Friday, May 11, 2012

zUmbA hE zuMba Ha~

Yeah2.... almost 1 month and a half I'm joining Zumba Fitness.

Dan bila niat mula2 nak join zumba sebab nak blajar menari which i’m really2 not good at.. skali.. hoi engkau!!! Nak turun 2 kilo apsal.. haish!!! Dem..dem... dem... dem sungguh... tau tak,  payah gile nak naikkan 2 kilo, tetibe ko join tak sampai 2 bulan, aci cam hape je ilang berat.. aigooooooooooo~ tensyen weh.. 

ok2... Fine~ tak payah nak salahkan fitness ni.. ko tu yang senget.. sape suh buat bersungguh2, gigih peluh menitik2 basah baju segala... blom kira kalau aci selak2 rambut gaya maskulin peluh macam, fullamak aih!!! bleh buat iklan weh.. ekekekkeke.. ok2... enough with merepek. 

So, basically, for the past 1 n 1/2 month, Workout lagu yang dibuat adalah seperti berikut : *current routines.. tapi kadang2 tiap2 minggu ade workout n lagu baru..

1) rain over me,
2) domino *new*,
3) la ponta do pe (samba),
4) kiss kiss (belly dance),
5) baila pa emacione (calypso),
6) La vida est un carnaval (salsa),
7) Taboo (lambada),
8) Mr Saxobeat*new*,
9) Zumba He Zumba Ha,
10) Jai-Ho,
11) Fuego (Cumbia),
12) Las Gatitas (Reggaeton),
13) Cali Aji (salsa) *new*
14)  El-Amor (Cumbia)

My favourite opkos la cumbia n reggaeton... samba aku rasa cam payah... salsa macam berbelit2 antara kaki n tangan.. ahahhahha.. ye la.. aku kan, lambat pikap.. kalau kaki gerak.. tgn kelaut.. kalau tangan gerak, kaki ke darat.. ahahhahha..tapi hey, it's really2 fun.. sumpah tak tipu..

As advised by my Zumba instructor, u should not doing zumba in public walaupun ko tutup aurat.. sebab most of tarian tu, seksi... contohnya time lagu kiss2 untuk belly dance workout.. which sampai skang aku tak reti nak gelek.. ahahhahhaha...kiteorg buat pun tertutup n semua pompuan (opkos la kan), so, bleh bukak tudung n pakai macam dalam youtube punya.. macam Tanya *famous Zumba intructor* bila ntah nak ade abds macam dia.. sumpah nak macam tu.. heh~

It really fun actually.. doing something u love... really hope that my future hubby pandai nari ballroom dance.. bleh ajar.. nak2 nari Tango.. ekekkekeke.. it take 2 to tango kate omputeh... tapi kata org islam, kalau ko laki bini, memang bleh berdua la.. kalau tak, jgn nak berangan.. ahahhahhahaha~

Kalau kira tadek la banyak mana pun, tapi kalau g kelas 2/3 kali seminggu.. Selasa, Jumaat n Ahad.. n sejam sekali pegi.. memang, haish!!! Abeh lemok den ..tapi enjoy punya pasal, kurus turun berat belakang kira, janji pasni ko terer gelek.. ahhahahhahha...

p/s: lain kali kena duduk tgk je.. taleh join da... aigooooo~

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU