusing on couple la.. di antara dua orang itu, yang ketiga adalah Setan…siap ade hadith segala .. *kalau tak silap la.. ampun ustaz, dapat anak murid otak lembab skit...sob2.. insap*

so, ikut pandangan aku, suppose nya, orang patut pandang, couple2 ni pelik, dr diorg pandang orang yang single2 ni pelik.. kan?betul tak?sebab bila tgk diorg.. nampak setan duk tgh2.. kan2?

tapi tetibe cam.. bukan kalau jalan sorang2, ade lagi 2 orang atas bahu kita ke???malaikat raqib n atib... kan? so? er..er..

ah!!! malas aku nak semakkan otak tambahkan stress aku lagi... blah2... berambus please~*gaya manja*

p/s: gilek ah!!! Malam2 stress buat thesis, buat otak ko piker deep gile… hahhahahhaha.. er... abaikan.. fius tersalah pasang... hurm

Tuesday, February 8, 2011

siLa puLaNg kE pAngkal jaLaN... hArap makLuM


kalau cinta jgan kacau, kalau syg xperlu marh...
serhkn cinta mu pada y punya cinta
maka kita tak saling risau-risau-risau....

tetibe cam otak duk nyanyi lagu ni.. sape nyanyi ntah, aku tak tau, tapi rasanya, time g singapore aritu, ade dgr lagu ni kat umah Adah, adik madam aku time duk breakfast... gilek ah!!! bleh ingat sampai skang.. perghhh~

tetibe cam.. weh2 nonie*cubit2 diri sendirik*... ko pe hal??? owh tidak2~ kembali ke pangkal jalan, kembaliiiiiiiii!!! KEMBALILAHHHHHHHHHHHHHH~

p/s: entri lepas, baru beria mende lain, tetibe intro lagu ni datang plak kang.. bahaya2~

dEfiNiteLy… yeS.. i dO…

Owh.. owh… hari ni baru g cps aka center for post graduates untuk beli borang nak sambung buat master… ye saya… tetibe cam kagum ngan diri sendirik gigih nak sambung blajar lagi… hahhahhahahah.. bukan riak tau.. tapi memang da bercita2 masa masuk matrik uia lagi nak sambung master terus…and kalau rezeki ade lagi, nak sambung phd skali...amin~

So, min teman, jalan2… return buku kat lib then straight away g cps amik borang… then tang jalan balik hostel tu.. tetibe cam terpikir.. weh, skang da 25 tahun…tetibe cam sedar da tua… walaupun bukan masuk category tua Bangka… tapi tua la kan kalau da umo 25 tu… hahhahhaha… tapi bak kata my sister in law.. takpe umur tua, janji jiwa muda.. hahhahhahaha.. kan2?

So, turutan pade pemikiran umor, tetibe di kala matahari panas terik memancar, aku macam, weh kau.. gile umo da 25, sambung master 2 tahun jadik 28.. hoi!!! Ko nak kawen bila dowh… nak ade anak umo bape? Mana janji nak beranak kembar segala, nak kawen ngan laki name Lutfi bagai, dan angan2 bangan tak abih2 nak hantaran dalam 40 ribu cash… 32K, kena make sure cik abang bayar hutang PTPTN terus, baki tu baru aku yang punya+geran tanah n umah, serta tidak terkecuali mini cooper sebijik… second hand pun jalan~ okeh... macam scary kan, tapi takpe.. dream can become a reality.. (T-T) maaf macam sedikit mata duitan dan materialistik..(tapi bak kata Ustaz aku kat skolah dulu- bukan materialistik tapi boleh idup ke makan cinta sejati???... Ustaz ajar tau, bukan aku saje2 nak ikut, tapi wajib tgk la keadaan zaman sekarang kan.. kena pikir panjang kan? kan? ... aku tak salah tau, siyes ni.. *sigh*)

Pastu macam.. nonie~ sape nak kat ko sebenarnya? Skit punya demand cam ko tu cantik sangat kan bajetmukacamangelinajolieactresshollywoodalayangkawennganbradpittala2hinduspunyaweddingstyletu… pastu macam.. owh… *sigh*

Berangan memang tak hengat… bajet bleh la kan jumpe bakal suami kaya cam nakhoda kapal camtu zaman2 skang ni kan? Heh~ kim salam beb… compom sampai tua ko tak kawen2… compom andartu weh.. compom!!! 100%!!! Titik

So, nak dijadikan cerita, tetibe otak cam generate real idea punya… apa kata start umo 29 tahun, kena start gigih berusaha carik bakal suami…(Nampak tak word, bakal suami tu?? Maksudnya, couple ke tunang ke hape, belakang kira… yang kira, aci jumpe, ko berkenan, aku suka… ko g jumpe mak bapak aku skang.. ko g masuk merisik… sebulan 2 pastu, ko memang kena amik aku buat bini abaikan ayat gangster tersebut.… BOLEHKAN?*gayalemahlembuttahappetalakebapentahtalehnakcakapdasebablembutsangat*)

Ok, umo 29, memang kena set dalam kepala otak, WAJIB kawen, taleh sunat2 muaakad ke, hape ke, even fardhu ain pun tak.. memang WAJIB… make sure umo 29 tu, jari ko ade cincin dan kuku2 berinai merah… okeh? But then skang ni… baru 25 kot~ kita ENJOY~

p/s: ko tak rasa entri ni macam ayat tergantung ke? hah? kan? *monolog dalaman nonie*

Monday, February 7, 2011

miSsiNg u Like cRazy~

baru balik petang semalam , tapi da rindu dendam kat budak kecik ni.. sob2.. nak balik umah semula..sob2...

Umar Mu'az bin Mohd Ajmain Syah


p/s: should also be highlighted- Adam the teddy... kehkehkeh

maRi bErsOppiNg bErsaMa mAkbOnda~

owh, did u noe that my Umi really hate shopping? (tetibe cam pelik kenapa aku ni gile window shopping n shopping2.. kehkehkeh) usually, she just went to the nearest mini mart in our neighbourhood area.. katanya serabut orang ramai2... so, hardly we went shopping together-gether..as usual, we did all the raya shopping among us only-anak2 dara 3 orang + Kak Na n Umar. tapi cuti CNY ritu, kami berjaya paksa Umi kuar g shopping mall ngan 3 org anak dara yang single mingle but currently not really available g shopping kasut ... Supposely shopping kasut la kan.. tapi alih2, dia g masuk part pillow, blanket, comforter n bedsheetnye.. abih g beli mende lain instead of nak beli mende lain... owh.. berjaya paw sliper satu, kakak paw almari baju n sling beg while kak long tanak pape.. konon~ hahahhahahha

hana aka Kak Long= tudung oren *er..oren ke tu?*


Jannah aka kakak= tudung itam baju kotak2 biru... *yes, itu baju aku yang da jadik reta dia..kakak mitahali tak aku, mithali tak?*



n opkos, tudung putih tu Umi aka MakBonda TerChenta n me tudung hitam baju coklat *er..er..actually tu baju kakak.. aku pinjam... hahahhahhah*

oWwoh sEdak Ohhh~

Bila ko start addicted ngan mende2 yang merangkumi perisa teh, samada teh biasa atau green tea disebabkan pengaruh tgk reality show korea.. ko macam taleh kawal diri.. macam jadik orang gila kalau da start ngidam... parah2~ one of the disadvantages when u dun drink or eat anything that have the taste of coffee. heh~

Green Tea Cheese from Secret Recipe







mEnDe aLah cUte...

owh.. owh...currently, jadik suka kumpul mende alah cute2 ni..sape2 kuar g mana2 mesti kirim satu.. hoho...homefully ops~ i mean, HOPEFULLY bila seksok keje, ade umah sendirik.. (owh, such2 such2 a long long long long time to wait... blom masuk bab kena abih blajar dulu, kena keja dulu, takpun compom kena paksa rela kawen dulu.. kehkehkeh..baru aci beli umah... kan2?) nak beli peti besar gajah, yang kilat2 siap ade cermin segala, tekan2 kuar ais, tutup2, bleh jadik cermin bagai, dan bleh muat diri sendirik kalau time cuaca panas then lekat2 mende alah cute2 ni kat pintu fridge tu.. hahhahah.. HOPEFULLY... amin~

owh, backgroud tu *kuning kan* aci kedip2 mata.. terpaksa tu.. sebab locker kat bilik locker besi kaler kuning ala2 oren cam mustard gitu... *still tabah tanak ngaku tu kaler kuning.. LoL~* sebab da 4 tahun duk tgk kaler tu... macam bleh adapt skit la.. tapi still, heh.. jgn harap la nak suh like2 kaler tu kan... aci musang tumbuh tanduk rusa la kot~ *tetibe terbayang musang pakai cekak tanduk rusa time2christmasbanyakjual... kehkehkeh*



okeh.. oreadi have the stuffs from Ozzy, Hong Kong, Macau, London, Singapore n Malaysia opkos... moga2 dapat tambah 3 4 bulan akan datang dr Korea, Jepun dan Indonesia.. wiiiii~

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU