Thursday, April 5, 2012

:: iSu beRbaNgkiT ::

*Ini serius!!!!* #gayawonderpet

Bercakap mengenai isu ini, mungkin ada yang setuju mungkin ada yang tak.. pokoknya, bagi aku, perasaan tu neutral.. macam ko kawan ngan kawan2 pompuan ko, bila diorg kata, weh!! Miss u.. so, the feeling when a guy confess the same thing to you,  i mean the words I MISS U... same je feeling dia... rasa macam bila ko cakap ngan kawan2 baik ko la.. tapi itu mungkin dr persepsi aku yang aku rasa tak perlu pun nak kecoh2 kata “euwwww, geli la” or whatever words including, “yerk, disgusting” , “eh, tak geli ke kak nonie” , “erk.. tak suka org laki cakap macam itu” , etc... tapi mungkin bagi org lain.. mende2 macam ni satu beban kat diorg.. tapi sungguh, bagi aku, mende2 kecik camni tak perlu pun ko nak pk detail2... dia nak rindu ko ke, nak cintakan ko ke, mungkin sedikit sebanyak ko rasa simpati bila taleh nak balas cinta or suka dia.. tapi when it cross into ur HEART.. yeah, semua ni rumit...payah nak rungkai..kan? hati kan pelik.. LoL

Pade aku, bila laki cakap, “I suka u”, ok.. awak suka saya.. n bila dia kata  “I miss u really!!!”  Then I’m totally like.. Ok.. I mean, sebab ko dalam feeling neutral... so, ko tak rasa mende tu ko perlu cakap euww or yerk, or nak marah2 or tak suka ke hape..sebab da tu feeling dia.. bukan feeling ko...paham tak ape aku nak cakap ni? Jap2, ke, aku je yang pk camtu? korang tak? Ahahhahahhahha..
Lagi satu... mungkin sebab dikelilingi abang2 serta kawan2 laki yang suka kdg2 kalau lama da tak jumpa, mesti cakap, “ weh, rindu gile kat ko la”.. so, mende tu lama2 jadik tipikal things n even not cause u anything wrong.. jap2, ke memang aku jenis tadek perasaan ni? Ahhahahhahahhaha.. ya ampun.. nauzubillah weh.. mati hati kang.. LoL..

So please la.. jgn buat cerita pelik2 bila lelaki tu cakap i suka u, i cinta u, i miss u, or anything yang sewaktu dengan, tolong la.. tolong sangat jgn cepat perasan.. pompuan kadang2 memang!!! Konon hati lembut la cehblahlakauakusepakkang... adat la laki kan da Allah bagi nafsu dia satu je... akal 9, so, when they were in those mood, let them be... u just go with the flow... lain la kalau yang disana tu ko suka bagai nak rak taleh nak tahan2 da ati, so, just tell him, “hey!!! Go n meet my wali” ....ahahhahhaha paham? Noted?


Lama2 aku ingat nak bukak je kelas how to deal with a guy.. payah gak kalau ade adik kembar laki pastu ramai sangat abg ni.. masalah diorg ko tau banyak sangat walaupun laki susah nak dipahami, tapi still, u can still deal with it.. sebab ko da banyak deal ngan abg2 ko... blom la sebab ko jadik port adik ko luah perasaan time clash ngan aweks dia.. LoL..aduiya.. tak pasal2 nak kena bagi nasihat mende remeh camni... 

Kadang2 penat tau tak.. penat.. kata la nak kata aku urban terlebih ke hape.. yg aku tau.. kdg2 guys ni, da lumrah kot diorg kalau jumpe sesape diorg rasa hati diorg terdetik... laju je nak panggil sayang darling i lebiu bagai.. yang kita ni pompuan.. jgn duk cepat perasan dia suka kita boleh tak? haish!! Kawan je lelama skit.. kalau ade rasa compem skit.. ha, perasan la korang kalau nak perasan pun... *sigh*


p/s: geli ke kalau org cakap I miss u kat ko? Aku rasa tak pun, i mean, macam ko tak penah rindu org kan? So, hey~ treat them wisely, okay?

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU