Saturday, May 26, 2012

yEay!!!! yeAy!!! yeaY!!! daPat sUgaK!!!! dApaT suGak!!! LoL

sowwiii~lama da tak buh entri.. bukan malas nak hapdet... i mean... malas tu ade la skit2.. tapi 2 minggu lepas sangat hectic ngan hape ntah aku pun da compiuh ni.. ahahhaha..

Btw, entri before2 ade cakap pasal jeles ngan McKak (adik) sebab Ayahanda n Mak Bonda bagi hp sebijik.... pastu duk  pk2 macam; tak boleh jadik ni...how come adik dapat kakak tak... terus la pk2 konon nak advance punya kan... bajet segala nak mintak sponsor tiket g Taiwan segala.. 

Alih2 sebab haku kan baik *ecceh~* terus tak sampai hati.. ahahhahaha.. gile, tiket da dekat rm1000++ tambah perbelanjaan harian lagi.. memang aku mintak rm4000 la kalau bapak aku kaya.. kalau la bapak aku kaya... haahahhaha.. bukan nak cakap bapak miskin, tapi, hurm, masih waras lagi la kot pikiran ni demand nak mintak ribu riban semata2 jeles ngan adik ko pejadah hoi!!!

So, pikir punya pikir, *lebih kepada berjalan2 di AEON Wangsa Maju sebenarnya* sekali, terpandang promotion spec mata.. hui... telan2 air liur tgk spec2 old school cam cantik sangat... n yes... harga pun boleh tahan cun la.. terus down~ (-__-')

pastu jalan heret kaki masuk starbuck *jgn nak kata aku kaya sebab lepak kt starbuck weh...aku masuk padahal aku dapat free starbuck any beveragedek lulus cemerlang jawab survey dia.. ekekkekekek* Da tu, sampai pekena peberet Green Tea Cream Chip *saiz tall je eh kedekot tul ko, alang2 nak bagi free bagi la venti terus okiniladasarmanusiabagibetisnakpahakoelok2akulempangkang!!!* Tetibe idea bernas datang seiring ngan time aku sedut cream atas frap green tea TING!!!! y not aku mintak mak Bonda sponsor spec.. sebab aku tau spec aku lagi mahal dr hp McKak..  :D *senget tanda2 jeles masih menghantui hati* aku macam, 


WALLAH!!!
IDEA BERNAS!!!
WEH, GILE GENIUS KAU!!!!

Pastu apa lagi, alang2 da duk sedap je macam kat umah sendirik punya sofa, tepon Mak Bonda...konon nak ngadu mata da makin tak nampak n perlukan spek baru la konon.. ceh~

Mak Bonda: hoh bakpo tlepon... *tu dia!!!!!! tadek salam2 hape da wei!!*

haku: owwoh.. ya bakpo bunying bekeng?

Mak Bonda: ya bakpo tlepon maso ni? umi nok kelih bola ni...kelate lawan ke malam ni..tokleh g stadium umi buat stadium dumoh doh nge ba n umar ni...

haku: Erk~.. (-___-") sobs, takpola, oghe tepon pagi esok la..*ngaju la konon*

mak Bonda: huk aloh, adoh tlepon doh, oyak je la..*diringi gelak2 kecik sebab dia tau aku da kecik ati*

haku: sungguh ni? ke pahni ngadu tokde tgk oghe sumbat gol... *pastu aku gelak2.. da tak kecik ati weh*

Mak Bonda: *gelak2 sopan* hoh gapio tlepon umi malam2.. duk mano ni? * alamak2*

haku: erk... tubik makan ngan Min jap ni... pahtu ke mie, oghe jalan2 tadi, ade promotion spec, pah oghe g check la.. Mie, bleh dop nok buat spek baru? lamo doh tok check mata.. power naik doh ni.. eh? eh?

Mak Bonda: hoh mace2 la.. g check doh ko? pah nok gapio nge umi?

Haku: bleh dop oghe nok mitok Umi sponsor? Nonie tadop duit la.. i mean, duit makan ado.. duit nak buat spek tadop...Umi ado duit ko? *ayat pancing lagi*

Mak Bonda: umi ado duit sokmo.. nok bapo juto? rajin ko umi oyak tadop duit kalu anok mitok..

haku: sokmo oyak gitu....

Mak Bonda: ho mugo sungguh.. *gelak2 lagi*

Haku: bleh dop mie, tadi nonie g tanya doh, ado la dalam rm550...eh? eh? bleh dop?

mak Bonda: owwoh mahal teh...tadop hok muroh skit ko? 

Haku: ala, macam umi tok tau power oghe... nok suh multicoated lagi, nipiskan lagi... cermin sajo doh rm350++ sokmo2 duk buat spek.. *buat suara sedey*

Mak Bonda: *senyap tapi aku dgr dia duk cakap ngan ayahanda* ho, nok slalu ko?

haku: eh? bleh eh? aaaahhhhh~ makaseh mie!!! heheeeeeeeeeeee...... takpo, nati umi free umi masuk la duit.. ni baru sabtu... Isnin la kot nonie mai buat... cekak nok tubik malam2 ni.. *ecceh~ padahal da kat luar pun.. tau kat mak ko memang kena sekeh la wei* 

Mak Bonda: ho, nati umi bubuh.. eh, bo la.. umi nok kelih bola..

haku: alaaaaaaaa.. sapa ati, takpo ah~ oghe tlepon pagi esok la pulok...

Mak Bonda: ho ikut la..
 
*tetibe haku baru nak suh kim salam kat Ayahanda tapi macam da tadek sape2 kat belah sangat .. macam aku cakap sorang2*

Haku : mie, Umi... Umi!!! ya allah..bleh nyo gi sambung tgk bola.. oghe tok abih kecek lagi ni..Umi!! Umi!!!

*boleh tahan dekat 5 minit aku duk Umi2, siap menanyi2 Lagu Ummi2 tu da.. Min kat depan duk bantai gelak nasib baik tak guling2 dalam starbuck tu ha... hampeh sungguh.. sokmo lagu ni...haish!!!!lama pastu..

Mak Bonda: eh, umi tlupo.. *gelak* gol doh sakni Ni... ralit duk sorak plok....k la.. Umi letok ni..

Haku: owwoh la.. umi meme.. ho la.. ho la.. nati Nonie tlepon pagi esok.. sungguh la ho...oghe tok abih kecek lagi..

Mak bonda: ho gak, sapio suh tlepon maso ni... *gelak2 lagi*

haku: *gelak2 jugak la da mak kau gelak2 *.. yela2.. ahahhahha.. k la mie, kim salam ko Ba deh.. a'kum wbt.

Mak Bonda: ho, nati umi tlepon smula..umi masuk duit umi mesej la..k *klick... terus off* 

Dengan latar belakang suara ayahanda duk jerit tak puas ati ngan pemain tu takyah cakap la.. heh~ aduiya.. nasib2 dapat parents kaki bola, gile bola bagai.. LoL...

So, in the end, aku dapat jugak adiah weh.. spek baru!!! yehaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! kira sama rega hp mcKak.. ahahhahahhaha.. pueh ati den.. pueh ati!!!! tiada lagi rasa jeles dan kecik ati... ngehngehngeh

p/s: gile!!...ngan adik besar tu pun nak jeles padahal ko bleh je kumpul duit sendirik beli.. ahahhahahhahhaha.. tu la.. nasib la kan.. nak buat cemana... sape suh ade adik 13 org.. ahahhahahha.. *tadek kaitan langsung* ahhahahhahaa







No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU