Wednesday, February 12, 2014

b'cOz i LoVe mErmAiD sKirTs tOo mUch ^^

Ok ini nak cerita... alkisah akak aku nak g vacation ke Bandung rini, so, tetibe macam teringat time aku pegi ritu sempat ke Pasar baru je kau... ngan certain F.O dia... even Tangkuban Perahu aku tak sempat singgah ok loser~~~ahahhaha..I mean seriously, tapi kalau g masa singkat, memang macam tu rasanya..koott~ plus, conference usually sehari dua.. tapi conference yang aku pegi ritu sampai 3 hari..chooiiiihhh~~~ mmg tak sempat nak jalan la kau...Plus, pegi ngan orang yang bukan kaki jalan.. mmg macam tu kot~ so, REDHO~ sobs

Ok sambung cerita hal skirt duyung..Ye!!! aku memang suka gile skirt duyung.. dr zaman skolah menengah... bukan nak cakap bajet ayu suka pakai skirt.. tapi sebab ayahanda aku, dia kureng skit orang yang pakai sluar.. kalau kat umah aku pki jeans, dia punya jeling sampai naik juling.. heh..my bad... so, zaman2 umo da makin tua ni, aku pun ikut la saranan Ayahanda.. yakni, pakai skirt lagi nampak sopan sebab terserlah ke'feminine'an seseorg pompuan *ye ke? pui~*.. tapi aku rasa ayahanda aku nak didik aku jadik pompuan skit kotttt~~~ mungkin dia sedar anak dia ganaz.. kehkehkeh

So, nak jadik cerita, akak aku, Hana ke Bandung flight pagi ni.. apa lagi.. mula la rasa nak kirim skirt contoh n duit nak tempah skirt jeans... feeewwiiiitt~kelasss kau jahhhh, pakai skirt jeans custom made.. cewaaahhh~ ahahahahhaa.. bukan bukan... sebenarnya aku mmg susah nak carik skirt yang kena ngan pinggang aku.. almaklumla, size cekeding macam ni mane ade kedai nak buat.. lain la kalau ko g sopink kat korea.. tak tau la kan.. sini size s dia kalau skirt biasenya pinggang 26-27... aku? sobs.. pinggang 23.5 /24 je.. sobs...

ye paham paham, cekeding kurus kering... fine~~~ tapi nak buat macam mn, memang tu pinggang Allah kasik,tiap kali beli skirt mesti kena g alter kat kedai balik tukar getah or tak pun kalau aku rajin , aku jahit je skirt tu kiri kanan tp kengkadang tu memandangkan skill jahitan tahap orang mabuk ...uwaaaa...selalunya skirt aku jadik pelik kat pinggang dia... plak tu kena carik alternative lain either taruk riben  or belt utk cover jahitan buruk tu..lebih2 lagi aku jenis pakai skirt tight-in...chooiihhh~~~

Since Bandung kinda pemes with their 2 hours custom made clothes like baju kurung, kebaya, jeans *pants n skirt* area belakang Pasar Baru, aku pun gigih wassap Hana nak mintak tolong tempahkan skirts jeans...teheeeee.... sbb jeans skirt lagi kasual dr pki skirt biase...Da tu, aku g send semua jenis style duyung yang aku suka kat akak aku utk dia tgk. Antaranya:-

Ouch~ sexy yoooo~~~

Cantik!!! but too extravangan..sobs~

Almost the same as above pics

Coolio!! tapi opkos kalau aku buat style ni taleh bagi tebelah2, seksa kau nak jalan duk kepit kain.. LoL

Just Nice~~~ I LOve it!!!

Too dramatic.. ahahhaha.. padahal lebih kurang gambar 2nd tadi.. kahkahkah

Arghhh~~~ meroyan!!!

Kyaaaaa~~~ Jatuh cinta Lagi!

er..er... too much?

soft grey jeans... ahhh!!! bedarah idung~~~~

ada care dowhhh~~~

kalau version gini tapi long skirt... not mini skirt... fuyoooo~~~ mesti cun!!

tak berapa nak mermaid... kureng bekenan

Sweet!!! nak satu!!!

But of course not crazily looking like this one... gila ko nak fanatik jeans sampai gini... chooihhh~~~
Skali dia reply...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

"Nonie aku baca dalam flight pagi nati la wassap mung,  aku tok sudoh ngemas baju lagi, k? aku tgk wassap penuh gambar tu tok pehe go sekaro"
 

Sobs~~~


p/s: Take Care and may Allah bless you... muah cipiki n cipika!!!





No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU