Saturday, June 22, 2013

:: bErpiKir ::

Bos ajak g Osaka bulan 11...

pastu aku duk pk.. sempat ke thesis siap bulan 9... send letter utk viva... sementara tunggu, grab job research assistant projek bako... jadi enumurator g Sarawak... tunggu panggilan teacher matric uia... ecceh koooooooooo berangannnnnnnnnnn.. tanak kalah kan? kan? bagi sedas kang!!!

ok ok... berbalik pade ajakan keconferencean ke Osaka Japan bulan 11 ni... aku dengar kalau nak buat visa g sana dalam bank masa nak apply visa kena kuarkan statement ade 8k... heh...

cek bank aku... maybank, cimb, muamalat, bank islam, ambank.... campur2 tu... 800 pun aku rasa tak cukup... 80hengget itu aku percaya... gile nak ade 8000....lain  la kalau tetibe ade duit jatuh dr langit 8 guni.... yang tu mmg tak nafi bleh otomatik ade 8juta dlm bank....

bajet hotel 6 hari da rm600... transport kalau ko nak try amik bullet train g Nagoya rm500++... makan lagi.. souvenier or masuk mana2 tmpt tourist attraction lagi... tu pun kalau tolak tak g Universal Studio depa...heh...

adoi la... bukan tak bersyukur lahir dalam keluarga anak saudagar kapal or tokey minyak  kat Iran or Brunei *ecceh... dan dan* tapi tu la... taleh nak pentingkan diri sangat... nak mintak ngan parents maybe ade la kot rezeki masing2 bawah rm10k... tapi kena pk gak.. adik2 lagi 3 org duk blajar... chooiihhhhh....

kalau diorg semua da kawen tinggal aku je blajar takpe... eh, agak2 mau jadik kenyataan kalau tak siapkan thesis ni hoi.. adik ko semua da abih belajar tapi ko duk taip master thesis  lagi memang patut buat hukum hudud pancong kepala ni.. bukan pancung lengan ni...eh.. #ngarut... (hashtag gituuuuu.. ouch.. ahhahahah)

erm.... berpikir... berpikir....minggu depan istikarah la jawabnye... kalau tak g, bila lagi nak g.. Japan kot tu.... perlu completekan gol nak abihkan ASEAN plus three-nye countries before umo 30 ni....buatnya lepas kawen dapat laki kaki propa cakap je lebih pastu ko mintak izin nak g backpack singapore pun tak kasik... mmg menangis air mata darah ni...ermmm.. berpikir.. berpikir...

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU