Tuesday, June 18, 2013

sEntuH bAraNg i

JANGAN SENTUH BARANG I WITHOUT PERMISSION, BOLEH?

ermm... aku tak tau kenapa.. even aku datang dr kalangan adik beradik yang ramai... kongsi bilik, kongsi baju, kongsi barang... aku paling menci orang usik barang aku tanpa kebenaran...

ke maksud kongsi2 semua barang tu tak sama ngan usik barang ko? ahahhahhahahha.. tetibe aku da confuse... poyo...

i mean, kalau nak barang aku, nak kongsi or nak usik boleh.. tapi cakap... ye cakap sepatah.. sebab aku paling pantang orang amik, tanpa gitau dulu ... hati jadik sakit gile...maybe sebab aku jenis pk.. kalau org tu senang2 usik barang ko.. maksudnya dia tak reti nak hormat org lain punya properties... itu pendirian aku..pemahaman aku...erti kata lain.. ko ni reti RESPECT org ke tak???

Alkisah aku g memana... n adik aku usik barang atas meja study aku... even hanya dia amik pen sebatang nak pinjam... aku boleh mengamuk satu rumah aku emo ngan Umi n Ba aku skali aku tak cakap.. ahahhahaha.. padahal yang buat salah org lain.. orang lain yang kena tempias... ye... ye.. ini dulu zaman skolah menengah... skang ni aku lebih suka simpan sorang2 tapi hati macam rasa sakit gile.. macam pedih org jolok2 hati ngan pisau.. sumpah...bengang nak mati...

aku ade satu bad habit, kalau aku kemas bilik.. rarely aku akan kemas atas meja study aku...dari zaman dulu lagi aku macam tu...so, bila aku kemas bilik, aku kuar, n aku balik ade org kemaskan meja aku... aku jadik nak marah.. jadi rasa nak bunuh orang, jadik macam.. ko apehal nak kemaskan meja aku.. ade aku suruh ko? ko nak mampus??? haaaaa.. jadik macam tu.... aku memang tak suka!!!

yela, hati tak suka... sebab ko da usik barang aku.. without my permission...klu ko cakap dulu takpe....i mean.. da barang aku.. suka ati la aku nak letak cemana... ko tak suka, ko jgn masuk bilik aku.. ko serabut, ko jgn pandang meja aku.. paham?

ya allah.. pk pun buat aku bengang gile....rasa nk marah sangat setan i mean segala jenis pertalian darah setan, anak setan, mak dia, ayah ye, atuk dia, aji dia.... semua datang kumpul mastautin dlm hati aku buat hati jadik gelap n rasa jahat...n i dun like it bila aku marah...coz it gonna make me hurt people with my words... n tau tak, lidah tu lebih tajam dr pedang.. tau tak????pastu taleh nak reverse balik kalau ade mende yang guris hati org, pastu nyesal.. tapi tu la.. sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna orang tua kata... paham tak?? ya allah geram sangat ni..daa kata jgn usik brg aku...

tau tak, ade org kata, kadang2 dalam sepah2 tu.. kita tau mana kita letak barang yang kita biase letak, pastu tetibe orang datang susun.. n u get lost with ur things... ko akan jadik kusut.. kusut sebab ko nak pikir sape kemas barang ko satu, ko nak pikir org tu tak reti bhsa ke tak satu, n banyak mende la.. n itu aku tak suka..so tolong, please.. jaebal.. jgn usik barang aku kalau aku tak suruh boleh?

because u just make me feel i'm totally a loser ... tak tau nape.. but u just make me feel aku ni tak berguna n lemah n perlukan bantuan orang n bla bla bla....

deemmmmm.. benci bila pms punya emo ni.... chooihhhh~~~


No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU