Monday, May 28, 2012

sAmsuNg nOteS Vs IphOnE 4s = gaLaxy miNi 2... aHahAha~

ok2... mula2 nak cakap sebenarnya aku nak kena siapkan proposal grant baru.. aku da siapkan 5 page.. skali g tanya wani rupe2nya aku buat salah.. aku macam.. deng!!! gilos sakit ati rasa nak tampor dirik sendirik weh!!! arghhhhhhhhh~ stresss... ah, malas pk..malas pk.. aku da tensyen tahap cipan pagi ni madam mintak suh emel ke dia.. memang aku mampus... arghhhhhhhhhhhhh!!! bodoh la weii ko Nonie!!!haish!!!

ah, so, nak dijadikan cerita, aku nak elakkan stress, aku pk kejadiah ptg tadi.. ptg semalam, kak ipar aku call, tanya free ke tak esok (ahad) coz katanya nak booking aku jap.. aku macam.. uhm.. keje banyak, tapi sebagai nak balas jasa abg aku sponsor tiket flight balik kelate rabu ni, so aku macam... ok.. free je la .. diorg tanya nak g mana.. aku laju je suggest g Paradigm Mall.. ahhahahhahhaha.. hey hey hey paradigm mall!!!! ahahahhahhaa.. kalau korang peminat Hitz.fm.. korang akan tahu betapa annoyingnye iklan tu tiap2 pagi aku bukak nak dgr Jay2 n Ian.. ahahhahahhahhaa... so, end of story.. abg aku kata ok.. tapi dia suh aku meet dia half road which is Kelana Jaya LRT sebab diorg dr Bangi.. n balik nanti dia nak antorkan.. so,aku pun, ok je la...

Sampai Paradigm ade la dalam kul 2.. sumpah org ramai gile parking full kiteorf park je kat  taman perumahan sebelah.. ahahhahhaha.. parking surau punya.. LoL.. pedulik weh, perut da lama, janji bleh masuk mall.. so, disebabkan da lunch hour, elok je kaki menapak masuk kedai makan.. which abg pih pilih Kenny Rogers *heh, kalau kuar ngan dia tadek tempat lain nak makan.. LoL...eh, aku bersyukur kot ni.. LoL*... duduk dalam 5 6 minit.. tetibe dia hulur paper bag samsung.... aku tanya.. eh? gapio? pastu kak ipar aku kata, nonie kata hp nonie rosakkan aritu? sebab ada skali abg pih call tak dapat2.. aku macam.. ha, rosak jugok la.. tapi bleh guno lagi.. tapi nonie duk kumpul duit...dalam otak2 baru duk pk2... notes ke 4s ke HTC one...aku cakap kat kak ipar aku..

pastu abg aku kata.. amik ah.. adioh.. aku macam.. ok2.. bila tang surprise ke hape.. sumpah aku jenis yang tak reti nak express feeling aku tekejut ke, gembira ke hape.. aku macam, owh.. makasih.. pastu apa lagi tukar simkad la weh. ahahhahahhahaha.. Regardless tak dapat notes ke 4s ke hape.. still bersyukur kot dapat hp free... takpela kalau dia cuma galaxy mini 2 yang basic pun.. belakang kira da semua tu.. janji bleh guna..  sebab hp nokia cokia yang lama tu da tahap nazak masuk ICU compom da nak meninggal siapbelikainkapangalikuburbagai... ahahhahhahhaha.. so, hey!! aku bersyukur!!! 

dalam duk pk2 4s ke notes... aku dapat mini 2 free.. ahahhahhahhaha.. so, apa lagi.. beli Notes lepas raya ah!! tak payah rushing2 beli bulan depan.. wallah!!! AiLebiULah abg Pih n Kak Syikin n Pia!!! huwarghhhhhhhhhh nangis terharu.. nangis terharu...

walaupun org kata, apsal tak mintak notes... alang2 org bagi adiah...tapi to be reasonable, aku bersyukur kot abg pih bagi mini 2 je.. sebab kalau aku tak beli sendirik, aku jarang skit appreciate.. ahahhahhaa.. jahat kan? i mean, it's become habit dowh..... so, tak kisahla.. janji aku bleh guna hp tu dulu.. mungkin duit yang dikumpul buat beli mende lain takpun g melancong ke vietnam dulu.. kan? kan? LoL...

so, again.. hey!!! I'm really2 happy... to my dearest bro, if u read this, sorry kalau nonie tak reti nak express feeling but i do love ur surprise prezzie, regardless aku paw mung barang2 dapur kat Giant tadi dekat beratus + Cradigan kat Seed tadi sehelai... hehe.. Lap u Lah.. tu blom lagi kira mung bagi aku duit blanja bulan2 n tiket flight tiap kali nak balik kampung... ah!!!! cebana nak cakap thank you thank you thank you ni? ahhahahhahahhaha

Saturday, May 26, 2012

yEay!!!! yeAy!!! yeaY!!! daPat sUgaK!!!! dApaT suGak!!! LoL

sowwiii~lama da tak buh entri.. bukan malas nak hapdet... i mean... malas tu ade la skit2.. tapi 2 minggu lepas sangat hectic ngan hape ntah aku pun da compiuh ni.. ahahhaha..

Btw, entri before2 ade cakap pasal jeles ngan McKak (adik) sebab Ayahanda n Mak Bonda bagi hp sebijik.... pastu duk  pk2 macam; tak boleh jadik ni...how come adik dapat kakak tak... terus la pk2 konon nak advance punya kan... bajet segala nak mintak sponsor tiket g Taiwan segala.. 

Alih2 sebab haku kan baik *ecceh~* terus tak sampai hati.. ahahhahaha.. gile, tiket da dekat rm1000++ tambah perbelanjaan harian lagi.. memang aku mintak rm4000 la kalau bapak aku kaya.. kalau la bapak aku kaya... haahahhaha.. bukan nak cakap bapak miskin, tapi, hurm, masih waras lagi la kot pikiran ni demand nak mintak ribu riban semata2 jeles ngan adik ko pejadah hoi!!!

So, pikir punya pikir, *lebih kepada berjalan2 di AEON Wangsa Maju sebenarnya* sekali, terpandang promotion spec mata.. hui... telan2 air liur tgk spec2 old school cam cantik sangat... n yes... harga pun boleh tahan cun la.. terus down~ (-__-')

pastu jalan heret kaki masuk starbuck *jgn nak kata aku kaya sebab lepak kt starbuck weh...aku masuk padahal aku dapat free starbuck any beveragedek lulus cemerlang jawab survey dia.. ekekkekekek* Da tu, sampai pekena peberet Green Tea Cream Chip *saiz tall je eh kedekot tul ko, alang2 nak bagi free bagi la venti terus okiniladasarmanusiabagibetisnakpahakoelok2akulempangkang!!!* Tetibe idea bernas datang seiring ngan time aku sedut cream atas frap green tea TING!!!! y not aku mintak mak Bonda sponsor spec.. sebab aku tau spec aku lagi mahal dr hp McKak..  :D *senget tanda2 jeles masih menghantui hati* aku macam, 


WALLAH!!!
IDEA BERNAS!!!
WEH, GILE GENIUS KAU!!!!

Pastu apa lagi, alang2 da duk sedap je macam kat umah sendirik punya sofa, tepon Mak Bonda...konon nak ngadu mata da makin tak nampak n perlukan spek baru la konon.. ceh~

Mak Bonda: hoh bakpo tlepon... *tu dia!!!!!! tadek salam2 hape da wei!!*

haku: owwoh.. ya bakpo bunying bekeng?

Mak Bonda: ya bakpo tlepon maso ni? umi nok kelih bola ni...kelate lawan ke malam ni..tokleh g stadium umi buat stadium dumoh doh nge ba n umar ni...

haku: Erk~.. (-___-") sobs, takpola, oghe tepon pagi esok la..*ngaju la konon*

mak Bonda: huk aloh, adoh tlepon doh, oyak je la..*diringi gelak2 kecik sebab dia tau aku da kecik ati*

haku: sungguh ni? ke pahni ngadu tokde tgk oghe sumbat gol... *pastu aku gelak2.. da tak kecik ati weh*

Mak Bonda: *gelak2 sopan* hoh gapio tlepon umi malam2.. duk mano ni? * alamak2*

haku: erk... tubik makan ngan Min jap ni... pahtu ke mie, oghe jalan2 tadi, ade promotion spec, pah oghe g check la.. Mie, bleh dop nok buat spek baru? lamo doh tok check mata.. power naik doh ni.. eh? eh?

Mak Bonda: hoh mace2 la.. g check doh ko? pah nok gapio nge umi?

Haku: bleh dop oghe nok mitok Umi sponsor? Nonie tadop duit la.. i mean, duit makan ado.. duit nak buat spek tadop...Umi ado duit ko? *ayat pancing lagi*

Mak Bonda: umi ado duit sokmo.. nok bapo juto? rajin ko umi oyak tadop duit kalu anok mitok..

haku: sokmo oyak gitu....

Mak Bonda: ho mugo sungguh.. *gelak2 lagi*

Haku: bleh dop mie, tadi nonie g tanya doh, ado la dalam rm550...eh? eh? bleh dop?

mak Bonda: owwoh mahal teh...tadop hok muroh skit ko? 

Haku: ala, macam umi tok tau power oghe... nok suh multicoated lagi, nipiskan lagi... cermin sajo doh rm350++ sokmo2 duk buat spek.. *buat suara sedey*

Mak Bonda: *senyap tapi aku dgr dia duk cakap ngan ayahanda* ho, nok slalu ko?

haku: eh? bleh eh? aaaahhhhh~ makaseh mie!!! heheeeeeeeeeeee...... takpo, nati umi free umi masuk la duit.. ni baru sabtu... Isnin la kot nonie mai buat... cekak nok tubik malam2 ni.. *ecceh~ padahal da kat luar pun.. tau kat mak ko memang kena sekeh la wei* 

Mak Bonda: ho, nati umi bubuh.. eh, bo la.. umi nok kelih bola..

haku: alaaaaaaaa.. sapa ati, takpo ah~ oghe tlepon pagi esok la pulok...

Mak Bonda: ho ikut la..
 
*tetibe haku baru nak suh kim salam kat Ayahanda tapi macam da tadek sape2 kat belah sangat .. macam aku cakap sorang2*

Haku : mie, Umi... Umi!!! ya allah..bleh nyo gi sambung tgk bola.. oghe tok abih kecek lagi ni..Umi!! Umi!!!

*boleh tahan dekat 5 minit aku duk Umi2, siap menanyi2 Lagu Ummi2 tu da.. Min kat depan duk bantai gelak nasib baik tak guling2 dalam starbuck tu ha... hampeh sungguh.. sokmo lagu ni...haish!!!!lama pastu..

Mak Bonda: eh, umi tlupo.. *gelak* gol doh sakni Ni... ralit duk sorak plok....k la.. Umi letok ni..

Haku: owwoh la.. umi meme.. ho la.. ho la.. nati Nonie tlepon pagi esok.. sungguh la ho...oghe tok abih kecek lagi..

Mak bonda: ho gak, sapio suh tlepon maso ni... *gelak2 lagi*

haku: *gelak2 jugak la da mak kau gelak2 *.. yela2.. ahahhahha.. k la mie, kim salam ko Ba deh.. a'kum wbt.

Mak Bonda: ho, nati umi tlepon smula..umi masuk duit umi mesej la..k *klick... terus off* 

Dengan latar belakang suara ayahanda duk jerit tak puas ati ngan pemain tu takyah cakap la.. heh~ aduiya.. nasib2 dapat parents kaki bola, gile bola bagai.. LoL...

So, in the end, aku dapat jugak adiah weh.. spek baru!!! yehaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! kira sama rega hp mcKak.. ahahhahahhaha.. pueh ati den.. pueh ati!!!! tiada lagi rasa jeles dan kecik ati... ngehngehngeh

p/s: gile!!...ngan adik besar tu pun nak jeles padahal ko bleh je kumpul duit sendirik beli.. ahahhahahhahhaha.. tu la.. nasib la kan.. nak buat cemana... sape suh ade adik 13 org.. ahahhahahha.. *tadek kaitan langsung* ahhahahhahaa







Wednesday, May 16, 2012

nOt a LuCky dAy... :(

Ya allah... I just need to get this nerve out of my body... ya allah2... it was my amanah, my responsibility, yet, I couldn’t make it due to idiot little reason... 

Ah~ I was pointed to take over Dr. Syahriah place for her research methodogy class. Regardless I’m not yet qualified to teach the subject, I need to conduct  a quiz for postgraduate and undergraduate students.. As I’m not really alert with the message... I don’t do the double checked for this morning session n tomorrow’s session.. And guess what.. I switch it ... gosh... I mean between undergraduate class n postgraduate class...

There are suppose to be like this..

Post graduate class: Wednesday morning, 9.00-12.00 o’clock
Undergraduate class: Thursday afternoon, 3.30-6.30 o’clock

And hey!!! Today is Wednesday and all of them come sharp in time to class until past after 10... they thought Madam not going to make it.. Which supposedly, I’m the one who responsible to this situation..Ya Allah, my mind still sending the fact that the class today is for undergraduate student at 3.30 and tomorrow morning is for postgraduate student at 9..until I check back Wani’s (she’s R>A for Dr. Syahriah too n have a matter to be settle in her hometown)) reminder saying how’s the quiz today?

I was like... What? It in the afternoon right... then the fact hit my brain.. demmmmm.. the one that in the afternoon is on Thursday because today is Wednesday n we have our Pasar Malam.. n usually we r going back late from office because we need to shop in PaMal.. not because we usually in the class.. Ya allah, ya Allah... It’s totally cracked my head!!!!

Monday, May 14, 2012

i LoVe tHis iDea tOo mUch

aku rasa mak bapak aku baru lepas jual tanah ni... apsal lak tetibe mother's day tapi adik aku plak yg dapat adiah .. handphone plak tu.. akak aku dia suh beli keta baru lagi...gile da mendidih nak limpah periuk da tahap jeles aku ni.. patut semalam aku cal, dia tanya aku ade duit tak pastu aku malu aku cakap aku ade.. padahal dalam beg ade seploh hengget je.. thanks to TnG la esok nak balik uia naik KTM rasa macam naik free.. heh~ tetibe rasa teringin nak join g conference kat Taiwan.. ekekkekkekeke... jaga kau Mckak.. dr aku mintak hp jugak, baik aku mintak duit nak g melancong aka study visit.. ahhahahhah.. yes.. got the point.. wallah!!!! i love this idea too much.. 

p/s: Notes, i beli u bulan depan2 takpun lepas raya la eh eh.. duit tak cukup lagi dalam piggy bank ok? tunggu I abes tgk LOve rain n Rooftop prince dulu k? ekeekkeekkekk


Friday, May 11, 2012

ZumBa nO joKe!!!

owh, informasi bagi sape2 nak join Zumba Fitness kat IIUM Female sport complex aerobic room, u can come n join us every TuesDay, friDay and Sunday...

Untuk staff UIAM, rm12 per class everytime u walk in... tapi nak jimat, beli kad yang ade 10 session only cost u about rm84.

Untuk student plak, u student uia ke, student mana2 pun, asal ade kad student, everytime walk in hanya rm8, tapi kalau u beli kad untuk 10 session, only RM56 which cost u RM5.60 per walk in.. murah kan? murah laaaaaa!!!

Untuk outsider yang bukan student, bukan staff UIA, bleh jugak dtg pun, harga korang rasanya ikut madam cakap aritu based on harga staff.. so, lai..lai.. ahahhahahhah

Kalau Selasa ngan Jumaat, usually pukul 5++ hingga pukul 6++ untuk staff manakala student pukul 6++ hingga 7++... and Ahad plak pagi2 kul 8.30 or 9++ until 11/12.. tgk keadaan tapi biasenya an hour before start the routines, usually we have some workshop (belajar cara2 nak buat step tu)... So, come n Join us!!! it really fun, no Joke!!!

zUmbA hE zuMba Ha~

Yeah2.... almost 1 month and a half I'm joining Zumba Fitness.

Dan bila niat mula2 nak join zumba sebab nak blajar menari which i’m really2 not good at.. skali.. hoi engkau!!! Nak turun 2 kilo apsal.. haish!!! Dem..dem... dem... dem sungguh... tau tak,  payah gile nak naikkan 2 kilo, tetibe ko join tak sampai 2 bulan, aci cam hape je ilang berat.. aigooooooooooo~ tensyen weh.. 

ok2... Fine~ tak payah nak salahkan fitness ni.. ko tu yang senget.. sape suh buat bersungguh2, gigih peluh menitik2 basah baju segala... blom kira kalau aci selak2 rambut gaya maskulin peluh macam, fullamak aih!!! bleh buat iklan weh.. ekekekkeke.. ok2... enough with merepek. 

So, basically, for the past 1 n 1/2 month, Workout lagu yang dibuat adalah seperti berikut : *current routines.. tapi kadang2 tiap2 minggu ade workout n lagu baru..

1) rain over me,
2) domino *new*,
3) la ponta do pe (samba),
4) kiss kiss (belly dance),
5) baila pa emacione (calypso),
6) La vida est un carnaval (salsa),
7) Taboo (lambada),
8) Mr Saxobeat*new*,
9) Zumba He Zumba Ha,
10) Jai-Ho,
11) Fuego (Cumbia),
12) Las Gatitas (Reggaeton),
13) Cali Aji (salsa) *new*
14)  El-Amor (Cumbia)

My favourite opkos la cumbia n reggaeton... samba aku rasa cam payah... salsa macam berbelit2 antara kaki n tangan.. ahahhahha.. ye la.. aku kan, lambat pikap.. kalau kaki gerak.. tgn kelaut.. kalau tangan gerak, kaki ke darat.. ahahhahha..tapi hey, it's really2 fun.. sumpah tak tipu..

As advised by my Zumba instructor, u should not doing zumba in public walaupun ko tutup aurat.. sebab most of tarian tu, seksi... contohnya time lagu kiss2 untuk belly dance workout.. which sampai skang aku tak reti nak gelek.. ahahhahhaha...kiteorg buat pun tertutup n semua pompuan (opkos la kan), so, bleh bukak tudung n pakai macam dalam youtube punya.. macam Tanya *famous Zumba intructor* bila ntah nak ade abds macam dia.. sumpah nak macam tu.. heh~

It really fun actually.. doing something u love... really hope that my future hubby pandai nari ballroom dance.. bleh ajar.. nak2 nari Tango.. ekekkekeke.. it take 2 to tango kate omputeh... tapi kata org islam, kalau ko laki bini, memang bleh berdua la.. kalau tak, jgn nak berangan.. ahahhahhahaha~

Kalau kira tadek la banyak mana pun, tapi kalau g kelas 2/3 kali seminggu.. Selasa, Jumaat n Ahad.. n sejam sekali pegi.. memang, haish!!! Abeh lemok den ..tapi enjoy punya pasal, kurus turun berat belakang kira, janji pasni ko terer gelek.. ahhahahhahha...

p/s: lain kali kena duduk tgk je.. taleh join da... aigooooo~

Wednesday, May 9, 2012

sOb...Sob...soB... haKu tAmpOr kaNg!!!!


 omak..sobs, omak.sobs.. omak.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

homesick homesick homesick... ok dah! cukup

aku menci tul kalau aku dalam mode ni.. rasa nak hantuk kepala kat dinding pun ye.. ape kes umo 26 homesick nangis2 guling2 atas katil teresak2 bagai budak umo 5 tahun tak dapat gula2... haish!!! ni bukan org ni.. haish!!!

ahad ritu adik aku Jannah da start cuti.. da selamat sampai umah pun dia.. da la cuti sebulan.. uwaaaaaaaaaaaaaaa... ari dia balik, ngan roh2 aku skali dia angkut buat balik umah gak.. uwaaaaaaaaaaaaaa lagi.. ape kes ni. ape kes???

da la bulan 5 ni tak balik pun lagi.. kan aku wajib balik sebulan sekali.. last balik pun April 1st aritu.. sobs.. sobs.. teman Mak Bonda, katanya umah da hijua gile sebab Ayahanda punya hobi baru .... meroyan tanam pokok.. ekekkekeke..pastu aci plak buat alasan da kak Na belikan dia garpu tikam2 tanah tu.. ape ntah namanya gardener panggil.. haku main bantai je..

natijah nye.. inilah..inilah.. adoila..

owh2... sebabnya ade sebab lain tak berani balik ni.. ekekkekekke...i just had a new hairdo... antara rambut Bang Nuar ngan rambut haku, rambut bang Nuar lagi panjang.. hoi!!! sebab tu aku tak berani balik..kan Mak Bonda da pesan, jgn potong rambut.. sobs

Nonie: mie, tau dop oghe kerak rambut..

Umi: tok oyak mano umi nok tau...

Nonie: ala, oghe buke toksey oyak.. kalu oyak umi maroh.. blom agi masok tazkirah jange g kerak rambut kat salon cino la, jange kerak pendek2 la.. ekekkekeke

Umi: ho, ikut demo la, mugo besar lakow dowh..

Nonie: ala, mie2, gurau2... tapi umi jange marah tau.. oghe raso, antar rambut  oghe nge rambut amad, rambut amad panje lagi kot..

Umi: Hah?

Nonie: ok2.. umi jange maroh, kalu dop nati oghe kelik oghe paka tudung la, umi takyoh tgk.. 

Umi: mace2 la ho.. ikut demo la..

Ha, kan da cakap mak kau majuk.. padan muka.. padan muka..haish!!! cebana ni? haku tak salah ape2... Hana tuh suruh... LoL...

p/s: I Love You Mom!!! Happy Mother's Day... hari2 hari Mak bagi saya.. wallah!!!

Tuesday, May 8, 2012

:: mAyDay...MaydAy ::

aaaaaaa.... arini da 8haribulan... da bulan mei ok.. bulan mei.. kyaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ tesis2... ye, thesis *ejaan omputeh*... bukan mende lain.. haish!!! tak siap lagi.. questionnaire plak blom finalize sebab blom ade list private school in selangor tu.. aduh2... mati ni.. kok gimana nih? capek bangat mikirin aja kerjanya ngak jalan... semangat Al.. semangat!!!! *kehkehkeh*

aigooo.. chapter one baru suh big brother checkkan... chapter two literature review baru on going half.. chapter three research methodology, sangkut2... chapter 4 study area cam hagham tak sentuh langsung.. chapter five analaysis n findings, rasa cam kelaut.. chapter 6 conclusion and recommendation *nangis2* aaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ottokee!!! ottokaji!!! andwea2!!! i need a vacay... mayday2... sobs

i need to do it in a year.. tahun depan da nak kena apply keje kat Brunei... pastu kumpul duit nak kawen... *eh, da ade bf ke? agaggaggaggaggaga*.. eh, tak2, pastu kumpul duit nak bayar hutang2 ptptipu segala, *degree28K, master17K..aigoooo* nak g machu pichu lagi.. Jeju 2016 untuk honeymoon lagi *erk*.. shopping baju cotton kat Bandung lagi.. ahahhahhahahhaha.. berangan kau.. berangan.. blom masuk list Krabi n Vietnam.. nak main transformer ngan the Mummy kat USS lagi.. aaaaaaaaaaaaaaaaa.... ok back to real life please.. ces!!!!

p/s: u, please la u, i nak kawen lagi 3 4 tahun la.. not now.. pleaseeeeeeeeeeeeeeeee~ *U refer kat sape? kat future hubby i la.. auwwww.. co cuwittt!!!* kehkehkeh

Friday, May 4, 2012

aLLah bAgi cuTi...


The thing that I hate most monthly is my menstrual time, especially if I forgot to check the exact day/date and forget to look / check my calendar. Plus, eating sweet pineapples a day before like no 2morrow  n doesn’t drink the green tea hundreds litre. Gosh!!!!  it will ruin the entire week ...and the reasons are:

1) getting the severe PMS that usually cause me hard time like almost unconsciously when it attack, sitting in toilets almost an hour due to stomach aches but dun even peeing  or s****ing at all, severe backache and headache. *Nauzubillah*

2) Eating Disorder that usually doesn’t eating for the whole day and something drag until a day and a half. Plus, hate any types of rice and prefer western food / fast food *basically I’m not really into fast food*

3) Worst lazy mood ever. And I think if the Tsunami attack at that time, I just lazily lay on my bed doing nothing except looking at the ceiling... Like seriously!!!

4) Selekeh, serabai/ shabby or whatever u name it... because usually during my pms, I will get one or two shining pimple that will always appear and ruin my confident level. It always spotted in big, ‘red’den, shine n hurt like hell... heh~

5) Crying feeling... gosh, sometimes I thought that I can turn my pairs of eyes blind because I’m crying too much over a tiny2 problem and not even mean it to me like;u hear maher zain song, u cry, u call u niece, n u miss them, u cry, u talk to ur mom, n u get homesick, and it cause u to cry harder.

That’s the things that always make me hate menstrual period so much. The only things that make me happy during this time are:

1) I can playing with colour to draw my nails

2) I can read novel non-stop 4/5 books a day

3) Depend on day, I eat a lots or I dun eat at all

Thus, based on this poll... i do hate my period time like H**L because there's more drawbacks rather than advantages... i just hate it!!! ahhhhhh~*aigooooooo*

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU