Saturday, March 27, 2010

kEciK aTi..

Aku da kata, aku jenis manusia dalam dunia ni yang tak pandai nak pujuk orang..mungkin sebab aku tak suka aku dipujuk, jadi aku apply semua tu kat kawan2 aku.hatta kawan baik sekalipun…

Tika kau dalam keresahan…aku tau aku buat lawak bodoh..Tapi tu tak bermakna aku tak sayang ko atau tak risaukan ko..Aku nak ko share ngan aku, nak ko ngadu..tapi aku tak tau nak cakap macammana n aku malu…So, cara lain, aku akan buat ko rase bengang n ko marah2 aku..Aku cube carik pasal..so, that, pade pemikiran aku, ko akan distract dr pk masalah ko, dan ko akan happy jap..Tapi aku salah..tak semua situasi bleh diapplykan..kan?

Lain manusia, lain cara diorg tangani masalah..macam aku, kalau aku sedey…aku akan menangis, kalau tensyen, pun aku akan menangis, kalau aku marah pun, aku bleh meleleh2 air mata cam banjir..tapi tu salah satu cara je..lagi satu, aku akan kuar, jalan2, makan, window shopping, shopping ataupun lepak kat kedai buku berjam2…selain dr tu, aku akan heret raket squash aku n g bantai dinding …lain cara plak , aku akan mandi 2 3 jam…tu biasenya kalau aku kat umah yang aku memang taleh nak kuar…kalau duk uia lain la kan…sebab aku nampak je happy tapi kepala otak aku memang berserabut gile…..

So, please..bagitau aku masalah ko..share..as u now my motto is sharing is caring…walaupun rahsia aku tetap rahsia aku..tapi rahsia kau memang aku kira rahsia aku jugak…ok?

Tapi sumpah..aku kecik hati bila ko cakap macam tu..ko sebut word tu.. aku gelak2..tapi aku terase..aku kecik hati…sungguh..kali ni aku rase cam aku tak layak je jadik best fren ko..mungkin aku ni yang tak pandai jaga hati orang macam yang Farhan cakap; ko ni Nonie, aku rase tak reti nak jaga hati orang…. Dan aku terus terdiam..selama ni aku tak sedar orang banyak kecik hati ngan aku…mungkin ini hukum karma then..hurm~

Skali lagi..aku mintak maaf…please…sowwyyy~~~

aKu giLer kE???

Semalam.g pesta buku..sebab tensyen kena perli kat abg bie regarding his lappy..aku bengang ngan farhan..dan yes, buat apa nak salahkan orang kalau semua tu takkan jadik kalau aku tak bagi dia pinjam.hurm..so, nak dipendekkan cite, seharian yang patut duk bilik, baca buku dan siapkan esemen membawa aku kepada kuar ngan Leha, Im, dan Wani ke pesta buku..n yes again..rm100 yang kak wa masukkan kul 1 tgh hari..abis dengan 7 bijik buku dibawa balik…2 novel omputih dan 5 novel melayu…gile kan? Yup..aku gile…wallaweiii tul

Dan sampai uia kul 8.45 malam, sampai bilik, tukar jean ngan short, tukar cheongsam n cardigan ke baby T shirt, naik atas katil, then start baca novel dr kul 9 malam- 9 pagi..aHah..the whole 12 hours reading 6bijik novel…amazing dowh..hahhahahha..esemen ntah le mana, note yang perlu di baca ntah kemana..wallaweii again…

Masalah tul..n pagi ni, bgun kul 12, sambung baca lagi 1 dan br bgn mandi..hahhahhahha..anak dara sape la ntah..hahhahha..lepas mandi, kemas2 bilik n lipat baju….siapkan esemen tourism n tetibe kemas novel2 yang ada kat rak..mak aih? Satu semester dekat 30 bijik novel? Gile ko nonie!!! Patut la duit tadek..lom campur buku2 motivasi ataupun, buku2 berkenaan ngan hidup ….wo wo wo…cebana nak buat balik umah ni wei..mau pakai lori pun maunya 2 bijik kena sewa..hahhahaha

Saturday, March 6, 2010

oWh..aku kEna sUmpaHan gaDis dOLu2~~~





Ok...aku nak kerongsang ni..aku da carik kat kedai2..tapi payah nak jumpe..ari tu jumpe pun, tapi rega dalam RM130..bapak mahal nak mati...baik aku beli baju kurung terus...heh....tapi nak jugak..walaupun ramai yang cakap: kak nonie!! bukan nampak kot kalau pakai, kan dalam tudung ( butangkan kat baju kurung) aku just senyum.....suka hati la..asalkan orang puas hati..heh!! hahahhaha.. i dunno y..sometimes the classic style attract my eyes...hahahhaha


maAf..aKu saNgaT bOsan...tApi aKu suKa Lirik Lagu iNi..oyEah~~~

Black & Meet Uncle Hussain - Drama King

Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut

Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu

Chorus
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati upahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja Drama

Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yang pernah ku kenal dulu
Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu

Ulang Chorus

Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Kau bertapa
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yang terhebat
Memukau mata melihat
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama

Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat

p/s: word yang dibold adalah febret kaler aku ..campur lagi satu kaler= merah @ meroon..hahahhaha..ok. tadek kaitan..hikhikhik..

deDicaTed kaT diRi senDirik...aHah...LoL~~~

Sayang - Dayang Nurfaizah ft Marcell

Masihkan kau ingat
Janji cinta kita dulu bersama
Masihkah kau rindu
Saat-saat bila ku bersamamu

Jangan kau siakan cinta ini
Janganlah hilangkan segala-galanya

(korus)
Sayang...
Kau bintang yang menyinari hidupku
Kau cahayaku
Sayang...
Tiada lagi yang sama sepertimu
Kau hanya satu

Percaya padaku
Cinta ini masih seperti dulu
Hatiku merasa
Segala-galanya yang kau rasakan

Tanpa kau di sisiku kini
Hidupku dapat sama lagi

(ulang korus)

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU