Monday, April 30, 2012

:: fOrecAst wEatHer ::

never feel better...

banyak.. banyak mende nak kongsi.. nak cerita. sampai tak tertaip.. kalau ada yg da ditaip pun, bila review, macam rasa isu sensitif, so, alih2 simpan je dalam folder kat lappy... hurm.. kinda moody for the past 2 weeks... hoping for the best mood n lain kali okay?heeee~

Sunday, April 15, 2012

mOde teNgaH mEnGom

Tetibe aku teringin nak ekplen kenapa aku buat noted2 dalam previous entri tempoh ari..*tetibe lagi... LoL*Kalau nak kira, most of ciri2 lelaki idaman aku dipengaruhi oleh watak abang2 aku kat rumah.. da nama ade 4 5 org abg kandung 2 3 org adik kandung... memang harusla kalau terpengaruh.. LoL


Kalau nak dikira why aku minat laki rambut hitam pekat.. sebabnya dalam ramai2 abg, abg aku yg sulung, rambut dia sorang jenis yang hitam pekat n lekat kat kepala.. ahahhahaha i mean, bukan yg lain tadek rambut ke hape.. tapi most genetically rambut perang gelap n lurus/ jatuh ke bahu kalau panjang.. aku mula2 suka org rambut panjang pun masa aku form 1 tak silap.. masa tu abg 2nd aku balik cuti dr UK, dia tak potong rambut sebab sana tgh winter, so , dia balik tu rambut alahaimakaihhh, memang ala2 justin bieber je skit.. ahahhah.. tapi tak bermakna aku minat justin sebab dia tu muka jambu sangat....rambut dia jenis yang lurus jatuh ke dahi gitu, pastu kalau dia buat selak2 gitu... hui, rasa nak gugur beb jantung.. rasa handsome gile padahal tak handsome pun.. ahahhahahhaha 


Berbalik pade ciri kedua, hal kaitan pakai apron tu, ha, jgn tak tau, most of my abg jenis pandai masak lagi terer dr Bini masing2.. LoL... plak2 kalau abg aku no 3, siap dapat pangkat diraja tang PENGAKAP... harusla pandai masak.. mase aku form 3 ke hape, masa tu skill masak cam kurang skit pastu mak ayah aku g Mekah.. abg aku no 3 ni balik duk umah jaga adik2, dia yang masak.. sumpah weh sedap nak mati.. *terbayang2 ayam masak merah dia* sluurrpppp#sedut air liur balik .. eeuuuwwww pengotor!!! Ahhahahha.. sejak tu aku start suka laki yg pandai masak.. mebi sebab aku ni jenis kalau aku masak something, i hardly eat what i cook.. kejadah Maka ku kena masak tang lain kalau nak aku makan skali.. ahhahahha.. ko jgn tak tau, abg sulong aku, kalau dia buat nasik goreng, nasik goreng dia tak BASI dekat 3 ari.. sumpah tak tipu.. sumpah ni!!!!


Tang berkebun tu, heh, tadek sorang pun jenis yang tangan sejuk kat umah melainkan umi aku.. plak2 abg2 aku nak kata lembik tak jugak, tapi kalau suh buat kerja2 rumah camtu, bleh je harap, tapi tang sampai malam.. haish!! Semua terbongkang macam baru siapkan umah sebijik... so, the ciri of berkebun adalah inspirasi dr Ayahanda terchenta... sebab Dia, kiteorg ade kebun pisang yang agak besar tapi skang da jadik semak samun sebab dia sakit n anak2 semua hampeh.. LoL.. i love the way he do the gardening things... kalau ikut Ba g berkebun, cara dia cangkul tanah, cara dia angkut rumput2 yang da dimesin tu... fullamak... memang haku sayang ayah aku sebab Nampak handsome cam pierce brosnan time bekebun.. LoL... I LAP U DEDI!!!


Tang ride super bike ngan rambut ketak2 ikat ala yakuza tu tadek sape pun ade ciri2 tu dalam umah.. Cuma terpengaruh ngan cite2 kat tv pastu jadik mengom bedarah idung tiap kali tgk hero2 jenis gini.. ahahhahhahahhaha.. ye ye, aku tau aku gile.. LoL.. tapi masa adik aku frahan tu beli superbike.. disebabkan berlaku sedikit perselihan faham.. aku rasa tak handsome langsung org bawak motor besar... konon reti nak belagak je.. pastu lepas adik aku jual balik moto dia.. aku terus jadik ok balik.. ahahhahhaha.. mengom nonie.. mengom...


Hal laki Nampak gentlemen bila g masjid terjadi sebabnya kalau kat kampong aku, ade la sorang pakcik ni ngan anak dia, tadek la handsome mana pun, tapi kalau aku ikut umi g masjid malam2 jumaat atau time bulan puasa selalunya.. dia selalu jalan kaki ngan ayah dia ke masjid.. Nampak comel gile duk jalan2 teman ayah sambil tgn letak dalam poket baju melayu.. #cair.... jgn ingat aku suka dia, tak tak.. sebab dia da nak kawen da pun.. i just love the style.. Nampak gentlemen teman ayah g masjid auuuwww~


Tang dukung budak2... ni sebab adik aku syakirin n farhan.. LoL.. kalau kat umah tu tadekla yang perangai paling setan melainkan budak 2 ekor ni.. LoL.. tapi setan2 diorg, adik2 aku yang aku sayang jugak sebab suka buat aku gelak ngan lawak tahap bangang n penghabes kek2 n puding2 or biskut2 kalau aku masak/ baking... lagipun aku suka bila tiap kali balik umah, diorg macam, Ni, buat kek coklat.. aku beli bahan2... hahahhahhaa.. i just love that...sebab aku jenis tak reti masak, tapi bila otometik diorg cakap camtu, maknenya, dalam aku tak reti masak tu, they acknowledge my skill.. LoL..dalam diorg duk bahan2 kek tak jadik bagai, at least diorg makan.. ahhahahhaha.. aku suka time diorg ni main ngan anak2 sedara aku.. kan aku ade 20++ anak sedara.. so, time raya, i just love the way they communicate with our nieces n nephews..macam farhan, dia ade anak2 sedara yang dia suka n tak.. *bongoknye uncle*... n dia sedikit pilih kasih.. tapi cube tgk time dia gurau sampai anak2 sedara kiteorg gelak gile2.. it shows the soft part of him as a father... in the future i mean.. Syakirin pun sama.. ganas kemain la.. konon~ tapi dalam ati ade kaler pink.. ahhahahhahha... tak pun dalam ati ade Cameron highland.. cume antara farhan n syakirin, syakirin gurauan dia kasar skit. Mungkin sebab dia muda lagi.. tapi he knows well to make the kids laugh n cry of course.. ahahhahaha


Pakai baju melayu satu set punya ciri.. ahahhahhaha... ni adik aku syakirin je yang selalu camni.. kalau nak g solat jumaat.. berbanding abg2 n adik2 yg lain.. semua jenis layan baju melayu n kain pelekat / jubah putih tu (amad  ngan Ba je pakai jubah)... tapi kalau yen, dia jenis yang pakai satu set.. even jumaat or nak g mana2 kenduri yg perlu pakai baju melayu.. kalau farhan contohnya, diorg pakai full baju melayu, kalau hari raya je.. tapi bukan Yen sebab on common Friday, he did wear handsomely.. cume tadek la taruk sampin kan... kang ade yg ingat nak g kawen ke hape.. LoL..so, i love the style.. aku paling tak suka tgk org laki pakai baju melayu ngan jeans.. Nampak pelik.. tapi i just ignore because they wear what they feel comfortable kan.. same jugak cam ko.. LoL


Bermuda? Hoodie??? Yang ni aku tak tau nape aku taleh tgk.. mesti aku ralit tenung org tu.. ahahhahahha... start  kerja mengom ni masa kat matrik.. mase tu ade sorang mamat ni muka dia lebih kurang anuar zain gak.. budak aikol.. dia adik angkat kak long aku.. manis budaknya, Nampak baik lak tu.. suka usha dia time kiteorg ade pasar malam kat sebelah matrik.. LoL... sengaja g kadg2 tadek nak beli ape pun, tapi sebab nak carik dia.. tak silap aku nama dia F****Z**.... ahahhahha... aku rasa time tu aku jumpe org laki yg buat hati aku degup kencang.. tapi dia ade gf da pun.. tapi tu la.. org pompuan, mana bleh g depan pastu cakap, awak, saya suka awak.. kan? Ahahhahaha..kalau dia g paMal, selalunya dia akan pakai hoodie kaler grey.. #teringat pun rasa nak bedarah idung... ahhahahhaa.. sumpah muka dia lagi 30 % nak copy cat Bang Nuar aku.. since then, aku minat laki pakai hoodie.. sebab dia la.. ahahhahhaha.....tang Bermuda plak, baru tahun lepas je sebab aku minat CNBlue vokalis Yong hwa tu, dia ade jadik model apa ntah, dia pakai Bermuda.. tetibe aku rasa comel gile laki pakai Bermuda, i mean, yg paras lutut la.. bukan yang singkat lebih kurang short or boxer tu.. LoL..


p/s: So, that all la kot.. ape? U berminat? Owh.. go n talk to my Wali.. be gentleman please.. ahhahahhahahhaa... eh, tak tak, jgn2.. ahahhahha.. aku gurau, aku gurau... ahahhahhahaha

Tuesday, April 10, 2012

N.O.T.E.D.2

*Tetibe Lagi*

Gentleman akan nampak seksi bagi haku kalau :

1) rambut hitam pekat.. *auuwww*
2) pakai apron, masuk ke dapur tolong basuh dishes.. *ahahhahha...#gile!!*
3) berkebun....*er..er... bila peluh2 tu*
4) ride super-bike... *fullamak bang, haish... #pengsan*
5) yang rambut ketak2 panjang paras bahu pastu ikat style yakuza *bleeding nose*

owh ok, sambung translate keje balik.. *sigh*

N.O.T.E.D

*Tetibe*

Cair bila nampak gentleman :-

1) yang jalan kaki g Masjid pakai pelekat/jubah putih.. *ulppp~*
2) yang dukung budak2 tak kira anak dia ke, anak sedara ke, anak orang ke... *hewhewhew*
3) yang pakai baju melayu satu set skali ngan sampin2.. *peewiiitt....LoL*
4) yang ade lesung pipit bila senyum *alahaimakaihhhhh~*
5) yang kasual attire pakai hoodie or bermuda pants... *agaggaggagga*

ok dah, sambung buat keje weh..

Monday, April 9, 2012

AiLebiuLah bAng Nuar !!

#mode bedarah idung.. 
kenapa? kenapa?
kenapa ko tanya? sebab tgk abang ni ha.. ekekekkekeke.. gatai noo~

er..er.... cair terus kalau tgk laki senyum ade lesung pipit ... LoL.. same la kita u.. auuuw~

#drooling... ahahhahahha.. hoi gatai!!!


p/s: thanks to you http://www.izyan.com

Sunday, April 8, 2012

#jiWaNgmOde

(^____^)... the whole evening feels calm and peaceful.. aiLebiuLah Michael Buble



p/s: Bang Nuar still carta hati.. LoL~

LawAn tOkey.... aHahAhaHa~

tetibe rasa nak post balik ape yang anak sedara aku borak ngan mama dia aka kak ipar aku suatu ari lepas solat... tetibe macam (-___-") .... kalau anak sedara ko yg darjah 2 pemikiran skit punya wallahmatangtakhengat....so, what will people define ur thought ... kehkehkehkeh.. tetibe rasa bodo gile... LoL
Teringatkn kata2 Huda masa nk solat maghrib, "mama, kakak rsa, our life in de world is just like a game, we live to try n get lots of points." knapa kakak ckp mcm tu? Dgn muka serius dia ckp, "points tu are just like pahala you've collected, then finally, game over.. Game over tu mcm kita die lah, then we'll see how much pahala we've got. If kita win, dpt msuk syurga, if not msuk neraka" yes, very true dear... Tarbiah dr ank yg suka sgt main wii.
From Left : Huda, Hannan, Cik Nonie
 

Friday, April 6, 2012

sUrat buAt Awak

To Whom It May Concern,


Salam awak, 

kalau awak ade baca entri saya ni , i just wanna let u noe that, time saya marah awak tu, bukan sebab awak cakap awak suka saya... tapi sebab awak cross limit saya.. yakni, masuk campur tang family saya.. i dunno y but hal2 gitu.. saya sangat sensitif.. mungkin sebab saya jenis openly bercakap hal family saya kat org, tapi ade mende2 tertentu saya suka simpan diam2 tanak org tau walaupun dia kawan baik saya sendirik.. 

kalau ikutkan pengalaman, it took me almost 8 years to put a trust in someone heart.. so, mungkin tempoh tu lama bagi awak n u just walk away or in other word, i chase u away.. : D.....betul2 saya nak mintak maaf kalau awak banyak terasa hati ngan saya n to tell u the truth... saya suka tgk awak bahagia ngan dia sekarang.. at least u have ur own life skarang.. ok?  

please jgn malu2 ngan saya boleh? saya rasa pelik la.. pastu cara camtu awak buat semua tu nampak macam salah saya sorang.. LoL.. kdg2 kecik ati banyak gak ngan awak.. tapi nak buat cemana.. mungkin saya da tak layak even nak kawan je ngan awak kan?.. so, takpela..i noe that was my bad....

saya tak tau awak cakap ape kat besfren saya tapi masa mula2 dulu, saya pun banyak gak kecik ati ngan dia.. mungkin salah saya sebab memandai  je tuduh awak bukan2 n marah tiba2.. masa tu tak bape nak matured lagi kot.. LoL..so, kira kosong2 bleh?

harap sangat awak berjaya n kalau kawen, kalau tanak jemput saya, please sangat2 jemput kawan baik saya tu.. awak kan kenal dia lagi lama dr awak kenal saya kan.. mungkin dia nampak je kasar, tapi dalam ati dia ade cameron highland kot.:)) so, jaebal.. jemput dia sebagai kawan baik awak masa kat matrik dulu..

mungkin kadang2 dia jenis yang berlagak, tapi kalau betul awak da lama kenal dia, awak takkan kisah mende2 camtu.. harap sangat korang bleh jadik macam dulu.. okeh?

btw, nak mintak tolong lagi satu, boleh tak? mintak maaf bagi pihak saya kat girlfren awak.. mungkin sebab dulu2 saya tak approve dia kat FB dia macam nak balas dendam je skang ni.. ahahhahahhah.. kalau jumpe tak penah nak senyum segala.. sorry sangat2 kalau tetibe dia nampak muka saya dia teringat yg saya tak approve fb dia pastu dia jadik masam.. LoL... sungguh ni.. saya betul2 nak mintak maaf kalau ade sakitkan ati dia..




Sincerely,
Nonie

Thursday, April 5, 2012

:: iSu beRbaNgkiT ::

*Ini serius!!!!* #gayawonderpet

Bercakap mengenai isu ini, mungkin ada yang setuju mungkin ada yang tak.. pokoknya, bagi aku, perasaan tu neutral.. macam ko kawan ngan kawan2 pompuan ko, bila diorg kata, weh!! Miss u.. so, the feeling when a guy confess the same thing to you,  i mean the words I MISS U... same je feeling dia... rasa macam bila ko cakap ngan kawan2 baik ko la.. tapi itu mungkin dr persepsi aku yang aku rasa tak perlu pun nak kecoh2 kata “euwwww, geli la” or whatever words including, “yerk, disgusting” , “eh, tak geli ke kak nonie” , “erk.. tak suka org laki cakap macam itu” , etc... tapi mungkin bagi org lain.. mende2 macam ni satu beban kat diorg.. tapi sungguh, bagi aku, mende2 kecik camni tak perlu pun ko nak pk detail2... dia nak rindu ko ke, nak cintakan ko ke, mungkin sedikit sebanyak ko rasa simpati bila taleh nak balas cinta or suka dia.. tapi when it cross into ur HEART.. yeah, semua ni rumit...payah nak rungkai..kan? hati kan pelik.. LoL

Pade aku, bila laki cakap, “I suka u”, ok.. awak suka saya.. n bila dia kata  “I miss u really!!!”  Then I’m totally like.. Ok.. I mean, sebab ko dalam feeling neutral... so, ko tak rasa mende tu ko perlu cakap euww or yerk, or nak marah2 or tak suka ke hape..sebab da tu feeling dia.. bukan feeling ko...paham tak ape aku nak cakap ni? Jap2, ke, aku je yang pk camtu? korang tak? Ahahhahahhahha..
Lagi satu... mungkin sebab dikelilingi abang2 serta kawan2 laki yang suka kdg2 kalau lama da tak jumpa, mesti cakap, “ weh, rindu gile kat ko la”.. so, mende tu lama2 jadik tipikal things n even not cause u anything wrong.. jap2, ke memang aku jenis tadek perasaan ni? Ahhahahhahahhaha.. ya ampun.. nauzubillah weh.. mati hati kang.. LoL..

So please la.. jgn buat cerita pelik2 bila lelaki tu cakap i suka u, i cinta u, i miss u, or anything yang sewaktu dengan, tolong la.. tolong sangat jgn cepat perasan.. pompuan kadang2 memang!!! Konon hati lembut la cehblahlakauakusepakkang... adat la laki kan da Allah bagi nafsu dia satu je... akal 9, so, when they were in those mood, let them be... u just go with the flow... lain la kalau yang disana tu ko suka bagai nak rak taleh nak tahan2 da ati, so, just tell him, “hey!!! Go n meet my wali” ....ahahhahhaha paham? Noted?


Lama2 aku ingat nak bukak je kelas how to deal with a guy.. payah gak kalau ade adik kembar laki pastu ramai sangat abg ni.. masalah diorg ko tau banyak sangat walaupun laki susah nak dipahami, tapi still, u can still deal with it.. sebab ko da banyak deal ngan abg2 ko... blom la sebab ko jadik port adik ko luah perasaan time clash ngan aweks dia.. LoL..aduiya.. tak pasal2 nak kena bagi nasihat mende remeh camni... 

Kadang2 penat tau tak.. penat.. kata la nak kata aku urban terlebih ke hape.. yg aku tau.. kdg2 guys ni, da lumrah kot diorg kalau jumpe sesape diorg rasa hati diorg terdetik... laju je nak panggil sayang darling i lebiu bagai.. yang kita ni pompuan.. jgn duk cepat perasan dia suka kita boleh tak? haish!! Kawan je lelama skit.. kalau ade rasa compem skit.. ha, perasan la korang kalau nak perasan pun... *sigh*


p/s: geli ke kalau org cakap I miss u kat ko? Aku rasa tak pun, i mean, macam ko tak penah rindu org kan? So, hey~ treat them wisely, okay?

#LoL.... iNi buKan EntRi perAhsanTaN ~

dia memang 3 tahun skali wajib kena propose eyh? ahhahahahhaha.. aduiya.. payah la gini...bukan memilih.. tapi tak kena masa.. i'm still studying n my family rules, never say yes not until u work... tapi rasanya aku je kot duk perasan ikut rules tu.. ahahhahahhahah.. adeh2, tak reti la mende2 gini ni..(-__-')
 
Start form 4, proposed by Mr A dr Johor/ Melaka... lepas 3 tahun, kat matrik UIA proposed by Mr H dr Kelantan, masuk main campus gombak, during my 2nd year URP proposed by Mr. A dr Selangor, time buat master ni plak, aci plak kan masuk mintak by Mr F dr Bandung, Indonesia... adeh2...

Hopefully masuk tang ke -5, insyaAllah, lepas abes master ni, rasanya da tak boleh direject kot.. kena istikarah bagai, terus buat calon suami ni.. LoL.. ye ade sape2 berminat.. jumpa wali saya please... LoL *eh, jgn2, org gurau ni.. ahhahahhaha #gelabah ko... ahhahahhaha

But the things is, apsal semua secret admirers umo lagi muda dr aku plak ni? muka ni nampak tak matured sangat ke hape weh? ah!!!! emo~

eRkkKkkk~

Officially being proposed on 29th March 2012 by 22-year-old guy at 10.30 pm in Grand Serela Kagum Hotel , Bandung Indonesia.

er..er.. that's cause me speechless 

"ya ngak apa2 Al kalau kamu ngak terima, kok itu feeling aku, feeling itu harus dibilang"

"ah~ i never know indonesian are sooooo gentlemen and straight forward"

tetibe rasa cam nak jadik camtu gak bila jumpe Bang Nuar.. LoL

okthanksbye

p/s: rasa cam nak mintak balik je favourite gelang tu weh.. ahahhahahhahha.. dush2.. bongok2..(^___^)

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU