Sunday, September 2, 2012

1sT sEpteMbeR hApdaTe...

ah~ ages rasa tak hapdate blog... bukan malas.. tapi tak sempat.. 2 weeks balik kampung.. full of segala macam kejadian berlaku...

balik on 13hb August a week before raya, duk ralit tolong mak bonda kemas umah for raya because mak bonda kurang sihat ngan kaki tak berapa boleh nak berjalan sangat...

The best part... sebab ko sorang kat umah... manja la hoi!!! ceh~ berangan anak bongsu!!! LoL

The best best best part among the bests.... bila terawih sekali Mak Bonda Ayahanda... sebab ko 3 orang je... dengan kondisi dua2 yang tak berapa nak sihat... Ayahanda solat duduk.. Mak Bonda solat atas kerusi, ko solat Berdiri... rasa macam comel macam tangga susunan dia *eh ade pulak.. LoL*

Tapi Alhamdulillah... 5 hari puasa kat umah, malam2 terawih imam ngan Ayahanda Mak Bonda, pagi2 tahajud ngan depa... giving u a different perspektif...

masuk hari ke 6.. 2 hari before raya... dan2 plak nak peod la kan.. deng gile.. emo tak memasal sebab 1st time taleh solat raya... plak tu 1st time kena ganti sampai seploh ari puasa .. da datang awal bulan.. awat nak dtg lagi hujung bulan derrr??? LoL

again... the celebration of raya sederhana tahun ni disebabkan kejadian tetibe ayahanda being warded 2nd day of raya sampai raya ke 5... balik umah.. duk 2 hari.. masuk balik wad due to another bad condition.

nasib baik haku amik cuti seminggu puasa n seminggu raya.. so, alhamdulillah berbakti pade org tua mewakili abang2 dan kakak2  dan adik2 yang da start keje n kelas...

the best hikmah is.. got lots of time sharing moments ngan Mak Bonda n Ayahanda..

gonna upload some of raya pics...but maybe later.. so, Selamat Berpuasa 6 people... salam~

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU