Sunday, April 15, 2012

mOde teNgaH mEnGom

Tetibe aku teringin nak ekplen kenapa aku buat noted2 dalam previous entri tempoh ari..*tetibe lagi... LoL*Kalau nak kira, most of ciri2 lelaki idaman aku dipengaruhi oleh watak abang2 aku kat rumah.. da nama ade 4 5 org abg kandung 2 3 org adik kandung... memang harusla kalau terpengaruh.. LoL


Kalau nak dikira why aku minat laki rambut hitam pekat.. sebabnya dalam ramai2 abg, abg aku yg sulung, rambut dia sorang jenis yang hitam pekat n lekat kat kepala.. ahahhahaha i mean, bukan yg lain tadek rambut ke hape.. tapi most genetically rambut perang gelap n lurus/ jatuh ke bahu kalau panjang.. aku mula2 suka org rambut panjang pun masa aku form 1 tak silap.. masa tu abg 2nd aku balik cuti dr UK, dia tak potong rambut sebab sana tgh winter, so , dia balik tu rambut alahaimakaihhh, memang ala2 justin bieber je skit.. ahahhah.. tapi tak bermakna aku minat justin sebab dia tu muka jambu sangat....rambut dia jenis yang lurus jatuh ke dahi gitu, pastu kalau dia buat selak2 gitu... hui, rasa nak gugur beb jantung.. rasa handsome gile padahal tak handsome pun.. ahahhahahhaha 


Berbalik pade ciri kedua, hal kaitan pakai apron tu, ha, jgn tak tau, most of my abg jenis pandai masak lagi terer dr Bini masing2.. LoL... plak2 kalau abg aku no 3, siap dapat pangkat diraja tang PENGAKAP... harusla pandai masak.. mase aku form 3 ke hape, masa tu skill masak cam kurang skit pastu mak ayah aku g Mekah.. abg aku no 3 ni balik duk umah jaga adik2, dia yang masak.. sumpah weh sedap nak mati.. *terbayang2 ayam masak merah dia* sluurrpppp#sedut air liur balik .. eeuuuwwww pengotor!!! Ahhahahha.. sejak tu aku start suka laki yg pandai masak.. mebi sebab aku ni jenis kalau aku masak something, i hardly eat what i cook.. kejadah Maka ku kena masak tang lain kalau nak aku makan skali.. ahhahahha.. ko jgn tak tau, abg sulong aku, kalau dia buat nasik goreng, nasik goreng dia tak BASI dekat 3 ari.. sumpah tak tipu.. sumpah ni!!!!


Tang berkebun tu, heh, tadek sorang pun jenis yang tangan sejuk kat umah melainkan umi aku.. plak2 abg2 aku nak kata lembik tak jugak, tapi kalau suh buat kerja2 rumah camtu, bleh je harap, tapi tang sampai malam.. haish!! Semua terbongkang macam baru siapkan umah sebijik... so, the ciri of berkebun adalah inspirasi dr Ayahanda terchenta... sebab Dia, kiteorg ade kebun pisang yang agak besar tapi skang da jadik semak samun sebab dia sakit n anak2 semua hampeh.. LoL.. i love the way he do the gardening things... kalau ikut Ba g berkebun, cara dia cangkul tanah, cara dia angkut rumput2 yang da dimesin tu... fullamak... memang haku sayang ayah aku sebab Nampak handsome cam pierce brosnan time bekebun.. LoL... I LAP U DEDI!!!


Tang ride super bike ngan rambut ketak2 ikat ala yakuza tu tadek sape pun ade ciri2 tu dalam umah.. Cuma terpengaruh ngan cite2 kat tv pastu jadik mengom bedarah idung tiap kali tgk hero2 jenis gini.. ahahhahhahahhaha.. ye ye, aku tau aku gile.. LoL.. tapi masa adik aku frahan tu beli superbike.. disebabkan berlaku sedikit perselihan faham.. aku rasa tak handsome langsung org bawak motor besar... konon reti nak belagak je.. pastu lepas adik aku jual balik moto dia.. aku terus jadik ok balik.. ahahhahhaha.. mengom nonie.. mengom...


Hal laki Nampak gentlemen bila g masjid terjadi sebabnya kalau kat kampong aku, ade la sorang pakcik ni ngan anak dia, tadek la handsome mana pun, tapi kalau aku ikut umi g masjid malam2 jumaat atau time bulan puasa selalunya.. dia selalu jalan kaki ngan ayah dia ke masjid.. Nampak comel gile duk jalan2 teman ayah sambil tgn letak dalam poket baju melayu.. #cair.... jgn ingat aku suka dia, tak tak.. sebab dia da nak kawen da pun.. i just love the style.. Nampak gentlemen teman ayah g masjid auuuwww~


Tang dukung budak2... ni sebab adik aku syakirin n farhan.. LoL.. kalau kat umah tu tadekla yang perangai paling setan melainkan budak 2 ekor ni.. LoL.. tapi setan2 diorg, adik2 aku yang aku sayang jugak sebab suka buat aku gelak ngan lawak tahap bangang n penghabes kek2 n puding2 or biskut2 kalau aku masak/ baking... lagipun aku suka bila tiap kali balik umah, diorg macam, Ni, buat kek coklat.. aku beli bahan2... hahahhahhaa.. i just love that...sebab aku jenis tak reti masak, tapi bila otometik diorg cakap camtu, maknenya, dalam aku tak reti masak tu, they acknowledge my skill.. LoL..dalam diorg duk bahan2 kek tak jadik bagai, at least diorg makan.. ahhahahhaha.. aku suka time diorg ni main ngan anak2 sedara aku.. kan aku ade 20++ anak sedara.. so, time raya, i just love the way they communicate with our nieces n nephews..macam farhan, dia ade anak2 sedara yang dia suka n tak.. *bongoknye uncle*... n dia sedikit pilih kasih.. tapi cube tgk time dia gurau sampai anak2 sedara kiteorg gelak gile2.. it shows the soft part of him as a father... in the future i mean.. Syakirin pun sama.. ganas kemain la.. konon~ tapi dalam ati ade kaler pink.. ahhahahhahha... tak pun dalam ati ade Cameron highland.. cume antara farhan n syakirin, syakirin gurauan dia kasar skit. Mungkin sebab dia muda lagi.. tapi he knows well to make the kids laugh n cry of course.. ahahhahaha


Pakai baju melayu satu set punya ciri.. ahahhahhaha... ni adik aku syakirin je yang selalu camni.. kalau nak g solat jumaat.. berbanding abg2 n adik2 yg lain.. semua jenis layan baju melayu n kain pelekat / jubah putih tu (amad  ngan Ba je pakai jubah)... tapi kalau yen, dia jenis yang pakai satu set.. even jumaat or nak g mana2 kenduri yg perlu pakai baju melayu.. kalau farhan contohnya, diorg pakai full baju melayu, kalau hari raya je.. tapi bukan Yen sebab on common Friday, he did wear handsomely.. cume tadek la taruk sampin kan... kang ade yg ingat nak g kawen ke hape.. LoL..so, i love the style.. aku paling tak suka tgk org laki pakai baju melayu ngan jeans.. Nampak pelik.. tapi i just ignore because they wear what they feel comfortable kan.. same jugak cam ko.. LoL


Bermuda? Hoodie??? Yang ni aku tak tau nape aku taleh tgk.. mesti aku ralit tenung org tu.. ahahhahahha... start  kerja mengom ni masa kat matrik.. mase tu ade sorang mamat ni muka dia lebih kurang anuar zain gak.. budak aikol.. dia adik angkat kak long aku.. manis budaknya, Nampak baik lak tu.. suka usha dia time kiteorg ade pasar malam kat sebelah matrik.. LoL... sengaja g kadg2 tadek nak beli ape pun, tapi sebab nak carik dia.. tak silap aku nama dia F****Z**.... ahahhahha... aku rasa time tu aku jumpe org laki yg buat hati aku degup kencang.. tapi dia ade gf da pun.. tapi tu la.. org pompuan, mana bleh g depan pastu cakap, awak, saya suka awak.. kan? Ahahhahaha..kalau dia g paMal, selalunya dia akan pakai hoodie kaler grey.. #teringat pun rasa nak bedarah idung... ahhahahhaa.. sumpah muka dia lagi 30 % nak copy cat Bang Nuar aku.. since then, aku minat laki pakai hoodie.. sebab dia la.. ahahhahhaha.....tang Bermuda plak, baru tahun lepas je sebab aku minat CNBlue vokalis Yong hwa tu, dia ade jadik model apa ntah, dia pakai Bermuda.. tetibe aku rasa comel gile laki pakai Bermuda, i mean, yg paras lutut la.. bukan yang singkat lebih kurang short or boxer tu.. LoL..


p/s: So, that all la kot.. ape? U berminat? Owh.. go n talk to my Wali.. be gentleman please.. ahhahahhahahhaa... eh, tak tak, jgn2.. ahahhahha.. aku gurau, aku gurau... ahahhahhahaha

1 comment:

Anonymous said...

Today is ethical ill, isn't it?

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU