Thursday, November 3, 2011

:: gEtTiNg oLd pHraSe ::

Talk about getting old.. heh~ wanna talk about it? bring it on bebeh!!!! *er..er...gaduh ngan sape sebenarnya ni weh!! gilos~*

Hurm.. 2 3 menjak ni.. selalu duk pk hal umo yang rasa cam da tua bangka tapi duk mintak duit mak bapak lagi.. LoL~ Regardless dulu cam taleh org sebut umo skit mula rasa nak melenting... in nowadays perspective... for me, it's just a number .... kan? kan? hek elle... tanak ngaku dirik sendirik da tua lettew... ahahahhaha... so, I'm now 25 years old, going to be 26 in another 2 months... yeaahaaaaaaaaaaaaaaa~ ko hado? ko hado? Nan hado kan!!! *gaya Cik Epal* For me, salah satu sebab happy umo da meningkat  mungkin tarikh kawen idaman ko da reduce dr 4 tahun ke 3 tahun, ahahhahhaha, another part , aku lagi panjang umo dr  ko!!! plus  aku da bleh kawen, tapi ko taleh lagi...ahahahhaha.ok ridiculous reason then.... back to the future, Happy la kot perasaan sekarang umo 25 nak naik 26 tapi muka maintain cam budak2. i mean, based on the survey la kan.. ahahhahahhaa.. just joking... why so serious?? HA HA  HA...

Bercerita hal muka..yes!! u MUST!!! i mean concern about ur muka especially kulit MUKA, sebab ko da umo 25... sebabnya... haaaaaaaaaaaaaaa, ko tak tau ape akan jadik bila umo ko 25!!! kulit muka penting weh time umo2 gini, sebabnya mungkin ko akan kawen dalam mase terdekat, mungkin jugak ko nak manhunting for future hubby, mungkin jugak, sesaja ko je nak make sure muka licin bak kulit telur...dan yadda..yadda...*bukan orang jaga muka start dr umo belasan tahun ke Nonie?...Erk.. er..er...er... Diam ah ko.. budak2 g main jauh2!!! haish~*,

2 3 bulan kebelakangan ni, muka da jadik cam nenek kebayan baru ade pakwe okeh... (apehal tadi kata muka budak2 der?)... ngan kedut2  plus jerawat suka ati aku nak tumbuh banyak mana n kat mana, even pakai oxy pun cam hagham sama gak pun bazir duit je aku beli, in the end, haish!!!! tu je bleh nak describe....~(-__-') sigh (-__-')~....kalau dulu, sokongan barang2 yang boleh kata membuatkan muka ko berseri2 kononnnnn~ sangatlah membantu.....kini tidak lagi... kehkehkeh.... hurm... disebabkan kemiskinan melanda dirik, no more Kinohomitsu BB Drink for my face, no more Kinohomitsu Bright for my Eyes , no more Pati Brands Buah Quinche multivitamin for my body plus Anlene Chocolate for my bones... GOOD, GOOD, GOOD.... lagi lah mempercepatkan process penuaan diri... huarghhh~ tensyen2....Tapi, semua tu kata orang, takkan jadik without tawakkal to'alaAllah...iye kan murid2???iye kan????? yes!!! I LAP U lagi~ *pengsan*

So,  berbekalkan set Skinfood SkinCare listed for Blemished n Dull Skin- which refer to my face.. heh!!! dimana purchasing price macam hagham murah nak mati sebab beli kat negara pengeluar time g Korea bulan July aritu, alhamdulillah, muka boleh tahan ok la...ok la kot... KOt~ i mean in term of the skin, bukan in term of muka cantik buat pembedahan plastik nak aje cam jessica alba konon muka seksi haish... paham2? paham kan maksud I? so, thanks to all of u penjagaan  set Tomato Whitening Toner, Emulsion, Serum, Cream and Spot Serum... u all did a good job!!! Syabbas bette, syabbas ispektesahab dan syabbas2!!! especially, buat Spot serum yang berjaya hilangkan parut2 jerawat yang disebabkan oleh jarik tangan sendirik gedik nak picit2 jerawat konon nak bagi cepat hilang sudahnya penuh muka ade parut... owh2.. i LOve u more.. jgn abis dulu sebab kalau u abis, mati la muka i, nak beli skarang sah2 kat mesia rega cam gilos mahal 4 kali ganda dr kat Korea... owh demm..demmm..demm...nape bodoh ko tak beli banyak2 buat koleksi... DEMMMMMMM~

er..er.. ok2..berbalik pade topik skincare, regardless tetibe ko rasa nak pakai SK II sebab terpengaruh ngan iklan dalam magazines, regardless ko nak try pakai Kiehl's, sebab kawan2 ko cakap ok n best,  regardless ko rasa nak pakai HOBO sebab dapat trial bottle percuma beli Intrend n Eh, sregardless mende2 lain, all of this hard situation I face-I mean -berjalan dengan tgn berada di dalam pket menuju kehancuran- hikmah semua ni...u never noe u have lots of patient,u never realize u thanks  Allah more, n tawakal kepada Allah more,  n u gain more experience in ur life... plus, u appreaciate ur face more, u mula rajin nak belek2 muka every 2 weeks pakai mask, u rajin amik air semayang more, u tak bagi kulit muka u kering wlaupun ari2 duk dalam aircond more, n more n more n more.... hui.... so, it not about getting old, it all about how u see the world in another perspective.. *er, ade kaitan ke? ah~ Whatever then.. this is my blog.. ko ape kecoh? ahahahhahahha*

Moral of the story:  umo tua, tak bermakna muka ko pun kena tua, tak bermakna jugak, muko ko kena seiring ngan umo ko... tapi yang penting, macam mana ko handle sesuatu, based on ur experienced,  based on ur logical sense and based on ur instinct.....dun be childish  at 25 year old but, please act  along with it and be matured... tu je aku nak gitau ko!!! n u noe to whom i refer to... ade paham???? tak paham jugak, tak tau la aku.. heh~

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU