Monday, October 17, 2011

ListEd LiSts... kO haDe??? (^__^)

10 LISTS THAT NEED TO BE COMPLETED BEFORE I GET MARRIED ( INSYAALLAH IN 2014/2015)

Owh2.. tetibe cam rasa nak buat list sebab terpengaruh ngan drama korea "Scent of Woman".. Regardless dia buat list sebab da nak mati dalam masa 6 bulan coz sakit cancer *nauzubillah*.. aku tukar list ni  untuk aku make sure aku akan tunaikan *kalau panjang Umo.. InsyaAllah* before aku kawen nanti... ahahhahahha.. so,  here you go...

1) Memandu Kereta!!!
Haruslah ada tanda seru !!! 3 kali sebab nak highlightkan sia2 lesen P mati 2 tahun tanpa driving langsung + tiap2 tahun duk renew licence.. heh~ da 6 tahun tak reti2 jugak bawak.. ces~ cam Loser gile.. menci dirik sendirik... pastu duk ralit salahkan Parents ko sebab lepas dapat lesen diorg tak kasik bawak keta diorg coz baru beli keta baru.. ahahhahahha... #alasan2

2) Keje kat Obersi!!!
!!! Nampak tak tanda seru lagi? haaaaaaaaaaaaa... ko tak tau pentingnya cita2 kedua ni... ahahahhahaha...Orang kata kena ade pemangkin... dan pemangkinnye adalah nak bagi mak ayah duit bercupak2 sebulan sebab banyak sangat pengorbanan diorg  yang rasanya aku tak sempat nak balas... huhuhu... *sedey* + nak make sure bleh beli mini cooper merah!!! Wallah!!! Plus.. bayar hutang PTPTN. kau.. kalau degree da hutang 28 ribu... master plak 17ribu... memang bukan kais pagi makan pagi, kais petang makan petang da ni.. compom2 kais pagi makan petang siang malam 3 ari berturut2... kais petang makan minggu selepas tu plak.. haish!!!.. (@_@)
3)Belajar BallRoom Dancing...
Owh2... titik2 3 kali menantikan ianya mungkin ade kesinambungan di masa hadapan.. ahahhahaha....actually, ini mende da lama da mengidam macam hape... tapi kan,  bila pk2 balik.. ko nak menari Tango ngan sape beb? mane ade ballroom dancing nari sorang2.... ahahhahahha....Er... postpone after kawen then.. sob2...  baidewei, skang rasanya macam jatuh cinte jugak kat tarian klasik melayu n modern kontemperori... hewhewhew...gediks kan? LoL~

4)Belajar banyak bahasa!!!
Tgk2 tengok... ada lagi tanda seru tu.. maknenya betul2 serius... Ini Serius *gaya wonderpet*... ahahhahhaa....Especially Arabic language... sayang rasanya dulu duk Maahad tak blajar leklok.. isk2..sedey~... + bahasa mandarin, perancis, Japan, Korea n Urdu.. rasa nak master dalam bahasa2 ni... macam best,,, insyaAllah2... moga2 berjaya .. tu pun kalau tak gile la... ahahahhahaha *pengsan*

5- Melancong!!!!!
-        Nak keliling Malaysia n pulau2 kat mesia... Regardless  having minor aquaphobia, tu kira tolak tepi dulu... janji  bleh jalan2 makan angin.. LoL~ Nak g obersi jugak!!! Kira tour asean countries dulu, baru pk ke Europe.. owh2.. best2~ n oreadi completed Korea, Hong Kong, Macau n part of China... aim for Philipines and Bangkok next year...owh2... mesti pegi!!! mestiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~ cepat keje ngan gigih kumpul duit!!!!
-         
6) Pendakap gigi.. i mean Braces...*betul ke ejaan tu*
 Nak pakai pendakap gigi.. i mean braces...ala, yang taruk besi2 kat gigi tu,.. tau? tau?  skema wajib ayat.. ahahahhaha...sebab gigi memang tak bape nak betul plus memang Personal Dentist duk suruh lame dah.. tapi hurm.. awak nak buat free ke Dr Sharifah? Ahahhahaha

7)Naikkan berat badan ke berat yang ideal!!!!
Ini sangat HARUS kuasa 388... hui~ dr matrik lagi tak tercapai2 hajat ni.. *sigh*  Say No to 39 kg since form 4...*sigh lagi* 

8)Masuk kelas Decor Cake!!!!
Ahahhahahaha... sound funny but hey, kalau da salah satu impian ko nak bukak kedai kek, kedai bunga n nurseri.. memang kena la amik kursus cenggini... kan2? kan? hurm...baking da reti, masak gulai2 bleh la skit2.. puding2 memang specialty... tapi tang hias kek... (-__-'') *berpeluh2*

9)Blajar Menjahit!!!
Banyak ke benor nak blajar semua... ahahahaha.. takpe2.. usaha tangga kejayaan.. tapi skang semua org panjat tangga guna lif or escalator.. cebano hoi!!!Rasa nak cabar dirik sendirik jahit baju kurung sepasang.. hui...hui.. hui... mau  4 5 hari makan nasik pakai sudu... ahahhahahha....

10)  Carik bakal suami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahahhahahhaha.. tanda seru kemain kau!!! n budak suami tu moga2 muka cam Bang Nuar ngan rambut panjang ikat2 style yakuza... fullamak aih u, handsome gile  gorjes betul ah!!!! Ini sangat paling  amat penting ni!!!sungguh penting.. teramat penting dan memang kena pentingkan yg ni.. LoL~ n have to make sure dia  kaya ngan iman, kasih sayang dan tak terkacawali.. kaya harta.. er... i mean, da stabil.. ade umah, ade keta n ade cara... ahahhahahha.. kena suka g  masjid, kena suka g melancong gak.. kena suka motor besar, kena suka tgk teater, kena suka tgk cite korea, kena suka try2 makanan, kena suka budak2, kena suka masuk2 utan, kena suka sukan lasak2, kena suka kampung2... yadda yadda.. bla bla bla... da suda... taleh nak stop taip ni.. ahahahhahah


p/s: Looking forward to make this dream come true!!!!!!!

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU