Tuesday, August 31, 2010

seLamAt hAri mErDeka.... n oWh!!! iT's hOLiday~

hari ini hari merdeka.. dan ye, hari ni cuti...

i have no idea what bothering me since last night.. can't even close my eyes n rest to sleep until it was 9.00 a.m... yes indeed... in the morning(along the way, keep watching movies of Fast n furious 1-4, Batman-the dark night, 10,000 BC,X-Men 1-4 and lastly korean reality show-We Got Married) .. until it was 9.30.. just feels taking a nap about 3 hours, wake up at 12, back to a nap, wake up at 1, 2 and 3 oclock..can't take it any longer and totally wake up n watch the Lord of the ring movie, 1 n 2 until it feels bored..

The touch of the magic to my necklace ring (usually need it when i was not in a good circumstances), immediately got an energy, just like what happen to Frodo Baggins (LoL~) take a bath about 45minutes, tidy up the room, eat a bar of dark chocolate, packing things for tonight sleep at min's room and dude!! i', blogging n post an entry... wallaweii!!!

till then, going to finish up my research method assignment.. c ya! chow~

p/s: by the by, just falling in LOve again with Legolas.. hahahhahahhaha

Sunday, August 29, 2010

yUp.. hAppY n haVinG fUn...

ah!!!! having fun for 3 days working on helping our beloved madam Shuhaidah MdNoor look after the gadgets on collecting thermal comfort along Jalan TAR.. kihkihkih... not to mention our manners who is sooooooo unpredictable and immature.. LoL~ going to upload the pics later ok!! c u then.. Chow~

Friday, August 27, 2010

oTtOkaJi???

The tears keep running down on my cheek..aku salah ke? Kalau aku salah, kat mana? Apa dia? Tolong la bagitau supaya aku tau mana salah aku..please… menangis tu memang release tensyen… tapi hati aku sakit.. sakit sangat2… tolong la.. please… jgn buat aku camni.. aku sayang ko.. aku rindu ko jugak…tapi ape salah aku yang buat ko kecik ati ngan aku tu? Please… bagitau… supaya aku bleh baiki kelemahan aku.. sumpah aku kawan ngan ko sebab Allah.. sumpah, aku tak tipu, walau macam mana skalipun ko kecik ati ngan aku, bagitau.. supaya aku tau mana salah aku.. please…. (T_T)

p/s:just dunno whattodo…and have no idea who i should tell the problem to...

Thursday, August 26, 2010

faLLiNg iN Love wiTh U~

aHah.. Almost 1 week with no entry right?.. kinda busy dowh…. Just wanna share with u something 2day…

Last weekend, I went to Singapore on Thursday night until Saturday night by flight from LCCT – Changi Airport. As I was having Transportation Quiz on the evening, I went there alone as my lecturer and 2 of my clicks went there by taking 7.50pm flight n me on 9.30pm. The journey took time about 1 hour (the same duration I went back to my hometown, Kelantan). Thanks to Nawwar and Remy for sending me to the LCCT Airport after the transporttion class that finish at 7… (hampeh sungguh, nasib baik da check in internet.. heh~)

I was helping my Madam doing some research regarding the Public Transportation Modes such as train, bus n taxi. To be honest, I just fell in love with that country... no wonder people keep going n live there, because I felt the same feeling too... Dear God, it was a cool n vibrant country pertaining to their environment and everything…Most happy time was when u r using their public transportation… Wallawei!!!! I LIKE!!! I also try the MRT, Taxi n Bus n yes!!!indeed, I will say- WOW!!!! I’M LOVIN IT!!!

The MRT is so efficient the 90% accurate waiting time.. so do the bus, every 10 minutes, it just come n go without u have to wait the bus fully occupied or not at all ( Bukan macam kat Kelantan yang kena tunggu bas 3 jam baru sampai umah.. bukan jugak macam kat uia yang kena tunggu sejam baru sampai terminal gombak.. heh~)and u know what, their taxi have the most expensive grade too.. they got the JAGUAR taxi u noe!!! Yes, the jaguar brand becomes their taxi… (bapak gile kiteorg kagum nak mati bila tetibe ade satu keta benti kat tepi=keta jaguar tetibe nyala lampu kat atas keta tu tulis TAXI.. ok, siyesness memang mulut nganga..hahhahhaa) how much it cost? Have no idea..n the most best part is when u r waiting for the bus to come, there will be no people going to cut ur line.. haha.. y did Malaysia especially Kuala Lumpur do that??? I have no idea then.. but then, as I recall, there is only 1 station at LRT Pasar Seni that use kinda same approach.

By the by, y did I speak English here? Hahhahahha.. ok2.. sorry2.. terpengaruh ngan Singapura jap..

Thursday, August 19, 2010

daLam hAti aDa tAmaN... LoL~

Hari ni hari Khamis kan? kan? heeee~ walaupun cam cuak kul 4 kang ade test 1 transportation Planning(subjek yang aku faik dulu.. kira repeat la ni.. bodo gile kan kena repeat transport.. hahhahahaa)... tapi lepas kelas tu, aku outstation... n yes.. going oversea yang paling dekat ngan Mesia for 3 days... hoho.. keje tu keje... but still bleh jadikan ia serampang dua mata...

status: ok ko gile bulan puasa pun nak g tempat camtu... make sure balik hotel buat terawikh wei!!! hahhahahahhahha

Tuesday, August 17, 2010

hAri ni cAm kaMbeNg

List mende nak kena buat bertimbun2...

1) baca notes Transportation Planning , khamis ade test
2) baju tak gosok lagi esok kelas kul 9-research method
3)baju tak kemas lagi nak outstation luar...even jeans tak basuh lagi 2 helai ngan pants cotton buat jogging dalam beg balik kampung lagi..
3) blom jumpe Dr azeez nak consult Project paper...
4) hatta blom pun siapkan chapter 1 Project paper
5) esemen PIA!!! demmm .. anto 1 sept... bodo ko buat keje last minute...
6) PIA lom abih baca minggu depan kuiz...
7) asemen recreational planning tak sentuh pun lagi anto b4 raya.. aaaaaaaaaaaaaaaa~

Masalah skang adalah, aku still buat BODOH.. cis kek sungguh.. hari2 busy cam haghamm!!!!padahal bukan ade studio pun.. ok... hari ni cam kambeng!! heh~

aRini bAru 17hb kaN??? aSal awaL plaK da??? hAisH~

malam ni bodoh, tak semayang terawikh... ahhhh!!! da 2 kali tinggal.. menci2... malas nak mati... da la bengang ngan kelas mandarin yg sikit punya tersedak aku bukak puasa nak kejar kul 8.20 da siap mandi pakai baju pakai tudung segala bagai, g g Aikol tetibe ko canceL??? bongoks!!!tambah plak ngan mood malam ni gloomy nak mati macamesokjekonakpe'odpadahalikutkalendar2ohbwei!!! arrghhh~ tensyen, penat la nak nangis lagi 2 malam berturut2... bagi can la mata ni public holiday jap.. empangan air mata pun tak abih kumpul lagi.. hadoiyaaaa~

bOsaN puNya pAsaL... :)

guys~ try read this blog.....sumpah kelakar nak mati.. hahhahahhahaa

aPe??? naNgiS Lagi??? da Sudaaaa~ tAk taU nK kaTa apE dAa~

yeah.. bagus2.. semalam tak tau la tensyen pasal ape.. tetibe give up nak study untuk test pagi n terus rasa nak tido awal.. n not to forget.. b4 tido.. skali lagi air mata cam hujan... hahahhahah.. bongoks gile..

tetibe cam realize.. aku jadi homesick tahap gaban starting after Ba undergo his backbone surgery.... mungkin masa Ba dalam wad tu (yakni tahun lepas) aku balik every week walaupun sehari je(amik bas malam, sampai pagi tu, g jenguk Ba kat wad n malam tu balik uia balik), still, balik jugak.. so, natijahnya.. jadik la macam ni..

konklusinya, do cherish ur moment with ur parents while they still alive... siyesness, regardless their nagging or make u mad like hell, it still the memory that u wish to remember...same goes to me.. walaupun balik tu kadang2 kena tegur hal pakaian, hal mengaji, hal pemalas(kuikuikui), kadang2 it make u life full of feeling being loved....

so, its not about crying out loud last night,its not about being homesick like hell yesterday, but its all about u love n need ur parents like air u need for breath everyday.. walla~

cHoW cHiN cHOw

Monday, August 16, 2010

jUaDah bErbuka di KeLanTan 5~

aHah.. finally.. come to my the most feveret kuih aku.. aaaaaaaaaaaa... nak ko skang.. nak ko skang!!!

kehkehkeh... da gila jap.. kuih ni best, tapi agak mahal berbanding kuih2 lain..



tada~~~ i just dunno y, kaler ko kuning dan semua org tau aku tak suka kuning.. tapi bila tiba tang kuih ni.. aku tetibe cam bleh berkompromi ngan kaler kuning.. heh~dipanggil Jala Emas.. kuih ni manis gile ok.. bak kata min, memang kuih potong kaki la.. n here its come... JALA EMAS



ok.. lagi satu adalah buah tanjung... siyesness cute n sedap... kalau ikut asal usul.. dulu ni makanan raja2.. sebab tu kaler pun kuning.. tapi skang da jadik makanan rakyat.. nak blaja buat mende nih.. tapi umi pun tak tau.. so, aku lagi la kan.. haram nak tau buat kalau umi pun tak tau.. hahhahhahha.. biasenya ade 2 versi, satu kecik2 kaler kuning, satu lagi besar2 kaler oren.. but then yang kecik2 ni lagi sedap dr yang besar2 tu.. so, ini dia.. BUAH TANJUNG!!!


jUaDah bErbuka di KeLanTan 4~

aHah.. ade lagi? hahhahahhaha.. nasib la korang.. sebab aku tgh homesick.. jadiklah macam ni.. kehkehkeh

ok2.. sambung lagi tang kuih muih kelantan...ok.. kuih ni kak zue suka gile .. sampai skang duk oZZy pun, tanya2 kuih ni.. but not my feveret,.. dibuat dr kelapa, selalunya ade jual tempat kedai2 yang buat akok....biasenya in 2 flavour... pandan n original...namanya BEKO.. lain tau ngan BEKE.. hahahhaha.. agak confusing si tu... kalau BEKE tu lebih kurang sama ngan Kuih Cik Ana.. nanti2 aku upload...makanan nak berbukak lom beli lagi nih... hahahhahah



ok.. yang ni plak feberet Farhan.. Akok.. aku makan bila aku rasa nak je.. tapi skang, banyak akok yang dibakar ngan oven.. bukan lagi guna cara dulu2 yang bakar ngan sabut kelapa... akok skang pun lebih tepung dr telur.. so, sangat rasa tak sedap.. tapi still, farhan's feberet

p/s, farhan=adik aku


Netbat nama diberi.. kuih ni feberet Umi n Kak wa.. yang ditunjukkan gambar ni adalah netbat mentah.. kalau nak makan, kena sira dulu a.k.a taruk dalam air gula n taruk bunga cengkih... tersangat la kuih potong kaki u alls~

jUaDah bErbuka di KeLanTan 3~

ok..sambung lagi.. wii~ so, still berkisar tang kuih muih di kelantan...just cekedout!!!

ni nama dia Tepung Boko Ubi Kayu.. n yes diperbuat dr ubi kayu dengan sos santan yang dicampur ngan ape ntah... yummy tau sos dia.. sedap!!!!


Yang ni plak Tepung Beras... sos yang creamy macam sos tepung Boko ubi kayu jugak.. rasa lagi melekat2... i prefer tepung ubi kayu dr tepung beras.. tapi siyes, jgn makan banyak2.. hahahhaha... sebab rasa dia manis n buat ko rasa kembang perut jap.. kehkehkeh


ni, adik beradik ngan entri juadah kelantan 2 tu.. nama dia KATO... kuahnya adalah cairan gula melaka sebab tepung ni agak pahit .. ditaruk juga beras2 goreng yang buat kuih ni rasa heaven gile.. hehe.. n by the by tak tau nape name dia kato.. still tak tau alkisahnya...



ha, yang ni mesti ramai yang tau ni.. Lompat tikam... pemes gak kuih ni.. yang menariknya adalah kombinasi kaler merah, putih, hijau n coklat dalam satu pinggan.. pulut dia wajib kaler merah, tepung dia kaler hijau n sos dia, pekatan santan creamy kaler putih n cairan gula melaka kaler coklat.. perghhh~ slurrp!!!

jUaDah bErbuka di KeLanTan 2~

ok.. banyak sangat sampai aku post pun kelam kabut.. so, aku buat sambung2... okeh? lagi kuih yang aku suka giler2 makan= Puteri Mandi..

kalau tak silap aku diperbuat dari tepung beras, beza puteri mandi, onde2 n butir nangka adalah dr segi rasa dan bentuk... kalau onde2 = bulat, bijik nangka= bujur... Puteri mandi ni, dia macam shape platlet darah.. tau ? ah, pape jela, payah nak explain kot.. lagi beza dia, puteri mandi ni, lagi manis dr onde2 n bijik nangka.. lagipun, dr segi kaler, puteri mandi ni lagi vibrant.. cantik kan? buat org rasa nak makan je..



lagi,tahik itik.. i'm not really fond of this kuih u noe.. hahahahha.. umi suka.. tapi aku jarang nak makan.. regardless nama dia yang tak senonoh tu, rasanya cam manis sangat... kot~ hahhahah.. tak tau sangat kuih ni... buat ngan hape pun tak sure.. LoL~


lagi, tahik minyak, beza tahik itik n koleh tahik minyak ni adalah dr segi rasa... kalau tahik itik tu manis, koleh tahik minyak ni, rasa dia cam berminyak2 skit kot.. hahahhahhaa.. fail tul la.. siyes aku penah makan, tapi tak tau cemana nak cite rasa dia.. kehkehkeh.. yang biase aku makan kaler coklat .. tapi carik gambar tak jumpe plak.. jumpe yang kaler biru ni.. hehehe.. ni 1st time nampak yang kaler biru..tapi still, rasa dia sama...


jUaDah bErbuka di KeLanTan~

Ok, apa kata aku perkenalkan kuih muih kelantan yang buat aku teruja nak balik kampung tiap kali bulan Ramadhan..

baik, kita mulakan dengan Kuih Ulat bulu.. punya 2 inti iaitu kacang hijau dan kacang hitam... but then feveret aku adalah yang kaler biru or purple tu = kacang hitam punya.. rasa macam manis dan ala2 liat chewing gum.. yummy!!!



dikuti dengan Butir nako aka pengat biji nangka...biasenbya ade 2 variasi gak, samaada kuah dia kosong kaler putih atau coklat campuran gula melaka...aku suka yang putih,.. hehe..

siyEs~

hujung minggu lepas, aku balik kampung.. ok saja nak cakap...

HEAVEN NAK MATI OK!!!!

ngan makanan, ngan mood puasa, ngan spending time with family.. memang heaven gile.. subhanallah..

p/s: tetibe cam rasa UIA tu ape? kueh ke?? eeuuuwww~

Wednesday, August 11, 2010

LambAt tuL toK biLaL mEsjiD uiA ni aZan.. hEh~

tak pasal2.. aku gila jap.. hadoii~

Tetibe Cam rasa nak post kat fb untuk jeleskan abg2 n kakak2 n adik2 dengan ayat..

Weh aku kat umah dowh.. umi masak kerutuk cik banding kot~ tambah plak ngan dalca terung...acar timun jugak...ade ayam golek siap…sambal lada terharu lagi, locong susu kaw plak tu…buah tanjung n jala mas takyah cakap ah, memang heaven nak mati!!!

Tapi tu la.. dalam hati je ni…hakikatnya.. bukak puasa dalam bilik sorang2 makan bihun goreng ngan air sirap je… sob..sob~

eNtri 1st rAmaDhaN, ta'Mo sEdey-seDey.. oKeh???

Coret2 hari pertama ramadhan…

Malam kelmarin terawih 1st…tapi.. aku ade mandarin clas..kul 10 tu balik dr Aikol, semua org baru kuar dari mesjid…subhanallah.. semua cam berseri2 muka…da la time otw nak g kelas ade terserempak ngan sorang mamat ni, masyaAllah- meleleh darah ikut hidung.. da la macho, pakai jubah putih lak tu, jalan ke masjid plak tu.. sejuk perut mak dia mengandung…amin…ok, bebalik pade aku, balik dr kelas, solat isyak dan terawikh skali.. buat 8 cukup la beb.. 8 tu pun cam pancit je… bongoks sungguh… kalau marathon tgk movie, tadek pulak tersengguk2, ni asal je nak buat pahala, compom duk angguk2.. nak kata setan yang ajak, setan semua kena ikat..so, sah2 la nafsu tido tu cam saje je nak jenguk main sorok2…

Kalau dulu, ade zila yang jadik makmun untuk terawikh kalau kiteorg malas nak solat kat MPH ameenah.. skang ni.. hurm… tadek sape nak teman… berbuka sorang, sahur sorang, terawikh pun sorang.. uwaaaaaaaaaaaaaaaa….. nak sebilik ngan ko Jila… bongoks la online regist mahallah ni..sob..sob…alamak, sebut bongoks, kurang da pahala puasa.. nak sedut balik kang, makruh lak masuk mulut.. heee~tapi tu la, ingatkan mati pun masuk kubur sorang2, apakan lagi kalau tgh2 genting camni..so, bertemankan hp kat telinga, sambil bukak puasa, sms ngan kakak or kak na, ataupun tepon umi…Dan lagi skali, malam ni ade skill kul 8-10pm.. taleh terawikh jemaah lagi gamaknya…hurmmm… berkorban2..

Owh, lupa, berbalik pade juadah berbuka puasa… mak oi!!! Bapak ko mahal nak mampus makanan kat café ameenah.. gile mike kalau sebulan beli kat sini, sah2 compom jadik miskin tegar… cek purse, hanya ade rm10 je.. aduiya… malas nak mintak ngan ba n umi, abg bie bagi duit pun buat bayar g HKnye deposit tiket… so, makan je la ape yang ade…tu pun beli bihun goreng + kueh tiaw goreng +telur mata= rm3.. bapak cekik darah mak long tu.. heh~ kueh da rm1, pengat pisang da rm1…roti jala plak rm1… nasib baik la aku ni peminum sirap tegar..so, beli ais je 2kupang.. aduiya… kalau sehari rm10 hengget…sebulan da rm300… dalam bank cume ade rm500 je lagi.. ni memang compom 3 bulan berturut2 puasa ni.. heh~

Tapi tu la, mungkin ade rezeki lain yang Allah nak bagi gamaknya..so, just be patient… mana tau Allah aci campak duit dr langit seguni ke, insyaAllah kaya la nanti.. heeeee~kalau tang berangan, memang laju je kan… hurm.. till then..

Tak sabar nak balik kampong weekend ni.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ see u there Mom n Dad~ miss u like crazy…

Yeay~ entri happy..


Sabtu lepas, aku n kawan2 g tgk Cuci The Muzikal.. bapak kelakar nak mati Nabil buat lawak bangang.. hahahhahahha.. antara short form yang dia guna.. OMG(tipikal short for oh my god) MOJ( Mak ok Je… hahhahahha.. bodoh2), WATV(whateva… kehkehkeh) TK( time kasih..awie yang guna), SS(sama2..Vanida Imran yang jawab)dan banyak lagi yang buat satu istana gelak gile2…so, perbandingan antara Cuci the Muzikal 1 n cuci The Muzikal 2=

1) Aku lebih prefer Nabil dr AC Mizal… sumpah dia memang tebaaekkk.. hahahhahahah..u memang rock la c’Tan… plak2 tang gayat tu.. hahhahaha.. dengar tinggi mana tingkat pun da muntah.. hahahhhaha

2) Aku lagi suka Adibah Nor dr Jaclyn Victor yang cakap macam terjerit2.. tapi kalau dia nyanyi, ok la.. tapi Adibah Nor lagi klakar…

3) Awie, Afdlin n Hans, maintain cool untuk cuci 1 n 2… cume cuci 2 lagik logikal la…plak2 part wira nak potong tali Khai..

Konklusi disini.. kalau ade Cuci the Muzikal 3… aku tetap nak g tgk lagi.. wiiii~


Tuesday, August 10, 2010

biLa hOmesiCk tHp xHenGat.. sOb..Sob.. soB...

Rindu diorg sangat.. hurm.. nak tido awal.. tapi still, mata tanak pejam...so, tgk gambar2 family



tapi the most aku rindu... mestilah MEREKA iNi~


tGh emO kE tAk , sEbeNarnYa niE??? hAiSh~

Hurm…er..er.. nampaknya entri be4 cam emo semacam je kan.. kihkihkih.. sorry beb.. terkeluar.. banyak mende duk hold dalam hati ni.. aduiya… sakit sungguh..

So, entri kali ni nak kena happy ke, nak sedey ni.. tapi cam ala2 nak emo jugak pun ade ni.. sob2.. sob2..Rabu ni da nak puasa.. tetibe cam rindu sangat2 kat umah.. (time taip ni cam bodoh je air mata kuar cam hape.. bodoh2..sedar diri tu da 24 wei… sob..sob.. )

Ah, tak jadik la nak karang2 cite.. kemudian la.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ nak balik umah… nak balik.. nak balik.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

Saturday, August 7, 2010

mAcaM2 haL La jaDikNya...

I was about to sleep, but I can’t sleep…
Bila pk kan hal family, hal financial , hal kawan2 yang ade masalah ngan bf2 diorg..aku macam kusut…tanak pk pun masalah org lain sebab masalah aku sendirik pun lagik complicated.. but still…. Keep thinking their problems..dan almost all the problems is pertaining to a guy.. heh~

Masalah 1:
Lelaki, payah nak jumpe yang betul2 paham jiwa…betul2 paham awek dia kalau da kenal dekat 3 4 tahun. Pelik, tapi ntah la.. tak tau la nape kadang2 diorg ni kurang peka pade perasaan pompuan…kadang2 kalau awek menangis tu, bukan beerti dia lembik, dia lemah, dia manja, atau pape je la ko panggil diorg, tapi mesti ade sebab awek ko tu nangis… nape pulak instead of ko g pujuk dia.. bleh pulak ko bebel kata dia tak tabah la , lembik la,… ya allah…cube ko doa kat Allah suh jadikan ko pompuan.. then, I think u will noe, how was it feels when a lady burst into tears..it always have a solid reason behind the tears.. pecayala… aku lebih mengerti sebab aku memang suka nangis…dan pecayalah, tangisan aku memang reasons yang solid.. kadang2 je kan tang dtg gile nak balik umah tu.. tapi korang tak tau sebab aku nangis gile2 nak balik umah tu..so, jgn mudah nak judge org manja ke hape, semata2 sebab dia kuat nangis…PERHATI..dan BELAJAR.. macam mana nak pujuk kalau awek ko nangis.. tolong la..

Masalah 2:
Lelaki, umur da tua, tapi still, tak matured… subhanallah… tak ke rasa nak sepak je kau…sumpah, rasa nak sepak..kadang2 tak paham laki camni.. cemburu buta, marah tak kena tempat, bebel tibe2, kutuk habes2… weh, ko pehal? Da siasat ke sebelum ko serang awek ko tu.. ko tu baik sangat ke yang ko sedap2 kata kat org tu.. pehal nak kata u ni gelap la sayang , asal tak putih, u ni ganas la sayang, asal tak lemah lembut, u ni tak cantik la yang, asal tak seksi.. wei ko bodoh hape?? Kalau ko da amik dia jadik gf ko, ko terima jela seadanya.. pehal ko nak cakap macam tu bagi dia sakit hati? Kalau tanak, jgn la kawan ngan dia.. asal BENGAP sangat ko ni wei?BODOH nak mati kot~ bukan ada ke pepatah yang kata, jgn ko harap isteri ko tu secantik, sebijak, sebaik Fatimah azzahra kalau ko tu sendirik, bukannya segagah, sepetah, sebaik syaidina Ali???ah, malas lah aku cakap panjang bab ko.. sengal gile umo da 20++ tapi perangai cam budak darjah 6.. heh~

Masalah 3:
Yang ko ni plak lagi satu… kalau da ade gf tu, cakap la… at least, aku ni sebagai kawan baik ko, tau macam mana nak kurangkan aktiviti msg ke, tlepon ke, borak ke ngan ko tu…sebab ko da ade awek.. bukan payah pun nak cakap.. straight forward je la.. wei beb, aku da ade awek.. ha, tak ke bagus camtu… takkan la aku ni bodoh nak paksa2 ko layan aku macam sebelum ko tu tadek awek.. aku pompuan la wei.. paham kot hati pompuan… tak kira baik mana pun ko ngan kawan baik laki ko, kalau ko da ade bf, confirm batas2 kawan tu ade sikit perubahan….jaga la skit hati dia…takkan nak suh makan hati je sntiasa…in a relationship, u should know how to be tolerate to each others. Ape ke BONGOK benno ko ni nak sorok2… bukan aku nak marah pun, lagi sonok ade la da kawan baik aku da ade g
f…haish!! Geram betul..

Masalah 4:
Ko sebenarnya pehal tak paham bahasa kalau org da kata dia nak kawan je…nak kawan je la.. yang ko nak masuk isu nak buat jadik awek tu pesal? Kebulur sangat nak berbini???sampai tak paham bahasa ???ei, tak kawan ngan ko pun tak rugi la beb… kalau takat perangai kat luar gentlemen cam hape, tapi perangai sebenar da macam setan… boleh blah la beb…ah! Malas nak layan ko…ad eke sebab tolak elok2 tetibe ko nak buruk2kan nama org.. pehal? Ko tgk la nanti.. what u give, u get back. Heh~ biar padan muka ko..doa org teraniaya ni, allah terima kot~

Ah, banyak la lagi masalah2nya.. malas da aku nak cite.. da ngantuk.. baik aku tido.. heh~

Thursday, August 5, 2010

riNdU aWak yAng naMa OmputiHnya JacOb saNgaT-sAnGat....

This poem is dedicated to Hj. Yaacob Bin Awang, my father, my mentor, my teacher, my coach, my idol, my hero, my family’s leader, my mom’s best friend and by far the coolest guy I have ever known. I miss you every day, and I will always try to make you proud… Love you Ba…

Dear Dad,

Sorry for making u sad,

Sorry for making u mad ,

As I was really bad,

As a daughter when I was a kid back,

That almost causes you to get a heart attack…

Dear Dad,

Thank you so much for teaching me all the deeds,

And the way you try to ask me to do it,

As I’ll try to be a good me just like u, indeed…

Dear Dad,

You are a great guy I’ve ever meet,

Thanks you for everything you did,

In giving me the choice to succeed,

I love u as much as the air I need…

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU