Thursday, November 18, 2010

*mOoD haNgin*

ok... kejadian itu.. mula buat aku makin benci dengan orang yang suka makan laksa penang... baru ingat nak berbaik2 dan lupakan kisah silam.. tapi silap.. i'm suppose should not get melt ing.. serious... really serious... raya kot kan? what do you expect ??? macam bangang nak mati bende kecik camtu taleh nak pK guna otak kan....

macam kau bodoh gile perangai camtu kan...ade otak ke tak sebenarnya? bleh saya tau... aku punyala defend, tapi kau! selambak badak je tonjolkan kelemahan diri tu.. nasib ah, kalau lepas ni nak kata aku kaki ngadu.. sape suh tak respek org kalau nak diri tu direspek orang..

p/s: skolah bertingkat2 kemain sampai tingkatan 5 segala... tapi bodoh berlapis2....

Tuesday, November 16, 2010

mOtiF???

Bgn pagi2.... bukak blog orang... BACA dengan teliti... lalu satu blog ni... (klik here).. okeh.. memang mantap.. plak2 aku memang gile ketam.. asalnya tak berapa nak gemor megi tu.. tang tu tolak tepi.. okeh? tgk je gambar, air liur meleh2 da sebaldi (okeh exaggerate..kehkehkeh)

Then, masuk plak blog budak ni.. (klik here again)gile2.. muda2 da berjalan rata2.. akunye? bila lagi? haish!!! takat ke singapore n thailand je lepas.. tu pun takat Pattani je.. Bangkok br separuh.. Chiang Mai?? huh, kim salam la beb...

After that... join pakcik ni punya blog plak... (klik here again n again)okey ko.. bila nak kaya raya bazir duit macam tu lepas da banyak2 kasik kat org miskin n needy people... haish!!! rasanya takperlu nak tunggu jadi "Datin" or dapat title " Toh Puan Sri" ni.. kan2?

p/s: aik? bukan semalam baru post kat wall fb kata i'm not a morning person ke? skang pejadah ko? hahhahaha.. motif???

Monday, November 15, 2010

sTatement bEraNi mAti dia: I USED TO BE TALL, DARK n HANDSOME...

Hurm... it's already 12 o'clock.. duk godek2 fb tgk gambar abg2 aku.. tetibe jumpe gambar ni.. ya allah.. bongok tul la abg yang sorang ni.. sumpah bongok gile..haahahhahaha


* bangang gile tgh kerja bleh pakai bende alah ni.. hadeh.. da la bapak budak.. bukan budak2 pun... hadeh2... lemah jantung tul..

Nama: Mohd Hasif Yaacob
Nickname: Abg sih, asip, asipudin, LoPong (gelaran kecik2... sebab time tgk tv mesti mulut muncung terlopong je...muahahahhah)
Status: berkahwin ngan org Nogori + anak pompuan sorang
Nama Wife: Elani Zainuddin
Nama Anak: Marissa Mohd Hasiff
Pekerjaan: Engineer kat syarikat kapal amende ntah kat Ampang
Tempat Tinggal: Taman Surada Bangi
Umoq: 30 tahun
Latar Belakang: SK Ismail 2, SMSI, Jalan Telipot, Teknik Kg Raja, UPM
Kelebihan: sumpah terer nak mati lastik burung, manjing ikan dalam longkang, ketua gengster kg Bayam, anak Tok Imam Kob yang paling bangang tak dengar cakap, rekod sapu bersih kena rotan kat Ba, ade rumah sendirik time zaman2 remaja atas pokok, paling terer libas adik dia ni: Nonie Alyani ngan tuala basah yang dia pusing2 tu...sumpah sakit sampai aku nangis, baru dia benti.. mengom tul abg aku ni...suka buat lawak bangang yang sakit hati n compom korang kecik ati punya.. penah gaduh ngan aku sampai aku nangis gile2, siap down segala n tepon umi teresak2 nak balik umah tang tu jugak.. (mengom)..orang paling tabah kutuk baju raya aku tiap kali raya... heh~
Sebab disayangi: orang yang bagi duit time besday aku yang ke 19 buat beli " Adam" my teddybear .. jugak orang yang sama belikan walkman sony kaler purple untuk birthday ke 20.. pastu dia da malas nak belikan aku pape.. kedekut taik idung masin...

p/s: moral of the story... sebab tu aku ni lambat matured.. sebab ade abg cam dia yang dijadikkan idola.. hahahahhahahhaa...anak da sorang, tapi perangai cam hagham... hahhahaha

4 hAri LepAs~

Exam PIA cam haghammm.... bodohpadanmukasapasuhtakbacabukukandatalehjawabsoklankbkktusapesuhjarangbacaarticlesegala... ha, amik ko!!!abih exam tgk jam.. 5.30 .. owh ade meeting Hong Kong, g sat.. bayar2 apa yang patut..balik bilik, kemas2 barang, mandi , solat n tgk jam lagi.. da nak dekat kul 8.30 malam.. hurm~

Tarikh: 10 November 2010
Pukul: 8.30mlm
Tempat: Stesen Bas UIA no 5.. kot~
Motif: nak balik Bangi la...esok nak balik Kb da..sape suh gedik g beli tiket kul 7.35pagi.. bongok!

pandang kiri kanan, kiri kanan.. mana bas 231 ni.. lambat la pulak.. ni hangin ni.. ah~ amik cab la.. * sambil lambai2 tgn* dengan muka confident habes~

AY: pakcik, terminal gombak boleh?

Pakcik Teksi Scary(PTS): hurm....*ok pakcik ni scary*

pandang ke bus stop... usha sister 2 org...

AY: sis, korang nak g terminal ke? jom la skali ...

Sists 2 org: owh.. boleh gak...

sampai Terminal.. pandang tambang.. kuarkan duit..kuar cab, amik beg kat bonet, tetibe sister 2 org tu tanya...

Sis: er, bape ye kena share tambang tadi?

AY: eh, takpe2.. niat memang saya nak bayar pun sebab TAKUT naik cab sorang2 malam2...

Sis: Hah??? takpe ke?

AY: a'ah.. takpe2... saya bayar .. saya bayar.. *senyum2 sebab kantoi g btaw dia takut naik cab sorang2*

Sis: owh, makaseh ye.. makaseh...

AY: no worries la.. memang da niat tadi.. sebab tu ajak time kat bus stop tadi.. heeeee*sengih kerang busuk*

* dalam ati..yang ko g bongok gtaw sebab sebenarnya takut naik teksi malam2 sensorang tu pesal? kan da jatuh air muka bila budak tu senyum2 dan tahan gelak....*

p/s: Duit boleh carik, keselamatan diri??? haa!!! kena pandai jaga... moral of the story: Biar abes duit, asalkan safety terjaga.. okeh?

5 hAri LepAs~

aBaNg ko mEmang!!!! haish~

* angkat hp, tekan2 no 0192029***

AY: assalamualaikum..pih, nonie balik tau esok malam lepas abih exam...

HY: owh, ok2.. kul bapo?

AY: tak sure lagi.. exam abih kul 5.30..

HY: okeh.. nati abg pih amik kat stesen ukm la..

* ces.. org tepon sebab nak suh dia mai amik, asal lak kana balik sendirik... uwaaaaaaaaaaaaa... beg berat kot~lappy beg lagi.. sob2.. menci...*

p/s: malu bertanya sesat jalan... lain kali cakap straight forward, tak payah nak jadik adik mithali sangat~ heh!

Monday, November 8, 2010

~girL's dAy oUtiNg~

Perancangannya da lame... cume masa nak kumpul ramai2 tu payah.. kalau weekend, biasenya nad n naw2 n aku balik umah.. tinggal min n mus je kat uia.. plak tu sepatutnya kami berenam... including akey... unfortunately, dia ade hal kena g Terengganu untuk engagement day abg dia.. so, kami terpaksa teruskan rancangan yang da dirancang... awalnya akan ke beberapa tempat yakni 1)Zoo Negara, 2) Bird Park, 3) Butterfly Park, 4) Tugu Negara, 5) Istana Negara, 6) Muzium Negara dan 7) Istana Budaya..... tapi kalau tgk checklist pun, mesti korang kata kelakarkan g tempat2 camtu.. kehkehkeh.. saje je sebab mostly ke sana coz nak having photoshot.. selebihnya tu sebab nak spend masa ngan geng2.... payah nak kuar ramai2 camni sebab kadang2 diorg kuar ngan boyfren masing2.. yang single kuar sama single.. so, that day.. semua orang jadik single, baik yang da ade couple... maupun yang sah2 single tu.. compom2 la single kuasa 2 jadiknya.. hahhahha...really having fun n great time walaupun tak cukup korum kan?

1st stop= KL Birp Park.. gile ko kuar dr uia kul 8.45 pagi breakfast kat Montel dan terus g Lake Garden...tak ke pagi benor weekend tu? hahhahahha.. biasenya membuta sampai kul 10... baru la pasang niat nak kuar ke hape.. LoL~.. by the by....siyes aku suka burung2.. plak2 parrot.. rasa nak amik je sekor buat balik..yang lain2 tu rasa nak lastik je la.. da lama tak lepas gian lastik burung ni.. hahahhaha.. bapak jahat tul perangai...


Heart this pic...

hurm... masa nak photoshot this pic, kiteorg ingat bleh sekor sorang je.. tgk2, aci bird keeper tu letak banyak gile dowh... berbaloi la bayar rm30 untuk sekeping gambar kan.. fees 20hengget pun rasa fun je sebab happy gile... see that Helang??? mula2 duk kedip2 tgk kita.. cuak pun ade takut2 dia cakar ke hape kan.. dekat ngan muka kot.. tapi nasib baik la Baik Budaknya.. hahahhahahha.. tapi siyes parrot tu nakal.. jeling2 buat2 nak gigit.. pastu kedip2 mata.. haish!!! sumpah rasa nak cepuk sebab buat org cuak..2 be honest.. kiteorg statik je masa mula2 abg2 tu letak sekor2.. tapi pastu rasa cam tanak bangun plak dr kusi tu.. kehkehkeh.. burung paling nakal kat tgn Mus... parrot biru tu namanya Bony... hahhaha.. tapi semua pandai posing, siap diorg punya keeper kata smile~ semua pandang camera... haish!! gediknye burung2...


Then, tetibe min kata nak g Planetarium..supposely after Bird park, kami nak g Butterfly Park.. so, da alang2 tempat dekat2, kiteorg pun g la Planetarium dulu...amik2 gambar.. join dalam space jap ade tayangan.. then blah.. tapi sumpah sape yang penah jatuh longkang ke, kaki terseliuh ke, kaki pendek tak leh nak naik tangga ke.. jangan datang sini.. hahhahahhah.. tangga dari parking ke dewan pameran..... haish!!!! cam hareeemmmm~


Luv this pic...


Friday, November 5, 2010

cUkup uNtuK gaDis mCm aKu... *siGh*

MAHU mende alah kat bawah ni!!!!

CANON IXUS 130

Effective Pixels : 14MP

Lens : 28-112.0mm Ff2.8–5.9

Optical Zoom : 16x

Digital Zoom : 4x

LCD size : 2.7″

Internal/External Memory : -/SD and SDHC

Continuous Capture Mode : Approx. 0.7 shots/sec

ISO : 80-1600

Battery Life : Approx. 230 shots with Battery Pack NB-4L

Weight : 114 g

Retail Price : RM 1099.00

cukup untuk gadis macam aku... takperlu nak nikon/canon dslr ke hapa... janji bleh taruk dalam handbag or clutch... tapi~ *sob...sob...*

Tadek ni la... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

plus/ tambah/ +


tambah ni lagi 2 keping

tambah lagi...

dan lagi...

dan lagi...dan lagi 2 keping



maka dapat la apa yang diidam2kan....sob2...

p/s: bila la duit nak jatuh dr langit berkepuk2 cam hujan batu turun.. isk2~

mErapu di maLam hAri~

it's been a long time no entry being posted. kinda busy with examination stuff n "syndrom down disease" n also not to be mention "Drama air mata berulang tayang"..

Sian tul la kat mak bapak dapat anakcammanjenakmaticamni (bajet tak manja la konon kan..heh~)padahal umo da 24 tahun dan layak kawen dapat anak segala bagai.. kan? kehkehkeh.. sorry la Umi n Ba... anakandamu ni macam tak cukup kasih sayang duk hostel ni.. da la makan sorang2... minum apatah lagi.. LoL~

bile stress, . either makan segala mende yang bleh makan dalam bilik ni -aci tolak batu n kayu, baca novel..abih semua da dalam kotak g selerakkan balik... tapi paling stress sebab taleh nak kuar jalan2 window shopping aka sumpah takkan jadik windowshoppingpunyamemangdasarkakishoppingtadekistilahwindowshoppingdalamidupdia sebab semua duit da labur untuk g HK... bagus tak? bagus tak?

going to endure another 1 paper which also the last one- Project Impact Assessment (PIA) on 10th Nov.. lepas semalam down nak mati taleh jawab Transportation Planning yang da fail sem lepas n mungkin akan fail lagi sekali.. bangangpunyasoklanpayahnakmati.. bak kata Ayumi-classmates aku.. kalau tau URP ni ada subject Transportation Planning.. da lame aku tukar amik IRK ( tapi cam pelik kenapa kena amik IRK=bukan bahasa arab lagi kaw ke? LoL~)

so, again 2day, having difficulties in getting the signature for my project paper with Dr Azeez... fullamaksircayalahbuatsayameranasemalamtakabihlagicampurplaknganmasalahni... memang tebaaaeekkkk ah sir!!! gilek ah.. memang sir memang tebaaaaaeeeekkk n saya speechless walaupun selalu kena nganjim ngan depa semua kata saya anak murid kesayangan siap kata sir abg angkat saya lagi dengan panggilan manja -Abg Ajis.. perghhh~tak terluah kedukaan ni sir.. haish!!! jgn pK..jgn pK..

ok

STOP!

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU