Monday, November 14, 2011

sEpiCeLes

Yesterday, having a stomachache.. hurting me so much ... n only occurs 2 to 3 hours or just suddenly when i was walking around...Googling,  CLICK HERE n found some symptoms... okeh I'm scared.. nauzubillah~ 
hoping it would be just common gastric that i face before... so, wait for 2 3 days more to confirm... haish~ 
 
p/s: bila sakit2 Allah kasik tu adalah penghapus dosa... ameen~

Wednesday, November 9, 2011

:: aKu ::

Me, name Noor Alyani Yaacob.. who really need to be reminded and keep reminding and still remind myself... uppffff..uuppfff...   
[Tazkirah] "Diri kita ni ada jasad dan ada roh. Jasad kita kalau lapar, kita akan rasa. Kalau perut lapar, tetapi kita tidak rasa, ertinya perut kita bermasalah. Tau-tau perut kembung dan masuk angin. Demikian juga kalau roh kita lapar, tetapi kita tidak rasa, ertinya roh kita bermasalah. Tau-tau kita sudah jauh dari Allah SWT. Oleh itu, roh kita perlu dijamu sentiasa, dan makanan roh itu ialah zikrullah...."

Ucapan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat di Kuliah Israk Mikraj, 20 Julai 2010.

Monday, November 7, 2011

:: rANdOm tHouGht ::

Did you know that the people that seem the strongest are usually the most sensitive?Did you know that the people who exhibit the most kindness are usually the first to get mistreated?Did you know the ones who take care of others all the time are usually the ones that need it the most?
 
p/s: rasa cam penah jumpe je orang ni.. LoL~

Thursday, November 3, 2011

hOh!!!! gUmbiRaNya daLaM aTi...

Weh, aku cuti seminggu.. kau cuti? tak kan? tak kan? 

hek elle... kecoh aaaa~

Tetibe teringin nak balik kampung naik keta letak mende2 gediks macam ni... i mean, bukan kaler kuning la.. kaler purple ke, merah ke, ijau ke, turqoise ke.. tu takpe.. jgn kaler kuning... LoL~

gambor ntah kat mana2 ntah aku snap ritu... demmmm~ tak pro langsung... da la tak cantik, tak reti amik angle lak tu..

thanks to blog akak ni .. ye ke akak? ntah2 ko lagi tua.. heh~



mEgI mAre = NigHt mAre

This maggi thing is killing me...haish!!!

Kalau time buat degree dulu, makan megi tu satu sem bleh kira ngan jari bape kali, which is kadang2  2 3 kali je untuk satu sem... time master ni.. mak aih!!! GILOS!!!! berjuta2 kali da rasanya... natijah nya... hiyarh!!!!!

1- tiap kali sikat rambut... rasa macam baru lepas buat kimoterapi penyakit kanser je... da la dalam keturunan ade genetic pelbagai jenis cancer.. diulangi, pelbagai jenis cancer.. haish!!! nauzubillah la wei!!!!

2- Ingatan.... bukan takat hilang plus bengap cam tertelan semut 40 ekor.... i mean, ade ke org gile nak tertelan semut 40 ekor??? owh, just tersalah info tertelan semut sekor tapi bengap 40 hari la  ... ahahhahahhaha.. samdol tul la ko nonie.. ahahhahahahha.... tapi rasa cam da jadik tenggiling, aci sedut semut kat busut diorg terus da ni.. ya allah, ya allah... makan kismis berkotak2 pun, cam hagham tak kuat gak ni.. adeh2!!!

3- Sakit pale.... cam ade orang gile sesaja datang duk sebelah pastu main baling2 batu kena kepala kau!!!.. sumpah weh, sumpah... bukan tipu ni.. sakit dia tu datang tetibe n menyengat2... hui, dulu tadek plak macam ni walaupun 4 tahun otak  krem duk buat report budak2 urp design town n plan bandar.. ahahhahahhaha.. too much MSG  I think.. haish!!! kena tukar selera ni kalau tadek duit ni.. haish!!

4- Morning sickness, Night sickness, afternoon sickness plus evening sickness... haish, kalah  org preggie  3 bulan pertama... sebab2.. haaaaaaaaaa.... actually, aku taleh makan megi kecuali dia megi tomyam or asam laksa..tapi disebabkan kemiskinan melanda diri, cemana ntah ari tu g beli megi paling murah perisa ntah pape... lastnya!!! ha kau padan muka muntah cam preggie 3 bulan.. ahahhahhahahaha.. demmm....tapi makan jugak lepas2 tu kalau tidak, mau mati kebulur ko beb.. so, makan, muntah... then, makan, muntah... ah!!! sape kata org mengandung je ade morning sickness? ko hade? ahahahahhaha

ah~ lain kali sambung lagi.. i need to go tidy up Madam room.. ah!!! malas la demmmmmm~anak sape la rajin tul nak jadik Research Assistant ni weh!!!! anak sape? anak sape?!!!! Hah!!!

:: gEtTiNg oLd pHraSe ::

Talk about getting old.. heh~ wanna talk about it? bring it on bebeh!!!! *er..er...gaduh ngan sape sebenarnya ni weh!! gilos~*

Hurm.. 2 3 menjak ni.. selalu duk pk hal umo yang rasa cam da tua bangka tapi duk mintak duit mak bapak lagi.. LoL~ Regardless dulu cam taleh org sebut umo skit mula rasa nak melenting... in nowadays perspective... for me, it's just a number .... kan? kan? hek elle... tanak ngaku dirik sendirik da tua lettew... ahahahhaha... so, I'm now 25 years old, going to be 26 in another 2 months... yeaahaaaaaaaaaaaaaaa~ ko hado? ko hado? Nan hado kan!!! *gaya Cik Epal* For me, salah satu sebab happy umo da meningkat  mungkin tarikh kawen idaman ko da reduce dr 4 tahun ke 3 tahun, ahahhahhaha, another part , aku lagi panjang umo dr  ko!!! plus  aku da bleh kawen, tapi ko taleh lagi...ahahahhaha.ok ridiculous reason then.... back to the future, Happy la kot perasaan sekarang umo 25 nak naik 26 tapi muka maintain cam budak2. i mean, based on the survey la kan.. ahahhahahhaa.. just joking... why so serious?? HA HA  HA...

Bercerita hal muka..yes!! u MUST!!! i mean concern about ur muka especially kulit MUKA, sebab ko da umo 25... sebabnya... haaaaaaaaaaaaaaa, ko tak tau ape akan jadik bila umo ko 25!!! kulit muka penting weh time umo2 gini, sebabnya mungkin ko akan kawen dalam mase terdekat, mungkin jugak ko nak manhunting for future hubby, mungkin jugak, sesaja ko je nak make sure muka licin bak kulit telur...dan yadda..yadda...*bukan orang jaga muka start dr umo belasan tahun ke Nonie?...Erk.. er..er...er... Diam ah ko.. budak2 g main jauh2!!! haish~*,

2 3 bulan kebelakangan ni, muka da jadik cam nenek kebayan baru ade pakwe okeh... (apehal tadi kata muka budak2 der?)... ngan kedut2  plus jerawat suka ati aku nak tumbuh banyak mana n kat mana, even pakai oxy pun cam hagham sama gak pun bazir duit je aku beli, in the end, haish!!!! tu je bleh nak describe....~(-__-') sigh (-__-')~....kalau dulu, sokongan barang2 yang boleh kata membuatkan muka ko berseri2 kononnnnn~ sangatlah membantu.....kini tidak lagi... kehkehkeh.... hurm... disebabkan kemiskinan melanda dirik, no more Kinohomitsu BB Drink for my face, no more Kinohomitsu Bright for my Eyes , no more Pati Brands Buah Quinche multivitamin for my body plus Anlene Chocolate for my bones... GOOD, GOOD, GOOD.... lagi lah mempercepatkan process penuaan diri... huarghhh~ tensyen2....Tapi, semua tu kata orang, takkan jadik without tawakkal to'alaAllah...iye kan murid2???iye kan????? yes!!! I LAP U lagi~ *pengsan*

So,  berbekalkan set Skinfood SkinCare listed for Blemished n Dull Skin- which refer to my face.. heh!!! dimana purchasing price macam hagham murah nak mati sebab beli kat negara pengeluar time g Korea bulan July aritu, alhamdulillah, muka boleh tahan ok la...ok la kot... KOt~ i mean in term of the skin, bukan in term of muka cantik buat pembedahan plastik nak aje cam jessica alba konon muka seksi haish... paham2? paham kan maksud I? so, thanks to all of u penjagaan  set Tomato Whitening Toner, Emulsion, Serum, Cream and Spot Serum... u all did a good job!!! Syabbas bette, syabbas ispektesahab dan syabbas2!!! especially, buat Spot serum yang berjaya hilangkan parut2 jerawat yang disebabkan oleh jarik tangan sendirik gedik nak picit2 jerawat konon nak bagi cepat hilang sudahnya penuh muka ade parut... owh2.. i LOve u more.. jgn abis dulu sebab kalau u abis, mati la muka i, nak beli skarang sah2 kat mesia rega cam gilos mahal 4 kali ganda dr kat Korea... owh demm..demmm..demm...nape bodoh ko tak beli banyak2 buat koleksi... DEMMMMMMM~

er..er.. ok2..berbalik pade topik skincare, regardless tetibe ko rasa nak pakai SK II sebab terpengaruh ngan iklan dalam magazines, regardless ko nak try pakai Kiehl's, sebab kawan2 ko cakap ok n best,  regardless ko rasa nak pakai HOBO sebab dapat trial bottle percuma beli Intrend n Eh, sregardless mende2 lain, all of this hard situation I face-I mean -berjalan dengan tgn berada di dalam pket menuju kehancuran- hikmah semua ni...u never noe u have lots of patient,u never realize u thanks  Allah more, n tawakal kepada Allah more,  n u gain more experience in ur life... plus, u appreaciate ur face more, u mula rajin nak belek2 muka every 2 weeks pakai mask, u rajin amik air semayang more, u tak bagi kulit muka u kering wlaupun ari2 duk dalam aircond more, n more n more n more.... hui.... so, it not about getting old, it all about how u see the world in another perspective.. *er, ade kaitan ke? ah~ Whatever then.. this is my blog.. ko ape kecoh? ahahahhahahha*

Moral of the story:  umo tua, tak bermakna muka ko pun kena tua, tak bermakna jugak, muko ko kena seiring ngan umo ko... tapi yang penting, macam mana ko handle sesuatu, based on ur experienced,  based on ur logical sense and based on ur instinct.....dun be childish  at 25 year old but, please act  along with it and be matured... tu je aku nak gitau ko!!! n u noe to whom i refer to... ade paham???? tak paham jugak, tak tau la aku.. heh~

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU