Monday, February 10, 2014

nOniE giLLo...kEhkeH

Kyaaaaaaaaaaaa~ It's been one month ++ I forgot my blog... teheee.. sorry naaaaa... busy pastu stress pastu down gile ngan thesis, pastu join survey whole Perak, pastu ada financial problem, pastu Ayahanda tak sihat, pastu asyik balik kampung, pastu kena tanya macam2, pastu stress balik pastu down balik pastu menyepi dlm bilik 2 3 ari tak kuar n makan biskut gula cicah susu je pastu pastu pastu...

ok fine~

alasan kan?

kehkehkeh...

but seriously to be honest, masa tak berapa nak reti control aku yang makin bengom... makin tua makin bengom... cemana ntah nak kawen ni weh... chooihhh~~~

I thought I already post something during my Birthday wish on previous January 3rd.. skali bukak blog arini... tetibe macam...

hoi Nonie!!!! mana post kau mana?mana?

terus macam alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....tu rupanya post kat Instagram... bongok sungguh.. nyanyuk weh!!! baru 28 kot~~~ kyaaaaaaaaaaaaaa!

so, Officially, currently I am 28 years 1 month and 7 days, ngehngehngeh... actually baru 17 tahun with 11 years of experiences.. ahahhahhaha.. tanak ngaku kau da tua siap ade cucu 2 orang...pui~

dan macam biasa, birthday wishes semua nak tanya bila nak kawen... gile.. nak jawab cebana tu? sobs...cebana ntah nak kawen ngan master tak abih2 lagi ni arghhhhhh terus stress taip thesisnye cerita.. sobs..

tapi macam biasa la, aku bukan rasa ape pun kalau org tanya apsal umo 28 tadek boyfren, tak kawen lagi, tadek anak lagi, hahahaha... kesian org lain yg emo sebab aku tak rasa pape... adoila.. tau tak cik kak/ cik abang kawen tu amanah dia nak kena pikul berat??? kalau tak, tadek la dalam Islam ni cakap bila kita kawen ia bermaksud kita melengkapkan separuh iman..

sebabnya.... erm... sebabnya adalah bila ko kawen, ko ade tanggungjawab jadik isteri orang, jadik mak budak, n bla bla bla.. n nak jadik isteri solehah n mak mithali hengat sonang???? kena ade ilmu oooooo...

so, kalau tak prepare mental n physical... acaner tu? 

plus, aku ni jenis yang pikir esok hari... bukan pk masa depan lagi 20 tahun, tapi esok ape nak jadi n ape aku nak buat ngan idup aku... jenis pk skit2.. bukan pk banyak2 secara pukal..

natijahnya, aku mmg taleh nak buat kerja banyak2 satu masa kalau tak otak aku serabut pastu stress pastu gastrik pastu aku sakit, pastu aku down, pastu aku menyusahkan orang... haaaaaa..sebab tu la kena satu satu..

so, abihkan master dulu, kalau da dapat keje, keje.. kalau Mak Bonda paksa suh kawen, kalau bleh mintak tangguh setahun dua lagi, aku tangguh.. ahahhaha... hutang ptptn almost 50k kot.. lain la kalau bakal suami ko nak bagi 100 dinar time hantaran kawen tu.. kahkahkah... *berangan Ariana Rose sangat* pui~

 till then, kalau aku rajin aku upload bebyk eh entri bulan february ni.. banyak kot nak cite tapi macam ntah... lagipun, blog ni bukan ade follower pun, kalau ade pun sorang dua.. n for me I love blogging sbb aku tadek diari nak tulis2.. lagi suka menaip sebab kalau tulis tulisan aku huduh menci nak pandang rasa nak potong tgn sendirik padahal dulu kat matrik kalau budak kos arcitecture belajar lettering kotttt~~~~  cis cis tulisan aku huduh..sobs... kita sambung nanti eh? aku tgh syok buat Mendeley kot.. gile best software ni.. rasa nak siapkan thesis malam ni jugak.. ahahhahhaha..gile penipu nonie.. so, bubye.. 

p/s: take care n May Allah bless u always...^_^



No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU