Wednesday, December 29, 2010

nAk ni uNtuk biRthDay prEzzie bleH taK???



2010 MINI John Cooper Works World Championship 50 Edition

As a response to the high dealer demand in the U.S., MINI had confirmed that the John Cooper Works World Championship 50 Edition will immediately be available throughout the country. 50 of the hand-built vehicles will be delivered to U.S. dealers, scheduled to begin in late spring or in early summer. Based on a MINI John Cooper Works Hardtop, the World Championship 50 Edition is painted a special color called Connaught Green, classically combined...

Tuesday, December 28, 2010

C. N. Blue...

nak dia ni boleh tak? aaaaaaaaaaaaaahhhhhh!!!!!!!!!


Name: Jung Yonghwa
Position: Leader/Guitar/Vocal
Age: 21
Birthday: June 22, 1989
Height: 5’9” or 180cm

Random facts:

  • He’s quite derpy
  • He’s the shortest member of a freakingly tall group
  • When he raps it’s so sexy

Tuesday, December 7, 2010

nAk kaSut ni.. tAk kirA!!!

bosannye pasal... check online shopping... jumpe butik kasut ni.. (Fullamak aih!!) okeh. dia macam local shoes dealernye... Christy Ng nama dia.. tak tau la kalau aku salah baca info kat fb dia tu.. haish!!! kasut yang macam reasonable rega tak lebih dr rm200.. okeh.. da tu cun.. ni blom lagi aku g Ozzy cam kak long ritu yang masuk kedai kasut pastu try2... arghhhhh!!! sape nak jadik BF aku wei g beli semua kasut ni.. pastu bagi aku... aku terima lamaran ke tak, tu belakang kira okeh?? * macambodohgilebargainorangcamtu.. ekekekkekkek* ah!! tak pedulik.. kena kumpul duit dalam rm600 untuk 3 pasang.. okeh??? mana nak carik duit.. mana nak carik duit... heh~


masalah skang adalah.. tinggi dia 5 inci.. yang aku biase pakai takat 3 inci je.. tu pun rasa cam tinggi sangat da...so, kalau aku yang tingginye 5 kaki 1 inci (156cm).. it make me grows 5 kaki 6 inci.. fullamak aih!!!! kena carik boipren yang tingginya 6 kaki la ni.. ekekekkekke...


okeh.. gorjes2...


ni kalau nak pakai pun, tunggu kawen ke hape ni.. cantik sangat kang.. sayang plak nak pakai.. hikhikhik

p/s: kalau tgkkan pattern, same je ngan kat atas, cume yang ni dia more to wedding shoes sebab katanya taruk riben yang macam happily ever after... ntah.. tak reti aku dia describe cebana ntah...



subhanallah... Allah maha kaya bagi idea org tu reka kasut cam ni.. wallah!!!



ni plak kalau formalnye kasut.. siyes cam biase je tapi da hati berkenan.. orang kutuk pun, ko tak pedulik la orang kata ape.. ni baru betul nak praktik.. cinta itu buta!!! motif??? tak kira ko kata kasut ni biase or tak cantik.. ade aku kesah~ heh~


bila semua kasut2 ni adalah custom made.. tu yang mahal skit... tapi as long as u give me this.. cair jap okeh.. cair... (kejap je la kot)* meleleh darah ikut hidung*

p/s 1: make sure kalau pakai g opis.. bawak flipflop eyh kalau balik naik bas.. or lrt.. hahhahahah

p/s 2: camera ke hape belakang kira... nak kasut2 ni jugak..ini lagi penting.. heh~

aigOo~

missing my old days.. reading the previous entry make ur eyes almost blur with tears.. ahhhh!!! rindu studio.. chill2.. jgn rosakkan mood... hadeh2~

Monday, December 6, 2010

i was looking for this person.. do u noe who???

Anonymous Anonymous said...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

p/s: she/ he did comment on one of my entry over a years before and i really looking for him/her.. hurm~

heEee... seLamAt taHun baRu...bG kaLenDar isLam...

yeah2.... ari ni 30 zulhijjah.. semua bgn pagi sebab nak sahur n rini puasa... for me n kakak.. we just eat roti n drink a cup of milo/ nescafe...umi n amad, makan nasik n telur.. jojie, tido.. Ba plak tak larat.. just bgn solat tahajud n ready to go to the mosque..

the problem is.. i dun drink milo.. unfortunately, forget to bring back my chocky anlene or cadbury hot chocky..natijahnya... pagi2 da macam orang morning sickness... hamek ko. hamek.. sapesuhngadedatautakminummilopastubelagakbolehgminumtaksampaiseparuhgelasdarasamual2( *LoL*... demmmmm... kalau gini la rasanya .. ni blom kira morning sickness kalau betul2 preggy ni.. haish!!!

tambah2 umi membebel dr kul 5-5.30 sebab kiteorg tido semalam semua lupe nak tutup lampu... ekekekkekke.. pagi2 free2 je dapat ceramah pasal bil letrik kat umah.. hahahhah.. padan muka...ingatkan semalam b4 tido.. nak baca novel kejap je then tido... skali siap bermimpi2 daaaa.. bgn2 kakak kejut + alarmyangcamharambunyikkuatnakmampus memekak tepi telinga.. memang bilik da gelap gulita.. ekekkekekkek

as i'm not the morning person... just eat the bread while mummy keep nagging.. look at her, look at my bread... take a bite... look at mom again.. watch the milo cup.. look at the bread... watch mommy.. then take a bite... hahhahaha.. okeh.. bukan nak kuang ajor.. tapi mood pagi2 lagi teruk dr mood pms...have no idea why it happens that way actually...

so, today in the evening will be 1 muharam= Selamat Tahun Baru bg Kalendar Islam.. bacalah doa awal tahun.. and owh by the by... my birthday will be on Rabiulawal... hahahhahha.. tadek kaitan kan.. hahahhahha

Saturday, December 4, 2010

tHaNk yOu...

"Jangan Tinggal Sembahyang dan Belajar Rajin-Rajin"

p/s: will be always remembering u...will be always craving for u...will be always loving u

takkan ada saya jika awak tak berkorban jiwa

bUat kAmu yanG meNanam cinTa di hAti iNi~

23 tahun...

bukan waktu yang singkat tapi bertimbun..

23 tahun...

penat mengadu walau tak diendahkan...

23 tahun...

pedih hati kadang2 tak tertanggung...

23 tahun...

menangis keseorangan tiada berteman...

23 tahun...

cuba bersabar walau kadang2 kecundang...

23 tahun...

senyum simpul tiap kali memerah ingatan...

23 tahun...

berjaya diharungi dengan penuh kepahitan dan kemanisan

23 tahun...

mungkin hikmahnya belum kehasilkan

23 tahun...

impak kehilangan buatkan diri gagah menanggung

23 tahun...

masih belum cukup memaksa diri percayakan orang

23 tahun...

satu tempoh yang lama untuk diingatkan



Moga Allah cucuri rahmat ke atasmu dan ditempatkan di kalangan orang2 yang terpuji ...ameen ya rabbal al ameen




sEmaLam...

3 Disember 1987- 3 Disember 2010

23 tahun kan? betul math aku kan?

the days will always gloomy n sad... trying to chill but can't...

May God bless u dan tempatkan roh disisi orang2 yang beriman... ameen~

Thursday, December 2, 2010

cubE chiLL sebeLum esOk~

belajarlah untuk cinta...

kehkehkeh.. lagu ok??? pe barang tak abih blajar lagi nak berchenta2.. LoL~

i Heart u

how to disgrace u from my heart...
trying to find a way, but it's hard...
searching for the better words, but it's still hurt...
looking for someone else, but not fully occupied...
......

p/s: 2 b continued when i have a mood to finish this poem

may be God have its own reason, did He???

susah nak jadik kakak.. sesusah nak jadik adik.. tak kira pangkat ko anak sulung, anak tgh atau bongsu.. susah..

juga susah nak puaskan ati semua pihak... penat menangis.. penat mengeluh.. tapi still, masih macam tu jugak.. mungkin ade hikmah semua ni..kan? cube bertabah.. tapi cukupkah semua tu??? kadang2, mental ngan fizikal tak bergerak seiring...

tak tau mana nak ngadu... macam ditelan mati emak, diluah mati bapak... mungkin Allah nak kata yang diri ni blom cukup usaha nak ngadu kat Dia yang Maha Kuasa.. mintak dijauhkan segala bencana.. ameen~

walau kawan baik ramai, tapi tak tau nape payah nak share bende2 peribadi... nak bercerita.. boleh je.. cume nak buat orang paham tu, rasanya takkan ade yang paham kalau dia tak penah rasa sakit tanggung masalah tu macam mana...last2.. nangis sorang2~

end up nye... pendam sorang2.. nasib baik bukan tgh pregnant ke hape.. kalau tak, mau meroyan ngan masalah2 camni.. hurm.. may be God have its own reason, did He???

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU