Monday, September 30, 2013

tAk PaYah Nak waKe mE up wHen sePteMbeR eNd sAnGat Lah~~~~

Tetibe rasa nak pasang lagu GreenDay- Wake me up when September End satu hari harini dari pagi sampai malam... LoL...
Gonna be the last day of september month today, memang rasa nak seram sejuk satu badan ni... da la demam blom kebah2, semalam plak terskip lupa makan ubat hoi!!! 

Chooihh~~~

Semalam duk check2 thesis... rasa nak menangis sumpah... pastu mmg nanges pun.. ahahhahhahah... sampai tertido...regardless ptg tu kuar berzumba bagai  sampai 2 session, balik makan maghrib tu, teringat thesis punya chapter 2 macam tak cukup strong.. apelagi.. rembes air mata la kau... cuak ni weh... mati la aku.. sape ntah rajin buat master by research ni... adoila... nak nyesal da final sem plak da... tapi tak kira.. nak cakap jugak aku nyesal.. sobs

Plak tu boleh pulak semalam siap mimpi nak kawen bagai... GILA!

Ni namanya syndrome budak final year nak kejar dateline...pui~ tu la hang sape suh 2 tahun duk main g conference je.. padan la muka hoi!!! kalau tak sem ni da bleh start keje, kumpul duit n berjimba2, aci tunggu bulan 11 nak g conference Osaka, bulan 12 jenjalan kat Penang, bulan 1 Conference kat Kota Kinabalu, Bulan 3 g spend cuti during spring kat Korea n bulan 4 teman Mak Bonda g Umrah...

Hamboihhh~ haktuih sungguh angan2 weh!!! ahhahahhahhah.. budget la duit ade 30ribu dalam bank kan... hutang Ptptn pe cer? kehkehkehkeh...

I mean, opkos la tu angan2... kannnnnnnn~~

tadi datang opis Kaed, g lunch kat cafe, SV da tanya banyak kali.. "Ha Nonie, bila ni? duk sengihhhhh je keje U"

Jumpe madam Noraziah: "Eh nonie, u tak abes lagi, bila nak abes ni? " *sambil tepuk2 lengan

Jumpe Prof Alias: "Eh kau, da tahun berapa konvo bila? "

hamik ko!!! semua orang tanya.. muka da lama sangat kat kaed la eh? 4 tahun degree, 2 tahun setgh master? chooihhh~~~

Nasib baik bab2 menjawab laju je ni... sumpah kalau tak pikirkan mak bapak aku susah payah carik duit nak suh sambung master ni... mmg aku berenti kot amik MSc Built Environment ni.... bosan tau dak ngadap mende sama 2 tahun ++ gile otak rasa makin baca makin banyak tak tau.. pastu keje aku.. nanges la.. ape lagi... ahahhahahhaha.. tu mende wajib tu...

Tapi tula.. nak hidup kat dunia ni.. mana ade mende senang kan.. harusla susah2 dahulu, bersenang lenang kemudian..katanya orang tua2 kan? so, Chaiyo2 untuk diri sendirik!!!okeh Nonie? Yukenduit bebeh~

So, sebagai pembakar semangat... here some pic of my big bro convocation day... sobs

p/s: Untunglaaaaaa orang da abih pHd!!!!!
Sedih sebab tadek banner2 ke hape utk kami amik gambar... ahahhaha...capture yang kat screen info dia je depan pintu hotel.. heh~
Dr. Mohd Hanif Bin Yaacob
Him with Ayahanda n Mak Bonda
His Family- Kak Zue cakap, Huda anak time degree, Hannan anak time master, Aisyah anak time pHd * Dr. Zuraidah gonna go to Monash University, Melbourne in February next year for her pHd convocation insyaAllah* kau mampu Nonie? sobs
Only 5 people taking the scroll for pHd holder here in Malaysia n he is one of them ^__^
Tak paham hapo research dia.. ahahhahhaha
Us... Ayahanda still doing ok masa ni.. :(
Adik Bongsu , Amad tangkap gambar.. ahhahaha.. sorry a little bit blur... mmg jadik trend ayahanda akan mintak mana2 anak yang blom masuk uni masuk duk dalam konvo2 abang2 or kak2 koknon nak bagi motivation.. heeee~~~
Proud of you my Big Bro!!!
with the nieces n the cap of pHd holder.. macam cite harry potter da topi.. LoL
Wearing the cotton blazer inspired by Zara *ye kot* dr Bifa Collection *see the previous entry*
semua mmg gile begambar.. ahahaha
Me, Mak Bonda n Mc'Kak
Telling Mak Bonda when I snap pic of her please smile.. ahahhahhaha
My Priceless Harta Dunia Akhirat-meet Mak Bonda n Ayahanda
Again, them... :)
Love~ Uncle n Niece
Big Bro n Twin :)

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU