Thursday, August 9, 2012

mOod rayA mUch??? paRt 2

olla... ye ye.. sehari dua ni mata asyik meliar window shopping online sebab stress... ahahhaha... harus la kan.. LoL

so, entry semalam pasal baju.. entry arini pasal tudung plak.. 

so, disebabkan fesyen skarang adalah moon shawls... so, aku pun tak terkecuali nak ade satu.. perlula pompuan kalau tgk barang2 camtu.. mata tergoda hati terpaut weh.. kata pompuan.. ahahhahhaa..

so, i was following this kakak.. among facebook fanpage yang jual tudung.. banyak gak la haku follow.. i love kakak ni punya design tudung.. rasanya kaler lagi cun, n manik2 atas kepala tu lagi lawa.. plus.. dia paling murah among others.. yang lain semua rm90 ke atas... akak ni jual hanya rm80.. not including postage rasanya.. tapi macam puas hati tgk.. 

tapi tula... org cantik, pakai ape pun cantik kan? abih kalau haku ni pakai... er..er.. kita tak payah pikir k.. ahahhahahha.. so, check the page here Colourful Collection... n below are some shawl moon that i'm interested for this raya... yeah.. sebab ikut kaler baju raya la kan.. LoL..

cantik kan????? sebab baru raya tu kaler army green.. tapi dia ade kerawang kaler mocha camni.. so, harus pakai tudung kaler ni.. ahhh~ akak ni cantik sangat!!! #bedarah idung..bedarah idung.. ekekekkeke

plus, baju jadik dayang nadia kaler shocking pink... harus la tudung kaler dia lagi lighter.. kalau tak, haru ko satu badan pink.. heh~

n the kaftan.. walaupun kaftan tu kaler grey.. tapi kerawang dia meeroon.. so, harus pakai tudung yang contra.. ahh.. ah...

shawl dia macam lagi panjang n macam tutup dada .. so, i was eksaited~

besar kan? comel la hoi!!!


tapi tula.. tunggu2 asyik sold out je.. kena tunggu pas raya la gamaknya.. agaknya pakai untuk raya haji la kot.. entah idup lagi ke tak masa tu.. kehkehkeh//// buatnya umo tak panjang.. mau kempunan ni hoi.. 
so, happy shopping people... kalau haku tgk haku rasa nak beli semua kaler... org yang lagi shopaholic dr aku mesti nak borong ngan tuan2.. ahahhahhahah..till then, selamat beribadah untuk 10 malam terakhir u olls!!!

p/s: padahal tadek duit pun nak beli shawls ni bagai.. haahhahha.. berangan je lebih.. LoL..

Wednesday, August 8, 2012

moOd rAya muCh???

hey.. salam alaik.. 

So, just got myself done with the defense proposal presentation yesterday... 

Gile cuak ko sampai nangis tepon Ayahanda dia suh baca surah al-fiil  ngan ayat kursi siap bagi tips lagi bajet audiens tu semua bodoh pastu ko menjawab tu semua lecturer ba gano nonie nok anggap diorg bodoh pastu dia macam senyap terus bg semangat lagi kalau bleh g present kat conference obersi gedegang gedegung bakpo raso tokleh hokni i was again menjawab tu lain tu present main2 ni kena siyes terus dia naikkan suara dia tanya anak Ba bodo ko sapa dapat degree doh pah loni sambung master plok ok aku tak jawab da *baca senapas ni weii*.. ahahhahhaha

so, today, just attending my others clicks presentation.. stop untuk solat n I am typing this entry.. LoL..bercerita hal raya.. yeay2!! going to balik kampung this Monday at 5pm.. eksaited bai!!! sempat bukak puasa la ngan Ayahanda Mak Bonda.. tu pun kalau flight tak delay..

btw, instead of focusing what my clicks presenting, i was busy 'skodeng'ing Jovian Mandagie punya raya collection yg konon2 teringin nak pakai untuk raya ni.. heard that before yang dia jual kat First Lady terpilih. kira sama la ngan Rizalman punya 20 collection tu..but a little bit expensive if me, as a student thought. biasenya baju2 kurung yg haku beli tak lebih dr rm200.. at least,  la.. sebab student lagi kan.. gaji pun tak cecah ribu riban.. gile hape ko nak melaram kalah retis hoi!! kehkehkeh.. i mean, be practical... kalau duit ko bersepah tak payah nak letak potion kat mak ayah skit time raya, anak2 sedara skit sebagai duit raya.. jugak kat adik2 skit beli pape.. then, it's ok to go n beratur dr lepas subuh nak beli baju2 tu..

Ikutkan nafsu, jgn kata engkau, haku takkan la beli satu je.. koyan2 aku tapau 5.. ahahhahahhahhaa.. yeah~ alang2 shopping, ape barang shopping skit2.. harus la tarik suger dedi sebelah sampai juling mata dia.. LoL...eh, sape yg ade sugerdedi la..

tapi kiranya haku fair kat dua2 designer la.. tak beli baju rizalman, tak beli baju Jovian.. eh..eh.. ko sape? LoL... bayar baju tempah my bestfren designer je SyahidahRemali yg baru konvo aritu budak kos fashion Uitm Shah Alam.. ahahhaha... tu pun jahit baju kurung je kain silk beli kat Bandung time g conference.. bukan dua ratus dia amik... tak sampai 50 pun..LoL..

plus, weekend ritu paw kakanda suh belikan kaftan kaler light grey.. cukup la dua pasang.. sebab baru je beli 2 pasang kaler pink untuk jadi dayang2 wedding nadia kaler dark shocking pink.. euuuuwww.. yeah2.. walaupun benci pink.. tapi kena pk best fren sendirik kawen.. harus ikut wedding girl.. ahahhaha..

so, back to Jovian collection, for me , it's kinda expensive than 20 collection rizalman. maybe sebab i student, plus, i'm celebrating raya kat kampung... kang terkejut plak mak2 sedara tgk anak sedara vogue u dgn fesyen peplum(eh betul ke ejaan) design bagai.. ahahhahahah..so, my advice, be practical... ikut kesesuaian.. kalau rasa nak buat g kendurik kawen area KL, Johor Penang, i rasa on la kot.. tapi kalau hatta nak buat raya kat Kelantan? nahhhh~ going to create some 'riak' feeling i tell u.. tak banyak, mungkin skit  terkesan kat hati.. kan? so, i was holding my shopaholic feeling, yela, puasa2 kan, nafsu bukan takat sekat makan n minum... yang lain jugak kena jaga bai.. paham? paham?

Disebabkan tema family tahun ni mengamalkan kain kosong ngan tema kaler rainbow *sebab haku sponsor kain baju raya tahun ni kat 2 kakak, Umi n adik pompuan sorang*... so, kiranya raya aku ade shocking pink sepasang, army green sepasang n light grey sepasang...so, cukup la kan.. tu pun ayahanda kate Raya Puasa sehari je.. raya Haji yang banyak2 hari.. ok ayahanda..(-___-') noted2..1st raya going to wear army green sebab semua sama pattern tapi lain kaler*kak long-turqoise, kakak-mocha, kak na-pink belacan, n mak bonda light pink* 2nd raya going to vote for the pink baju dayang nak pakai g wedding nadia.. n third raya going to wear the grey kaftan one.. so.. tu kira da bermewah gile.. n currently due to addicted in modern kurung..so, kena tambahkan berat badan la raya ni supaya baju elok terletak je.. hikhikhik...

btw, still nak tunjuk jugak, banyak2 baju JM tu, aku suka yg mana.. tanak kalah weh.. i wish that i can gain a little bit height due to this baju u noe.. ahahhaha.. 157 still tak menjamin anda boleh jadik seorg model.. LoL.. so, have fun.. n selamat beribadah untuk 10 malam terakhir.. tadaaaaaaa~~~

i was crazy for this outfit u noe... going to make me look taller.. eh berangan~ LoL love the edgy look at the shoulders plus, the combination of colour is superb.. wallahwallah

yeahhhhh~ this one too.. i want i want... nampak jauh macam kain denim but i have no idea.. love to try the new style of baju raya if had a chance.. sobs...

GotcHa!!! this one kinda having a classic touch n i really love classic thing... please future hubby.. belikan i satu boley? *kedip2 mata*

yeah2.. if u notice all the colour kinda boring right.. but who care as long as the make u feel sexy.. LoL..i just love the piece of pattern at the next n shoulder... walaupun actually if u r wearing tudung, the thing going to be inside.. but, who say u cannot be fashionable in front of ur sibling? ahhahahhaha

simple yet elegance..  y, because i love red.. LoL..never doubt the colour effect

fits the body well? please someone, who have wrongly bought the wrong size which is xs... please text me n negociaite the price n postage.. LoL

p/s: anyone who would like to sell it back i mean, after raya or after da pakai sekali dua.. do contact me please.. at least the second hand going to be a little bit cheaper than the original price.. rm200 can? LoL can la.. puhlisssss~ahhahahhahhaa...getting nutty!!

Friday, August 3, 2012

:: fRidgE mAgNets ::

owh..owh.. btw, just wanna share.. u noe that i am addicted in collecting fridge magnet kan? so, here's some.. hehe..

Ni je semua.. bunyik cam banyak kan? ahahhahahha

kalau start dr atas, 2 org tu dr Korea, then Hijau tu Singapore, Hitam tu Disneyland HongKong, bawah org tu, Brunei, dr Kiri brunei tu dr Jeju Island (Dhulharubang), Hong Kong, Philip Island , Melbourne Australia, Singapore lagi, Jeju lagi, KL Bird Park (burung enggang tu), *dr bwh burung enggang* Melaka, Kelantan (gmbr wau), Labuan, Brisbane, Mount Kinabalu, Sarawak, Ireland (adiah dr zarith)

*Bwh Ireland*, I heart Sabah (adiah dr Akey), Korea, Macau *Cip judi..kehkehkeh* Everland, Korea (teddy Bear), Universal Studio Singapore (dua2 gambar bumi tu), Macau again n Singapore again n again (LoL), bwh singapore, Labuan Financial Park, Labuan, London (adiah dr Remy), Melaka (adiah dr Kak Syikin), Brunei Masjid Omar, bwh dia Korea (beli kat Namsam Tower), Melbourne Australia and Namsan Tower, Korea

Labuan lagi, Korea lagi, New York (adiah dr Dr. Mariana), Brunei, Krabi Island (adiah dr Jiha), korea lagi and Japan (adiah dr Wani Kelantan), bawah dia Milan (adiah dr Nawwar), Everland, Korea (penguin tu), tepi tgn pinggu Italia (adiah dr Nawwar), bwh dia Bandung, then Paris (adiah dr Nawwar), Hard Rock Cafe Bandung (adiah dr Abg syah), KL(patung jepun tu beli kat Kaison Festival City..LoL) and Rome (adiah dr Nawwar), bwh dia Bandung, Bandung, Kampung Air, Brunei, Kota Kinabalu, Pasar Siti Khadijah, Kelantan, Vietnam (adiah dr Akey), bwh tu, Tainan (adiah dr Qilah), Tanjung Piai, Johor and Taiwan (adiah dr Gjie Sarawak)



Basically, tak banyak pun, tapi kalau tgk keseluruhan pintu almari baju.. nampak meriah... n buat tak sabar nak ade umah sendirik n fridge sendirik.. ahahhahhaha.. berangan2... so, Selamat Berbuka then...chow chin chowwwww~

kU sEru...seRu...

Ah... da August 3rd, 2012... da 14 Ramadhan 1425... next week haku ade defend proposal on 7th August.. aduila... rasa cuak tahap menikus da ni.. what should i do? what? what?

Cuak kebebe tayah cakap, mood nak buat kerja semua da jalan  kaki balik kampung.. konon nak sama sampai ngan haku yg amik flight 13th august.. owh..owh... hiperbola tanak kalah... ahaha..

Pg tadi jumpe supervisor... sumpah idea mencurah2 untuk writing thesis.. pastu terpk defense Selasa depan.. terus down balik.. sobs~macam mana ni? tolong la encik semangat yang gagah perkasa... datang la.. datangla.. ku seru.... ku seru..

erk.. da la arini bukak puasa kat opis.. mati la kalau tetibe mende lain yg dtg time seru tadi.. huuuu..da la pagi tadi ade xcident maut depan kaed ni.. hui.. cuak plak ni nak g toilet amik wuduk..

owh.. asar pun belom tunai, tapi bau nasik lemak ayam ni memang tempting gile.. aigooooo.. sebab semalam makan sup je, n pagi tadi terbgn lambat for sahur.. ginila jadiknya... hu..hu...

Thank you btw buat abg yang kata nak bank inkan duit esok pagi. ah~ org bersyukur...tapi ingat nak ngepaw dia belikan baju kurung raya.. ahhahha..

till then, see u later people..just a short hapdate..

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU