Tuesday, January 17, 2012

*mAta keDip kEdip tAhaN ngaNtuk wEh*

Hi... ecceh.. pagi2 ni skipping lak kan.. ahhahha..so, i just came back from my hometown pagi semalam.. gigih Umi comel gile kejut kul 5 pagi lagi sebab takut aku telepas flight... padahal aci da gitau flight memang la kul 8.. tapi da check in skali ngan nak betolak balik aritu lagi kot.. ekekkekkeke.. comel je Umi n Ba kalut2.. ah~ da start rindu balik.. *gedik ngade manja* ahahhahahah

Saje buat2 manja bgn kul 5.30, tu pun bape kali umi duk panggil, terus bgn, g mandi.. n siap2 nak solat subuh jemaah... lagi comel bila punya la kalut Ayahanda terchenta.. Mak Bonda tanya tanak solat sunat dulu  ke tak, dia da abih qamat da pun.. ahahhahahhahha.. so, terus solat subuh la jawabnya.. aku nak lepak2 borak jap pun, dia da suh g pakai tudung.. adeh2... payah jugak dapat Mak Bapak yg kdg2 skema ni.. LoL~ *ok nonie tak baik kutuk parents sendirik weh*

disebabkan malam tu kul 2 baru tido duk kemas brg, dalam flight memang buat taik mata la... sampai kul 9 pg naik bas ke KLSNTRL pun sambung membuta lagi... nasib baik naik train ke gombak tu, da dapat semangat skit, so berdiri sambil baca novel sampai gombak, amik cab, terus balik bilik.. konon nak dtg opis kul 12 la konon... konon... baring atas katil jap sebab penat, bgn2 da kul 4... ahahhahaha.. dem sungguh.. zohor ke laut abeh.. nasib baik bgn2 tu Allah bg cuti... tadek la kumpul dosa kering ke hape.. * eyh, memang patut dtg arini ke? tak sempat nak cek kalendar plak*

So, mesej kakak suh dtg bilik amik duit umi kirim sebab aku malas nak jalan g maryam, tetibe cam ngidam nak makan pulut "pagi" regardless da ptg kul 5 lebih... aku tak peduli, alang2 mak bonda bekal beras pulut n gula melaka..so, buat pulut pagi jap.. konon nak jamu adik dtg bilik, skali dia puasa.. ye, dia puasa sebab dia malas makan.. kalau nak tau memang dr skolah lg dia camtu.. sebab kalau dia ckp dia malas makan, Ayahanda marah, so, dia amik inisiatif puasa.. bijak kan? bijak sangat weh!!! so, main masak2 , boleh la kalau buat nak makan untuk dirik sendirik walaupun kelapa parut n kacang tadek.. tu belakang kira, janji ape ko ngidam, ko dapat makan.. LoL~

Pastu alang2 Kakak puasa n da nak masuk waktu bebukak... ajak je dia makan kat bilik takpe la kak Nonie konon rajin nak masak... pastu dia kata tanak makan nasik takut gemuk, aku pun bantai masak megi ruski 2 bungkus.. kehkehkeh.. makan megi sambil tgk Running Man memang tebaekkk.. gelak2 sampai abih tumpah megi atas baju, blom kira tersedak2 bagai, alih2 Kakak jerit.. weh Kak Nie, da kul 9.45!!!! * dia kan budak matrik.. curfew diorg sampai kul 10 je. LoL~* terus blah lepas aku bekalkan pulut "pagi" then aku plak g basuh baju bagai.

Kul 12.30 lepas siap iron baju untuk g keje, start buat proposal madam suh weekend aritu.. proposal yg patut buat 3 hari, ye, aku buat semalaman memang bangang gile carik nahas sampai taleh nak tido sebab keje tak siap.. ye, lain kali buat lagi memang rasa nak sepak dirik sendirik... wallah!!! ni pun tak siap2 agi, tapi da tadek idea n gastrik+period pain tapi boleh plak taip entri blog.. omo..omo... pabooo~ 

Org kata never say NO to ur boss... kan? konon~ cek2 emel, bos 2nd suh siapkan claim FRGS , pastu ko rasa nak menyumpahseranah sebab keje ko tak siap agi ngan bos 1st da la due date proposal 20hb yg mana 18hb ko nak ponteng keje lagi sebab da janji ngan Syidah bestfren ko g tgk final show aka fashion show final project dia kat soloris ke kat mana ntah.. tu satu hal cebana nak g pun tak google lagi memang mampus minggu ni hayya~

So, here am i, jam da kul 5 pagi tapi tak leh nak tido lagi sebab proposal KTP tak siap lagi esok bos 1st nak jumpe.. ye, saya mati la pagi ni.. questionnaire survey thesis sendirik pun tak siap lagi bos 1st da tanya banyak kali plus katanya bos 2nd ari khamis kena tolong dia g survey KTMB lagi.... adeh memang kelaut abeh weyyy camni!!!! owh *rhythm weh.. ahahhahha..

Aaaa...aaaaa.. ok2.. da panjang da mepek ni.. do pray me do well.. bukan terjun in the well.. ahhahahha.. May God bless me.. oyeah, saya suka busy2 camni rasa penat cam nak mati heh, konon nak jadik R.A sejati *eh, rhythm lagi.... ahhahahhahah*ok till then... chow chin chowwwwwwwwwwwwww~
p/s: mata rasa nak sendal ngan batang mancis weh... ottoke!!!!

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU