Sunday, December 1, 2013

(^__^)

DEAREST
 


 


  
GOOD BYE NOVEMBER....

(^____^)


bUkaN aKu, buKaN BukAn

Assalamualaikum n good evening~~~

Hey, it's been a while....teheeee

penghujung bulan november yang kinda sssssoooooo epppppiiiicccccc fail...

 yeah... seriously embarrassing moment gile. sebabnya? kejadah buat drama swasta kat pasar malam belakang gate 2 UIA... chooihhhh~~~~

nak jadik cerita.. last week period.. n regardless aku ni pompuan.. mende paling aku benci dlm dunia adalah bila aku period.. sebabnya?

1-aku bukan aku
2- period pain gile
3-aku jadik oversensitive, overmoody
4-setan suka sangat time ni n aku taleh baca quran n buat aku jadik tak semangat nak buat semua mende
5-10nye reasons.... semuanya haku nak taip period pain... yup, the severe one..

so.. last week sbb period.. aku dlm mood berjaga2.. sbb klu period compom aku mmg kena period pain selalunya 2 3 hari sebelum period yg sakit belakang gile, loya n pening.. n during the day 1-3.. memang selalu severe period pain dr zaman sekolah menengah lagi yang kadang2 tahap taleh bangun pun...n after period , yang mood ade 2 jenis je.. malas gile, or rajin gile.. tapi tang rajin tu hardly happen.. kehkehkeh.. malas memanjang.. ko tau perasaan tu?

konon day 3, aku da happy sebab hari kedua je aku tak bergerak kemana selain ptg tu g zumba n main squash tu pun bnyak duduk dlm kelas zumba sbb aku tadek energy sangat.. tp manageable sbb aku da telan ubat,,.. dan hari ke 3, aku macam tadek rasa nak sakit.. so aku amik keputusan tak pe kot eh tak makan ubat n shoot for zumba assistant join madam buat kelas utk zumba BMI...masa duk syok zumba... da rasa tak sedap ati.. tapi aku memang da standby ubat... so, i ignore a little bit pain kat stomach... 

lepas zumba, konon madam nak belanja makan kat pasar malam, huha huha la aku jalan g PAMAL regardless da rasa sakit perut... pusing siap g beli nasik lemak ayam+telur... pusing balik nak ke kedai buah nak beli buah...time nak bayar...aku da rasa tak sedap ati... da macam.. ala nonie, apsal tak telan ubat tadi ni... mampus la jgn buat drama kat sini boleh... jgn la jgn la... cube bertahan n kawan aku *junior* dia pegang aku bila da nampak aku macam terhuyung hayang.. dia macam,, kak nonie, kak nonie ok... kak nonie~~

.
.
.
.
.

aku tak tau bila aku rebah... yg aku tau, bila aku bukak mata, tudung aku madam da bukak, n dia tgh riba kepala aku....n dia keep kissing my head n ckp :"alhamdulillah u ok.. alhamdulillah u ok... ur look so white n turn blue n ur body is so cold.... i thought. n bla bla bla that's y i bukak ur tudung."

ya ampun!!!!!! malu sumpah malu malu malu malu malu gile!!!maybe 5-10 minit collapse... madam da tanya u nak g sepital tak? aku macam blur gile...rasa macam, alah bodoh la kau period pain nak serang time aku kat pasar malam.. malu tau...malu...i was feeling so fatigue n ckp please madam... saya takpe.. just nak balik baring...cuba bgn n madam n Rasya*junior aku* papah ... masa tu org pandang aku da tak heran da.. malu tahap petala langit ke 7 kau.. terus tarik hoody sweater *nasib baik pakai one piece sport attire* tutup rambut n jalan slow tunduk2. even ignore sape yang kat tepi belakang depan kiri kanan choooiiiiihhhh.. tak pandang org pun

I was saying i'm so sorry madam for making u worried and sorry again for spoiling the mood, n sorry for burdening taking care of me n bla bla bla bla dr tgh gerai buah sampai aku kat keta madam. As i was also with another 4 of Madam Shuha zumba assistants,Depa plak duk cakap it's ok kak nonie, tekejut kami semua... nasib baik kami ada.. lain kali klu period jgn jln sorang n bla bla bla...

wallah kau!!!gile tak malu... 27 tahun aku hidup... 27 tahun aku memang selalu collapse mana2 aku rasa nak collapse kalau diserang period pain... tak penah lagi org bukak tudung aku depan org ramai.. even masa collapse kat pasar siti khadijah pun, abg aku cuma cepung bawak masuk keta n dia turunkan kusi n baru dia bukak tudung... sob....sungguh2 sob....rasa  nak menanges bukan sebab aku pengsan... tapi sebab org nampak rambut even aku tak kenal pun..eh, ye ke tak kenal.. heeee...

bukan nak cakap aku marah madam bukak tudung aku.. she did what she need to do... tapi to be honest, I'm, blaming myself...

Seriously spoken... aku ni bukannye warak mana pun, nak kata baik tu jauh sekali... even kat umah ade abg ipar pun, aku on off on off  pakai n bukak tudung, mak bonda suh aku jemur kain pun kadang2 aku bleh kuar umah tak pakai tudung pun... kawan laki aku dtg umah nak amik brg ke hape, aku pakai towel je even ayahanda aku jeling pun, aku buat dunno...kadang2 mak aku bebel aku pakai tudung bawal tak pakai anak tudung pun pun aku buat derk je... tapi bila jadik kejadian macam ni.. it's kinda remind me..macam Allah cakap... "Ko nak sangat bagi nampak aib tu kan... ha amik2.. amik2... aku bagi org tgk rambut ko..." " aku larang da lama ko tanak dengar.. bila jadik macam ni baru nak malu? pejadah?"macam tu aku rasa...serius aku rasa macam tu.sbb tu aku cakap i'm blaming myself.bukan org lain

in a 1st place, i should alert.. sbb aku da tau badan aku macam mn dia react bila period.. i should not avoid eating the medicine, i should alert when my stomach feel the pain, i should not ignore my instinct bila da start peluh sejuk... tapi ape aku buat? aku konon ckp.. i can endure it.. i can ... regardless i already know that i cannot.

n dr hari khamis sampai arini.. sebabkan aku taleh solat.. so, aku taleh baca quran.. aku taleh nak solat hajat ke hape... aku sumpah tadek semangat langsung...4 hari aku baring dalam bilik tak kuar g mana... zumba jumaat tak g.. zumba pagi tadi tak g... nampak tak kat situ kalau dtg down aku... time aku taleh solat.. aku memang paling benci sebab aku jadik bukan aku...bukan Noor Alyani yang maksud nama dia cahaya ketinggianKu... ketinggian yang Bonda aku sanjung masa bersalinkan aku...ketinggian yang Ayahanda aku bangga sebab aku anak dia..ketinggian yang both of my parents feels masa bagi nama tu...tadek, tadek langsung ketinggian tu...

dan kalau org kata, bukan taleh bukak kaset ngaji ke hape utk naikkan semangat... even Mak Bonda aku yg tau perangai aku macam ni selalu cakap.. taleh ngaji bukannya taleh nak bukak kaset ngaji n dengar kan..tapi still.. ia tak sama ngan aku ngaji sendiri guna mulut aku utk upkan spirit aku yang tergolek2 tu.. lain.. lain sangat.. 

sbb tu aku paling menci klu aku period... walhal aku tak patut pun benci sbb da nama aku pompuan.. gile kau tanak period kalau da nama pompuan.. kang penyakit lain pulak yg dtg kang... tapi still.. aku benci klau aku period... bukan nak menidakkan hukum Allah, tapi sebab aku jadik bukan aku... bukan aku yang sebenarnya~~~




piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU