Saturday, October 29, 2011

oUr mAdnEss...

Sebulan dua da jadik master student ni... memang tadek sumber pun nak cekau duit kecuali Pa n Ma punya scholarship.. tapi memandangkan umo ko da 25 nak masuk 26... rasa da tak layak nak tepon: salam Mak, nak duit skit... bank in kan kat bank kite..... ... kehkehkeh... so, rela puasa kadang2 tak sempat nak niat pun pagi tu LoL gara2 tadek duit nak makan.. hatta bleh kata ari2 megi n biskut raya jadik menu malam2 n kadang2 minum air suam bergelas2 untuk bagi kenyang n tak rasa lapar... sedih? sedih? a'ah.. sedih... tapi still, happy sebab ko tak payah nak mintak duit ngan parents ko... kata da matured kan? takkan la tadek duit nak makan pun aci nak ngadu2 lagi... LoL~ kendatipun, kalau da nazak sangat, memang terpaksa buat muka tebal , call n mintak abg2 masukkan duit... last2, mintak duit Mak Bonda gak.. ahahhahahhahha... demmm sungguh rasa...

Regardless semua hard time that i gone through... hikmah dia macam banyak gile... 1) aku rajin puasa isnin khamis... 2) makin rajin buat dhuha n solat hajat malam2 moga2 dimurahkan rezeki parents n aku n adik badik ...3) how suffer we are makan megi ari2... cebana plak orang yg memang tadek makanan langsung? it make u Thank Allah more.... lagi dekat dgn Dia, kan? ... 4) u noe, sape kawan masa susah, kawan masa senang.... 5) adik badik mana paling concern n selalu ingat ko.... 6) u start to appreciate somethings u have more... and last but not least, 7) u noe the differences between maggi murah n magi mahal n betapa air suam minum malam2 panas2 tu sedap gile nak mati bila ko lapar... ahahhahhahahhaaa

Owh, and recently, disebabkan I'm used to be a shopaholic, jadik, perlu untuk kuar tgk2 dunia kat mana2 shopping mall cuci mata n sakitkan hati n buat list banyak2 supaya time kaya nanti duit berkepuk2 lepas da derma2 bleh buat beli semua bende nak beli  sebab da ade list.. ahahhahahhaha.. and also Having a syndrom called :-

-shopperholicyangtadekduitnakbelipapetapigigihgwindowshoppingsaja2untuksakitkanhatisendirik-

hahhahahaha.. n here's our madness...ahahhahahhha

  We try one cloth, which actually make both of us like a crow... especially Akey, ahahhahahaha






p/s:  masuk 2 2 dalam changing room walaupun ade 2 3 org customer lain pandang semacam.. ahahhahahhahha

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU