Thursday, September 20, 2012

bEraNgAn kAu....

I went to Berjaya Times Square Shopping Mall last Sunday when suddenly saw this tail-dress...it was OHSEM... dengan harga hanya rm15... ko hade? ko tadekkkkkk~ ahhahahhahha

Rasa nak beli semua kaler tapi agak2 la kan... ko beli pun ko pakai kat bilik je.. so end up,beli satu utk saja2 nak pakai.. MasyaAllah, never feel so feminine hoi!!!.. sumpah tak tipu.. sumpah ni.. sumpah...# gedik tak? ahhahahhahah
gediks.. LoL

navy blue...

nak amik pic full memang mampus la kau wei.. ahhahahha

cRaVing fOr tHis~

usually i do this during the PMS aka ABC day...


gonna do this the coming off day.. wallah~

cantik gile!!!!           




Tuesday, September 18, 2012

hEeeEee~

tetibe tgk yang ni 3 3 pun rasa cun jugak... tu pun kalau badan ko tinggi 5kaki9 la kan... heh~


Aviraya Previous Collection by JM

biLa jaDik giLeR....

Just browsing around in JM fb when this pop out....





orang kata, mende yang lepas.. usahkan dikenang.. tapi kalau haku nak kenang jugak? *sigh*
please future hubby i nak baju2 yang tertera di atas .. hatta kat kad jemputan tu pun.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa... ape u ni.. kedekot gile!!!!

hoho

Looking forward.. yes... very much looking forward...

lepas kejadian tempoh ari.. macam fobia plak ngan online shopping.. didn't get the things n hardly get the money back... so really2 looking forward... InsyaAllah.. heeee~

cannot tell u what.. but i think i go nuts.. LoL..never regret it much..

Plus, love it more...

Dear you... Thank you for made my day.. wallah!!!!


Tuesday, September 11, 2012

nEw seMesTeR beGiN~

A lots of thing happen last n this week. the good one, the bad one, and yes.. Hidup mesti diteruskan. have to make a very hard decision. 
End up ur Ayahanda said....
"Ba kenne baru" 

I was..
 "Eh?".. 

Ahhahahhahhah.. aigoooo....patut la i kerja asyik duit gaji habes cam air... rupanya2 dia tak berapa restu... ahahhahhahha... Ayahanda ni comel la.

Regardless Mommy word saying that I'm already old n need to make my own decision... Kat situ kita da nampak tak best pun jadik dewasa ni.... Huhu... Freedom yes u get... but freedom yg macam mana kita pilih.. itu satu hal..

berbalik pade isu decision making. I need to make this decision so that InsyaAllah bleh graduate sem depan pastu konvo. Pesanan ayahanda yang macam ala2 terharu skit bunyik:
 
"Kalu ba panje Umo, Ba nok g konvo nonie biar Ba sakit tokleh jale pun"

Hui, boleh tahan meruntun jiwa leh.. ko tu da la jenis suka main2... memang  kiok la kalau buat perangai main2 lagi.. so, hey2, need to push the energy more!!! yeah~ chaiyo2~

Here the new semester for my InsyaAllah Final Year First Semester session, Please be kind to me...InsyaAllah i'll be kind to you and Alhamdulillah, Thank you Allah for making the decision go with the flow... yeah!!!! FREE for GOOD...

so, mari kita siapkan paper Daegu lusa da nak kena hantor ko baru nak writing paper.. ye, memang mampus tempah maut... semangat2 berkobar2 new semester konon... 1st week da lunyai.... hailooooo~

p/s: mid20 is not consider as matured enough for life lesson... it is all about the way of thinking that matters most... toddles~

Monday, September 3, 2012

:: nEw aDdicTiOn ::

owh btw, currently addicted to the song by Ahmad Dhani untuk sisipan lagu Adam dan Hawa (though i hate aaron dalam tu.. LoL)...Ratu di hatiku if i'm not mistaken... the lyric is beautiful.. rasa nak tukar je ratu tu kepada raja (bleh refer kat lelaki) sebab ada satu pengalaman...ahhahhaha... childish much? and rasa nak dedicate lagu tu buat seseorg.. LoL.. yeah2... jiwang sekali sekali...Regardless sebenarnya lagu ni tahun lepas lagi.. haku kan memang.. tak hapdate sangat mende2 gini.. LoL...Tapi kalau da start suka.. abih la.. 24/7 pasang lagu ni memanjang.. LoL..

Pernah aku mencintai wanita
Tapi tak seperti saat ku mencintaimu
Pernah aku merindukan wanita
Tapi tak seperti saat ku merindukanmu

Kamulah ratu di dalam hatiku
Ku cinta kamu sampai mati
Takkan pernah ada wanita yang bisa
Menggantikan kamu di hatiku
Menjadi ratu di hatiku

Pernah aku menikmati wanita
Tapi tak seperti saat ku menikmatimu
Pernah aku menangisi wanita
Tapi tak seperti saat ku menangisimu

Kamulah ratu di dalam hatiku
Ku cinta kamu sampai mati
Takkan pernah ada wanita yang bisa
Menggantikan kamu di hatiku
Menjadi ratu di hatiku

Kamulah ratu di dalam hatiku
Ku cinta kamu sampai mati
Takkan pernah ada wanita yang bisa
Menggantikan kamu di hatiku

Menjadi ratu di hatiku
Menjadi ratu di hatiku
Menjadi ratu di hatiku
Menjadi ratu di hatiku

 the song has a simple lyric... tapi kalau orang ade nostalgia... u noe you r going to feel it more.. LoL.. talk about having a crush eh? LoL

watch the MV too.. interesting one.. click HERE

Sunday, September 2, 2012

1sT sEpteMbeR hApdaTe...

ah~ ages rasa tak hapdate blog... bukan malas.. tapi tak sempat.. 2 weeks balik kampung.. full of segala macam kejadian berlaku...

balik on 13hb August a week before raya, duk ralit tolong mak bonda kemas umah for raya because mak bonda kurang sihat ngan kaki tak berapa boleh nak berjalan sangat...

The best part... sebab ko sorang kat umah... manja la hoi!!! ceh~ berangan anak bongsu!!! LoL

The best best best part among the bests.... bila terawih sekali Mak Bonda Ayahanda... sebab ko 3 orang je... dengan kondisi dua2 yang tak berapa nak sihat... Ayahanda solat duduk.. Mak Bonda solat atas kerusi, ko solat Berdiri... rasa macam comel macam tangga susunan dia *eh ade pulak.. LoL*

Tapi Alhamdulillah... 5 hari puasa kat umah, malam2 terawih imam ngan Ayahanda Mak Bonda, pagi2 tahajud ngan depa... giving u a different perspektif...

masuk hari ke 6.. 2 hari before raya... dan2 plak nak peod la kan.. deng gile.. emo tak memasal sebab 1st time taleh solat raya... plak tu 1st time kena ganti sampai seploh ari puasa .. da datang awal bulan.. awat nak dtg lagi hujung bulan derrr??? LoL

again... the celebration of raya sederhana tahun ni disebabkan kejadian tetibe ayahanda being warded 2nd day of raya sampai raya ke 5... balik umah.. duk 2 hari.. masuk balik wad due to another bad condition.

nasib baik haku amik cuti seminggu puasa n seminggu raya.. so, alhamdulillah berbakti pade org tua mewakili abang2 dan kakak2  dan adik2 yang da start keje n kelas...

the best hikmah is.. got lots of time sharing moments ngan Mak Bonda n Ayahanda..

gonna upload some of raya pics...but maybe later.. so, Selamat Berpuasa 6 people... salam~

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU