Friday, June 28, 2013

:: pAsSpOrt ::

permasalahan passport haku...

haktuuihh betul..semalam check passport haku yang dibuat tahun 2009, expired tahun depan on Februari.. pastu kalau jadik pegi Japan bulan 11 ni, I need to prepare a visa nak masuk.. n to prepare a visa to enter Japan, u need min rm8k in ur bank statement so that they gonna approved ur visa..

However, reads some news stated that u do not need to prepare a visa, starts on July 1st, 2013 if u have a passport with a cip sign in front of the book.

Which lead me to check mine... n hoihoihoi.. passport i tadek la chhoiiiiihhhh~~~~

 adoi la!!! 

makna kata lain, aku ada 2 choice, either ko g rompak bank tetibe curik 8k masuk bank pastu da siap buat visa g pulangkan balik.. pui~

or, change my passport yang jugak memerlukan duit rm300 utk 5 tahun ... double adoi la ni...heh~ 

tapi kalau nak dibandingkan... kiranya rm300 lagi cheaper la kan dr rm8k.... ahahhahahha... macam bangang la kalau nak masuk penjara semata kan.. kehkehkeh..

tapi sebenarnya main problem aku bukan tu... main problem aku sebab ni...


ahahhahahha.. sebab passport lama da banyak cop n aku adalah pengumpul cop passport ni.. kehkehkeh.. ngengada la u ni.. pui~

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU