Saturday, November 14, 2009

mAryaM n mE~~~





Ahah…no more talking bout exam paper yang cam poyo…12 n 13hb of November..my part time job take place…babysit Cik Yam a.k.a Maryam Hasanah as kak wa got a seminar to attend in PJ…ahah..aku suke…at least, keje ni buat aku distract otak aku pkkan hal buku2 jap..n believe me..kid!!! there r the most beautiful creature in the world…ya allah..geram nak mampus aku…asyik kena penyek idung n cium pipi je…hahhaha..cute abes cik yam aku….pagi2 jage dia, nagis gile sebab mama tinggal dia..ala cian…duk ngan cik onnie meh..tapi disebabkan muka kak wa n aku hamper same, she can rileks…so, macam biase, main2, suap nasik, mandi manda..n tidokan dia..hari yang ceria dan happy..tidokan dia, cam biasela kan, ngan aku2 skali tido..hahahha..then, dia jaga,pandang aku, n thought that I was her mum…searching something n I tell her..maryam!! ni cik nonie ni…n I took off my spec..she look adorably at me n then..sob..sob..uwaaaaaaaaaaaaa…..marah aku coz tipu dia tadi..n sesi pujuk memujuk..n as I’m not that kind of person that noe how to cajole people..aku bangun, g toilet, n biarkan dia melalak.ahhahhaha..aku kuar, ha, tau pun nak dukung..tapi kerek sangat ngan cik onnie..kihkihkih…then, suap nasik balik, n tgk tv n play same2..sangat riang without thinking of problemas…..kan yam kan?

2nd day: sedikit panas tubuhnya…mmmm..n merengek2 nak tido..tapi tido atas dukung..haiiyooo cik yam..penat la cik nonie…dukung2 n dukung until she sleep tight, try duduk atas kerusi, n tara~~~~ uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….huih gilek ah ko yam..tido2 pun bleh tau cik nonie duduk ke berdiri..hahahhaha..bngun la balik n tepuk2 geram..tadi tepuk2 sayang..hahahhaha…ngade tul ko yam ngan cik onnie ye..sekeh kang…n lastly coz tak tahan sangat, aku duduk je atas kusi sambil dukung dia n tepuk slow2..dia nangis , aku cakap ade kucing kat luar..terus senyap..hahahha..cayalah yam..ko takut kucing gak eyh? Patut la tadi cik nonie bagi teddy cj7 ko lari n nangis2…takut menatang berbulu rupenya..ahah!!! da tau taktik nak ngusik ni..hahahhaahh…thank God that u sleep well for almost 2 hours which at the same time me also sitsleep for the same hours cuddling u..hahhahaha…n then, here come ur mama u take u home..c u in 23-26hb again dear as ur mom having her 2nd Outstation in USJ..ekekkekeke…

fiNal paper yang macam fiNaL deStiNation~~~~

Paper 1st: Aspects of Land Valuation..(Nov 5th, 2009)
1st killer paper sem ni…gile haram payah nak mampus….objektif 20 soklan kuar bab yang aku tak baca langsung sebab malam tu aku stress ade lagi 3 bab tak abes…so, aku baca novel 2 bijik….da kate da, jgn bagi aku stress ko degil…soklan 2nd plak, cam haram jugak, bleh plak ape ngan aku ngapal bagai nak rak tu, aku bleh blank time nak jawab..hoi!!! banyak sangat makan semut hape?? Haish!!! Dan soklan seterusnya aku dam alas nak amik port..rase nak sepak kerusi kawan depan nak tanyakan jawapan..gile2….n lastly, after exam paper LV, aku kuar ngan min g Ts n Sg.Wang…ha!!! amik ko!! Puas hati aku..sebab ko punya pasal..aku stress n abihkan duit tak memasal…haish!!!!

Paper 2nd: Transportation Planning..(Nov 8th,2009)
The best part regarding this day- aku call Umi, cakap nak exam ari ni, then , soklan 1st umi adalah: eh, tak g tgk bola ke? Hahhahahhahhha….Masyallah, aku gelak bagai nak rak…sebab 7hb malam tu, piala Malaysia between N9 n kota bharu, yang mana adik aku da belikan tiket pun, n semua yang ade kat sini nak g tgk..kak long aku beria ajak ..dan ikutkan hati aku ni, memang nak g, tapi lepas aku gtaw umi yang exam esoknya kul 9 pagi, umi cakap, takyah la g..kang tak sempat..hahahhahha..oyeah mum!! U r the best..paham jiwa anakmu ini..hahahhaha…

ok, berbalik pade subjek ni… paper ni lagi satu…asal la aku amik planning..siyesly tetibe rase nak query asal aku amik kos ni…ya allah, bleh tak bagi soklan senang2 skit…jawab exam cam rase nak nangis da aku ni…gile ah semua paper ni… memang bongok habes….aku redha lagi, coz at least ade yang bleh jawab …tapi Dr Azeez punya skema jawapan, aku tau sangat payah nak score..arghhh~~~~ haramjadahtul…..n opkos lepas paper ni, aku balik bilik n abihkan novel 3 bijik…betul2 stress…hayya looo..manyak fenin kepla lo….aku da salah taruk jawapan soklan mula2 yang mana markahnya adalah 20marks…gile ko..aku lenguhkan tangan mengarang bende salah beb!!! Tertukar jawapan lak tu sebab ngapal banyak mende..sekali lagi aku …aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~

Paper 3rd:Planning Techniques..(Nov 11th, 2009)
Owh, paper ni..time kasih la Dr Mohit coz bagi soklan sport tipu..3 calculation n 1 theory eyh???? Bagus2..lain kali buat la lagi perangai tu…yang kuarnya 1 calculation n 3 theory..bagus2..saya suke kelas Sir…bagus2….sem depan kita jumpe lagi la ye…bagus2…aku compom jawapan soklan 1st je aku dapat full marks sebab dia amik soklan mid term..lagi 3 soklan blakang tu..memang hampeh tahap cipan bukit terus….satu hape pun taleh goreng sebab aku tak tau…so, ajak akey kuar lepas exam, g istana budaya dan beli tiket teater natrah.g KLCC, makan tempura bento kat foodcourt…jalan2, dan owh, aku nak renew maybankcard aku into maybankvisadebitcard..dan, seharian di KLCC hanya bermain2 di depan maybanak, disamping settlekan maybank 2u n hal2 berkaitan….aku skodeng kat vinnci da…haaaaaaaaaaaa!!! Tu dia..da lame aku aim kasut tu…n taraaaaaaaaaaaaaa…. I bought u!!!! bagus2..abihkan duit lagi bila stress tu kan..bagus2..elok sangat la buat perangai camtu tu kan…bagus2…

Untuk paper last..17hb..tak tau la cemana..ni da masuk hari ke 3 gap, aku satu note pun tak baca agi..haish!!! asal semester ni nonie..hang ade masalah ka???haish!!!!

eXamiNation mOnTh- moNth Of nOveMbEr-

Owh, da lame tidak berblog…punya banyak mase tapi mase itu digunakan untuk membaca buku (bace ke?? ..hahha)…..Examination month…ye, aku paling benci exam..sebab aku tau, kadang2 tahap kemalasan aku di bulan peperiksaan sangat teruk..still mempraktikkan- kalau aku malas, maksudnya aku malas..jgn ganggu aku- punya pasal…aku still tak dapat kawal tahap kemalasan aku tu…dan, dikala aku stress, even waktu puncak malam ni n esok pagi exam, aku bleh bantai novel sebijik dua…tak ke bodoh tu orang kate…dan bulan peperiksaan sem ni dikelilingi oleh air mata..aku pun tak tau nape..asal tepon Umi cakap nak exam, nangis, asal tepon Umi nak tanya kaba, nangis, asal cakap ngan Ba btaw suh doakan aku, nangis, asal mesej Umi pagi ni jalan nak g exam, aku nangis, bahkan, time rtepon Umi nak mintak duit blanje pun bleh meleleh-leleh air mata wa cakap lu….haish!!!!...sampaikan Umi pun heran ..awat sem ni cengeng benor ni niey???arrrrggggg~~~ aku tak tau, aku tadek sebab..mungkin hormone, mungkin tekanan jiwa atau jugak mungkin hypertension..dan KAU- gastric aku- thanks coz banyak kali menjengah badan yang cekeding ni…aku tau minggu exam aku asyik makan megi je..tapi kot ye pun, takkan la aku g minum air gas setguk, ko terus serang sampai berguling2 aku malam tu…bongok la ko..aku minum skit je kot coz mengidam, tapi samapai ati ko buat aku camni… aaaaaaaaaaaaaaaaa..aku benci ko, aku Benci!! Benci!! Benci!!! (gaya iklan wimax yang cakap potong3x)

hurm...tu je aku bleh cakap..wallaweiii tul la...

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU