Friday, December 2, 2011

fEeLiNg ni... nOrmaLkaH???


Ok2.. here we go.. for the past 2 3 weeks, i’m having lots of invitation from my schoolmates, roommates, yadda2 to their either wedding event, engagement event, aqiqah event etc... n people keep asking me the same question which is: 

1) kak nonie da ade boipren ke?
2) kak nonie bila nak kawen?
3) kak nonie bila nak ade anak?
4) kak nonie tak jeles ke tgk org kawen?ade anak, ade boipren?
5) kak nonie nak tak, kawan org? Ahahahha*this is funny*
6) nonie, su yah *mak cik* kenalkan kawan ayah su*pakcik* nak? And....
7)yadda2...yadda... LoL~

Ahahhahahahha... which i think that would be really an annoying question to certain people... kan? Betul kan? LoL~ ... however, how come I’m not even distracted to all these questions... haaaaaaaa, tetibe cam duk pK2, tgk kawan2 kawen, diri rasa macam, owh kawen, best weh....weh da ade anak, alalallala comel, owh, da ade boipren.. ok.... ahahahhaha... tapi when we need  to be practically n logically think with a serious thought... dia macam, er, ko da ready ke nak pikul tanggungjawab jadik bini orang? Anak menantu orang? Adik /kakak ipar orang? Or paling haru, Mak orang??? Ha kau!! Ade berani???? So, kat sini la perasaan tu macam bagus betul mainkan peranan dia.. dia macam, oh aku tak ready... so, jgn pk dulu.. at the end, jadiklah kak nonie yang sempoi tak kisah org nak kata  ko kolot ke hape sebab tadek boipren walau umoq da 25 nak masuk 26 lagi sebulan.. hui~ mencabar2... ahahhahaah...so, normal ke ni weh? 

Tetibe teringat plak akak aku dulu abis je blajar duk kata dia tadek boipren bagai, which time tu aku kat uia 2 or 3rd year rasanya, boleh aci belasah je cakap, weh Na, rileks la, ade jodoh kang, ade la... ahahhahahaha... but to be honest, seriously the thought of getting married i mean now, at the year of 25/ 26  dun even hook in my heart... the serious thought that i would rather think for now is , nak abihkan master, nak keje, nak beli rumah, nak g melancong, n lepas tu, baru terpk nak carik bf... teruk tak? Ahahhahahah... macam ade possibility kawen lambat  or listed as andartu... hurm, nauzubillah, simpang malaikat 44 weh...ahahahhahaha...

But i do love kids, which sometimes i was like.. hurm, rasa nak bela anak angkat  dulu, kawen kemudian... ah sudah~ahahhahaa.. ottoke? Ottokaji.... i ‘ll pray to God to change my way of thinking...i really do need a drastic change... kalau tak, abih ke laut ni weh... bengom mung nonie...(^___^)

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU