Saturday, December 31, 2011

suKa nO. 3... HaPpy biRthDay in adVancE nOnie... (^__^)

“Jodoh itu datang daripada tiga cara. Jodoh yang datang daripada syaitan, dimana, pasangan itu berkenalan, bercinta, bersentuhan dan terus melakukan maksiat. Yang kedua, jodoh yang datang daripada bomoh. Berlaku apabila si lelaki terlalu gilakan si perempuan, sedangkan si perempuan berusaha menjauhi dirinya daripada lelaki itu. Lalu lelaki itu membomoh si perempuan untuk mendapatkannya, lalu berkahwin. Dan yang ketiga, jodoh yang datang daripada Allah, dimana, pasangan itu berkenalan, bertentang mata dan terus menusuk ke kalbu, lantas si lelaki meminang perempuan itu dan diterima. Maka jodoh itu yang paling dirahmati oleh-Nya.”

p/s: lagi 3 tahun nak kawen.. yeay!!!!! ahahahhahhaaa

Friday, December 30, 2011

pAraH tahAp i.C.u

Mak bonda ko tepon... tanya tak balik ke cuti raya cina.. sobs... tetibe rasa nak meraung.. boleh tak? tak kira la umo nak masuk 26 pon.. tak kira... rasa nak meraung2 jugak.. 

Umi... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ da dekat 4 bulan tak balik straight.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ cebana bleh tahan ni... cube nak jadik tabah.. tapi.. bile dengar je suara.. terus macam ujan air mata turun.. sobs..

tetibe cam nak tukar tiket g sabah ngan tiket balik kelantan... tiket g singapore pun rasa nak burnkan je... boleh tak? sobs2.. 


Thursday, December 29, 2011

fOuNd tHis...

Daripada Abu Hurairah radiallahu anhu sesungguhnya Rasulullah sallallahu alaihi wassalam telah bersabda : Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat maka katakanlah yang baik ataupun diam sahaja ( Riwayat Bukhari Muslim)

Imam As-Syafiey merungkai: “Jika seseorang itu ingin berkata-kata,maka hendaklah dia berfikir dahulu sebelum berkata-kata,jika dia merasakan akan membawa kebaikkan maka bercakaplah,jika dia ragu-ragu boleh mendatangkan kebaikkan atau tidak maka janganlah bercakap sehinggalah dia yakin boleh membawa kebaikkan (pada kata-kata) Insyaallah

:: kAdaNg2, tOLong, KaLau, jaNgAn ::

Kadang2 kalau nak bercakap tu,
Tolong la pikir 2 3 kali....

Kadang2 kalau nak bercakap tu,
Tolong la make sure tadek yang terasa hati...

Kadang2 kalau nak bercakap tu,
Tolong la pilih bahasa yang baik pekerti...

Kadang2 kalau nak bercakap tu,
Tolong la jangan ikut sesedap mulut sesuka suki...


Kalau boleh,
Jangan guna bahasa yang kasar dan sakit hati...

Kalau boleh,
Jangan berbunyi bertubi-tubi...

Kalau boleh,
Jangan  letak otak kat kaki...

Kalau boleh,
Jangan musnahkan persahabatan sejati...

nOtTemUnE..........*goOgLe kOreaN's wOrd*

Kadang2, kita tak tau mase bila kite ade sakitkan ati orang, kecikkan ati orang, lukakan ati orang hatta remukan lagi perasaan diorg..

Kadang2 kita jugak tak sedar bila mase kite terasa ngan orang, terkesan ngan orang, terkecik ati ngan orang, sampai tersedih ngan perangai org...

aku punya perasaan macam tu.. dan bila nak tido.. aku mesti pk mende kecik2 macam tu.. dan bila aku terasa ati ngan orang, hati aku mesti kata: ko mesti da buat org kechik ati before ... so, aku senyap je.. aku pasrah...

Aku, aku tau salah satu kelemahan aku adalah nak express diri.. aku tak reti cebana kalau nak tunjuk aku sayang orang, aku suka orang, aku concern kan org even aku benci orang pun aku tak reti nak tunjuk...

Tapi satu je... kalau ko baca ape aku tulis ni... aku cume nak cakap.. r u sure  that u r the only one hurt so much?? Have a broken heart and have no shoulder to cry on? rely on?

Sape sebenarnya yg jauhkan diri dr sape? N if u really noe me, u should think twice about our relationship before u backstabbing me when we were in 3rd year doing the degree...

orang cube tanak salahkan awak bila hal tu jadik, orang cube tudung jari n cakap kat dirik sendirik ni semua salah orang sebab percayakan awak cepat sangat walaupun br kenal 3 tahun.. orang nangis malam2 sebab hal tu n sebab org tak sangka awak buat org macam ni..
jangan ingat orang diam sebab orang saje2 nak diam.. orang diam sebab orang rasa bodohnye orang g percaya kat awak... orang ingat bila kita kawan, n awak tu adalah VVIP bg org, awak akan jaga title tu... tapi nyata org silap.. awak gitau semua orang... awak canang cite yg org rasa org exclusively cite kat awak je.. awak buat org rasa sangat org tak special pun pade awak... 

I just wanna say that, u did broke my heart... when i even didn’t expect u r the person who start the gossip.. yes, it hurt so much.. it hurt, but i forgave u... n i need u to noe that it was hard for me to forget...

U make me tone down my trustee, u make me crying all by myself n yes, u did  make my heart ache with thousand feeling of humiliation.. thanks to you...because of this circumstances.. i’m hardly trust people around me... thank you again... because of u,  i will never be the same again..

p/s: there are certain things that should be kept secret even from ur besfren or bff... and i dun think i need to explain that in details... 

Tuesday, December 27, 2011

2012.... ini bUkan fiLem... LoL~

omo..omo..omo... less then a week, i'm going to be a new me.. i mean... bukan berubah status dr single ke married  hape.. it just that, i'm getting matured... i'm "suppose".. ahahhahahha...

So, counting the days then.. praying me good things will happen.. like i'm gonna meet Bang Nuar, or some one exactly like his face just a differ character opkos.. mau ko nak buat laki jadik bapak budak pade anak2 ko seorang yang sedikit terpesong... kehkehkeh..

So, all the best to all of u too.. hope the end of year 2011, may forwarded bring more joy in 2012.. InsyaAllah.. may Allah Bless...

spEciaL eNtry La kOt~


Hoi.. hoi... da lama tak update... sekali sekali kena jugak tak update.. update ari2 kang, Nampak sangat banyak main tenet dr taip thesis chapter 1, 2 and 3.. kan? Kan? kan? Kehkehkeh...
Weekend krismas ni, gile merewang ke banyak tempat... 24 hb Dec= Christmas eve orang panggil... aku plak laju je kaki melangkah turun naik turun naik lrt, komuter n bas bagai sebab nak g sopingspee... ahahahaha.. konon bajet gantung stoking luar pintu, sah2 compom santa tak kasik pape sebab tau dasar tak sedar diri mana bleh percaya mende mcm tu.. tak baik kau... mak haku kate taleh... jgn nak gediks plak kata boleh... paham?

25hb plak, g kendurik kawen anak mak angkat haku Datin Rahimah.. kira abg angkat la konon.. ecceh.. nak angkat semua kan? Ahahhaha Kat Taman Melati, tu belah pagi, belah petang g Nurul tunang kat Semenyih... balik2 da terbongkang atas katil padahal bukan aku drive pun.. ahahahha.. thanks to you ye “Puteri Nur Alia Megat Abdul Manap” .. tanpa u, Yang, sapelah I... ahahahahhahah..

pastu 26hb  plak, kecoh teman Puteri g plak wedding adik pade opismate dia dulu kat Ampang, balik2, g Giant beli barang dapur (ecceh).. then balik UIA n terbongkang lagi dan lagi.... (astaga, anak sape ntah... jgn buat menantu please .. sape2.. take note eh?)
So, disebabkan next yearnye January, birthday aku tanak kalah dulu masa Mak nak bersalin gediks nak kuar awal tgk dunia padahal baru 7 bulan, plak tu, aci plak kuar 3 haribulan.. bajet nak duk under top 5 la konon.. natijahnye.. ha, amik ko, amik ko... gile tua dengan pantas dan tuntas... kalau penyabar, mesti kuar dalam bulan 3 ke hape.. tadek la pakai bintang Capricorn=kambing.... ahahhahahha.. patutla tgk kambeng pun bleh ko kata  kambeng ensem.. rupenya ada pertalian darah .. kehkehkeh..

ok, maaf, kembali ke jalan yang benar... just nak cite mase aku kuar sopink tu, aku memang sengaja kuar time Christmas eve sebab nak g beli perfume murah.. n da siap survey one month before kot nak beli perfume ape.. gigih tak? Gigih kannnnnnnnnnnn!!! Kalau la buat thesis pun macam ni.. subhanallah.. compom aku buat master tak sampai setahun pun da bleh abih.. hish.. hish..hish...
So, i bought this.. Christmas present aka pre-birthday present~ yeahaaaaaaaaaaaaaaaa~
ye..ye.. satu set yang buat ko keje macam orang gile sebab nak beli perfume baru.. survey buat, part time jobs macam nak mati.. ahahhahaha... tak pk hape.. janji bleh beli.. da la tadek yang 35ml.. cis kek tul...

Comel tak? comel tak? comel kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!  Because i'm a lover of purplish one, so, bende alah ni nampak lagi tempting, regardless i dun like cat.. so, just ignore the bottle fact.. LoL~ eh, rhythm la.. ahahhahahah

ye, walaupun free gift dia cume miniature of the perfume ngan beg shopping ni.. tapi aku puas ati sebab abih duit banyak n bau dia. subhanallah!!!! sumpah2 rasa nak pakai 24/7 wei!!!.. love the smell... rasa macam akulah orang paling wnagi atas dunia.. memang "purrrrr" abes la.. wallah~

Sumpah bau dia cun gile.. tetibe cam rasa nak tido pun pakai dia... konon nak abih cepat bleh beli lain punya brand plak.. ahahhahahha.. tapi puas ati la.. mahal pun kalau pakai sampai setahun... berbaloi-baloi la.. kata nak jadik pengguna yang bijak kan? Opkos kena praktis dr skang.. ahahahhaha.. sebab last year birthday present min kasik adalah perfume Secret Wish by Anna Sui, so, tahun ni sebab banyak baca review kat tenet, nak try la perfume Kety Perry Purr ni.. owhhhhhhhhhhhhh~ I’M IN LOVE~~~~~

Hence, my birthday present for my self next year....... tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~

p/s: sape kata time birthday ko, ko asyik nak suh orang je bagi present kat ko.. apa kata ko bagi kat dirik ko sendirik... bukan buruk siku pun.. kan? kan? kan?

Saturday, December 10, 2011

weH... aRi ni mEmaNg saBtu yaNg wOw wEh!!!!

Weh2.. ko tau kan pagi tadi aku post kata arini memang sabtu yang WOW bagi aku... ahahahaa... dan  dia memang "wow" sebab...

Tetibe abang ko yang no 3 tepon... tanya kabar.. ye, memang kena tulis kat blog pun sebab dia macam tak penah je tepon tanya kabar, selalu aku yang mesej dia dulu tanya kaba... ahahhahaha.. pastu eksaited ngan ayat dia... lebih kurang camni dia susun..

"weh Nie, sihat dop? tok balik Bangi?"

 Lepas aku cakap ok bagai dan ape2 yang patut di jawab... dia tanya lagi..

"Belajar cemana? payoh ko master mung? bilo cuti ni? ko tok cuti?"

Ok, aku lagi terkedu sebab dia memang tak penah tanya camtu.. ahahhahahahah.. mungkin malam dia dia dapat wahyu mungkin... takpun, yang aku tau, biasenya kalau depa kena marah kat Ba sebab jarang call adik2 baru la terdetik nak call adik dia sorang ni kan.. abaikan part tu.. part paling best bila dia kata..

"Eh, abg *** masuk duit aritu , masuk dop? guno doh? lain kali oyak awal2 la kalu tadop duit... kade2 abg  pih tok ingat... busy atep..."

Aku plak macam.. eyh? aaaa..aaaa... masuk2, da abih pun guna.. pastu terdiam.. sebab speechless... sebab he used to be the most "abg yang kedekut" dalam family... ahahhahahaahahhaa.. tapi kalau aku hutang sesapa, aku berani mintak ngan dia je duit nak bayar utang.. ahahaahhha.. pelik tapi benar...

Ayat last yang paling aku suka weh...

"lain kali tadop duit tu mitok cepat2 la ngan abg pih"

Fullamak aih!!!! sebelum ni tadek pun penah bagi ayat best camtu.. ahahhahaha.. nampak gaya ni, bleh mintak besday present bulan satu ni jam swatch limited edition for Christmas ni.. ahahhahahhaha

sOunD chEck...soUnd cHecK... cEkedOuT~ (^__^)

Weh2!!! ari ni ari sabtu.... ahahhahha.. yea yea.. tau la semua orang tau.. tapi just nak bangga diri jap berjaya bgn g jogging n tak tido2.. balik jog makan ROTI CANAI + TEH TARIK KURANG MANIS.... *erm, tau la macam ko nak cakap, ceh~ tak guna je jog sejam kat taman Metropolitan Kepong* kan2? kan? ahahhahahha... 

Lagi rasa bangga, lepas balik jog, tak tido,... tapi gigih kemas bilik, sapu karpet, lap almari, rak buku n kemas meja study, basuh kain n tukar cadar katil, jemur Adam, taruk comforter baru, sapu lantai n lap kipas... ahhahahhahahha.. i mean, enough with those random mumbling...


Dan, mende paling best ari ni...hurm.. tanak la gitau.. nanti bila da pandai, baru aku kabbor kat sini eyh? eyh? allalalallala.. tak mau majuk.. tak mau majuk *sambil jarik telunjuk gerak2 n mata kedip2*ahahhahahhahhaha......* dush2* sepak diri sendirik sebab bajet cute.. LoL~

So, hey Saturday.... I feel GORJES today... wow!!!! ahahahhahahhaha.. cekedout then~

Friday, December 9, 2011

cEpu Mas...

"Nonie, kau bila nak kawen!!!"
*sumpah suara SIR lantang nak mati sampai semua PA2 department kat opis jenguk muka dr cubicle pandang aku...*

Hati berbisik..
*kena jawab dengan BIJAK ni...

*Dengan lafaz bismillah*
... ehem.. ala sir ni, tak nyempat2, saya pun blom abih master lagi ni.. saya kawen la Kalau....

da sampai jodoh, 
da datang seru, 
da cukup ongkos, 
da dapat restu.....


ahahahhahah.. amik..amik.... kehkehkeh... ingat gertak2 suara cam petir cenggitu org kaget? ahahhahahha.. muda lagi kot.. baru 25..er...er... i mean, baru nak masuk 26... ahahhahaha...

Thursday, December 8, 2011

bUkaN eNtry unTuK "nOh" hUjaN... kEhkeHKeh...

Hujan...


ye hujan....


keje banyak nak mati...


ye, keje banyak nak mati....


dan tu semua urusan dunia...


ye, dan tu semua urusan dunia...
.
.
.
.
.
.
.

masalah skang ade satu je....

ye , masalah skang ade satu je......



YAKNI....
 ye yakni.....
.
.
.
.
.
.

weh!! aku MALAS dowh.....
ahahahhahahhahahaha..
astaqfirullahalazimmm... bongok sungguh perasaan ni.. LoL~


Friday, December 2, 2011

...

R.I.N.D.U
I.N.G.A.T
S.E.N.Y.U.M
T.E.R.S.I.P.U

S.A.P.U
L.A.P
S.E.K.A.T

S.I.M.P.U.L
N.A.F.A.S
L.E.P.A.S

T.E.R.S.I.P.U
I.N.G.A.T
R.I.N.D.U
S.E.N.Y.U.M


dEceMbeR 3rD... u'LL aLwAys bE iN my HeaRt

Hari ini Disember 2hb, 
Dan esok genaplah 3hb, 
Mungkin aku patut lebih mengingati,
Kerana tanpa dia di sisi, 
Aku mungkin takkan wujud di bumi...
Walaupun kadang2 rasa diri dipinggiri,
Dan sering bertanya mengapa ini terjadi?
Bukan kepada org lain tetapi diri sendiri, 
Dengan nikmat terasa tidak dapat ditakhluki,
Bertambah lagi dengan perasaan dikhianati....

Ya Allah ya Rabbi,
Terima Kasih kerana memahami,
Mengurniakan aku dengan ketabahan hakiki,
Dr kecil hingga dewasa kini...

Walaupun hidup sesekali disakiti,
Tetapi Engkau sering memberkati,
Menjadikan aku manusia berjiwa suci,
Mungkin ada sedikit yang dikesali,
Tapi engkau cepat menyedari,
Lalu mengurniakan aku hati ini...

Terima Kasih buatmu kekasih hati, 
Tanpa engkau aku mungkin tiada di sini,
Enak beradu di Taman Syurgawi,
Menemanimu setiap hari,
Sambil duduk bergoyang kaki...

Dugaan mendatang tidak pernah dikesali,
Kerana engkau mendidik aku menjadi lebih berani,
Untuk menghadapi hari2 begini,
Bukan untuk menangisi nasib diri
Tapi lebih kepada mensyukuri...

Terima Kasih sekali lagi,
Buatmu insan dipanggil Ummi...

Mixed Feeling:: (T__T) & (-__-)

fEeLiNg ni... nOrmaLkaH???


Ok2.. here we go.. for the past 2 3 weeks, i’m having lots of invitation from my schoolmates, roommates, yadda2 to their either wedding event, engagement event, aqiqah event etc... n people keep asking me the same question which is: 

1) kak nonie da ade boipren ke?
2) kak nonie bila nak kawen?
3) kak nonie bila nak ade anak?
4) kak nonie tak jeles ke tgk org kawen?ade anak, ade boipren?
5) kak nonie nak tak, kawan org? Ahahahha*this is funny*
6) nonie, su yah *mak cik* kenalkan kawan ayah su*pakcik* nak? And....
7)yadda2...yadda... LoL~

Ahahhahahahha... which i think that would be really an annoying question to certain people... kan? Betul kan? LoL~ ... however, how come I’m not even distracted to all these questions... haaaaaaaa, tetibe cam duk pK2, tgk kawan2 kawen, diri rasa macam, owh kawen, best weh....weh da ade anak, alalallala comel, owh, da ade boipren.. ok.... ahahahhaha... tapi when we need  to be practically n logically think with a serious thought... dia macam, er, ko da ready ke nak pikul tanggungjawab jadik bini orang? Anak menantu orang? Adik /kakak ipar orang? Or paling haru, Mak orang??? Ha kau!! Ade berani???? So, kat sini la perasaan tu macam bagus betul mainkan peranan dia.. dia macam, oh aku tak ready... so, jgn pk dulu.. at the end, jadiklah kak nonie yang sempoi tak kisah org nak kata  ko kolot ke hape sebab tadek boipren walau umoq da 25 nak masuk 26 lagi sebulan.. hui~ mencabar2... ahahhahaah...so, normal ke ni weh? 

Tetibe teringat plak akak aku dulu abis je blajar duk kata dia tadek boipren bagai, which time tu aku kat uia 2 or 3rd year rasanya, boleh aci belasah je cakap, weh Na, rileks la, ade jodoh kang, ade la... ahahhahahaha... but to be honest, seriously the thought of getting married i mean now, at the year of 25/ 26  dun even hook in my heart... the serious thought that i would rather think for now is , nak abihkan master, nak keje, nak beli rumah, nak g melancong, n lepas tu, baru terpk nak carik bf... teruk tak? Ahahhahahah... macam ade possibility kawen lambat  or listed as andartu... hurm, nauzubillah, simpang malaikat 44 weh...ahahahhahaha...

But i do love kids, which sometimes i was like.. hurm, rasa nak bela anak angkat  dulu, kawen kemudian... ah sudah~ahahhahaa.. ottoke? Ottokaji.... i ‘ll pray to God to change my way of thinking...i really do need a drastic change... kalau tak, abih ke laut ni weh... bengom mung nonie...(^___^)

Monday, November 14, 2011

sEpiCeLes

Yesterday, having a stomachache.. hurting me so much ... n only occurs 2 to 3 hours or just suddenly when i was walking around...Googling,  CLICK HERE n found some symptoms... okeh I'm scared.. nauzubillah~ 
hoping it would be just common gastric that i face before... so, wait for 2 3 days more to confirm... haish~ 
 
p/s: bila sakit2 Allah kasik tu adalah penghapus dosa... ameen~

Wednesday, November 9, 2011

:: aKu ::

Me, name Noor Alyani Yaacob.. who really need to be reminded and keep reminding and still remind myself... uppffff..uuppfff...   
[Tazkirah] "Diri kita ni ada jasad dan ada roh. Jasad kita kalau lapar, kita akan rasa. Kalau perut lapar, tetapi kita tidak rasa, ertinya perut kita bermasalah. Tau-tau perut kembung dan masuk angin. Demikian juga kalau roh kita lapar, tetapi kita tidak rasa, ertinya roh kita bermasalah. Tau-tau kita sudah jauh dari Allah SWT. Oleh itu, roh kita perlu dijamu sentiasa, dan makanan roh itu ialah zikrullah...."

Ucapan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat di Kuliah Israk Mikraj, 20 Julai 2010.

Monday, November 7, 2011

:: rANdOm tHouGht ::

Did you know that the people that seem the strongest are usually the most sensitive?Did you know that the people who exhibit the most kindness are usually the first to get mistreated?Did you know the ones who take care of others all the time are usually the ones that need it the most?
 
p/s: rasa cam penah jumpe je orang ni.. LoL~

Thursday, November 3, 2011

hOh!!!! gUmbiRaNya daLaM aTi...

Weh, aku cuti seminggu.. kau cuti? tak kan? tak kan? 

hek elle... kecoh aaaa~

Tetibe teringin nak balik kampung naik keta letak mende2 gediks macam ni... i mean, bukan kaler kuning la.. kaler purple ke, merah ke, ijau ke, turqoise ke.. tu takpe.. jgn kaler kuning... LoL~

gambor ntah kat mana2 ntah aku snap ritu... demmmm~ tak pro langsung... da la tak cantik, tak reti amik angle lak tu..

thanks to blog akak ni .. ye ke akak? ntah2 ko lagi tua.. heh~



mEgI mAre = NigHt mAre

This maggi thing is killing me...haish!!!

Kalau time buat degree dulu, makan megi tu satu sem bleh kira ngan jari bape kali, which is kadang2  2 3 kali je untuk satu sem... time master ni.. mak aih!!! GILOS!!!! berjuta2 kali da rasanya... natijah nya... hiyarh!!!!!

1- tiap kali sikat rambut... rasa macam baru lepas buat kimoterapi penyakit kanser je... da la dalam keturunan ade genetic pelbagai jenis cancer.. diulangi, pelbagai jenis cancer.. haish!!! nauzubillah la wei!!!!

2- Ingatan.... bukan takat hilang plus bengap cam tertelan semut 40 ekor.... i mean, ade ke org gile nak tertelan semut 40 ekor??? owh, just tersalah info tertelan semut sekor tapi bengap 40 hari la  ... ahahhahahhaha.. samdol tul la ko nonie.. ahahhahahahha.... tapi rasa cam da jadik tenggiling, aci sedut semut kat busut diorg terus da ni.. ya allah, ya allah... makan kismis berkotak2 pun, cam hagham tak kuat gak ni.. adeh2!!!

3- Sakit pale.... cam ade orang gile sesaja datang duk sebelah pastu main baling2 batu kena kepala kau!!!.. sumpah weh, sumpah... bukan tipu ni.. sakit dia tu datang tetibe n menyengat2... hui, dulu tadek plak macam ni walaupun 4 tahun otak  krem duk buat report budak2 urp design town n plan bandar.. ahahhahahhaha.. too much MSG  I think.. haish!!! kena tukar selera ni kalau tadek duit ni.. haish!!

4- Morning sickness, Night sickness, afternoon sickness plus evening sickness... haish, kalah  org preggie  3 bulan pertama... sebab2.. haaaaaaaaaa.... actually, aku taleh makan megi kecuali dia megi tomyam or asam laksa..tapi disebabkan kemiskinan melanda diri, cemana ntah ari tu g beli megi paling murah perisa ntah pape... lastnya!!! ha kau padan muka muntah cam preggie 3 bulan.. ahahhahhahahaha.. demmm....tapi makan jugak lepas2 tu kalau tidak, mau mati kebulur ko beb.. so, makan, muntah... then, makan, muntah... ah!!! sape kata org mengandung je ade morning sickness? ko hade? ahahahahhaha

ah~ lain kali sambung lagi.. i need to go tidy up Madam room.. ah!!! malas la demmmmmm~anak sape la rajin tul nak jadik Research Assistant ni weh!!!! anak sape? anak sape?!!!! Hah!!!

:: gEtTiNg oLd pHraSe ::

Talk about getting old.. heh~ wanna talk about it? bring it on bebeh!!!! *er..er...gaduh ngan sape sebenarnya ni weh!! gilos~*

Hurm.. 2 3 menjak ni.. selalu duk pk hal umo yang rasa cam da tua bangka tapi duk mintak duit mak bapak lagi.. LoL~ Regardless dulu cam taleh org sebut umo skit mula rasa nak melenting... in nowadays perspective... for me, it's just a number .... kan? kan? hek elle... tanak ngaku dirik sendirik da tua lettew... ahahahhaha... so, I'm now 25 years old, going to be 26 in another 2 months... yeaahaaaaaaaaaaaaaaa~ ko hado? ko hado? Nan hado kan!!! *gaya Cik Epal* For me, salah satu sebab happy umo da meningkat  mungkin tarikh kawen idaman ko da reduce dr 4 tahun ke 3 tahun, ahahhahhaha, another part , aku lagi panjang umo dr  ko!!! plus  aku da bleh kawen, tapi ko taleh lagi...ahahahhaha.ok ridiculous reason then.... back to the future, Happy la kot perasaan sekarang umo 25 nak naik 26 tapi muka maintain cam budak2. i mean, based on the survey la kan.. ahahhahahhaa.. just joking... why so serious?? HA HA  HA...

Bercerita hal muka..yes!! u MUST!!! i mean concern about ur muka especially kulit MUKA, sebab ko da umo 25... sebabnya... haaaaaaaaaaaaaaa, ko tak tau ape akan jadik bila umo ko 25!!! kulit muka penting weh time umo2 gini, sebabnya mungkin ko akan kawen dalam mase terdekat, mungkin jugak ko nak manhunting for future hubby, mungkin jugak, sesaja ko je nak make sure muka licin bak kulit telur...dan yadda..yadda...*bukan orang jaga muka start dr umo belasan tahun ke Nonie?...Erk.. er..er...er... Diam ah ko.. budak2 g main jauh2!!! haish~*,

2 3 bulan kebelakangan ni, muka da jadik cam nenek kebayan baru ade pakwe okeh... (apehal tadi kata muka budak2 der?)... ngan kedut2  plus jerawat suka ati aku nak tumbuh banyak mana n kat mana, even pakai oxy pun cam hagham sama gak pun bazir duit je aku beli, in the end, haish!!!! tu je bleh nak describe....~(-__-') sigh (-__-')~....kalau dulu, sokongan barang2 yang boleh kata membuatkan muka ko berseri2 kononnnnn~ sangatlah membantu.....kini tidak lagi... kehkehkeh.... hurm... disebabkan kemiskinan melanda dirik, no more Kinohomitsu BB Drink for my face, no more Kinohomitsu Bright for my Eyes , no more Pati Brands Buah Quinche multivitamin for my body plus Anlene Chocolate for my bones... GOOD, GOOD, GOOD.... lagi lah mempercepatkan process penuaan diri... huarghhh~ tensyen2....Tapi, semua tu kata orang, takkan jadik without tawakkal to'alaAllah...iye kan murid2???iye kan????? yes!!! I LAP U lagi~ *pengsan*

So,  berbekalkan set Skinfood SkinCare listed for Blemished n Dull Skin- which refer to my face.. heh!!! dimana purchasing price macam hagham murah nak mati sebab beli kat negara pengeluar time g Korea bulan July aritu, alhamdulillah, muka boleh tahan ok la...ok la kot... KOt~ i mean in term of the skin, bukan in term of muka cantik buat pembedahan plastik nak aje cam jessica alba konon muka seksi haish... paham2? paham kan maksud I? so, thanks to all of u penjagaan  set Tomato Whitening Toner, Emulsion, Serum, Cream and Spot Serum... u all did a good job!!! Syabbas bette, syabbas ispektesahab dan syabbas2!!! especially, buat Spot serum yang berjaya hilangkan parut2 jerawat yang disebabkan oleh jarik tangan sendirik gedik nak picit2 jerawat konon nak bagi cepat hilang sudahnya penuh muka ade parut... owh2.. i LOve u more.. jgn abis dulu sebab kalau u abis, mati la muka i, nak beli skarang sah2 kat mesia rega cam gilos mahal 4 kali ganda dr kat Korea... owh demm..demmm..demm...nape bodoh ko tak beli banyak2 buat koleksi... DEMMMMMMM~

er..er.. ok2..berbalik pade topik skincare, regardless tetibe ko rasa nak pakai SK II sebab terpengaruh ngan iklan dalam magazines, regardless ko nak try pakai Kiehl's, sebab kawan2 ko cakap ok n best,  regardless ko rasa nak pakai HOBO sebab dapat trial bottle percuma beli Intrend n Eh, sregardless mende2 lain, all of this hard situation I face-I mean -berjalan dengan tgn berada di dalam pket menuju kehancuran- hikmah semua ni...u never noe u have lots of patient,u never realize u thanks  Allah more, n tawakal kepada Allah more,  n u gain more experience in ur life... plus, u appreaciate ur face more, u mula rajin nak belek2 muka every 2 weeks pakai mask, u rajin amik air semayang more, u tak bagi kulit muka u kering wlaupun ari2 duk dalam aircond more, n more n more n more.... hui.... so, it not about getting old, it all about how u see the world in another perspective.. *er, ade kaitan ke? ah~ Whatever then.. this is my blog.. ko ape kecoh? ahahahhahahha*

Moral of the story:  umo tua, tak bermakna muka ko pun kena tua, tak bermakna jugak, muko ko kena seiring ngan umo ko... tapi yang penting, macam mana ko handle sesuatu, based on ur experienced,  based on ur logical sense and based on ur instinct.....dun be childish  at 25 year old but, please act  along with it and be matured... tu je aku nak gitau ko!!! n u noe to whom i refer to... ade paham???? tak paham jugak, tak tau la aku.. heh~

Saturday, October 29, 2011

oUr mAdnEss...

Sebulan dua da jadik master student ni... memang tadek sumber pun nak cekau duit kecuali Pa n Ma punya scholarship.. tapi memandangkan umo ko da 25 nak masuk 26... rasa da tak layak nak tepon: salam Mak, nak duit skit... bank in kan kat bank kite..... ... kehkehkeh... so, rela puasa kadang2 tak sempat nak niat pun pagi tu LoL gara2 tadek duit nak makan.. hatta bleh kata ari2 megi n biskut raya jadik menu malam2 n kadang2 minum air suam bergelas2 untuk bagi kenyang n tak rasa lapar... sedih? sedih? a'ah.. sedih... tapi still, happy sebab ko tak payah nak mintak duit ngan parents ko... kata da matured kan? takkan la tadek duit nak makan pun aci nak ngadu2 lagi... LoL~ kendatipun, kalau da nazak sangat, memang terpaksa buat muka tebal , call n mintak abg2 masukkan duit... last2, mintak duit Mak Bonda gak.. ahahhahahhahha... demmm sungguh rasa...

Regardless semua hard time that i gone through... hikmah dia macam banyak gile... 1) aku rajin puasa isnin khamis... 2) makin rajin buat dhuha n solat hajat malam2 moga2 dimurahkan rezeki parents n aku n adik badik ...3) how suffer we are makan megi ari2... cebana plak orang yg memang tadek makanan langsung? it make u Thank Allah more.... lagi dekat dgn Dia, kan? ... 4) u noe, sape kawan masa susah, kawan masa senang.... 5) adik badik mana paling concern n selalu ingat ko.... 6) u start to appreciate somethings u have more... and last but not least, 7) u noe the differences between maggi murah n magi mahal n betapa air suam minum malam2 panas2 tu sedap gile nak mati bila ko lapar... ahahhahhahahhaaa

Owh, and recently, disebabkan I'm used to be a shopaholic, jadik, perlu untuk kuar tgk2 dunia kat mana2 shopping mall cuci mata n sakitkan hati n buat list banyak2 supaya time kaya nanti duit berkepuk2 lepas da derma2 bleh buat beli semua bende nak beli  sebab da ade list.. ahahhahahhaha.. and also Having a syndrom called :-

-shopperholicyangtadekduitnakbelipapetapigigihgwindowshoppingsaja2untuksakitkanhatisendirik-

hahhahahaha.. n here's our madness...ahahhahahhha

  We try one cloth, which actually make both of us like a crow... especially Akey, ahahhahahaha






p/s:  masuk 2 2 dalam changing room walaupun ade 2 3 org customer lain pandang semacam.. ahahhahahhahha

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU