Tuesday, July 24, 2012

mUhaSabAh diRi...mOga dipErmuDahkaN~

heyheyhey....
yeah.. i noe i noe.. aritu janji nak upload gambar g Labuan.. skali tgk balik gambar2 tu kat lappy... rasa nak tampor diri sendirik sebab tak bawak stand kamera.. ekekkekekek... pastu janji jugak nak tulis Tour Brunei... kelaut jugak weh... ahahhahaha..

i really not being myself lately.. i mean.. after balik dr Labuan.. mood macam tertinggal kat sana.. apakah? 

aduiya.. kerja bertimbun2.. hatta satu hape pun aku tak buat.. lepak siap ade la.. mengom gile rasa.. duk bukak2 cume chapter 1 2 n 3 thesis.. da la 7 8hb august ade defend proposal.. memang sengaja tempah maut ni... ngan bos bagi kerja baru projek Perak.. hewhewhew... screw me!!!

btw, it's Ramadhan 4, n me.. still abc er..er.. abaikan... 2 hari sebelum tu, kemain weh, solat hajat suh Allah holdkan walau sehari sebab nak g terawih malam 1st.. sebab kalau ikiutkan kalendar 18th should be the date... skali, dia mai 20hb... tapi the good part is, Jumaat tu mmg pms tahap nak pengsan... at last duk atas kerusi naikkan kaki ke dada.. tido lepas telan ubat.. 

bagusnya perancangan Allah, Sabtu tu abg call suh balik Bangi...how well He Plan ur Destiny.. hurm.. bayangkan kalau dtg ari sabtu tu.. mmg kesian la adik aku nak balik bangi sorang2...takkan nak masakkan lauk tgh sakit2... so, Alhamdulillah.. Allah knows the best.. so here I am...

semalam terkantoi makan gula2 cherry kat Wani Kelantan.. bantai gelak dia.. haku ingat tadek org nampak time bukak tin gula2 tu.. LoL.. pastu ingat sabtu tu kantoi ngan Hannan *my niece* tgh kunyah ayam Uncle bob ngan Kakak.. ahahhahha.. yup, kiteorg dua2 taleh.. LoL.. bongok je rasa...so, i still can do bad thing right? sebab it is not even my 1st Ramadhan.. LoL..

prepare for the better next week then.. hope can khatam the Quran, yang lepas punya baru duk juzuk 28 der.. aduiya.. hopefully sempat abihkan lagi 2 juzuk n start balik untuk 2nd Khatam time.. harap2 jugak boleh buat macam tahun lepas pagi2 lepas sahur g masjid n balik masjid ngaji sampai kul 8 and solat dhuha.. *last year puasa kat umah sebulan kau!! heaven nak mati ari2 ikut mak..LoL*. malam2 g terawih lagi... dgr jugak ceramah2..so, kira masa full ngan aktiviti keagamaan.. tahajud jugak alhamdulillah.. 

hopefully bulan ramadhan kali ni lebih baik.. harus jugak jaga tatasusila.. taleh tgk running man sangat.. sebab nanti gelak tak hengat.. taleh jugak bukak puasa kat luar selalu.. takut lupe cemana susahnya org miskin nak makan.. nafsu shopping online tudung2 n kasut harus jugak dikawal.. ko nak mampus nanti bulan 10 nak g Korea tadek duit.. LoL..gossip2 tentang org lain jugak harus dikurangkan.. so, hold dulu lepak2 starbucks pekena green tea cream chip ngan min... kalau ngumpat hal diri sendirik takpe..hikhikhik

Jugak harap sangat dapat hold temper kat 2 2 bosku.. big boss n 2nd boss.. sebab diorg suka menguji kesabaran... skang payah skit nak hold temper.. jenis tadek da hold2 mata bergenang.. dia skang jenis hold2, terus bersuara... aduiya..masalah tul.. nak kata setan duk main cucuk2 geletek2, hagham diorg da kena ikat.. ok now, abih sape setan? SAPE? ahahhahahahaha

so, really2 hope berjaya menempuh dugaan semua ni.. InsyaAllah, wishing for the best Ramadhan... da umo 26 tahun idup bai.. buatnya raya ni Allah nak tarik nyawa.. owh.. pahala pun secoet.. tu kira blom kawen agi... calon pun tadek.. ahahhahhaa.. again,  May Allah bless our amal and ibadah.. salam ramadhan al mubarak muslim....Let's pray and sodakah to the needed... amin~

p/s: Trying to be zuhud and better me for this Ramadhan.. InsyaAllah *notetomyself*

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU