Wednesday, January 19, 2011

strEsseD nGan resOurCe cEntre KAED... heh~

aaaarrrrrrgggghhhhhhhhhhhhhhhh!!! macam nak gile nak siapkan thesis ni.. arrrgggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! nak graduate sem ni.. nak buat master plak.. please2... let me finish this things this sem... pleaseeeeeeeeeeeee~

asal la bongok RC tak kasik pinjam contoh2 thesis ni.. aku tadek duit bodoh nak photostat2... ko tau tak.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

Tuesday, January 18, 2011

pAsRah~

Ptg2 macam ni.. memang emosi tak stabil.. selalunya g bantai dinding squash lat female sport complex… tapi arini.. mood tu lebih pade berendam air mata..so.. duk dalam bilik.. tarik plastik roti kismis gardenia, letak botol air mineral kat tepi katil, amik lappy, n bukak drama korea..

Esok rabu.. dan tulatnye khamis.. ye, cuti thaipusam..jumaat aku tadek kelas.. esok pun.. lusa lagi la kan, sah2 public holiday.. nak balik sangat… sangat2… tapi…

Tetibe rasa nak buat drama cam kat tv.. balik umah konon2 nak surprise kat mummy daddy dia konon2 balik tak btaw la kunun.. ceh~

Macam org gile duk tgk harga tiket air asia yang di cek every 1 hour.. cam gile jugak cebana nak transfer duit dalam muamalat masuk maybank n beli tiket ikut meben2u…tapi…tau mesti kalau sampai umah tadek kabar berita, possibilitynya adalah:-

1) Sumpah ko kena piat telinga kat umi

2) Compom ba cakap sepatah2 je n umi akan senyap 2 3 ari takkan cakap ngan ko

3) Kak na n umar cam happy nak mati…

4) Kakak plak compom suka bleh tgk cite WGM jo kwon n ga in…atau

5) Alih2 , ko yang makan ati…

When ur family is unique… they come into too many perspectives that need to be concerned.. nak cite… tapi too private.. it’s too complicated.. just need suzu or auni here.. really2 need them… mana korang??? *sob2*

... biLa hAti bErsuAra~

bila kau bersuara~

bila aku tak setabah Mama...
bila aku tak sekuat Baba...
bila aku tak segarang Kak da...
bila aku tak selucu abg bie dan isterinya...
bila aku tak sepandai abg Nihku yg berhijrah ke autralia...

bila aku tak seslumber kakakku kak wa…
bila aku tak serajin abg pih abgku yang ke 3...
bila aku tak segila2 abg sih yang aku suka...
bila aku tak sesabar dan setabah Kak Na...
tapi aku mahu ambil semua gabungan mereka…

*sigh*

...sAkiT yG teRaMat~~~

ya allah..
kau kuatkan iman diriku...
kau sabarkan aku sebagaimana kau sabarkan DIA...
kau tegarkan aku sebagaimana kau sayangkan DIA...
kau kukuhkan jati diriku sebagaimana kau kukuhkan jatidirinya...
berjuang menentang kesakitan dalam kesakitan...
untuk setahun selepas kelahiran...

ya allah ya tuhanku...
jika benar aku sudah berubah...
titipkan aku jalan yang lurus...
supaya aku tidak rebah ditentang arus...

ya allah...
berikanlah kekuatan untukku berjuang...
demi hidupku yang banyak teladan...
dr dulu, dan sekarang...

nUkiLan iNi... bUat mEreKa yG akU rinDu~ (T-T)

aku rindu...
aku rindu kakak2 aku yang dulu...
aku rindu mereka yang amik tau...
aku rindu sakat nyakat yang mereka aju...
aku rindu semua tu...

tapi skarang...
semua benda macam haghammm...
tiada lagi usik-usikan...
tiada lagi gelak-kesukaan...

tangisan...
ya, hanya itu yang kerap berulang...
tiap kali kami berkumpulan...
bukan lagi nyakat dan jeritan kegelian...

ya allah ya tuhanku..
kembalikan masa2 riang dan kegilaan kakak2ku...
bukan tangisan dan lara rindu...
bukan cacian dan kelahian jitu...

sesungguhnya engkau yang maha tahu...
segala apa yang tersirat dihati daku...

(T-T)



Tuesday, January 11, 2011

mEngOm pEnanGan pRojEct pApeR~

Cube korang masuk kat website ni ... Perghhhh~... macam teruja nak kawen giler dowh.. hahhahhahahha.. cantik n sopan baju kawen dia.. i mean.. it's not that i'm getting marriage what's not.. tapi google mende lain, kuar wedding dress... bongok gak kadang2 tenet ni.. ade ke google insulation, kuar mende alah ni.. hahhahaha.. saje je kan.. * tetibe terpikir.. jap2.. adakah itu dipanggil destiny??? *... LoL~

Look here gurls...


hahhahaha.... orang kata, selalunya kalau buat istikarah, Allah, akan tunjuk by instinct or mimpi... masalahnya yang diistikarahkan adalah nak sambung master ke , keje.. tapi, asal kuar wedding dress plak ni... hurmm... sumthin fishy here.. LoL~.... ah!! tanak ngarut.. tanak ngarut.. tapi again.. dress ni lawa.. plak2 kalau outdoor wedding theme.. fullamak aih...



Dah2!!! jgn mimpi.. jgn mimpi.. sambung keje .. sambung keje.. LoL~

Align Center

Monday, January 10, 2011

bAck oFf... pLeasE~

I kinda person who have a very sensitive character.. u see... i always laughing, happy go lucky person... but dun judge the book by its cover, will u?? i may be look kind-hearted person, but to be honest. i am NOT!!!!...so, would u bear in ur mind that, dun go beyond limit please~ coz u will make me swear bad word behind ur back... do REMEMBER that, *again* pleaseeee~

I hate people interrupting me when i was talking to my family members.. don't u noe that??? it is not kinda selfish stuff... but it is more due to jealousy things... get what i mean, do you??? so, BACK OFF~

Sunday, January 9, 2011

nAk hEro sEcrEt gArDen yG gigiH piNjam pRivaTe jEt... sOb2~

having a bad.. bad.. bad habit nowadays... love to take a bath at 2 - 3 a.m (late morning)... then cannot sleep until it was 7 or 8 a.m... ok da gile... adeh2...

tetibe rindu umah.. kalau kat umah.. pukul 10, ba da suh masuk tido.. umah da gelap gelita.. kalau yang tak tido pun, mebi aku n kakak je.. either kiteorg tgh tgk drama2 korea.. takpun tgk running man, gelak2 guling2 nak mati... tapi kadang2 kena gelak tanpa bunyik kalau tak, Ba kompom dtg ketuk pintu bilik tanya nape tak tido lagi... tapi kat uia ni...ko tanak tido 4 hari 4 malam pun, tadek sape kesah... *sigh* missing u mucho Dad~

minggu ni da dekat 3 kali call umah... tu pun 2 3 jam.. duk borak ngan Umi, Kak Na, Umar n Kakak je.. Ba mesti ade keje... tadek kat umah.. g masjid..ade tetamu.. *sigh lagi*

buat project paper... macam hagham kepala serabut nak mati... kewangan yang tak stabil... ha, sah2 la tambah derita... weekend2 terpaksa tolak megi masuk mulut walaupun ko tau pastu ko akan muntah or sakit pale... * time makan kemain dowh melahap sebab lapar.. gile2... nasib baik ade megi.. kalau orang merempat tadek pape nak makan tu..sob2.. tetibe cam insap... sob2*

arghh~ sudahla.. da tadek mood nak menulis entri panjang2.. sob2.. nak balik umah.. please sape2, jadik kaya cam hero secret garden pinjam private jet... sob2....

Monday, January 3, 2011

sAenGil chuKahEa, nOnie uNni...

Today is my Birthday~ yeay!!!! Happy 25th Birthday Nonie Unni!!!!

May Allah bless u always~

*hurm... vErsiOn fRust~

Last Thursday… occurs to me something bad n annoy me very mush… tepon farhan, nak Tanya pasal bola, indon lawan mesia.. just know that he was in Kelantan… pastu macam speechless, terus letak phone… nak marah? Yup.. geram? Sangat!!!!.. benci? A’ah… kecik ati? Hurm.. tapi takpe la… kalau 24 tahun boleh bear semua hal2 family b4 this, takkan da nak masuk 25 tahun esok lusa.. taleh nak tahan kan?

There were sometimes that I feel betrayed.. feel double standard and etc.. but OTOKAJI??? Things, doesn’t going to be perfect all the times, right? What u want, doesn’t mean that u need it… tapi.. kalau betul.. tak payah la nak tipu… cakap je la.. payah sangat ke? Kalau betul tanak kawan… cakap je.. jgn buat macam ni..

2 hari taleh tido.. jumaat tu kul 7.30 pagi terpaksa try tido jugak…hari ni, kul 10pagi tadi, baru bleh tido… benci kalau rasa sakit hati macam ni… masuk bilik air nak mandi.. bukak paip hujan.. turun air tu sama lebat ngan air mata… sometimes, when u need to cry, u have no reason at all.. ain’t u?

Half an hour in the restroom… took away all the stress , the hurt and hard feeling… see… sometimes, cry doesn’t mean u r weak… it just make u little stronger…n nowadays habits… whenever I’m get sick or tired of being strong… just watch or hear some Korean drama and music.. it did cajole ur heart…it happened when u cannot confess to anyone u love- ur family, ur sister, even ur best fren.. because u noe… ur problem is just ur problem… dun run from it, it will follow ur step.. dun avoid them, cause it will hurt u more. Just face them.. even though u have no solution at all…

already 25-year-old by today~ january 3rd… Happy Birthday Nonie… sangicukka hammida..xing khuai le..selamat hari lahir…. Sarang he… sarang he Nonie Unni… sarang he noona… nomo nomo nomo nomo nomo nomo cuwayo~

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU