Tuesday, March 27, 2012

:: gOoD byE baBy GoOd bYe ::

Attending Islamic Built Environment Conference for 4 days.. Moga dipermudahkan segala Urusan...  

owh btw, oyeah!!! Mok Cik Kayo!!!!!
(^_____^)

 p/s: I'm a Millionaire.. ekekkekekke

Saturday, March 24, 2012

:: kaRaNgan bErgaMbar ::

Er..er...semalam kan, kan,, aku ngan diorg2 ni (refer gambar: aku, jannah, wani kelantan, min, ann n ainaa) kuar beserta misi yang agak hui, fullamak katak, tak penah2 nak join mende2 lagho camni...I mean, secara rela la.. sebelum ni ade je join satu, tapi time tu "TER"paksa... ni kira da tahap willingness hape plan baekkk punya la sehari sebelom... LoL


kiteorg plan pegi satu tempat ni.. siap google, follow fb, twitter bagai lagi tak payah cakap la kan.. harusla berusaha lebey... *gile kalau rajin cenggini bila taip thesis.. memang rasa kagum ngan dirik sendirik nak bingkai2 gambar tahap kerajinan tu*... eh, nak tau kiteorg g mana? haaaaa... kiteorg g sini...













kenapa?sebab..er...er..sebab2...er..er... alaaaaaaaaaaaaaaa... tu la, org tanak cakap.. kang tau kat Mak org g sini semata2 sebab ni conpom dia kejar ngan penyapu... memang 100% compom dia akan kejar.. i mean, bebetul, bukan memain.. ngerti? sebab ini adalah:-



ye, tau2, tak baik, tak bagus, bangang, tadek keje sangat *weh, banyak keje kot* , tadek pekdah, buang masa, tambah dosa *sobs* tapi....erk... da budak ni dtg...ngan group dia jugak...
 
haku ape lagi!!! cam org gile duk panggil2 nama dia.. sape suh buat free2.... serbu la kau!!! eh, Thank You tau Petronas.. sorang group member tak datang pun takpe.. aku tak heran sebab aku tak suka dia...LoL




 Nyanyi 5 lagu... ecceh~ ngan aku2 tetibe reti nyanyi padahal sebelum ni minat gitu2 je... gile2 hanya pade Yong Hwa n Seo Hyun sebab WGM...










hui.... time nak balik.. wajib la begambar penuhkan ram camera... 


 jalan2 nak balik, kiteorg singgah watson..tetibe dtg sorang mamat ni...ecceh~ ahahhahah.. adoiya.. sanggup postpone tiket balik Kuching malam tadi semata2 nak join tgk ... ahahhahha.. sengal2...















 n yes, time nak balik, taleh lalu pun lrt KLCC sebab org ramai gilos sampai taleh napas.. kiteorg change plan naik kat lrt ampang park.. on the way ke sana.. jumpe ni... lepak2, pastu balik.. LoL..



Still, masa tu baru kul 11.. ok la kan Mak Bonda.. tak overnight buat mende pelik2 pun.. eh, eh, eh.. org pandai jaga diri duk sini.. tak ajar adik pelik2 pun.. eh2, eh... *uLp*

Tuesday, March 20, 2012

:: LebihBaeK ::


Susahnye la nak jadik ibu dan ayah.. susahnya nak jaga ati semua anak2, adik beradik dan cucu sametelah, susahnya nak jadik ibu bapa yang kasihnya sama rata, dr segi sama kasih dan sama sayangnya....
Hidup, kadang2, buat kita jadik kejam dan pendendam, buat kita makin kurang.....kurang ajar, kurang sopan, kurang memahami dan paling teruk, kurangnya pendidikan.... 

Nak jadik anak mithali pun payah... kadang2 ditelan mati emak, diluah mati bapak... blom lagi nak pk macam mana nak jadik anak yg berbaik sangka pade semua.. pade adik beradik, pade mak ayah... susah...memang susah..

Masalah.. masalah tu normal.. ianya  perencah dalam kehidupan seharian, kalau tadek kdg2 kita rasa pelik, kalau ade tapi terlebih pun, kadang2 kita rasa nak menyumpah2..

Dan sesungguhnya Allah, takkan duga hamba dia kalau Dia tau kita taleh nak hadapi nye.. mungkin kita rasa berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.. tapi hey, kita tak tau, dalam kita cube sabar nak selesaikan masalh tu, sebenarnya Allah da catit ganjaran pahala yang berganda. 

Kalau tak pikirkan sabar dan ko ade iman... agaknya da lama duk gila meroyan, kalau tak pkkan dugaan ni pelengkap kehidupan, sumpah ko da berbunuhan... tapi tu la... hikmah yang kira jarang nak Nampak ataupun, lambatnya datang, buat hati kita kadang2 kelam dan berbalam2.

Taleh nak salahkan takdir, bila kita belajar yang takdir tu boleh diubah.. yakni dengan usaha yang berlipat ganda bertadah2... bukan dengan redha dan pasrah, bukan dengan tangisan bersepah2 tadek nak insaf..

Cube jadik manusia yang lebih baik.. cube jadik insan kamil yang cemerlang, tak sah hidup kalau tak ditimpa kesusahan, tak sah perjalanan kalau tak ditimpa keperitan.. Mungkin salah satu cabaran adalah bagaimana nak kekalkan keperibadian, yakni keperibadian yang mulia, gemilang terbilang, supaya bila Allah tumpahkan kepayahan, kita hambaNya ni tak cepat melatah dan bertikaman..

#berdoa menjadi yang lebih baik...


Monday, March 19, 2012

sObs~Missing u like Hell!!!!

Hope you know how much I miss you
How much I love you
Thank you for being my other half
Thank you for become the best plus2

Please always be on my heart
Please always be one of my part

Thank you for keep me alive
Thank you for the thing you sacrifice

 Be strong is your keyword
So  I can stay in this world

Owe you my life
Owe you my soul

Thank you my Love
Because I know you are my beloved most
sobs

Dedicate this song's lyric buat "kamo"..
(T___T)
Number One For Me - Lyrics:

I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I'm here for you
For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it's time for you to rise
For all the things you sacrificed
Chorus:

Oh, if I could turn back time rewind
If I could make it undone
I swear that I would
I would make it up to you
Mum I'm all grown up now
It's a brand new day
I'd like to put a smile on your face every day
Mum I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face every day
And now I finally understand

Your famous line
About the day I'd face in time
'Cause now I've got a child of mine
And even though I was so bad
I've learned so much from you
Now I'm trying to do it too
Love my kid the way you do
CHORUS
You know you are the number one for me (x3)
Oh, oh, number one for me
There's no one in this world that can take your place
Oh, I'm sorry for ever taking you for granted, ooh
I will use every chance I get
To make you smile, whenever I'm around you
Now I will try to love you like you love me
Only God knows how much you mean to me
CHORUS
You know you are the number one for me (x3)
Oh, oh, number one for me
 Lyrics: Maher Zain & Bilal Hajji
Melody: Maher Zain & Nano Omar
Arrangement: Maher Zain

p/s: Thank you Maher Zain... u make my day!!!!

Sunday, March 18, 2012

:: apoLogiZe ::

Ok.. would like to apologize for being rude on previous post... *sigh* tak bape nak ikhlas pun sebenarnya terutamanya kat Makcik2 tu.. tapi.. what i did was wrong... n Mak Bonda haku tak ajar macam tu.. my bad then... takat Nabi kena baling batu pun bleh sabar... takkan ko kena pedajal skit da tergugat2 tahap kesabaran tu... tapi tu la.. da nama haku=manusia kan..so... yeah2.. this is a bad reputation!!! LoL

Tapi tu la....da kata da, kalau haku maghah.. jgn bagi mulut aku bunyik.. kang bunyik.. haaaaaaa, camtu la jadiknye... sebab tu kalau aku marah, aku lagi suka duk diam2 pastu nangis sorang2... lepas nangis laju2, then i'll be ok.. so, mintak maaf ni sebab baru lepas nangis ah. ekekekkeke.. what? manja? sesaja? hek elle...dengki lettew.....ok pe nangis2.. air mata tu kan bagi pompuan pelepas tensyen..so, hey, it work!!!  thanks to this song dedicated from my sister (KakNa) last night... semalam tanak dgr sebab takut banjir bilik ni.. so, ari ni, siang2 feeling dia tak terlebih tacing macam malam2 buta.. ekekkekek.. btw, enjoy the  song (Maher Zain). n yes..

MINTAK MAAF...MINTAK AMPUN,
LAIN MASA... BUAT JUGAK PUN. 
(^______^)

ahahhahh.. ok then.. have a nice weekend... and may ur day being bless my Allah barakah.. amin~

P/s: LOve u Maher Zain... u r my second Anuar Zain... LoL...*tetibe*

KuraNg aJar pUnya orAnG Tua bAngKa...............gEraM raSa nAk seKeH Laju-LaJu...

Ah... weekend yang hampeh jugak minggu ni.. aigoooooo~

Nak dijadikan cerita, semalam subuh br bleh lena.. tup2 kul 11.30 tetibe ade org dtg ketuk pintu cam hagham rasa nak bukak tu sambil pegang pisau n tanya.. ko nak hape ah!!! aku tikam kang!!! aku sawan kang!!!Haish..haish.. sumpah!!! da la Allah bg cuti.. setan sepah2 keliling badan.. ade jugak yang makan org ni kang.. maghahnya aku!!!..ketuk pintu cam nak ajak begaduh... gile!! sape ngajor dtg umah org ketuk pintu cam nak roboh...

Dalam keadaan mamai2...terus bgn terkejut n da  tak pk ape da ko tido pakai macam mana.. bukak pintu skit, ngan tak pakai speknye, then tanya.. ye ade ape "KAK"? sebab tak nampak kan..  tenyeh2 mata.. aiseyyy..  Mak Guard la pulak.. .adeh.. pehal ni?

Dia kata, nak buat spotcheck ni.. terus mata tebukak luas2, tutp pintu, dengan spontan, kunci balik.. n cam speechless jap depan pintu.. tetibe.. dong2dong!!! hey!!! Bukak pintu ni, jgn nak kunci.!!!. *suara Mak Guard*.. hamoi, hamoi hamoi....elok betul budi pekerti kau Jah!!!!

Yang aku plak macam, eh,  tersedar pastu bersuara kuat skit: eh, jap2.. Saya pakai baju... *I mean... pakai bj sopan la skit kan* gile ko org tua datang nak seksi camni.. memang malu 7 keturunan kot.. Pastu Mak Guard tu balas dengan suara sindir- menyindir:  tak payah nak tukar2 baju, nak sorok barang la tu!!!

Hai.. bai.. hangin aku ni, kalau org tuduh tak memasai.. ade yg makan pelangkung kang...  terus ke almari, tarik blouse labuh paras lutut sehelai.. muka jgn kata la.. aku terpandang cermin pun aku rasa nak tampor dirik sendirik... memang malaun abes tak payah cakap la..da sarung baju, bukak pintu.. ye  makcik, nape ye?  *sopan je rasa suara siap serak2 basah bagai sebab tgh mamai*..Dia pandang aku..eh, aku kenal makcik tu, makcik opis Ruqayyah..... yang aku benci. ya, yang aku benci sebab suka kurang ajar... haish!!! pagi2 taleh nak sedekah senyuman sebarang dua ke Makcik.. dalam mulut tu ade emas ke hape?...

Pastu dia kata: Lama sangat tadi, sorok barang ke?.. ai Mak Cik Opis ni, rasa nak terajang je kasik jatuh dr tingkat 4....cakap elok2 taleh? aku da la pagi2 er..nak tgh ari da rasanya br bgn tido memang moody.. aci plak nak tinggi2 suara.. da la ketuk pintu bilik org tadek adab..yang Mak Guard tu plak, tetibe rempuh skit nak masuk bilik aku pastu siap cakap, tak payah nak tutup pintu... ya ampun!!! sabor je la.. 

Suka ati la aku tanak bukak luas2 ke hape.. da katil depan muka pintu, harusla bukak tak luas.. comforter pun tak lipat kot.. tau gak aku ni maksud perkataan malu kalau tang tetibe org masuk bilik anak dara bersepah kemain... bangang ke hape nak perli2 camtu..tadek adab punya orang.. kang aku bagi ayat: patut la jadik mak Guard.. belajar tak abih agaknya kang kata aku diskriminasi kat org keje camtu plak kang...walhal, ko tu yg tadek budi bahasa....*ha, ni nak maghah tak kena tempat ni* 

Ape ke salahnya ketuk pelan2,  bukan aku pekak pun...bukan tido mati pun... insyaAllah, kalau da bagi salam, aku mungkin dgr kot...ni tidak... da la ketuk cam nak ajak gaduh... salamnye bagi sekali je...heh...da la bukan kata mintak izin nak masuk bilik ke hape, aci redah terus camtu.. ingat ni rancangan melodi terjah2 abg nas ngan michelle ke.. hah? hah? 

Ya Allah, setan plak banyak betul duk api2kan dalam kepala.. bukan kena bayar pun kalau nak mintak tolong senyum skit, pastu mintak izin masuk umah org... bukannye aku ni kurang ajar sangat tanak bagi masuk ke hape.. tapi nak dtg umah org, biarla beradap... salam pun, lebih 3 kali, Tuan umah tak jawab, memang kena balik kot.. kang aku cakap da tua bangka bende basic Nabi ajar tu pun tak reti kang... marah ....

Tau la  nak emo ko kena keje weekend...da tu keje ko.. ape jadah nak lempias kat org...pahala kot buat keje ikhlas sebab Allah... nak emo2 jadah? jgn nak banyak cakap plak hal respek org bila diri ko tu sendirik tak reti nak hormat org.. ape kehel siap bebel2 bukak pintu lambat, siap kunci bagai...bilik aku.. aku punya suka la.. bukan duduk merempat.. bayar sewa kot sampai rm820...ingat duduk free?  

Ya Allah... geramnye la ati ni.. sumpah kalau aku ni sang kelembai.. memang aku sumpah da ko 2 org jadik katak kodok...belagak sangat la pangkat jadik org opis bleh sesuka ati nak masuk bilik org cakap tadek adab bagai? bilik foreigner sebelah manis plak kau org.. lembut gigi plak dr lidah.. haish!!! tak puas ati betul la..

Tang lagi satu, ko nak bebel aku lambat bukak pintu sebab nak g tukar baju tu apsal? Bangang2 aku pun, tadek pulak mak Bonda aku ajar kalau org dtg bleh kuar pakai seksi2 walaupun ko tu pompuan.. sah2 la nak pakai elok2 skit .. biar muka pecah, asal tatasusila tu pandai jaga... gile hape nak bukak pintu pakai bj tido camtu... ya Allah, sakitnye la ati.. kang aku bukak pintu NAKED tak pakai pape kang.. ade yang sakit jantung meninggal tang tu jugak kang...haish!!!!  geram2.. geram2...

Tanya elok2 tak boleh ke hape? suara nak naik tinggi apsal? ade audition Bukan sekadar rupe ke hape? nasib baik la aku tgh mamai... plak tu kesabaran tu macam tinggi.. kalau tak, memang carik pasal la.. n yes, tetibe aku rasa nak buat keje jahat mase time degree aritu.. so, kalau keta ko pasni ade tande gores dan menang... jgn nak salahkan org.. sebab prinsip aku what u give. u get back n Allah pay cash.. so, nasib la.. 

Tau la aku salah sebab bawak rice cooker. sebab tu time ko tanya ade mende tak register ke tak, aku gitau, aku bawak rice cooker... aku tak sorok pun... sebab aku tau aku salah.. yang ko nak pedajal pintu bilik aku ketok cam nak suh roboh tu pejadah??? ganggu org tido tak reti plak nak mintak maap.. rempuh masuk tadek pulak budi bahasa nak mintak izin... heh~  

Sumpah aku nak tulis surat nak antor kat rektor... 2 kali da macam ni.. da la aritu masuk bilik time aku tadek, banyak la ko punya policy sebab guidelines mahallah... ingat aku ni budak planner, aku tak tau my right ke hape? alang2 kakak lawyer... takkan aci nak duduk diam...aku salah, aku kena saman, aku tau.. aku akan bayar denda rm50 tu.. tapi kalau ko tu reti aje nak pilih kasih between foreigner ngan malaysian.. memang hati aku gelegak2 lava gunung berapi la.. bukan kena bayar pun kalau nak bagi salam elok2 ke hape.. dapat pahala siap Allah bagi... 

n yes.. i will report your manner... Mak Guard ke, Mak cik opis ke, kalau perangai cam  lahabau je... memang tadek dah pertimbangan habluminannas aku...gile betul manner... jgn nak salahkan student kalau kami ni jenis kurang ajar.. sape suh korang tu yg kurang ajar dulu?? n FYI, mak aku tak ajar nak hormat org yang tak reti nak hormat kite... ingat bagus sangat la tu, tua2 bangka buat perangai camtu? heh... Nabi tu, budak kecik pun dia hormat.. tu pangkat Nabi yg perfect.. ko tu, takat manusia biase nak hormat org pun memilih.. baik jadik ayam la weh.. jgn jadik manusia..haish!!! maghah weh!!! 





Friday, March 16, 2012

kAwaN baRu...


Owh2... best2!!! Ahahhahah.. ape yang best nye? Btw, recently, kalau aku bosan or tensyen, aku jenis minah layan novel.. so, disebabkan belanjawan bulan march aku semput dek kerana ade conference kat Bandung hujung bulan ni.. aku taleh nak gile2 bazir duit beli novel seminggu 3 bijik... yeah!!! Itu memang gile pastu bleh abih baca dalam masa sehari tanpa minum, makan n mandi.. solat je mende wajib aku buat... LoL...

nak dijadikan cerita, aku terjumpe online novel (KLIK HERE) n found this author (KLIK HERE) Syamnuriezmil nama pena dia...so far, cerpen2 dia best n novel dia ok.. so, i keep going on baca.. bila lama2, i notice something...

Hey!!! Dia peminat ANUAR ZAIN... which is kalau kiteorg kawan... mau jadik member kamceng ni.. ahahhaha.. selama ni semua org tak suka kalau aku cakap aku minat Bang Nuar aku tu.. kalau aku berkongsi rasa teruja pun dulu selalu ngan Kak Na aku... skang memandangkan dia da kawen anak 2 siap.. gile kau nak minat anuar zain lagi kalau da ade laki kat sebelah.. mau kene sekeh dia ari2.. so, aku macam hilang geng.. 

Fortunately.. reading novel or cerpen dr Syamnuriezmil ni, aku cam fuyoohh~ kay!! Minat Bang Nuar!! Wallah!! Teruja!! Eksaited!!! Ahahahahhahahha.. n bila ade satu cerpen dia buat ayat, handsome macam Remy Ishak suara sedap macam Anuar Zain n terlebih romantic macam Rosyam Nor... aku rasa cam nak je g google maps umah sis Syamnuriezmil ni kat mana sebab nak jumpe dia n peluk2... ahahhahahha... da la aku jenis minat semua muka stok lelaki melayu terakhir camtu.. memang masuk jiwa menusuk kalbu la bai..ahhahaha.. 

So, hey u . Syam.. if u read this.. please2 jaebal... jom kita jadik kawan.. ahahhahahhahahahhahahha, boley???


Thursday, March 15, 2012

cOrrEcTioN pApeR...

owh.. ok2.. need to correct some false info.. hoi!! cuci actor yang jadik Encik Wira tu Douglas Lim la.. Bukan Steve ape ntah aku gtau aritu.. ahahhahha.. aigoo. sorry2... tak tau la.. da tertukar tang mana da.. LoL.. pastu tukang posto, mc, manager bagai tu, nama dia REEFA kalau tak silap aku.. hoho.. sorry for not acknowledge u...n yes, kalau nak tgk di balik tabir ni, sila bukan link SINI..okeh? Sorry for any shortcomings.. nak buat cemana da aku bukan tau pun nama2 pelakon.. lagi bagos g hafal nama2 nabi.. kan?. LOL

Monday, March 12, 2012

:: dAtiNg Day wiTh CTMLK.. wiiiiiii~ ::

wutt..wuttt.. oyeah.. oyeah.. everyday i'm shuffling... memang tebaeeeekkkk diorg shuffle!!! hah? sape? sape?... LoL

well. well. I just went to Cuci The Musical Last Kopek yesterday afternoon.. yeay!! berjaya g tgk.. LoL.. Regardless minggu lepas kemain bebel tiket mahal... tapi HOI!!! berbaloi baloi.. kelas ko jahhhh~ nak tau nape? nak tau? nak tau tak??? wuhuuuu... selalukan beli tiket upper circle kira duk atas la tingkat 3 kan.. kan..haaaaaaaaaa, ko tak tau semalam skit punya bernasib baik, upper circle tgh renovation, so, semua yg beli upper circle turun bawah kat STALL... fuyoooooooooooo.. (refer sini kalau tak ingat TEBAEKKK)... dr seat upper circle E 12, E13... jatuh gedebuk, guling2, jatuh lagi, gedebuk gedebuk pap!! L10, L11 Stall... ahahhahha.. beli tiket rega rm56.... dapat duduk seat RM186/166... Alhamdulillah.. alhamdulillah.. depan sangat duduk.. tgk lubang idung nabil bukan takat nampak.. nak bangun duk sebelah tolong piatkan telinga pun sampai.. ahahhahhahhaha

ah yes. sangat kelakar aku n kakak gelak bagai nak rak sampai nak terjatuh dr seat tapi nasib baik sempat kontrol ayu duk diam2 tapi taleh tahan pastu sambung gelak balik.. ahhahahhahhahah.. overal!!! iILOVEEEEEE THEM... cuci2 services(  Hans,  Awie,  Adflin, Nabil), Kak Vee, Kak Dina, Harun Salim Bachik and SteveLim.. ahahhahha n not forgotton, the rappers.. n manager restaurant, plus posto2 man, plus abg warung bagi REVIVE tin separuh kat Nabil.. ahhahhahahhahahha.. wallah!!! tiap2 hari diorg kata skrip lain2... tadi pun banyak gak sebab subtitle kat screen hilang tetibe.. ahahhahahha.. sumpah lawak tul.. even hans nak cakap team mates ke empat g sebut team mates ke TEMPAT... habeh kena nganjim kat Awie n Nabil sampai habes.. ahahhahahha..so, hey.. enjoy the pics...

Tiket Baru
Tiket Lama












Tudung besepah!!!

Kakak..
  P/S: Kami tak janji pakai baju sama, tetibe dia dtg bilik haku, pakai baju belang2 jugak.. cesss...payah tul kalau jadik adik beradik sehati sejiwa ni woishhh..

nak amik gambar pun payah.. the prop..outside...

main taram je, sama masuk skali tak heran sebab malas nak tunggu lelama.. LOL

Us.. Love~

Kakak aka Jannah

Me aka Nonie with Cahaya er..er... keimanan mungkin... LoL

Dina, Vanidah Imran, Afdlin, Hans Isaac

Nabil and Awieeeeeeeeeeeeeeee~

Gelak sebab dia ajak g tgk lagi pastu siap cakap.. KETEMPATnya adalah kat IB... ahhahahahha


Acis and the geng.. music Director..

Harun Salim bachik aka Tan Sri.... *kadang2 aku pun tak ingat nama aku sape sebab org asyik panggil aku Tan Sri.. ahhahhaaha*




Lastly.. they are oHSEM!!! 

n yes, as the attire is a smart kasual.. I turn the dress into the high waist skirt.. as all goes black.. put a red neck tie into a ribbon belt , silver star engrave my name necklace, the indian red n pink bangles plus the black longcamp hand beg... tadaaaaaaaaaaa~


smart kasual ke? ntah, belasah je la..

Friday, March 9, 2012

mY rOom... pArT oNe

hurm.. nak tido.. takut terbabas subuh dinasour...so, tunggu subuh.. mai kita upload gambar main2 tade-keje-nak-buat-sape-suh-camera-ade-tepi-tgn-dan-dan-tetibe-gatal-nak-amik-gambar-semua-mende... ahhahahhaha

Meja Study.. konon... blogging banyak la.. ahahhahhaa

Gambar Family wajib terpampang depan mata.. so that ko boleh nangis laju2 pastu dah, ok sambung keje.

magazines, comics, novels were the most important reading materials in my room... LoL

Close -up family photo raya day tahun 2004 *sigh* mase tu spm ko.. muke demam.. if u too good.. do spot me!! ahahhahahha

Necklace Collection...

vase untuk bunga diisi ngan spec untuk elak dr tidak digunakan

Spec collection time malas nak pakai eyeliner tebal2.. dun worry,  tadek cermin pun spec2 tu..

Recent Addiction.. :)

My Little Cute Beary-Bank..


da penuh sampai taleh sumbat duit da.. LoL

favorite necklace recently.. engrave the name only cost rm15... wallah.. worth it u know.. both name, usually prefer the nickname more as Alyani sound sooooooo "ayu" ... which i'm not... LoL

hUrmm...LoneLy.... pEsaNan peNaja unTuK diRik sEnDiriK

Da pukul 4 pagi.. n guest what.. aku br bgn.. ahhahahhaa... ok2.. tak tau kat mana penatnya. balik ofis dalam kul 6 ptg semalam, solat n duk belek2 quran tafsir yg br beli.. tgk2 tertido ngan quran atas dada.. jaga jap solat maghrib, then sambung tido balik.. bgn2 da kul 3 gitu, golek2 tas katil, amik towel, g mandi.. ahahahhaha.. yeah..yeahh.. tau tak elok mandi tgh pagi buta.. tapi melekit la badan, tak selesa... mandi2, solat, ngaji, then ngadap lappy.. konon nak settlekan ayat thesis  2 3 ayat.. skali, duk buat mende lain.. heh.. cam biase la aku.. LoL.. ngular banyak.. keje ntah ke mana.. ;p

bercakap soal ni, tetibe teringat satu soklan one of my bestfren tanya... eh, ko tak bosan e tadek boipren... lebih kurang camtu la ayat dia.. pastu aku pandang dia.. tetibe teringat jugak aku ade baca satu quote yang kata, we will not feel lonely when we know Allah always stay by our side... kan? dulu aku tak pk sangat mende2 camni.. pastu plak, memang among fren, diorg suka panggil aku nonie tadek perasaan.. ahahhaha... i mean, jenis yg pandang enteng kalau tang couple2 bagai ni.. jenis yg kalau duk sorang2 lagi best, baca novel bagai, memang tak hengat dunia la..but honestly to say i have my own opinion when it come into lonely definition.

Tetibe teringat zaman kanak2, mase tu darjah satu ke 2 ntah, balik kampung umah nenek.. gaduh plak ngan kak long n farhan.. mase tu tuhan je la tau betapa sakit nye ati kene ejek, siap umi marah kita balik plak padahal ko rasa ko tak salah pun.. LoL.. kata budak2 kan... siap g nyorok dalam keta, duk belakang nyorok n nangis sorang2.. time tu ingat nak mati je sebab pk tadek org sayang ko.. NONSENSE thinking.. ahahhahahhahahha.. pk2 balik, the harder u face difficulties during ur childhood era... the stronger u became during ur adult time... like serious.. zaman kecik yg penuh liku..make u think better than other people inthe future,,, to be honest,, aku bersyukur giler Allah kurniakan kepayahan zaman kecik2 ngan tadek tempat mengadu bagai, plus u r the most naughty kid kat umah, attention seeker dan manja nak mampus... however really thank Allah very much... betul la janji Allah, ape yg kita rasa baik mase tu, tak semestinya baik untuk kita... dan ape yang kita rasa tak elok waktu tu, sebenarnya itulah yg terbaik Allah bagi.. :) i learn that lesson so well.. very2 well.

Kalau nak ditunjuk contoh... mase kecik, aku suka banding2 kan diri, nape tiap kali ko nak beli barang, mesti kumpul duit sendirik sampai tak makan berhari2 konon jimat nak beli something.. tapi adik ko farhan, nak beli jeans levis rega rm200++.. mintak je ngan umi, terus dapat duit.. kalau ko.. heh, mati idup balik pun,alasan berjuta... tu blom kira free ceramah dr pagi sampai malam... LOL..then to relate that back... u start to know, how to handle ur money well, berjimat, kumpul duit, pecah tabung amik upah cabut uban.. ahahhahha.. semata2 nak kumpul duit nak beli sehelai skirt or baju mahal... back then, bila da beli, kadang2 ko pakai sekali dua, then u ignore it... just like that.. back then br perasan, anything u buy without parents' redho or permission.. it cause u ZERO meaning... tapi sebab tgh darah muda kan, memberontak je keje.. ahahhahah.. plus ngan pikiran tak matang bagai... memang haru la idup weh.. hewhewhew....n guess what.. skang, i mean, bila da besar2 ni, Mak Bonda ko yg dulu time mintak duit  seploh hengget nak buat beli skirt, kemain kedekut pastu siap alasan bleh karang kalau antar exam muet examiner compom muntah darah sebab pening baca, tapi skang tetibe ko kata ade conference ke Korea , n ko tadek duit... gedebuk dapat cash rm3000.. heh, baru tau langit tu tinggi rendah.. ahahhahha.. kemain dulu nangis cakap mak kau pilih kasih bagai kan? ahahhahha...dan bila pK2 balik,Allah tak buat sesuatu kalau dia rasa kita tak deserve to get that.. kan? so, Subhanallah.. He's noe best..

Dan kalau dipikir2 lagi... sejahat2 mana ayah, seteruk2 mana mak pun, without them, u r not even exist in this world.. tak kira la, ko nak kata diorg pandai buat ko, pastu tak jaga kebajikan bagai.. biar, tapi kita sebagai anak, janganla buat mende sama konon nak balas dendam ke hape.. nak kira berdendam... sape tak sakit hati ye tak? bak kata ustaz aku dulu.. bagusla hati  u olls sakit.. at least saya tahu hati korang HIDUP... ahahhahaha...kan? betul kan? it just that, org tua ni, kadang2 ego diorg melangit sangat.. konon dia la betul, diala tau semua mende, diala bagus...anak2 nak tegur pun takleh..hehe... let them be.. ngan sape lagi diorg nak berlagak kalau bukan ngan anak sendirik ye tak? so, biar la.. kite tadek hak nak maki2 cam hape... aku kdg2 pun suara naik tinggi jugak kalau tiap kali bapak ko cakap macam2 padahal ko tak buat pun.. pastu mula la ngucap istiqfar bagai bila da sedar kan.. kehkehkeh... standard la .. manusia.. sape je perfect.. Nabi Muhammad SAW je aku rasa... stakat kita hamba yg lemah lagi hina.. memang kadang2 kelaut ngan emosi yg taleh nak kawal tambah2 setan bergayut2 keliling badan... kan?so, jgn biar emosi tu menang.. nak lawan nafsu tu jihad paling kuat kena guna pakai.. taleh pakai tang strategy paling lemah... ade cara nye.. tau? so, please... think before u talk.. please... jaebal..

So, ayat : aku rasa lonely bila parents tak amik pusing, aku rasa lonely bila tadek boipren , aku rasa lonely bila tadek kawan2 mesej... tu semua hanya mainan syaitonnirrajimmm...diorg suka mende2 camtu.. kita, sebagai hamba, boleh je balik2 mintak doa suh Dia kuatkan hati ni... lapangkan dada, tenangkan fikiran... kalau gayut ngan boipren boleh sampai 3 jam telinga rasa panas lamanya pegang handphone, takkan nak borak ngan Allah malam2 2 minit da keluh kesah bagai...  kan? 

p/s: *hurm.. moga2 kita sama2 menjadik hamba yang mensyukuri nikmat dan kepadaNya mengadu segala kesulitan hidup.....amin~

Thursday, March 8, 2012

:: MykOmutEr ScS LauNcHinG ::

woh2... pagi ni attend some launching kat KL sentral... ape kenama nye panggil SCS... stand for six-car-set.. yakni komuter baru yang ade 6 coach... baru beli dr China... konon nak baik pulih tahap kelembapan komuter b4 ni la heh... bukan kata aku nak perlekeh hal2 gini.. tapi kalau ko yg tukang buat survey dr Disember sampai February aritu... yang mana compom seminggu naik komuter dekat 5 kali seminggu... memang nak muntah weh.. hatta, kawan aku 2 org, ann ngan wani, siap tinggal jejak kat stesen bank negara sebab pening sangat org ramai nak mati sesak2 siap berdiri kaki sebelah je.. heh... So, mende alah ni under KTMB, which under NKRA for urban transportation planning ke jadah ape ntah.. aku lupe.. tu pun kata majlis start kul 11 Muhyeden datang... tup2 kul 12 baru sampai.. agak marah disitu sebab bukan sepatutnya menteri yg memang ade bodyguard bagai, polis berbaris2, tak payah pun diorg lalu jalan jem kan? kan? maghahnya aku!!!!haish!!!.. lagu satu malaysia tu duk ulang sampai aku ikut nyanyi skali pun ye.. tu blom kira lagi ingatkan kiteorg sampai lewat, kalut terus g amik seat duduk padahal tak bekpes pun lagi.. heh... paloi2...*kan da cakap sabah...heh* tapi takpe la kan.. pencapaian diutamakan rakyat didahulukan.. kena la tunggu lama kan? kan? haish!!! ni tetibe rasa nak tukar majoring political science join kulliyyah human science ni.. haish!!!so, whateva la aku nak emo skit, sebab pegi tu kena paksa kat bos.. camni la jadinya.. plak2 perut lapa, takut gastrik n duit tarak.. memang ah~ tebaeeekkk gile...

ni time nak launching da pun, walaupun ally iskandar yg tukar jadik MC, sebab penat sangat tunggu lama dr kul 1015... memang hangin satu badan la kan...    
 owh... launching SCS tadi tu oleh Timbalan PM kita, skali ngan Hamid albar,  menteri pengangkutan jugak...org boleh tahan ramai la.. diorg beli dalam 38 set.. katanya baru sampai dalam 18 set.. so, sape2 pengguna KTM, g la beli tiket, dia ade edar cam voucher camtu start arini... n 50% diskaun untuk pengguna yg beli kad mingguan, n free untuk budak skolah yang pakai seragam n OKU hingga 6 bulan pertama... start ari ni sampai lagi 6 bulan la..so, go2... aku da dapat pun voucher tu.. tapi tadek happy mana pun, sebab aku tau pun macam mana keadaan kat situ... hari2 g buat survey pun, kalau mentaliti pekerja tu macam tu.. heh.. jgn harap la nak naikkan purata org guna public transport.. tak paham tak paham.. aigoooo~


ni komuternya... boleh tahan cun la.. dr yang sebelum ni..

ni goodies yang dia bagi.. dalam tu ade voucher rm10... plus, ade kipas, n lanyard kan? org panggil yg gantung2 kat leher tu..

Pastu tetibe aku jumpe maskot mykomuter ni.. HOHO... gatal okeh abg dalam tu...
VVIP..   

Ally Iskandar... MC.. tapi tak clear... kehkehkeh..
Konon Muka Bahagia.. heh...
Rm2 x 5 = Rm 10

Time nak balik, tetibe ade sorang abang dtg bagi bunga.. ekekkekeke.. da org kasik, kite kena amik.. applykan rezeki jgn ditolak.. LoL
But i LOve Red roses more!!!! * jenis tak reti bersyukur punya manusia.. ahahhahha*
Last View of MyKomuter.. wallah~ huhu...





piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU