Monday, June 17, 2013

dEteRmiNatiOn Dirik seNdiRiK

Kegilaan menjelma..ecceh~~~ tanak kalah beb... sepuk kang... :p

kadang2 aku suka gile benci dirik sendirik sebab taleh nak pisahkan jiwa ngan shopping.... pantang betul kalau nampak mende2 yang buat mata terkedip2 pastu otak berpinau2 taleh nak beza realiti ngan fantasi.... ye, PANTANG!!!! PANTANG tengok...ahahhaha

So tadi tangan gatal g bukak instagram Jovian Mandagie tang LisaSurihani collection....macam chooihhhhhh!!!! ko nak design baju cantik2 sangat pastu aku tak mampu nak beli apsal... adoi la..emo gile jiwa raga...

contohnya kalau baju macam ni...

Meet Maimunah (above) and this is Farhana by JM

aku taleh baju classic2 zaman dulu punya style ni.. sebab aku cepat meroyan.. kata da tua nak kawen lagi 3 4 tahun kan? harusla minat mende2 evergreen cenggini..harga satu2 da la beratus, pastu kalau kira ko nye thesis pun blom siap.. nak kena pikir bayar upah bukukan nanti.. upah nak VIVA lagi... banyak mende duit tu nak guna weh dr beli baju beratus ni utk raya kau!!! da la hobby skang beli baju kurung memanjang... bajet baju tadek.. padahal... adeh~~~poning poning...
  
tapi tu la.. kadang2 bukan soal baju je.. buku pun bawa natijah buruk jugak kat aku... i mean, tau la gile baca novel segala jenis kan...tapi, ce bayangkan  g mana2 mall, pastu masuk kedai buku...kalau time tu tgh lapar n duit ade rm50 je...pastu salah langkah g masuk kedai buku dulu... mmg aku rela lapar n sanggup makan gula2 10sen 2 bijik weh dr tak beli novel 2 naskah... bengong gile...pastu jalan2 lagi kalau time tu nampak kasut ... duit tadek kat tangan aku bleh tepon abg aku masukkan duit nak pinjam sebab nak beli kasut... bangang tahap asbesstoss kan?dalam otak memang jenis... takpe.. duit boleh carik.. kepuasan hati kena pentingkan.. kang kasut tu lambat rembat tadek size kang... ko jugak yang mengigau... da la kaki size gajah... bongok Nonie, bongok!!!!

Tapi dalam duk bongok2 pun.. satu mende yang aku suka bila aku aim mende yang aku taleh nak dapatkan segera... DETERMINATION... yup.. semangat aku nak barang tu jadik hak aku... buat aku berusaha.. macam rela buat pe yang tak melangkaui batas manusia  ... kalau ade kerja, aku amik, hatta jadik tukang letak flyers kat kereta area parking lot pun.aku rembat.... yes, seriously, I've done that before....

sebab dengan berangan dan berangan dan berangan LAH barang tu akan jadik hak aku.. determination dalam jiwa dalam otak tu macam dipalu2.... macam seronok gile berusaha nak dapatkan barang sendirik tu... buat ko lagi appreaciate sebab ko lalui susah senang nak dapatkan barang tu.. paham tak maksud aku?

Ingat masa gile nak beli baju Jovian Jraya Collection dulu... subhanalllah.... Tuhan aje yang tau gigih gile usaha... ahahhaha... pastu da dapat... tak pakai pun, jual balik sebab tak rasa selesa..aahahhahaha.... tu la.. tamak kan.. LoL... but for me.. bila gile shopping, no matter that u can finish 1k in a day....perasan menyesal tu tak penah singgah... even kadang2 baju yang ko beli tu tak best pun.. hatta, sampai tahap yang kalau mende ko beli tak bersesuaian... otak akan translate... ni mesti ade mende yang ko buat before this tak berapa nak diredhoi Allah sebab tu Allah tarik kenikmatan kepuasan hati tu... see see... betapa positive thinker gile otak aku.. ko hado?ko tadekkkkkk~~~~ ahahhahhaa

tapi cube ko bagi tang buat THESIS master ko ni.. buat dua baris, tadek idea, pastu nanges tepon mak ko kata master ko susah gile macam nyesal sambung blajar.... AMENDE? budak loser gile perangai ... anak sape ntah...geram betul ngan diri sendiri... chooiiiihhh!!!


No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU