Monday, November 11, 2013

rEgRet muCh? nOt reaLLy i gUesS...

erm...

it's been a long time not writing... banyak duk bebel dekat twitter pastu tetibe dapat surat layang bagai sbb cakap banyak sangat.. tu blom patut part bape kali twit limit...... ahahhahahha.

To be serious, not in a good mood actually for the past 2 weeks. dugaan Allah bagi macam betimpa2. tapi to think back... Allah tak duga hamba dia kalau Dia tak sayang..macam kalau kita tak sayangkan orang tu sangat2... kita bukan concern pun apa nak jadik kat dia.. so, pendekatan mudah... aku pahamkan diri macam tu bila datang masalah bertimpa2 ni. Dalam kata lain,  kalau Dia duga kita terlebih ni.. maknanya nampak sangat Dia sayang I lebih eh? hikhikhik...

Therefore, I thought I might need to go with the flow. takpela.. mende nak jadik pun kan..

kalau minggu lepas isu kena perli kaw2 gile sampai  nangis tak berlagu haku call Mak Bonda, minggu ni cukup la kot eh nak ngadu2 bagai sedangkan Ayahanda blom cukup sihat lagi. tetibe ptg tadi plak... kababommmm ngan berita yang boleh tahan kalau aku jadik Mak Bonda aku...aku compom kena heart attack...adeh... hidup di alam fana sungguh chooihhh...

sometimes, i do wish that I'm a KUCING... sbb aku baca kat mana ntah, katanya kucing ni ade nyawa 9... iye ke? *tak caya tapi still..LoL* Makna kata... kalau masalah berat2 dtg.. nk je kiok jap... tinggalkan lagi 8 nyawa kat belakang... tapi yeah.. it's good to talk nonsense kan?

Masalah kewangan menjadik kebiasaan la yakni isu berbangkit...kalau last week gelabah carik sponsor semester extention punya yuran... masuk minggu ni da redho sangat lantak ko la.. ape nak jadik pun jadikla... LoL...arini nak g makan kat  cafe bukak beg tgk ade rm20... redho je.. ikutkan nak buat megi je... sekali tgk maggi pun jalan derr... tinggal perencah dia je.. kehkehkeh.. ni mesti aritu masak megi saje sebab nak buat mee kantonese la konon.. pui~ tambah2 tgk2 kredit... hanya tinggal 0.60.. mmg haru sungguh hidup kalau macam ni...in case emergency nak call mak bonda... hadoi hadoi...

tapi aku percaya.. rezeki Allah ni, dtg banyak segi.. so dun worry.. keep calm n start praying + tawakal + usaha.

terus amik air semayang niat nak solat dhuha.. skali Min datang bilik kabor depa da nak betolak ke airport.. skali... duk borak2...aku ke mana.. dhuha aku kelaut jugak jawabnya tgk2 da azan zohor.. choooiiiihhh~~~

Nak tambah lagi haru, bila harini sepatutnya aku je Osaka atas urusan conference tapi tepaksa burnkan tiket rm700 return atas alasan family n personal matter... personal matter la sangat... ahahhaha... ikutkan hati nak je nanges hentak2 kaki nak ikut....plak2 Ayahanda dan Mak Bonda, bagi kata putus,: "Nonie pikirla mana baik utk Nonie, Umi ngan Ba ikut je" agakla menambah lara di hati... kadang2 takpe kot eh, berkorban utk orang yang kita sayang.. iyo dok?

Boleh jadi, ape yang aku rasa aku mahu ni.. actually bukan aku perlu pun.. n semestinya Allah lebih tahu.. mungkin seksok Dia nak bagi rezeki aku bukan takat lawat Osaka, Kobe, Kyoto, Nara n Nagoya.... mungkin perancangan lagi best kalau g main ski kat Sopporo and spending a full spring season di Hokkaido mungkin... bunga2 sakura u.. auwww~~~baru la Sailormoon orang kata *tadek kaitan*kehkehkeh

Lantas, kubawa diri, kemas bilik yang macam kapal pecah 2 weeks rasa duk dalam kawasan rumah jerangkung, alih2 come out ngan 3 bakul baju kotor plus toto, bawak g laundry... dari kul 3-6.30 ptg baru siap basuh wei!!! anak sape tu.. anak sape tu... ahhahahhahhaa.. haktuih~

n feeling like need to soothing myself with blogging...so here i am... blogging sambil dgr lagu OST secret Garden... jiwang tak??? ahahhahahhaha.. adeh.. 

hopefully, aku sabar banyak2 dan kuat... kalau pun tak kuat.. rasanya cukup la nangis sorang2 dari susahkan orang...erm... sumpah rasa nak larik g Alaska  ke, Uganda ke.. sobs... till then.. chow chin chow bebeh


No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU