Thursday, March 8, 2012

:: MykOmutEr ScS LauNcHinG ::

woh2... pagi ni attend some launching kat KL sentral... ape kenama nye panggil SCS... stand for six-car-set.. yakni komuter baru yang ade 6 coach... baru beli dr China... konon nak baik pulih tahap kelembapan komuter b4 ni la heh... bukan kata aku nak perlekeh hal2 gini.. tapi kalau ko yg tukang buat survey dr Disember sampai February aritu... yang mana compom seminggu naik komuter dekat 5 kali seminggu... memang nak muntah weh.. hatta, kawan aku 2 org, ann ngan wani, siap tinggal jejak kat stesen bank negara sebab pening sangat org ramai nak mati sesak2 siap berdiri kaki sebelah je.. heh... So, mende alah ni under KTMB, which under NKRA for urban transportation planning ke jadah ape ntah.. aku lupe.. tu pun kata majlis start kul 11 Muhyeden datang... tup2 kul 12 baru sampai.. agak marah disitu sebab bukan sepatutnya menteri yg memang ade bodyguard bagai, polis berbaris2, tak payah pun diorg lalu jalan jem kan? kan? maghahnya aku!!!!haish!!!.. lagu satu malaysia tu duk ulang sampai aku ikut nyanyi skali pun ye.. tu blom kira lagi ingatkan kiteorg sampai lewat, kalut terus g amik seat duduk padahal tak bekpes pun lagi.. heh... paloi2...*kan da cakap sabah...heh* tapi takpe la kan.. pencapaian diutamakan rakyat didahulukan.. kena la tunggu lama kan? kan? haish!!! ni tetibe rasa nak tukar majoring political science join kulliyyah human science ni.. haish!!!so, whateva la aku nak emo skit, sebab pegi tu kena paksa kat bos.. camni la jadinya.. plak2 perut lapa, takut gastrik n duit tarak.. memang ah~ tebaeeekkk gile...

ni time nak launching da pun, walaupun ally iskandar yg tukar jadik MC, sebab penat sangat tunggu lama dr kul 1015... memang hangin satu badan la kan...    
 owh... launching SCS tadi tu oleh Timbalan PM kita, skali ngan Hamid albar,  menteri pengangkutan jugak...org boleh tahan ramai la.. diorg beli dalam 38 set.. katanya baru sampai dalam 18 set.. so, sape2 pengguna KTM, g la beli tiket, dia ade edar cam voucher camtu start arini... n 50% diskaun untuk pengguna yg beli kad mingguan, n free untuk budak skolah yang pakai seragam n OKU hingga 6 bulan pertama... start ari ni sampai lagi 6 bulan la..so, go2... aku da dapat pun voucher tu.. tapi tadek happy mana pun, sebab aku tau pun macam mana keadaan kat situ... hari2 g buat survey pun, kalau mentaliti pekerja tu macam tu.. heh.. jgn harap la nak naikkan purata org guna public transport.. tak paham tak paham.. aigoooo~


ni komuternya... boleh tahan cun la.. dr yang sebelum ni..

ni goodies yang dia bagi.. dalam tu ade voucher rm10... plus, ade kipas, n lanyard kan? org panggil yg gantung2 kat leher tu..

Pastu tetibe aku jumpe maskot mykomuter ni.. HOHO... gatal okeh abg dalam tu...
VVIP..   

Ally Iskandar... MC.. tapi tak clear... kehkehkeh..
Konon Muka Bahagia.. heh...
Rm2 x 5 = Rm 10

Time nak balik, tetibe ade sorang abang dtg bagi bunga.. ekekkekeke.. da org kasik, kite kena amik.. applykan rezeki jgn ditolak.. LoL
But i LOve Red roses more!!!! * jenis tak reti bersyukur punya manusia.. ahahhahha*
Last View of MyKomuter.. wallah~ huhu...





No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU