Tuesday, October 1, 2013

heLLo oCtObeR....pLeaSe bE gOoD to mE...sObs~

uwaaaaaa....sumpah sebulan dua ni energy aku byk abis kat nanges dr g workout zumba or main squash...
Natijah apakah ini?
sobs...
aku rasa aku ada masalah jiwa...kena join usrah ni...kena makin rajin buat mende2 ibadah like seriously mcm zaman sekolah..
dapat rasa makin lama makin jauh dr Allah...Astaqfirullahalazim...takotnya!
buatnya Allah sayang lebih mlm ni dia amik nyawa aku..ya Allah byk nye dosa!!
Blom masuk part langit n bumi tak terima sebab hutang ptptn degree rm28k n master rm17k. (T___T)
sungguh masalah kewangan ni rumit....serabot kepala otak aku pk nk byr sem ni pki ape...hutang tiket madam pun blom 650++..hostel da 900++ tuition fees rm1200... duit mkn hari2 rasa mcm pengemis da..
da la da kurus..mkn je, mampu sekali sehari chooiihhh..mmg makin cekeding la haku..sobs...huduhnye kurus2 sangat tadek curve ni...lol...nk peluk pun semua anak sedara tanak..aci depa cubit pipi je geramkan lesung pipit..uwaaaaaaa...sedeyyy~~~
sem ni sem extention...ngan haku2 skali tensyen.kwn2 seperjuangan semua bz gile..konklusinya?
bila semua org bz..tadek masa sama2.. honestly...aku da lone ranger gile..mkn sorang ..g opis sorang..balik sorang...lepak sorang...sedihnye idup..lol...pyh jugak jenis ade prinsip hidup berpasangan ni...adeh...i mean maksud aku bukan couple..tp bunch of frens...itu style aku...dr skolah rendah..menengah...matrik...uni...hidup mesti ade kawan ke mana ko pegi pun...tapi sekarang....uwaaaaaaaa....sadis tau..tak biase!
pyh jugak dtg dr fmly ramai ni...biase ada adik2 or kak2 or abg2 teman...tetibe bila kwn2 tadek..jd tak biasa tekontang kanting seorg diri membawa diri...sobs...
klu time mmg nk kuar sorang tu lain la..ni time tak rasa nk kuar sorang...since start sem br seminggu aku g opis sbb amik cuti sendirik 2 minggu jg ayahanda kat sepital...da masuk minggu ni kali ke berapa da aku lpk starbucks sorang2 buat keje sbb tensi duk bilik sorang2.. nasib la Allah ni dia punya plan baeeekkkk punya...
Regardless tadek duit..touch n go serta rapid kad aku mmg jarang rm0.00... plus starbucks plak byk bleh redeem air free....untunglaaaaa~~~
eh tp kan..pk pk balik...Tgk kan perancangan Allah kat sini positif je...ke aku je yg byk ngeluh smpi tak nmpk kenikmatan Allah bg skit2.. sobs..Astaga...bedosa nya!!!
Okeh!!! baik sangka ngan Allah...yeah!!! yukenduit nonie...dah bgn g mandi..mkn..mkn ubat..amik raket squash g tibai dindibg sport complex sejam..zumba buat 2 session balik maghrib solat basuh bj n start buat thesis balik okeh???positif positif!!!
ko tu semua semangat nk sedut!! negatif la positif la neutral la..evil la..angel la..heeee~~~

So, hey OCTOBER!!!! PLEASE BE GOOD TO ME AS WELL ~ 

p/s: weh esok birthday Kak wa...chooihhhh tadek duit nk send adiah ke Melaka..eh duit? ya Allah due date buku library chooihhhh!!!! byr fine lg 20 bijik buku...aaaaaaaaaaaa..amende ni october wei!!!!

Lepak sorang
Lepak sorang lagi
Buat keje sorang... sobs
Kuar pun sensorang
Makan lagi la sorang... sekali sehari je plak tu... sobs

p/s p/s:  Tapi kalau pk elok2 balik ngan waras, seksok ko mati pun masuk kubur sorang2 kot.. heeeeeeee~~~ da tu apa masalahnya kalau kat dunia sorang? practice la, sentiasa positif Allah ade bersama kita plus ade lagi dia bagi peneman 2 malaikat 2 atas bahu kan??? Chill ok, Chill~~~

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU