Friday, December 14, 2012

wHat FrieNds arE fOr...

hei..I'm at starbucks AEON wangsa Maju / Alpha Angle...teman one of my bff abes keje..dia closing rini...so...kosong je kedai sbb da kul 11.30.. haha..owh..my fren tu eCah..dia kerja kt starbuck Ampang Park...tp arini dipinjam kesini...lgpun Kak Lina manager sini..dulu manager kt sana..so..they r close...n gmbr 1st td tu ada sorg tu..tu Ainaa..kembar ecah...dia tunggu ecah n aku n min join...pasni nk g mkn sat after dia da siap kemas2 kedai...heeee...owh btw..ecah part time kt starbucks sambil buat master ni...ye...dia pun smbg master gak...so jgn anggap org keje mcm ni semua tak belajar tinggi...kdg2 it is because we do what we love...tak kira la keje ape punnn~ok?

Ainaa enter frame... LoL...
It's a place where i stay after office hour every Monday n Thursday with Min
they are cleaning~
teheee~ on the sofa feeling like at home~
muka lemau.. LoL

Wednesday, December 12, 2012

aKu bUkaN kaHwin AriNi...:D

Hi..arini 12/12/12....ms aku taip ni pun..jam da kul 12:12...i mean 00:12.

tetibe teringat..masa duk Maahad, kawan2 tny..weh nonie..mung nok nikoh bilo?....aku mmg 100% muka kompiden weh ckp...jemput la dtg umah 12/12/12...triple 12... aku jwb..sbb aku kawen...wallah~hahahaha..

hoi!!!! berangan tanak kalah kau kan...so apa sudah jd? walaupun da 12/12/12...master pun separuh suku jln tak abih2 lg ni...sape ntah gediks nk smbg master..kan da takleh menyesal..lol..

boleh je sebenarnya nk kawen esok...tp calon tu nk rembat sape ntah..Bang Nuar ntah ade ntah tak kt Mesia bulan ni..ahahahaha

so...tu je nk ckp..kahkah...sorry la..aku tgh sakit pinggang ...taleh fokus...td ptg g zumba pun tetibe energetik nk mampus..biasela..klu musim2 cuti mmg turun naik mood dia sngt kontra..regardless da 2 ari tak leh ngn sbb severe sakit due to period time..hermmm..takat tu je eh..tak larat da..heee~

Friday, December 7, 2012

heLpiNg a fRen (SOLD OUT OREADI naaa) LoL

hey.. help me please... because i'm helping my fren.. LoL...

so, She would like to sell her jovian mandagie collection... so, i'm helping her..

Jameela tak penah pakai pun... harga tang Jameela (XS) still the same RM400..*thinking that boleh dirunding kot*. ... so, kalau berminat, do email me at alyaniyaacob@gmail.com.. n first come first serve... thanks~

Jameela (XS)




owh, sebab2 penjualan bukannye tak puas ati ke hape, tapi badan empunya tuan tak macam model yang pakai ni.. so, sayang nak otter.. so, better jual dr rosakkan bj org.. LoL.. lagipun, salah sendirik sebab bajet tinggi padahal tak.. katanya empunya tuan..teheeee... thanks again..toodless~

Thursday, December 6, 2012

reDuce One yEar

Tetibe macam rasa nak terjun kerusi...apsal la bongok g cakap kat madam siang tadi kata nak jumpe arini nak consult.. hoihoihoi.. ko nak consult amendenya weh? print pun blom, finalize pun blom.. chapter 2 sangkut, chapter 3 kiok, chapter 4 mmg haram la... chapter 5 lagikan meroyan...bodoh la ko ni Nonie... gabra punya pasal madam sergah terus cakap merepek.. hadoi la... demmmdemmmmdemmm demmm aji sungguh.. geram aku ngan dirik sendirik tau? tau? sepak nak? ai..ai..ai.. lesing sebijik baru tau... arghhhhhhhhhhhhhhhhhh~ SETERESSSSS

Wednesday, December 5, 2012

rAsa aGak beNganG

hey hey...

Busy buat literature review.. padahal actually banyak copy paste, pastu mula blur nak tukar ayat cemana... seriously starting to doubt apsal bongok haku g amik master by research... LoL.... tapi tu la.. nasik da jadik bubur, padi da proses jadik beras dan durian da masak jadik durian crepe...in the end, just go with the flow bebeh... *tu kan moto idup aku skang.. ahahhahhahhah*

To be honest.. dr tahun lepas 3 sem da duk buat literature review ni.. makin buat makin rasa haku bodoh sebab tak tau banyak mende.. so, down sensorang, kuar jenjalan, masuk kinokuniya duk lepas situ  5 6 jam, balik bilik, tgk running man.. ahhahhahaha.. dull gile hidup...bukan kata nak amik wudhuk solat2 hajat mintak doa cerahkan hati tenangkan jiwa kuatkan minda ke hape... aduila.. bad habit.. bad habit~

so, minggu lepas patutnya before 30 Nov... kiteorg kena submit poster utk postgraduate exhibition day 12hb-14hb Disember ni.. but as usual.. aku memang jenis pakai tag "LAW IS MADE TO BE BROKEN"... so haku tak antor.. sampai la pagi tadi akak PA Mdm PG Reseach call pepagi buta *opkos aku tgh tido* tanya nak submit bila poster tu.. haku ape lagi gelabah ayam la... macam demmmmmm~~~ haku tak buat.. memang carik nahas kerja bodoh tua tua bangka ni.. sobs...

sebab utama tanak buat adalah reason duit. sebab kalau print A1 poster tu, kalau banyak guna kaler.. agak2 bawah rm50... sedangkan aku skang ade duit makan banyak tu untuk seminggu punya bajet... memang rasa nak menanges je ikutkan ati.. tapi pk2, ade lagi yang teruk dr aku mungkin da 3 4 ari tak makan nasik minum air je mungkin.. so aku senyap.nak mintak duit ngan mak Bonda macam malas.. ah~ enough

Duit ade ke tadak, memang da kena paksa siapkan poster tu.. nasib baik aku baik ngan kak PA tu, so ckp kat dia nak antar esok... heh, malas betui nak g print.. so, konon malas la konon.. ni ha poster pemalas haku..

Just hate the fact that a poster should have less wording and more pictures.. tapi da kata kan ni keje malas.. sape suh ko paksa dowh... tu nasib baik pakai PP.. kalau kena pakai potoshope... memang I mampus sebab tak install pun dalam lappy.. ahahhahhahhahhahah
Gini la jadiknye, bengang tak bengang, ko kena antor, duit ade duit tadak, ko wajib jugak antor.. tetibe cam benci UIA tahap cipan.. heh~ da la taleh claim... duit utk mende2 gini tadek bajet tau? tadek bajet.. huh nyampah UIA.. nyampah kat KAED.. nyampah amik Master.. nyampah sambung2 blaja ni....ahhh~ benciiiii~

p/s: meroyansensorangmeroyanmeroyanmeroyan


Tuesday, December 4, 2012

*mOoD sEriUs *

Sesi Luah Perasaan and a novel promotion.. heee~
Salam alaik people,

Hi, rancak betul awal bulan ni kan? LoL... nak buat macam mana idea mencurah2 plak2 hujung2 tahun ni.. hp ade kat tgn almost 16 hours per day... harus la ade idea terus key in masuk blog... :D

Arini, i’m gonna mix the languages sebab eksaited sesangat... n i will do a review on one novel that i just bought tonight kat MPH AEON Wangsa Maju.

So, actually i was following this author dr Penulisan2u lagi sebab she used to comment on another favorite blog author that i've followed *Kak Hanina Abdullah*.. therefore, i noe her. So, after like past fews months continuing her chapter in Penulisan2u... lama tu, dia macam stop. N it’s my habit to bookmark the novel that i found interesting n wait patiently for their book to be fully finished n published.

Before that, need to remind u, people laugh when they heard that u r really a very2 “hantu" novel melayu...n since I am the person who really soooooo deeply into a Novel Cinta... that makes it funnier to the people around me because it always a cliché for typical malay authors buat story merangkumi cerita2 sama yang  diulang tapi berlainan cara. I noe that, because in Malaysia, certain novel authors mungkin tak dapat peluang untuk lebih mendalami bidang penulisan before they were credited to be an author... kiranya tak diberi pendedahan yang mencukupi seperti penulis2 luar Negara.. i think so...but in my definition that my mom uses to teach me even people laughing right on ur face, even ur besties laugh harder and even ur siblings sometimes scolding u for buying those “riducilous” book n membazir  katanya "Jangan pandang enteng bende bodoh sebab kadang2 bende bodoh tu la sebenarnya yang banyak ngajar kita"...... *thank you Mum love u so much*...

so, here I am keep buying/ reading / internet browsing  the cerita/novel yang orang cakap bodoh n tak masuk akal like my besties used to ejek me walaupun boleh agak ending dia cam selalu sama je tiap buku... n kalau rasa menyesal beli pun, for me only for few days of perasaan kecewa, pastu da tak heran...To be honest, When talking about love story novel, if i bought a novel which is so much mengecewakan... the only thing that i used to say is this...

"Owwoh bodonyo nonie beli novel gapio gini nih???? Cito supo tulo yo jah..po cihhhh haish!!!" * n keep bluffing it on twitter n started to laugh harder crazily*

it just because I love to read the book that doesn't relate me much to my master thesis... LoL...so again, at the end.. still, yes STILL, i keep buying those stupid novels... *according to my besties*n keep reading them LoL..It always happen likes that... bukan sekali dua, tapi banyak kali.. because i’m the person who need almost 2 novels a week or 10-12 novels a month or at least the minimum 4 novels a month.n i blamed my action according to this stupid novel reader addiction n it was actually/also my method to reduce the stress that bugging me on some circumstances..

I mean to put it in a best way.. for example.. when u say that what u read is the most stupid book... to say it in another way, the author is actually showing us the part that we dun see... which is, she/he is the braver person personally than i do because at least she got the book published n make people read..:) ngerti ngak kamu aku maksudkan apa? see what i mean? So, meaning.. I am stupider/ coward than the authors are.*used to buy teenager's novel tup tup bila baca2 biography... dia lahir tahun 1991.. tak ke ko gelak guling2 rasa bodoh nak mati baca novel yg adik2 karang2* tapi kalau dipikirkan logik, kalau Nabi Muhammad s.a.w boleh terima idea budak kecik, kenapa kita, org biase yang tak sempurna macam nabi ni, nak belagak sangat pandai dan ade rasa taleh baca novel budak kecik tulis... i mean, tu after fews days of muhasabah diri la kan...
 
I used to ask mum, macam mana nak handle orang yang kalau tiap kali dio tgk kita beli novel melayu, or novel omputeh yang diorg suka cakap, nonie memang, suka baca novel2 ngarut2 cite tak logik orang kaya handsome nak kawen ngan org cantik je *tipikal malay novel* n suka baca bende lucah2 macam tu *which usually the English novel have*... yang mana after that insulting*sorry kalau terasa..but my ustaz said, bagus hati ni terasa, at least kita tau hati tu hidup* time over, they really laugh gile2 sampai mata berair2... i wrote the phrase because it happen to me.. a lots, since i started to fall in love reading novel in standard 3. Guess what Mak Bonda said.. laugh with them, at least when u dun take that seriously.... u heart dun hurt much. So, that what i do.. GO WITH THE FLOW... if they laugh a lots, u laugh a lots too.. if they keep insulting... then insult urself too....hehe... see the method? it's better right?

Because Mommy said, different people, have different opinion, and even have different choices. sebab tu kita tadek reason nak marah diorg kalau diorg kutuk kita suka apa yang kita buat skarang... or i would like to say that how much i insulted my sister, Hana for being too much involved with Adam Lambert n how she replied back insulting my Anuar Zain... i think we are equal.. ahhahahhahha...N for that, i think that maybe the reason on y Allah creates us differently.. ade rambut hitam, ade rambut blonde, ade rambut merah... n yes, different races too.. even differ religions.. n it DID make the life wonderful.. kan? Isn’t it? Ke haku je Pikir macam tu? LoL 

The part that i say how stupid i am, for buying certain stupid books....just put it this way... dun regret, because at least, u put a penny on someone else rezeki...teheeee~ kan? it can be part of sedekah... remember that Niat is everything.. :) ..... Apart from that because when we redho.... the hikmah will be shown automatically. Believe me..i've gone through those.. LOL

So, talking about the book.... it was entitle THE WEDDING BREAKER by kak EVELYN ROSE n Subhanallah, read the book.. may be part of the prologue and introduction is a little bit similar or typical Malay novel, but the rest... it really give u on how educated author wrote the novels. It teach on how to set up an Islamic family and advices, what a wife or a husband need to learn before totally being spouse will be heard my frens said: suka la tu cite2 gitu tu..... n to those i wanna replied, i really am.. sebab umo da nak masuk 27 n need to be ready being a wife, in laws, and a mother. So, for the rest of the novel, u need to go to the nearest bookstore, buy n read the book because i really learn alots regardless the author is a kelantanese and at the same age of me ..... :)

N honestly, even though i am the one who also read some motivational n self enrichment n religious genre of books... sometimes, the "CATCHY" words/ advices that STUCK n reach my mind fastest was through reading a good reliable novel. So, that how i learn to listen more to people n helping giving them the advices somehow... teheeeeeee~

p/s: Happy Reading and really sorry if  ade terkasar bahasa tersilap kata terlebih mengata... toodles~

Monday, December 3, 2012

T.W.I.M.C (nOnie,2012)

3 Disember....

n u noe how much this date means to me...

To whom it may concern,
i am really wish i go with u to the heaven,
i am really do feeling a little bit abandon,
i am really think u left me alone,
i am really cry until it's dawn,
i am really want to believe that u r none,

But to whom it may concern,
i'm really know that u never known,
i'm really care what u have done,
i'm really feel u never left me behind,
i'm really need to stand still n be strong,
i'm really sorry for not being concerned.

And to whom it may concern,
i am really proud having u as my parent,
i am really happy to gain all the experiences,
i am really have fun being the chosen one,
i am really excited learning all the lessons,
i am really really really love you to the maximum.

Sunday, December 2, 2012

xD

n u noe when i getting stress...i can be a little bit artistic..lol..so..here the poem that i wrote tonight :-

Kasih sayang,
dititip penuh keikhlasan,
dikalung bukan beban,
dipikul bak kewajipan.

Kasih sayang,
kadang2 perlukan pengorbanan,
dr hati yg penuh kemulian,
supaya rasa itu dpt disampaikan.

Kasih sayang,
jarang2 boleh diabaikan,
tidak harus dipersiakan,
walaupun hati dihimpit rawan.

Kasih sayang,
diperlukan juga utk perhatian,
jgn sesekali disalahsangkakan,
kelak diri mungkin kebinasaan.

Kasih sayang,
seteguh mana dipacak tiang,
berdirinya tegak ditimpa hujan,
walau panas dtg membahang.

Kasih sayang,
mekarnya bunga di taman2,
seiring gamitan fauna di hutan,
itulah dia keistimewaan.

:: kAsiH sayAnG ::

Heh...mlm ni jiwa sedikit kacau...i dunno y..tp emosi mcm bergegar-gegar...mcm ada rasa nk hempuk kepala kt dinding...macam la tapi..

So dear unformal diary, nk ngadu kt ko boleh? i mean..klu ko tanak dgr pun..tak kira..nk ngadu jugak!!! titik.arini nk berckp tentang kasih sayang..auwww~ gediks..lol...tp tu la nk ckp jugak.....

Previously i was reading a mini novel published in online novel by my favourite author kak syam when she talks about 8.20 saat... owh it was a research done that the exactly time a guy fall in love maybe at a first sight.

Regardless she was saying...klu dlm 4 saat a guy look at u...maknanya ada possibility yg dia akn suka/jatuh cinta/ rasa nak kt ko...so..klu lebih 8.20 saat..maksudnya dia mmg suka ko la kot..mcm tu la lebih kurang akak tu ckp...tp aku tak sure sbb blom penah jatuh cinta.

To be honest, i never thought that i'm going to fell in love..hahaha..i mean seriously...puppy love? yeah..tu zaman kanak2 rasanya skang da tak valid kot...tp yg aku tau..semua tu berakhir 3 4 tahun lepas.

Getting older n become matured really did a lots of changes...i mean..focusing on myself..mungkin zaman remaja..kisah terjebak dgn puppy love tu sbb nkkan perhatian..but i wont admitted that was a love..i called it 'teman tp mesra'.

For a person who know me very well..they know how tough my life i have to endure since i was a kid...tp bak kt org...it really give a lots of advantages sbb u get matured very soon.apart from that...u learn to hold the tears without ppl notices n u kept the secret remain a secret.

Bukan nk ngungkit..tp i am that kid who suffered a lots..i mean from getting the right 'kasih sayang' i would say....but the truth is...it built a wall where u tend to avoid getting one because it's kinda fobia when ppl left u..got what i mean?

More than that, u think the way that ppl dun think...contohnya..klu betul ko sayang aku...how long the loves gonna stay..how well u put an effort to let me still n how much times u need to show the feeling...jadi..itu buat ko takot..takot nk terima kenyataan org sayang ko lebih...

Even among the sibling..u tend to think that they loves u because u r their sibling...klu tak..ko tak usah duk mimpi dia nk sayang ko lebih pun..ha sampai mcm tu skali thp pemikiran logik ni...hoho...

Ok back to the think that we call falling in love...tak kira la at a first sight ke at a 10th sight ke...it's really difficult for me to believe that feeling..bkn nk menidakkan perasaan allah titipkan..tp for me..i just dun go with that kind of feeling.

Contohnya..when a guy said...hey do u noe that i like u...it was like...ne? aaahhhh kurekunaaaa....ok....ha, mcm tu je..that is that.sbb ko tau..dr dulu sampai sekarang..a guy never serious to like u..i mean maybe in a short term they do..but forever? no they don't. ini berckp ikut aku punya pemerhatian.

Because u saw the effort done tak bersungguh...mcm tak berape nk ber'effort...ha..gitu...that's y sometimes i was wondering how mum can loves dad so much even ada satu thp yg ayah ko terlepas ckp..ur mum terasa tp still..after a while it was nothing...so i thought, ooooo..kiranya mmg umi sayang ba sgt2 la..ok fine..tu rsnya lain sbb they are married...bkn kekasih yg blom kawen..so ikatan tu jenis valid taleh ubah2 smpi mati.

Tp in case of mine...i dun think that a guy really fall for u except 1) dia rasa tercabar dia tadek gf so dia msk ngorat ko , 2) dia suka tgk ko sbb either cute ke cantik ke, manis ke...sbb figure..sebab muka..bkn sbb ati 3) dia minat ko sbb er..pape je la tp dia ade sbb....maksudnya bukan sbb dia mmg benar2 jatuh cinta kt ko...konon jatuh cinta without reason...eh mcm mn ntah nk terangkan...

So..in the end..klu ko ckp ko tak ready..dia mcm ok fine *muka sedih gile* tp after 2 3 months...terus ada pengganti..haha..tp tula taleh nk salahkan dia sbb perasaan tu Allah yg titipkan..ngerti..tapi still..i just cannot come to my sense that how a guy or a girl mcm tu...

I mean cthnya kwn ko couple..pastu rasa tak sesuai..clash...cr org lain lg...paham tak? mcm haku tak phm...i mean klu betul ko sayang dia awat tak sungguh2 kata nk kat dia..i mean smpai mati pun nk kat dia...

Ridiculous much? yeahhhh i noe...tu aku punya thinking...kekadang rasa mcm eh suka ati depa la ko nk kisah apsal? ok that's y aku kt i dun believe in i dunno...loves? feels? i dunno...mcm dia buat ko tadek feeling...

Tp the problem with me...aku gile novel cinta..because through the books i learn about loves..but to put my self on that condition...i think i need 'seorg putra yg jatuh dr langit' lol....yg boleh ajar ko to accept those kinda feeling...boleh gitu?

Therefore in the end...boleh tak jgn tny kak nie ni bila nk kawen tadek boify ke hape...sbb ikutkan hati...ade je yg haku duk admirer ke hape..tp takat tu n teman tp mesra je..blom thp yg nk suh ckp "u, bila nk jumpe mak ayah i masuk mintak i" lol..blom...blom tahap tu... i guest this commitment fobia mcm teruk sgt ni..haha..mcm.kena g jumpe pakar kaunseling je ni..lol

So rasanya it more a sickness of my heart. mcm kena doa kt Allah mintak hati baru..mungkin lepas tu br boleh terima kenyataan u need love in ur life.. poyo much? hahaha

Friday, November 30, 2012

pRomOtioN pEpLum

Owh btw...would like to promote u my fren's online shop call THESWEETKURUNG...boleh like fb or instagram depa 3 org ni...cantik2 bj style peplum n kurung moden.i booked one..teheee~ ada yg pre order rasanya..so..check them out... 

p/s: sorry for the bad/unsharp/blur pics taken... g kat fb depa, baru ade banyak gambar cun.. teheee~ happy shopping~
Yang ni lebih kurang kurung moden.. tapi blom fully siap.. sebab sepatutnya ade beads or ape ntah diorg nak letak.. this pic shows the raw one sebab haku tempat yang kosong tanak taruk pape.. heee~n opkos banyak lagi diorg offer kaler lain..
yang ni among the pun banyak kaler lain jugak...
yang ni plak kain songket, baju plak peplum... cantik kalau tgk yang kaler biru n hijau.. since i'm not a pink lover~  :) 









wEekeNd, weEkDays n weAkMe....LoL

Hallow....hahaha....long time no see...fuhhhh..hidup seminggu dua ni mcm kapal pecah karam dilautan terumbang ambing dipukul ombak ecceh bermadah pujangga tanak kalah ko bai....hahaha...gile mukaddimah pnjg..lol...so...minggu ni agak poyo..weekend lepas attending my cousin belah umi kawen kt semenyih..pastu senin teman mus (bestfren) g interview keje...selasa g convo faseh(bestfren) kt uitm shah alam n rabu lunch ngan anip ( adik angkt merangkap kwn kesayangan)...walaupun lunch kt cafe kaed je..tp being anip is being anip..haha...poyo sgt...so..here's some pics


Me, Hana, Farhan n Syakirin and our cousin (Laki) n our beloved Uncle n Aunt
 
Pengantin makan beradab tanak kalah.. lama gile duk makan.. hahaha


accompanying the besties g temuduga

my bestfren (Fasehah) convocation day at UITM Shah Alam

Thursday, November 22, 2012

iT's Little tOo muCh I wOuLd Say

ahhoi~

Being such a jerk few days back...or rather saya I am not me after all...lack of responsibility..lack of common sense and also lack of sleep i may say...dunno what comes to hyjack the mind that suddenly u felt empty...need to rejuvenate with reciting al quran wisely n jock down the meaning i guess...*sigh*

So..practically...having a so so to read n rearrange the blog's contents nowadays..sorry my dear diary...having a difficult time nowadays..blaming myself more i think..till then..stay alert..i dunno when i will become sane again..lol..

Ladidaaaaa~

Monday, November 5, 2012

tEheEee~~~

Hey.. Kyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! 

I'm BACK~~~~~

hahaha.. poyo je.. sorry my dear half diary... sibuk sangat 2 bulan lepas ngan conference n pilot survey questionnaire finalization...attending conference kat Daegu, pastu balik mesia terus balik kampung sebab raya Haji.. pastu buat cuti sendirik seminggu pastu nak balik uia tetibe demam...

yeahh.. skang aku paham how hard kalau org tak paham ape ko cube cakap n cakap tak kuar suara.. rasa terpencil gila kat dunia hoihoihoi... da paham perasaaan org physically challenged. huuuu~

tekak sakit gile makan Dequadin n Strepsills macam tadek perubahan hape.. heh~ penipu gile iklan Hoi!!!

so, ye, saya demam da masuk hari ke 3, ngan selesema air  idung macam hape laju je mengalir n tekak macam ade org tabur kaca sakit nye astaqfirullahalazimmmmm~

owh.. nanti kalau rajin nak upload gambar g korea.. hehe... kali ni agak best tapi still~ tak cukup masa!!!!!
da la Autumn dia sejuk nak mati mmg hampeh kunun tak payah bawak trench coat alih2 macam hewhewhew... belagak tahan sejuk lagi, belagak2... LoL

k la.. gonna do something important n lastly... da bayar duit PTPTN bulan November~ ahahhahahhahaahha

Thursday, October 4, 2012

:: Life tHinGy ::

Before you assume, 
learn the facts. 

Before you hurt someone, 
feel.

 Before you judge, 
understand why.

 Before you speak,
 think .

tAk taU saKit Hati kE sakiT jiWa...

macam rasa kena tikam dr belakang...

orang kata what u give, u get back... hukum karma... buat baik dibals baik dan buat jahat dibalas jahat...
mungkin ini  yang terjadi.. 

aku tak tau kalau dulu aku ade sakitkan hati sape2 ngan kata2 yang keji diorg punya penampilan ke, diorg punya bangsa ke, diorg punya attitudes ke, or ape2 yang berkaitan..

sebab tiba2 aku dapat tu sekaligus semua.. dia macam datang dalam pakej... boleh tahan gak la tahap sakit ati tu...sebab dia macam amik pisau.. tusuk2 jantung ko macam saja nak main2.. tapi tusukan tu.. tusukan yang paling dalam.. paham tak ape aku nak sampai kan?

bukan kata aku taip ni sebab aku nak lepas emo.. i mean.. part of it ye la kot.. tapi lebih kepada nak muhasabah diri.. mungkin aku pernah kecewakan orang dalam kata2 yang aku tak sedar.... dalam kritikan dalam hati yang aku sengaja atau tak...takpun, dr dalam pemikiran yang terlintas.. aku tak tau..

tapi rasa sakit tu.. plak2 bila org yang ucap tu.. orang paling ko rapat dalam dunia..i mean, tadek la rapat sangat.. tapi rapat la kan.. sungguh.. sakit dia tu macam sakit gile.. aduh.. macam mana nak cakap ntah aku tak reti...

da dua kali dia buat aku punya perasaan ni upside down macam ni.. dia buat aku pk.. betul ke aku pilih dia ni.. sungguh? macam biar benar...macam tu dia punya pergolakan perasaan dalam diri... sekali jadik, i think maybe i deserve that sebab aku pun bukan baik sangat pun...

tapi 2nd round ni.. rasa dia lain macam.. rasa dia macam.. do i need itor do i want it?

ye, sampai tahap macam tu skali...PERLU dan MAHU... dua perkataan yang berbeza tapi lebih kurang maksud tapi definisi yang berlainan....

macam contoh.. Allah tak bagi apa yang kita mahu.. tapi Allah bagi apa yang kita perlu... ha, macam tu..

tak tau la samaada aku yang terlebih sensitif atau dia tu memang jenis tak sensitif langsung,...

aku ni plak da la jenis kalau orang provoke.. rasa nak balas dendam tu.. macam setan 44 ekor duk seru.. yela da 44 kali sebut.. da mujarab da... dia jadik macam tu.. end of it.. ko jenis balas dendam cr tersirat... tu yang bahaya.. bahaya kat jiwa kau.... ngan bahaya kat org ko nak balas dendam tu...

kalau cenggini la gayanya... agak2 esok kalau couple.. clash.. mampus laki tu kena nanti.. LoL..

tapi sumpah.. kata2 tu lebih tajam dr pedang... so please sahabat.. jaga percakapan... ingat.. sek sok kita mati, nak naik kelangit jumpe Allah ade 7 peringkat ... dan peringkat ke 7 adalah hablulminannas... yakni perhubungan ko dgn manusia..selagi ade org rasa kecik ati..walaupun kita tak sedar... kita tak sempat pun jumpa Allah.. tu yang aku paham... 

sebab tu aku sekat hati dr nak menjawap ape ko cakap kat aku...like i want this thing to happen.. like i noe Allah gonna give me dark skin, like i can guess He gives me the patience, like i will forever ok with all ur insulting...ingat tu.. 

p/s: ah~ Lantak la.. u not even worth a penny to speak the truth...

hiDup iNi...

ho jo bu jien....hermm... lama da kan? semenjak 2 menjak ni.. macam emo dia pelik.. 

mungkin rohani tak cukup makan... 
natijahnya, jiwa kosong semacam....

mungkin dhuha n tahajud kena lebih kerap...
supaya iman yang kurang bertambah mantap....

Mungkin otak juga kena cekap...
seiring dgn pemikiran yang universal punya tahap...

mungkin juga quran perlu jadik kawan ke mana aje...
 bukannya selingan twitter dan fb mencengkam jiwa..

mungkin juga perubahan ke arah keredhaan Allah tu kena Istiqamah...
 seiring dgn kejaran reDha kedua ibu bapa yang tak pernah rasa mengah...

mungkin juga hati yang ada perlu lebih ikhlas...
 ikhlas dalam erti kata jauh dr syak wasangka pemusnah...

mungkin jiwa pulak kena bermandikan ketelusan... 
supaya diri tidak tenggelam dgn kesakitan....

untuk bercakap... senang.... tapi untuk meluahkan... macam berpikir seribu macam... tapi hidup... peningkatan umo tidak menunjukkan kematangan...tetapi kematangan datang daripada pengalaman..

p/s: herm.. macam2 mende jadik...

Thursday, September 20, 2012

bEraNgAn kAu....

I went to Berjaya Times Square Shopping Mall last Sunday when suddenly saw this tail-dress...it was OHSEM... dengan harga hanya rm15... ko hade? ko tadekkkkkk~ ahhahahhahha

Rasa nak beli semua kaler tapi agak2 la kan... ko beli pun ko pakai kat bilik je.. so end up,beli satu utk saja2 nak pakai.. MasyaAllah, never feel so feminine hoi!!!.. sumpah tak tipu.. sumpah ni.. sumpah...# gedik tak? ahhahahhahah
gediks.. LoL

navy blue...

nak amik pic full memang mampus la kau wei.. ahhahahha

cRaVing fOr tHis~

usually i do this during the PMS aka ABC day...


gonna do this the coming off day.. wallah~

cantik gile!!!!           




Tuesday, September 18, 2012

hEeeEee~

tetibe tgk yang ni 3 3 pun rasa cun jugak... tu pun kalau badan ko tinggi 5kaki9 la kan... heh~


Aviraya Previous Collection by JM

biLa jaDik giLeR....

Just browsing around in JM fb when this pop out....





orang kata, mende yang lepas.. usahkan dikenang.. tapi kalau haku nak kenang jugak? *sigh*
please future hubby i nak baju2 yang tertera di atas .. hatta kat kad jemputan tu pun.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa... ape u ni.. kedekot gile!!!!

hoho

Looking forward.. yes... very much looking forward...

lepas kejadian tempoh ari.. macam fobia plak ngan online shopping.. didn't get the things n hardly get the money back... so really2 looking forward... InsyaAllah.. heeee~

cannot tell u what.. but i think i go nuts.. LoL..never regret it much..

Plus, love it more...

Dear you... Thank you for made my day.. wallah!!!!


Tuesday, September 11, 2012

nEw seMesTeR beGiN~

A lots of thing happen last n this week. the good one, the bad one, and yes.. Hidup mesti diteruskan. have to make a very hard decision. 
End up ur Ayahanda said....
"Ba kenne baru" 

I was..
 "Eh?".. 

Ahhahahhahhah.. aigoooo....patut la i kerja asyik duit gaji habes cam air... rupanya2 dia tak berapa restu... ahahhahhahha... Ayahanda ni comel la.

Regardless Mommy word saying that I'm already old n need to make my own decision... Kat situ kita da nampak tak best pun jadik dewasa ni.... Huhu... Freedom yes u get... but freedom yg macam mana kita pilih.. itu satu hal..

berbalik pade isu decision making. I need to make this decision so that InsyaAllah bleh graduate sem depan pastu konvo. Pesanan ayahanda yang macam ala2 terharu skit bunyik:
 
"Kalu ba panje Umo, Ba nok g konvo nonie biar Ba sakit tokleh jale pun"

Hui, boleh tahan meruntun jiwa leh.. ko tu da la jenis suka main2... memang  kiok la kalau buat perangai main2 lagi.. so, hey2, need to push the energy more!!! yeah~ chaiyo2~

Here the new semester for my InsyaAllah Final Year First Semester session, Please be kind to me...InsyaAllah i'll be kind to you and Alhamdulillah, Thank you Allah for making the decision go with the flow... yeah!!!! FREE for GOOD...

so, mari kita siapkan paper Daegu lusa da nak kena hantor ko baru nak writing paper.. ye, memang mampus tempah maut... semangat2 berkobar2 new semester konon... 1st week da lunyai.... hailooooo~

p/s: mid20 is not consider as matured enough for life lesson... it is all about the way of thinking that matters most... toddles~

Monday, September 3, 2012

:: nEw aDdicTiOn ::

owh btw, currently addicted to the song by Ahmad Dhani untuk sisipan lagu Adam dan Hawa (though i hate aaron dalam tu.. LoL)...Ratu di hatiku if i'm not mistaken... the lyric is beautiful.. rasa nak tukar je ratu tu kepada raja (bleh refer kat lelaki) sebab ada satu pengalaman...ahhahhaha... childish much? and rasa nak dedicate lagu tu buat seseorg.. LoL.. yeah2... jiwang sekali sekali...Regardless sebenarnya lagu ni tahun lepas lagi.. haku kan memang.. tak hapdate sangat mende2 gini.. LoL...Tapi kalau da start suka.. abih la.. 24/7 pasang lagu ni memanjang.. LoL..

Pernah aku mencintai wanita
Tapi tak seperti saat ku mencintaimu
Pernah aku merindukan wanita
Tapi tak seperti saat ku merindukanmu

Kamulah ratu di dalam hatiku
Ku cinta kamu sampai mati
Takkan pernah ada wanita yang bisa
Menggantikan kamu di hatiku
Menjadi ratu di hatiku

Pernah aku menikmati wanita
Tapi tak seperti saat ku menikmatimu
Pernah aku menangisi wanita
Tapi tak seperti saat ku menangisimu

Kamulah ratu di dalam hatiku
Ku cinta kamu sampai mati
Takkan pernah ada wanita yang bisa
Menggantikan kamu di hatiku
Menjadi ratu di hatiku

Kamulah ratu di dalam hatiku
Ku cinta kamu sampai mati
Takkan pernah ada wanita yang bisa
Menggantikan kamu di hatiku

Menjadi ratu di hatiku
Menjadi ratu di hatiku
Menjadi ratu di hatiku
Menjadi ratu di hatiku

 the song has a simple lyric... tapi kalau orang ade nostalgia... u noe you r going to feel it more.. LoL.. talk about having a crush eh? LoL

watch the MV too.. interesting one.. click HERE

Sunday, September 2, 2012

1sT sEpteMbeR hApdaTe...

ah~ ages rasa tak hapdate blog... bukan malas.. tapi tak sempat.. 2 weeks balik kampung.. full of segala macam kejadian berlaku...

balik on 13hb August a week before raya, duk ralit tolong mak bonda kemas umah for raya because mak bonda kurang sihat ngan kaki tak berapa boleh nak berjalan sangat...

The best part... sebab ko sorang kat umah... manja la hoi!!! ceh~ berangan anak bongsu!!! LoL

The best best best part among the bests.... bila terawih sekali Mak Bonda Ayahanda... sebab ko 3 orang je... dengan kondisi dua2 yang tak berapa nak sihat... Ayahanda solat duduk.. Mak Bonda solat atas kerusi, ko solat Berdiri... rasa macam comel macam tangga susunan dia *eh ade pulak.. LoL*

Tapi Alhamdulillah... 5 hari puasa kat umah, malam2 terawih imam ngan Ayahanda Mak Bonda, pagi2 tahajud ngan depa... giving u a different perspektif...

masuk hari ke 6.. 2 hari before raya... dan2 plak nak peod la kan.. deng gile.. emo tak memasal sebab 1st time taleh solat raya... plak tu 1st time kena ganti sampai seploh ari puasa .. da datang awal bulan.. awat nak dtg lagi hujung bulan derrr??? LoL

again... the celebration of raya sederhana tahun ni disebabkan kejadian tetibe ayahanda being warded 2nd day of raya sampai raya ke 5... balik umah.. duk 2 hari.. masuk balik wad due to another bad condition.

nasib baik haku amik cuti seminggu puasa n seminggu raya.. so, alhamdulillah berbakti pade org tua mewakili abang2 dan kakak2  dan adik2 yang da start keje n kelas...

the best hikmah is.. got lots of time sharing moments ngan Mak Bonda n Ayahanda..

gonna upload some of raya pics...but maybe later.. so, Selamat Berpuasa 6 people... salam~

Thursday, August 9, 2012

mOod rayA mUch??? paRt 2

olla... ye ye.. sehari dua ni mata asyik meliar window shopping online sebab stress... ahahhaha... harus la kan.. LoL

so, entry semalam pasal baju.. entry arini pasal tudung plak.. 

so, disebabkan fesyen skarang adalah moon shawls... so, aku pun tak terkecuali nak ade satu.. perlula pompuan kalau tgk barang2 camtu.. mata tergoda hati terpaut weh.. kata pompuan.. ahahhahhaa..

so, i was following this kakak.. among facebook fanpage yang jual tudung.. banyak gak la haku follow.. i love kakak ni punya design tudung.. rasanya kaler lagi cun, n manik2 atas kepala tu lagi lawa.. plus.. dia paling murah among others.. yang lain semua rm90 ke atas... akak ni jual hanya rm80.. not including postage rasanya.. tapi macam puas hati tgk.. 

tapi tula... org cantik, pakai ape pun cantik kan? abih kalau haku ni pakai... er..er.. kita tak payah pikir k.. ahahhahahha.. so, check the page here Colourful Collection... n below are some shawl moon that i'm interested for this raya... yeah.. sebab ikut kaler baju raya la kan.. LoL..

cantik kan????? sebab baru raya tu kaler army green.. tapi dia ade kerawang kaler mocha camni.. so, harus pakai tudung kaler ni.. ahhh~ akak ni cantik sangat!!! #bedarah idung..bedarah idung.. ekekekkeke

plus, baju jadik dayang nadia kaler shocking pink... harus la tudung kaler dia lagi lighter.. kalau tak, haru ko satu badan pink.. heh~

n the kaftan.. walaupun kaftan tu kaler grey.. tapi kerawang dia meeroon.. so, harus pakai tudung yang contra.. ahh.. ah...

shawl dia macam lagi panjang n macam tutup dada .. so, i was eksaited~

besar kan? comel la hoi!!!


tapi tula.. tunggu2 asyik sold out je.. kena tunggu pas raya la gamaknya.. agaknya pakai untuk raya haji la kot.. entah idup lagi ke tak masa tu.. kehkehkeh//// buatnya umo tak panjang.. mau kempunan ni hoi.. 
so, happy shopping people... kalau haku tgk haku rasa nak beli semua kaler... org yang lagi shopaholic dr aku mesti nak borong ngan tuan2.. ahahhahhahah..till then, selamat beribadah untuk 10 malam terakhir u olls!!!

p/s: padahal tadek duit pun nak beli shawls ni bagai.. haahhahha.. berangan je lebih.. LoL..

Wednesday, August 8, 2012

moOd rAya muCh???

hey.. salam alaik.. 

So, just got myself done with the defense proposal presentation yesterday... 

Gile cuak ko sampai nangis tepon Ayahanda dia suh baca surah al-fiil  ngan ayat kursi siap bagi tips lagi bajet audiens tu semua bodoh pastu ko menjawab tu semua lecturer ba gano nonie nok anggap diorg bodoh pastu dia macam senyap terus bg semangat lagi kalau bleh g present kat conference obersi gedegang gedegung bakpo raso tokleh hokni i was again menjawab tu lain tu present main2 ni kena siyes terus dia naikkan suara dia tanya anak Ba bodo ko sapa dapat degree doh pah loni sambung master plok ok aku tak jawab da *baca senapas ni weii*.. ahahhahhaha

so, today, just attending my others clicks presentation.. stop untuk solat n I am typing this entry.. LoL..bercerita hal raya.. yeay2!! going to balik kampung this Monday at 5pm.. eksaited bai!!! sempat bukak puasa la ngan Ayahanda Mak Bonda.. tu pun kalau flight tak delay..

btw, instead of focusing what my clicks presenting, i was busy 'skodeng'ing Jovian Mandagie punya raya collection yg konon2 teringin nak pakai untuk raya ni.. heard that before yang dia jual kat First Lady terpilih. kira sama la ngan Rizalman punya 20 collection tu..but a little bit expensive if me, as a student thought. biasenya baju2 kurung yg haku beli tak lebih dr rm200.. at least,  la.. sebab student lagi kan.. gaji pun tak cecah ribu riban.. gile hape ko nak melaram kalah retis hoi!! kehkehkeh.. i mean, be practical... kalau duit ko bersepah tak payah nak letak potion kat mak ayah skit time raya, anak2 sedara skit sebagai duit raya.. jugak kat adik2 skit beli pape.. then, it's ok to go n beratur dr lepas subuh nak beli baju2 tu..

Ikutkan nafsu, jgn kata engkau, haku takkan la beli satu je.. koyan2 aku tapau 5.. ahahhahahhahhaa.. yeah~ alang2 shopping, ape barang shopping skit2.. harus la tarik suger dedi sebelah sampai juling mata dia.. LoL...eh, sape yg ade sugerdedi la..

tapi kiranya haku fair kat dua2 designer la.. tak beli baju rizalman, tak beli baju Jovian.. eh..eh.. ko sape? LoL... bayar baju tempah my bestfren designer je SyahidahRemali yg baru konvo aritu budak kos fashion Uitm Shah Alam.. ahahhaha... tu pun jahit baju kurung je kain silk beli kat Bandung time g conference.. bukan dua ratus dia amik... tak sampai 50 pun..LoL..

plus, weekend ritu paw kakanda suh belikan kaftan kaler light grey.. cukup la dua pasang.. sebab baru je beli 2 pasang kaler pink untuk jadi dayang2 wedding nadia kaler dark shocking pink.. euuuuwww.. yeah2.. walaupun benci pink.. tapi kena pk best fren sendirik kawen.. harus ikut wedding girl.. ahahhaha..

so, back to Jovian collection, for me , it's kinda expensive than 20 collection rizalman. maybe sebab i student, plus, i'm celebrating raya kat kampung... kang terkejut plak mak2 sedara tgk anak sedara vogue u dgn fesyen peplum(eh betul ke ejaan) design bagai.. ahahhahahah..so, my advice, be practical... ikut kesesuaian.. kalau rasa nak buat g kendurik kawen area KL, Johor Penang, i rasa on la kot.. tapi kalau hatta nak buat raya kat Kelantan? nahhhh~ going to create some 'riak' feeling i tell u.. tak banyak, mungkin skit  terkesan kat hati.. kan? so, i was holding my shopaholic feeling, yela, puasa2 kan, nafsu bukan takat sekat makan n minum... yang lain jugak kena jaga bai.. paham? paham?

Disebabkan tema family tahun ni mengamalkan kain kosong ngan tema kaler rainbow *sebab haku sponsor kain baju raya tahun ni kat 2 kakak, Umi n adik pompuan sorang*... so, kiranya raya aku ade shocking pink sepasang, army green sepasang n light grey sepasang...so, cukup la kan.. tu pun ayahanda kate Raya Puasa sehari je.. raya Haji yang banyak2 hari.. ok ayahanda..(-___-') noted2..1st raya going to wear army green sebab semua sama pattern tapi lain kaler*kak long-turqoise, kakak-mocha, kak na-pink belacan, n mak bonda light pink* 2nd raya going to vote for the pink baju dayang nak pakai g wedding nadia.. n third raya going to wear the grey kaftan one.. so.. tu kira da bermewah gile.. n currently due to addicted in modern kurung..so, kena tambahkan berat badan la raya ni supaya baju elok terletak je.. hikhikhik...

btw, still nak tunjuk jugak, banyak2 baju JM tu, aku suka yg mana.. tanak kalah weh.. i wish that i can gain a little bit height due to this baju u noe.. ahahhaha.. 157 still tak menjamin anda boleh jadik seorg model.. LoL.. so, have fun.. n selamat beribadah untuk 10 malam terakhir.. tadaaaaaaa~~~

i was crazy for this outfit u noe... going to make me look taller.. eh berangan~ LoL love the edgy look at the shoulders plus, the combination of colour is superb.. wallahwallah

yeahhhhh~ this one too.. i want i want... nampak jauh macam kain denim but i have no idea.. love to try the new style of baju raya if had a chance.. sobs...

GotcHa!!! this one kinda having a classic touch n i really love classic thing... please future hubby.. belikan i satu boley? *kedip2 mata*

yeah2.. if u notice all the colour kinda boring right.. but who care as long as the make u feel sexy.. LoL..i just love the piece of pattern at the next n shoulder... walaupun actually if u r wearing tudung, the thing going to be inside.. but, who say u cannot be fashionable in front of ur sibling? ahhahahhaha

simple yet elegance..  y, because i love red.. LoL..never doubt the colour effect

fits the body well? please someone, who have wrongly bought the wrong size which is xs... please text me n negociaite the price n postage.. LoL

p/s: anyone who would like to sell it back i mean, after raya or after da pakai sekali dua.. do contact me please.. at least the second hand going to be a little bit cheaper than the original price.. rm200 can? LoL can la.. puhlisssss~ahhahahhahhaa...getting nutty!!

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU