Wednesday, January 30, 2013

yAn's weDdiNg

yeay yeay yeay
oyeah oyeah oyeah
just coming back from kuala lumpur attending yan's akad nikah n wedding reception....ohhoi...
CONGRATULATION &SELAMAT PENGANTIN BARU YAN & MIRUL!!!!
weekend yg best sesangat jumpe kwn2 sebilik times degree jln2 pastu disudahi dgn day out with siblings...
feeling good sbb jd kawan2 yg bukan ada time senang je..tp ms susah nangis2 pun..insyaAllah dgn izinNya...i will always gonna be there!!!

Thank You Allah sbb kasikkan saya ibu bapa yg nemahami..sayang both of u lah umi n ba!!!
yup..kita takkan appreciate apa yg kita ada depan mata selalunya..so..really thanks Allah for giving those experience in order to give advice to my bestfren...

Be strong u...tggl sebulan lg u nk kawen kan..ada hikmah Allah duga tu...ok?
Regardless 1st day tido kul 3 duk borak ngan zila then 2nd day tido kul 5 duk borak ngan zarith...really2 teach me a lot...

oh btw...Happy for Jiha too congratulation aaaaaaahhhh ko mmg tak abes2 nk kenakan akak suh org g carik boipren tu apsal? lol...jiha jiha...da la comel...peluk ketat2!!! *geli ayat budak thn 90an*

love this one!!!

Us... n the pengantin baru~

Roomates!!!


Bestfren for ever!!!!


Red Hot Bridemaids~

again... Roomates~
heeeee~
Beautiful and Handsome Pengantin~

Tuesday, January 22, 2013

yEs LoOkiNg foR yOu...

Eh..tadi aku tgk berita..pastu spotted pak cik ni...korang kenal? pembc berita nasional tv1... dr nm yg dia ckp..mcm either dia sarawakian or sabahan...bukan ape..mcm cute pakai bj light purple n necktie dark purple..mcm karismatik gile..tetibe kan..lol

p/s: sape2 tau nm dia? td aku dgr tak dgr je..heeee...mungkin sbb terpegun muka cam cina tp fasih ckp melayu..bajetttt nk ngorat kan..lol




jAnGaN naK jeaLoUs saNgaT bOLeh???

salam n hoho....la ni haku kt umah masuk hari ke 9 da... best thp petala ke 7 tak pyh ckp pe...tp tula..ari2 mak ko duk ckp anak dara ape membesar dlm bilik..lol..perli baeeekkk punya..haha..pastu aku cam biase la..buat dekkk je..heh

mcm biase la tiap kali balik umah..klu sunyi dr bebelan mak bonda..tu bukan nm ko balik umah..tu nm dia ko pegi bercuti..lol..so end up..bior je la...da dia bebel mende betul..ko nk takwei hapo... :)

so kelmarin g lawat adik bongsu haku kt maahad sains tahfiz tumpat.dia kemain tlepon mak bonda ckp "Amad rindu bedo'oh ko umi nge ba"..puii...ni aku mmg  jeles thp hape da....pastu duk banding time aku duk matrik uia dulu..apsal tadek pun nk dtg lawat...pastu abg aku n bro in law sibuk duk kutuk kt fb..haktuiiihhhh korang...saja nk bg haku rs tersisih...heh...tp takpo eihh..tu kenangan silam...lol...da tu adik ko tlepon , mak ko terus ckp nanti umi g bwk ba.walhal ayah ko yg kondisi tak sihat mn.. tp yela..anak bongsu kan..ko nk ckp pe da ko anak tgh..duk diam je la kan...lol..

g tu bwk mknn lagi...pastu berkelah2 sat jumpe dia sbb bukan minggu outing...heh..manja la sangat...emo je tetibe...ah..malas ah nk ckp byk...so here's the pics






Tuesday, January 8, 2013

raSa hEaVen paLiNg...

ohhoi~
minggu depan haku balik kampung, oyeah oyeah  oyeah...

ahahhahhaa.. kalau orang lain mesti macam pe jadah ko.. nak balik kampung je pun.. LoL.. tapi utk aku.. balik kampung tu macam rasa Allah bagi ko masuk syurga.. i mean.. seriously.. RUMAHKU SYURGAKU... kan?heeee..

sebabkan kesihatan ayahanda yang tak berapa nak stabil setahun dua ni... so, it's really really really need to fell homesick and rumah manis rumah tu macam satu bende yang teruja.. hahaha

part of the "keterujaan" adalah sebab aku beli tiket on Nov ritu.. promotion Air Asia rm0.11 sen.. yeah..... tak tipu sumpah... so, balik tiket rega rm26.11 (rm20-fuel charge, rm6-airport tax)... n pulang ke KL, rm29.11 (rm20-fuel charge, rm9-airport tax)... so, nak jadikan cerita.. aku da beli tiket tu sampai bulan may.. ahhahahhahahhahhahha... yup again.. until BULAN MAY... gile ko tak beli... da la memang bapak suh balik kampung sebulan sekali, dgn tiket hanya rm55.22 pegi balik... harus la jadik tamak n beli borong.. LoL...

n being a loyal customer for Air Asia for almost 6 years... hurm.... walaupun kadang2 tak berpuas ati ngan servis yang delay ke, mknn tak sedap, lambat, staff poyo, nak bawak beg berat2 pun kena bayar... yang tu tolak tepi sebab, tanpa dia.. aku takkan boleh balik jenguk ayahanda aku tiap2 bulan ngan konsisten.. kan? tak puas ati tu, standard la.. semua bende kita nak komen... da nama manusia.. tapi kadang2 ade certain2 mende kena bersyukur sebab Allah bagi nikmat, tak semua untuk kita rasa bertuah.. kdg2 dia bagi nikmat yg nak buat kita syukur n teringat kat dia.. so, y bother with such a lousy matter... kalau nak balik on time je memanjang.. tu bukan keje kita.. Allah je perfect.. kan? tak pun g beli private jet sendirik.. ahahhahhahha.. banyak songeh plak ko kan..

so, gonna catch a flight on January 14 at the afternoon *cuti sem Jan14-Feb3*.. pastu gonna come back to KL at Jan 25th *wedding Yan my BFF kat Putrajaya* balik KB balik Jan 28hb..... pastu leisure2 teman ayahanda makbonda until Feb5th, n come back to KL at the day the same afternoon. wohooooo... jadinya... mari kita manfaatkan cuti2 ini dengan bermain banjir di kota bharu, menemani mak Bonda jadi pengawal peribadi, tukang urut kaki ayahanda ari2, carik pasal ngan Umar n Ayed *my nephews* n opkos, penolong tukang masak kat umah.. LoL.. so, till then...xoxo

p/s: arini da umo 27 thn 5hari... LoL...

Thursday, January 3, 2013

biRthDay prEzZie tHis yeAr

omaigod, omaigod, omaigod....

i just falling in love with this thing masa Groupun antor email kat aku disember tahun lepas sebab dia tgh buat promotion... harga dia letak rm1899 ngan beberapa free items yang OHSEM..... 



 

It's a Samsung GALAXY Camera.. ohhoi!!!!!!!!! see the explanation here... the 1st impression when i watch the advertisement in youtube.. mata da terbukak luas2 macam nampak hantu pastu eksaited sangat..bcoz i'm the instag freak.. so, needed this as much as aaaaaaaaaaa *speechless*....pastu..pastu..pastu
.
.
.
.
.
.
.
.

 AKU NAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.
.

i mean, tak kira harga ko berape... skang makin mahal ke hapa.. gonna save save n save n buy u this year jugak... tak kira!!!!! KYAAAAAAAAAAAAAAAAAA~

p/s: so future hubby... ape lagi u... ahahhahhahhahhahhahhahhahaha... besday present boleh???

iT's jaNuAry 3rD... waLLahHh~~

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh...

ecceh~ panjang bagi salam... amik berkat amik berkat.. ahahhahha

btw, just wanna wish myself a very very gorgeous day today so that by the time the clock tick tock tick at 6.15pm, it gonna be the BEST BIRTHDAY date ever~~~

ahahhahha... so, I'm turning 27 possibly another hours counting n wishing me...

Selamat Hari Lahir yang ke 27, Nonie!!!

p/s: Moga panjang umo murah rezeki diberkati Allah dipertemukan jodoh lagi 2 tahun n yadda yadda... LoL.. Really feeling honoured n barakah surrounded by beloved family n relatives, kenkawan dan sedara seislam yang sangat2 best, fun, enjoyable dan tidak buat haku lupe daratan.. ahahhahha... kejadah wish kat dirik sendirik ni.. macam hape..

n yeahhhhhh~ never feel bless sebab lagi 2 tahun nak kawen ok gatal... n dude~ the azam birthday tahun ni...

Finish the MASTER DEGREE n 2016 aku kawen..
 ahhahahhahahhahhaa
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


ni mungkin boleh jadik teaser gambar kawen la kot.. ahhahahhahhahhaa.. gile gatai n gediks~

 p/s p/s: sape rasa dia nak mohon calon, sila crop/photoshope kan gambar anda n taruk tepi ai, or hujung gambar, or tgh2 sawah2... ahhahahhahhahahhahhahha.. ah, mepek2.. sorry gurau weh, gurau gurau.. ahahhahahhahah

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU