Saturday, September 28, 2013

bUsy-nEss Of Last tWo wEekS??? LoL.... dEfiniTeLy~ (^____^)

adoila.. bongok je rasa...

Entry previously supposed to be ade isi2 nya.. ahahhahhahaha.. tapi masa tu taip tru hp.. tengah sedap2 taip *panjang gile okeh!!!!* ade call in.. terus tekan butang jawab phone.. skali abih cakap, rupenya dia terus offkan blog n tutup.. tak save kot lagi.... chooihhh~ terus bengang pastu nak tekan back, g tekan butang publish... ahahhahahhahahhahah.. tu lagi haru.. tak pasal2 masuk sangat ngan theme busy week... ahahahhahahahhahaa.. adeh... bongok... maknanya.. bz sampai tak sempat nak tulis entri sempat tulis tajuk je.. LoL... sengal2.. piau gilo nonie.. kehkehkeh...

so, actually having 3 events on 2 weeks before, unfortunately dapat attend satu je sbb Ayahanda tetibe warded kat Hospital Serdang. Collapse due to too high sugar read in blood n some bacteria/virus infection yang trigger sakit jantung, darah tinggi n kencing manis dia. Tu pun after attend convocation day abg Nih kat Intercontinental Hotel Kuala Lumpur. katanya Doktor, it was due to some food yang kiteorg makan masa kat hotel tu... tapi since semua org ok tadek pape.. only Dad yang kena.. i guess sbb dia da tua la kot...badan dia tak bleh terima certain2 food.. tu yang trigger the disease... not telling the hotel's fault tapi rasanya ayahanda ada makan tuna sandwich dia yang ade satu cheese yang mana berdasarkan googling my sisters, cheese tu *apa ntah namanya* adalah dr category cheese yang ade fungus... which lead to this circumstances...kiteorg kemain tanya sape yang pegi malam tu makan ape n siasat sendirik.. ahahhahha.. since yang pegi abg bie satu fmly dr Johor, semua ok. abg pih satu family dr kajang, semua ok, bujangs , semua ok, abg nih satu fmly, semua ok.. even Mak Bonda pun..so, we conclude maybe mende nak jadik kan...nak buat macam mana.. LoL... takpun ayahanda too tired n paksa diri. ^__^

Since it was Abg nih phD convocation day, tu yang Ayahanda konon buat dia sihat walaupun actually dia tak sihat.. tapi tak bagitau kiteorg... excited sangat lettew... heeee~ nak buat macam mana kan.. orang tua ni pemikiran dia mana nak sama ngan  kita.. plak tu.. abg nih sengaja choose kat malaysia sbb mmg nak Ayahanda datang.. kalau dia g amik kat Melbourne.. mmg tak pegi la semua orang chhooiiihh~~~ masa degree dia kat manchester dulu, Ayahanda n Mak Bonda dah sampai UK... ok la tu.. hikhikhik

Alkisahla event 1st... aku plak suka hati buat cuti sendirik 2 minggu teman mak bonda gilir2 ngan adik beradik lain jaga ayahanda *dia taleh kalau tadek umi.. n kami plak kesian kat umi, so, orang lain jaga pesakit , sorang pesakit sorang penjaga.. kiteorg kadang2 sorang pesakit 2 3 orang ade skali.. tido atas kerusi, pak/mak guard datang, lari, g surau or nyorok, g toilet la.. ahahhahhaaaha... gile strict Hospital Serdang...nanti cite entri lain tang nak bebel tu.. LoL..adik aku farhan plak siap gaduh ngan mak guard satu lobby pandang.. malu hoi!!!baran tu tak abih2 semua ... adeh...

Event 2nd... farhan punya majlis merisik... sebab masa Ayahanda kena hari Sabtu masuk emergency room, hari ahad utk majlis merisik tu, aku n Hana, take over umi bagi g majlis tu.. kami 2 orang jaga ayahanda.. supposely emergency room mana ade org bleh jaga.. kiteorg masuk je.. ahahhahahhaha.. ayahanda sorang kot. mana bleh tinggal.. even dia tak sedar pun masa tu, n worst condition ever,kalau aku pun nak ade orang sebelah.. so, berdiri for hours gilir2 ngan hana duk sebelah ayahanda pegang tangan or usap2 kepala so that he knew we r there.... tu pun time dia celik, nampak la dia duk carik Mak Bonda.. teheee~~~ orang tua ni, kalau dia sakit.. dia punya sensitip tu lagi merengek kot dr budak2.. at least budak2 bagi gula2 dia ok.. orang tua? heeee...so, Mommy was out dalm 2 3 jam sebab majlis kat wangsa melawati... aku n hana jaga ba dua orang.. Kak Da n Abg lan *since the eldest sibling* jadik wakil la.. abg lan tukang cakap. kira lelaki sulong sbb ba tadek... mulo2 umi suh abg bie, pastu dia kata dia tak pandai.. ahhahahha... n the result of not postponing the event sbb bakal tunang tu actually orang Sabah.. which is hard to her  fmly to come again... lagipun preparation da siap... to be honest, Farhan ptg tu macm da mati kutu sbb ayahanda tetibe shivering yang gile2 masa mak bonda jaga tu.. almost da tanak g.. but the good thing, mak bonda dia sangat positif orangnya... sangat tenang n not easily panic.. masa tu aku n hana da ade sebelah ba *yes, make us 3 ppl in the ER..which is cannot actually* menanges je kami dua orang.. tapi Umi rileks n steady... kiteorg ni da gelabah panggil doctor tapi doc plak tgh duk sembang ngan nurse makan jajan... (-___-') Since it was only majlis merisik, so, basically, adik beradik n sorang dua makcik je dijemput,orang lain da sampai kat majlis pun.. tapi farhan n kak da abg lan  suyah n umi g lambat skit.. n yang pegi hanyalah = kak da satu fmly,  abg bie satu fmly, abg nih satu fmly, kak wa satu fmly, yen n jan  wakil bujang, suyah* wakil mak sedara n Umi... tu pun da 4 keta.. teheeee~~~ told ya.. tak payah ajak orang lain pun.. LoL..

Event 3rd? not an even actually.. I was indeed chosen to be one of the enumerators for traffic counting of Project Bako National park kat Sarawak which need me to be there on Wednesday 18hb-21hb Sept...hoho.. tapi sebab masa tu condition Ayahanda not really stable n Doc tgh figure out apsal dia jadik macam tu... aku pun tak berani nak tinggal.. gile kau nak g sarawak time tu. klu jadik pape.. mampus la nak fly back... nyusahkan diri n abihkan duit org panggil.. abg aku abg sih yang kat miri tu pun duk menggelupar nak balik semenanjung tapi keje n tak boleh balik.. takkan aku yang mmg kat sebelah katil je duk nak g.. lagipun, pape hal, Family come First... tu salah satu motto hidup aku.. even kalau ngan bestfren da janji 3 bulan before pun, kalau tetibe ade fmly matters, aku mmg cancel n apologize .. bukan kata nak mungkir janji.. tapi dalam dunia ni... even akhirat pun.. what count 1 st is ur family members... bukan orang lain...takpela kena marah kat Bos pun n rugi Ayahanda aku makin sembuh so that seksok kalau aku nak kawen, Ayahanda, He insyaAllah gonna be my WALI... teheee~~~

Conclusion.. it is the reason for my OMG busy weeks previous entry.. LoL... at least abih karang tang ni.. ok la.. ahahhahahhaha... n all those things happened during the weeks... nanti kite post version gambar2 plak ye? ahahhahhaa...till then, wake me up when september end? mmg haku mampos sebab da nak abih sebulan bos bagi suh siapkan thesis *dia bagi 2 bulan tinggal October je weh!!!! chhoihhhhhh~*...da la paper conference Kota Kinabalu dia nak before Oct 13, poster exhibition aku tak hantar n tak buat n tak attend pun... book chapter tak hantar jugak walau da siap... ahahhahahhahhaa... gali lubang sendirik pastu terjun la ni sobs..... gile rasa nak meroyan plak2 da masuk hari ke 7 demam sebab ear infection... Dugaan september dugaan september... elok dmm nak sembuh, g jaga Ayahanda n u know how hospital is really not a safe place to go to..regardless Ayahanda larang ko dtg, but that's where responsibility as a daughter take place. LoL.. toodles~


2 comments:

Sabirah Sab said...

huyo. mencabar betul.

semoga ayahanda mu cepat sembuh. :D

thE^DuCheSs said...

LoL.... ape yang mencabarnye sabirah? hikhik

Thanks for the wish by the way.. appreciate much~

(^___^)

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU