Tuesday, January 8, 2013

raSa hEaVen paLiNg...

ohhoi~
minggu depan haku balik kampung, oyeah oyeah  oyeah...

ahahhahhaa.. kalau orang lain mesti macam pe jadah ko.. nak balik kampung je pun.. LoL.. tapi utk aku.. balik kampung tu macam rasa Allah bagi ko masuk syurga.. i mean.. seriously.. RUMAHKU SYURGAKU... kan?heeee..

sebabkan kesihatan ayahanda yang tak berapa nak stabil setahun dua ni... so, it's really really really need to fell homesick and rumah manis rumah tu macam satu bende yang teruja.. hahaha

part of the "keterujaan" adalah sebab aku beli tiket on Nov ritu.. promotion Air Asia rm0.11 sen.. yeah..... tak tipu sumpah... so, balik tiket rega rm26.11 (rm20-fuel charge, rm6-airport tax)... n pulang ke KL, rm29.11 (rm20-fuel charge, rm9-airport tax)... so, nak jadikan cerita.. aku da beli tiket tu sampai bulan may.. ahhahahhahahhahhahha... yup again.. until BULAN MAY... gile ko tak beli... da la memang bapak suh balik kampung sebulan sekali, dgn tiket hanya rm55.22 pegi balik... harus la jadik tamak n beli borong.. LoL...

n being a loyal customer for Air Asia for almost 6 years... hurm.... walaupun kadang2 tak berpuas ati ngan servis yang delay ke, mknn tak sedap, lambat, staff poyo, nak bawak beg berat2 pun kena bayar... yang tu tolak tepi sebab, tanpa dia.. aku takkan boleh balik jenguk ayahanda aku tiap2 bulan ngan konsisten.. kan? tak puas ati tu, standard la.. semua bende kita nak komen... da nama manusia.. tapi kadang2 ade certain2 mende kena bersyukur sebab Allah bagi nikmat, tak semua untuk kita rasa bertuah.. kdg2 dia bagi nikmat yg nak buat kita syukur n teringat kat dia.. so, y bother with such a lousy matter... kalau nak balik on time je memanjang.. tu bukan keje kita.. Allah je perfect.. kan? tak pun g beli private jet sendirik.. ahahhahhahha.. banyak songeh plak ko kan..

so, gonna catch a flight on January 14 at the afternoon *cuti sem Jan14-Feb3*.. pastu gonna come back to KL at Jan 25th *wedding Yan my BFF kat Putrajaya* balik KB balik Jan 28hb..... pastu leisure2 teman ayahanda makbonda until Feb5th, n come back to KL at the day the same afternoon. wohooooo... jadinya... mari kita manfaatkan cuti2 ini dengan bermain banjir di kota bharu, menemani mak Bonda jadi pengawal peribadi, tukang urut kaki ayahanda ari2, carik pasal ngan Umar n Ayed *my nephews* n opkos, penolong tukang masak kat umah.. LoL.. so, till then...xoxo

p/s: arini da umo 27 thn 5hari... LoL...

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU