Friday, July 11, 2014

:: t.o.L.o.N.g ::

It's been a while...

kehkehkeh.. masalah aku nye skang, semua bende it's been a while.. ahahhaha.. sengal je.. ok, bercerita pena hari ni sebab aku tgh stress, gila la idup skang, stress tak abih2... banyak dosa sangat kot, Allah nak redeem skit2.MasyaAllah.

Dan di kala jam menunjukkan hampir jam 2 pagi ni, aku sepatutnya siapkan chapter thesis aku... tapi aku macam ada perasaan nak give up. sumpah letih... letih ngan master by research ni.. ada kala aku rasa excited sbb aku punya cita2 lagi sikit lepas abis MScBe ni... aku nak amik master in psychology, by coursework of course pastu nak amik phD in behavioral Planning... yakni kaji behavioral orang, salah satu reason dia, aku nak kaji apsal aku ni bengom gile..pemalas semedang, bodoh piang ahahahaha n macam2 lagi...i mean seriously.

Orang kata tak salah nak berangan, n jika kau tau ape angan2 aku, lagi haru. Part nak bukak kedai dobi sebab aku suka main air time basuh baju, part nak bukak kedai bunga sebab aku gila kalau tgk bunga n part nak bukak bakery sebb aku fail dalam menghias kek2 utk jadi cantik  dan roti tak perlu utk nmpk cantik tapi yang  penting sedap, jugak, part nak bukak butik label baju sendiri since aku mmg suka mix n match baju2 aku..kalau tak, tadeknya adik2 aku duk perli hal aku yang suka OOTD @ WIWT kat IG aku.. ahahahahaha..

Sungguh, penat sangat. penat gile. macam mana,macam mana dengan harapan dan cita2 ayah aku nak tgk aku dapat  master, tu pun blom habes tapi aku terus ditanya bila nak menyambung lagi.. Tapi aku tak upaya pun nak cakap, Ba, i even almost give up settling this MSBE, n feels like betraying u ngan lari jauh2. tapi satu aku tahu. MASALAH, jauh mana kau lari, dia tetap akan kejar. n cara nak buat depa berhenti kejar kau.. FACE THEM. BERSEMUKA...itu je solution dia.

Lama2 aku rasa aku buat master ni... mau aku bleh jadik novelis da tahun depan. banyak gile nak cerita tapi tak mampu terluah...banyak bende aku lalui sampai tak mampu nak berkata ah.... perit sungguh rasa hati sampai tak mampu da nak kisah...sungguh.

 Penat. Letih.Ya Allah, Tolong.





1 comment:

CT Humairah said...

teringat pulak time CT siapkan thesis untuk degree. Adooiyai stress jugak bila supervisor asyik reject saja..

CT ada buat giveaway jugak :D
mai jemput tengok kalau sudi boleh join jugak..

http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/07/giveaway-wow-hari-raya-by-siti-yang.html

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU