Sunday, April 21, 2013

daLaM diLemA dOt Dot doT

Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....
Alhamdulillah....

I am very excited!!!! 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~

LoL... ok ok ok.. here the story.. last 2 weeks, I was applying one application to join the Exchange Programme students which gonna be held in Bangkok this May. Regardless so scared sebab keje betimbun, lepas da antar borang, ari2 duk doa mintak tak kan dapat.. LoL.. cam bangang kan, mintak, pastu tanak g plak.. LoL..n they were told the result gonna be emailed to participant on 21st April.. which is TODAY!!! *daaaaa~* 

Nak dijadikan cerita, aku plak lupe ari 21 hb.. petang tadi kuar g pastry hunting area Pavi pastu balik bilik da nak dekat kul 12, pastu duk baring2 pastu bangun tgk We Got Married Global HongkiMina, n TaecyonEmma... terus da tak pk da semalam 20 hb n today 21hb... masa duk tgk tadi pun, bunyi je hp tanda email masuk, tapi aku malas nak check sebab selalunya kalau tetgh malam, email grouponnye Iklan banyak la.. LoL.. so buat bodoh...tak bukak pun check tgk.

so, abis cerita, tgk jam da kul 1 am, bgun g mandi...kemas2 bilik, pastu duduk kat katil, amik hp.. bukak tgk.. tetibe macam....

KYYYYYYYYYYYAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

ahahhahahhaha.. tekejut weh bila dia bagi ayat.. Out of 400 participants, CONGRATULATION that u r one of them... weh sumpah eksaited ni, syukur alhamdulillah.. syukur ya allah.. 

so, acaner ni? mana nak carik duit rm435 tiket g balik ni. tu pun kalau sempat beli tiket arini utk last day promo AirAsia....LoL.. owh, the programme are totally free and i just need to buy my own ticket to go there... yang lain semua depa sponsor.. hikhikhik...adoi la... dilema.. dilema...

Saturday, April 20, 2013

D&D Exclusive 2u -----> jAtuH ciNta LaGi aH Ah aH Ah

weh, jumpe satu page abayah comel.. kebetulan raya tahun ni ingat nak buat  arabian theme.. so semua pakai jubah la..mak ayah, adik kakak abang, anak sedara, ipar duai, hatta cucu sedara sekali wehwehweh... LoL

Tetibe duk carik2.. pop!!! terjumpa page ni...D&D Exclusive 2u

comel GILAK!!!! 

apa lagi .. terus jatuh terguling dot dot dot mata juling rabun warna kalut pk ade duit ke tak dalam bank tak sabar nak dapat macam hoihoihoi ko jadah gelabah ayam wei jatuh cinta lagi... lagi lagi ku jatuh cinta ecceh~~~

ahahhahah.. gile exaggerate tahap kesukaan tu.. ahahhaahha

tapi kalau korang tak caya...sini moi, sini mari, mari mari


They r doing kinda promotion pre-order abayah dr RM199 *harga asal*, jadik rm159 *harga promotion* bagi sape yang tempah before 30 hb April. Then kalau compom, bayar deposit, bagi alamat n nama n no tepon n have to wait about 3 weeks InsyaAllah baru dapat abayah tu...

since  I am recommended to all my sisters n sisters-in-law... semua macam eksaited pastu yang baru besalin 3 org macam frust sebab dia abayah sarung yang depa taleh pakai sebab depa BF Mommies... LoL..

so here the ABAYAH~ yehaaaaaaa...



tgk pun terus jatuh cinta kat kaler hijau... bukan semata-mata  PRU13 weh #tetibe.. ahhahahha.. tapi serius hijau dia lawooo~~~

Coming in 7 colours- black, navy blue, khaki, purple, dark red, dark green n dark purple... if I am rich... i'm gonna buy all colours... like SERIOUSLY~~~~ ngehngehngeh.. tapi apakan daya... hanya mampu window shopping bijik mata sparkling je la kot.. hikhik



Monday, April 15, 2013

Let uS taLk abOut zUmba!!!

oh my god, I'm excited!!!

ahahhahhaha.. ok sorry, memang kalau bicara hal zumba, aku otomatik jadik girang riang gembira kikilala... LoL... it's in genetic i think.. i mean, being kid... hikhikhik...kids do love fun, right??? *ok stop, tadek kaitan... ahhahhaha*

salah satu sebab i join zumba dulu, coz i suka dancing... n zumba, part of teaching u staying fit and healthy... it also give u more benefit as well as making u relax and enjoy the day.. i mean, SERIOUSLY!!!

so, masuk April tahun ni, it's almost a year i join Zumba Fitness... bermula ngan tolong madam Shuha (ZIN) which is my lecturer back in degree time.... i am er..er...we can call it a little assistant in organizing the attendance n bla bla bla...Nowadays, alhamdulillah we have 4 assistants overall who manages the attendance counter - Aina Bonita, Tuti Baila la Loca, Nonie de Amor & Rasya Duro.

From Left: Aina, Madam Tuti, Madam Shuha (ZIN), me, n Rasya

back then, the zumba for me is really familiar because my sister, Hana n and my sister-in-law Kak Zue, both of them are crazy about this fitness -masa kat Ozzy siap beli cd bagai, loncat2 dalam umah even skang my sister in law buat zumba kat opis sambil tunggu my bro abis ngajar budak2 kat kelas *both of them r UPM's lecturers*.. LoL...n for Hana, she did join zumba class kat gym dlm Paradigm mall siap ajak aku tapi selalu busy time weekend.. LoL

so, zumba in IIUM can be divided into 2, Zumba Gold and Zumba Fitness... usually zumba gold is for beginner who can't really follow the steps of the exercise, or the old folks who wanna join the zumba or even the kid who wanna try that thing... but, the person who already know how to follow the step actually can also join the zumba gold because it teach step by step routines in Zumba. For kiddo, there is also Zumbatomic *if i'm not mistaken* which also provided any kind of exercises that's really fun for kid to enjoy a healthy lifestyle.

Again, in IIUM, me, myself also join the Zumba Fitness every Tuesday, Friday and Sunday... with Tuesday and Friday are during the afternoon session 5.00-6.00pm, 6.00-7.00 pm *session 1 and 2* and Sunday morning at 8.30-9.30 am for Zumba Gold and 9.30-10.30 am for Zumba Fitness. The fees for these classes are RM64 per student (for 10 session) and RM96 per person (staffs and outsiders). We also have the 20 session fees which much cheaper RM112 per student and RM1** per staff/outsider *can't remember the price.. gonna update it later*. Regardless all the fees in lump sum, u also can walk in by paying RM8 per student, and RM12 per staff/outsider with the 1st timer person have to pay RM3 per student and RM6 per staff/outsider. These classes, usually limited to certain people by method 1st come 1st serve. You r also advisable to wear shoes or sandals as for safety reason. The venue is at Female Sport Complex Aerobic room *in from of swimming pool*. I was being told that, Madam Shuha also conducted a class on Wednesday at the room above the BABUSH restaurant (not really sure gonna update this thing also).

owh, please bear in mind,  "NEVER WORRIED" if u think u dunno how to dance or whatsoever, because our Instructor, Madam Shuha (ZIN) is really2 fun and happy go lucky instructor that u will start to adore her at ur 1st class. I am also 1005 sure even u hardly following the steps/ routines of certain songs,u will just shaking and laughing at the same time when u heard the songs played... LoL..Practice make Perfect, dun u think? hehe

ahah, n here r some of Zumba wears that really make my eyes *sparkling* when i stop to window shop or just madly shopping *LoL* at this SHOP

Below r all the pics from the shop that i stop ..hehe.. *refer to above link provided*










Wednesday, April 3, 2013

kEje giLer cAri caLon sUami haKtUiiiHhhHhh~

hari ni mood still macam semalam.. aku rasa aku kena g mandi bunga la.. teruk sangat da tahap down n pemalas ni.. kalau orang lain cakap badan aku kurus sebab bela saka ke hape.. nak je aku cakap memang pun.. bela JIN PEMALAS.. lol..

sumpah... kadang2 nak makan pun aku malas... malas nak kunyah... gile tak.. LoL... so, arini datang kaed pun da kul 1... pastu ann ajak g Wong Jowo pekena ayam penyet.... aku ikut skali.. konon tak sedor diri ade submission.. balik2 makan.. hujan subhanallah... lebat sangat.. pastu duk lepak dlm keta jap sebab taleh nak ke kuliah.. pastu last2 surrender, redah ujan gak.. ahahhaha..

then, duk taip2 hal keje jap.. rasa tak sempat ni... naik opis call PA madam cakap keje tak sempat anto rini, terus turun n sambung keje skit...tetibe emo sebab tak bleh nak paham report ni punya komen... duk usha2 gambar masa g korea november tahun lepas... pastu came across mamat korea handsome steward air asia.. LoL..

masa aku pegi dia ada, masa balik, tgk2 dia lagi tapi da kurang handsome skit sebab potong rambut.. aku ape lagi... dalam flight asyik duk mintak tolong dia je 5 6 jam nak sampai korea tu.. beli air la.. beli nasik la.. amikkan beg la..ahhahahha..keje gile kemaruk gatai punya pasai hoi anak dara sape ni hoi!! ahahahahha.. so here he is.. 

ni masa aku dr KL-Korea

Dr Korea ke Kuala Lumpur (LCCT)

ini masa ada lagi sorang stewardess baik nak tolong tangkapkan gambar kiteorg.. LoL...




Kalau ikutkan nak je salam n borak.. ahhahahhaha... mengom.. tapi kau gile??? nak gatal pun berpade2 la kot... kehkehkeh... rasanya memang syndrome nak masuk hujung 20an memang otomatik hormon gatal kuar kot.. ahahhahha.. sebelum ni... aku tgk handsome macam mana sekalipun.. tak penah g tegur cakap nak mintak begambor... even  sebelum ni ramai je jumpe steward handsome *pengalaman naik airasia dr matrik sampai skang balik kampung or travel*... LoL... 

ini 1st time tetibe g kat dia, nama dia tak silap Jin Shu..terus, excuse me Jin Shu shi.. can i take ur photo.. macam poyyooooooo gile.. ahahhahaha...but he's pretty kind.. terus senyum n ramah layan kiteorg borak... gigih kot biar semua passenger turun dr kapal dulu.. ahahhahahaha.. keje gile, keje gile...LoL

amacam, boleh buat calon? ahahhahhaha.. dia memang korean.. pastu dia kata dia nak jadik artis sebenarnya.. ahhahahhah.. comel sungguh kot...rasa nak cium2 pun ye.. kulit tak yah cakap la.. kata korean.. ahahhahhahhaa... gatai no.. kehkehkeh..

Tuesday, April 2, 2013

:: viRgiN cOcoNut oiL ::

 hey, nak share ngan korang pasal mende alah ni... actually aku ni tgh stress.. pastu kalau stress aku suka window shopping online.. ahahhaha.. 

ye la ye la.. tau bahaya mende2 gini... mau abih duit bankrup kot....ahahhahhaha.. tapi pedulik la.. duit boleh carik, kepuasan hati tu payah nak dapat.. ecceh~..

so, order myself this one... VCO Catalyst... kawan yang suggestkan sebab dia kata elok makan ni since aku ni peminat tegar period pain yang kalau kena jenis tahap pengsan2 suka ati dia mana nak landing haktuiihhh~

my fren kata dia makan ni macam elok skit sbb dia pun lebih kurang aku jenis severe peod pain punya org... so, bila tanya my sister yang pharmacist, dia kata ok.. i berani la nak beli...

n bear in mind... aku ni jenis tak makan ubat n tak percaya kat pil2 multivitamin bagai sebab jenis kalau nak makan bende2... aku hanya percaya kat buah2 sayur2 n cara makan.. tapi aku bukan jaga pun.. ahhahahhahha.... minum air mana penah tak taruk ais... tapi at least i'm not a carbonat drinks addictor ke hape macam adik aku Farhan.. gile sehari tak minum coke taleh.. dia tak tau kat india air coke tu org buat cuci jamban kot.. heh..

so, i tempah ni..



ahahhaha.. kira macam nak try dulu.. kapsul ni ada 60 biji dgn harga rm39.90 *rm30 bagi ahli*

kalau korang ade masalah sama ngan i.. u can contact akak ailana comel n baik ni.. click HERE

till then... challow~

:: peLanGi ::

Ohhoi... eh, salah2, Assalamualaikum.. wei, da lama tak post entri.. malas dowh.. bukak2 terus temenung .. lappy pandang aku, aku pandang lappy pastu aku bangun dr kerusi, aku naik katil, aku tido.. LoL..

semenjak dua menjak ni.. otak bengom... banyak kejadian jadik, tapi aku macam jadik blur.. ngan thesis tak siap lagi.. data collection macam kambeng... hui.. macam2... tapi da nama manusia kan.. tak rock tak fun la kalau idup mendatar je.. LoL.. so, Like it or Lump it.. ecceh~

bulan ni rasa nak shopping bende suci ni la.. da lama carik.... erm.... comel kan?


harga dia tak silap rm150.... tapi kalau ko like page dia n PM owner dia.. katanya ade diskaun.. aku tak sure berapa, sebab aku pun baru nak beli.. ahhahahha.. InsyaAllah da dapat aku share sini.. so, click HERE

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU