Tuesday, June 17, 2014

:: p.E.n.D.i.N.g ::

Ommo..ommo..ommo

eh salah, Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh...

kyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~ *lap lap sarang spider kat blog*

gile lama tak blogging or blog walking... sobs.. Dear my diary.. sorry der.. gua busy ngan hape pun gua tak tau.. sobs... tak bukak pun weh dalam masa almost 4 months ni.. Nonie gile.. pui~

btw, kalau taip pun, bukan ade follower pun nak tunggu n baca sebab ekau ni kekonon casual diary haku.. heh... bukan nak jadik attention seeker... LoL...so, who care kan.

so, current update...

I STILL NOT FINISH MY MASTER THESIS 



uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... nak terjun lombong tapi pakai safety jacket boley? uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lagi..sobs

siyesly mende paling aku gila bila buat thesis... Chapter 2.. Literature Review..sakit bai... plak2 bila ade sorang clicks satu master batch ni, kena review balik due to plagiarism nye pasal padahal dia quote dr author2 katanya *tak tau cite sebenar*.. takotttttt~~~ *psssttt .. padahal analysis pun cam harommmm syaitonnirrojim betul still tak tau beza anova manova kalau nak gabung factors jadik multivariate analysis kejadah macam mana hoi kenapa nak kena divide satu2 jadik anova banyak2 dr 0.05 p value dia terus kena adjust jadik 0.017? .. ok aku pengsan 2minit setgh* tapi aku pun tak sure kalau data aku tu mmg kena guna anova /manova ke tak? taleh guna pearson chi-square yang detecting statistically significant je eh? plak tu kalau da 500 respondent, mmg validity respondents kena check tru Cronbach's Alpha eh? ahhhhhh menatang jadah aku sakit kepala... sobs... almost 4 tahun aku belajar research method, baru awal tahun ritu aku paham beza nominal, ordinal, ratio n interval data.. plak tu Independent variable ngan dependent variable pun aku tertukar2... apakah? apakah? Ape nak jadik dengan dunia ni.. kenapa suruh orang bengap macam aku amik master by research.. Help! Help! Help! mayday mayday mayday okthanksbye.

tapi serius... mengalami sedikit depression symptom habaq hang... 4 5 hari tak kuar bilik kuar makan, mandi even nak kencing pun aku bleh tahan... *masa tu tgh dr cuti solat* yang mana menambahkan lagi mood emotional yang bukan sedikit sebab setan cucuk jarum berenang ikut liang2 roma masuk ke darah terus ke otak  n hati pastu depa stay situ sunbathing..gila! ye gila... campur lagi ngan kesihatan ayahanda yang kurang memuaskan plus bengang ngan hospital yg postpone follow check up ayah haku sebab mesin scan rosak la, doctor pakar tadek la, n seribu satu alasan yang buat aku rasa nak g bakar HUSM kubang kerian..perghh~~~ dua kali bai aku depress dlm 4 bulan ni nonie da gila sumpah. jadik ok skit lepas aku dapat tiket free g Sabah *gonna tell u in another Entri* n balik kampung almost 2 weeks jumpa ayahanda n mak bonda terchenta.

aku rasa without family support n sedikit iman yang tipis.. aku mungkin warga Tanjung Rambutan or Jalan Che' Hussin *nauzubillahiminzalik*

but Alhamdulillah Allah sayang aku lebey yeay~~~

Treatment dia, kalau dulu dalam bilik taip thesis pasang lagu  Michael Buble , CNBlue n lagu Zumba, chooihhh~ aku da bertukar kepada pasang bacaan Al quran 24/7 sampai lappy jammed teruk... teheeee...sort the feeling, yes n lebih ceria dan kembali bertenaga...tapi sedikit sebanyak masalah kewangan kadang2 merudum boleh tahan bai jadik perlebihkan solat dhuha mmg Allah sayang aku lebih yeahaaaaaaaaaaaa~~~~ 

n I closed this entry with several quotes that save my gloomy days. Toodles







p/s: seriously all of them suit my situations... Allah is JJang *korean word for thumbs up sign*!!! u r the best Planner ever!!! MasyaAllah... Subhanallah... Astaqfirullah





No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU