Friday, October 7, 2011

isU cOupLe...

Ramai orang tanya, nape kak Nonie still tadek boipren...tipu la tadek boipren, takkan tadek org nak bla2 bla... yadda2.... To be honest... bukan tadek org masuk mintak.. mase form 4 Alhamdulillah ade, masa matrik pun ade, mase degree pun ade...tapiiiiiiiii~ tapi rasanya takut pade komitmen + takut ko taleh nak jaga adab ko betul2 bila da bercinta... buat rasa tanak Pk hal2 macam tu dulu... kacawali, ko memang betul2 nak kawen...plak2 zaman sekarang yang takat pegang tgn tu adalah perkara biasa, jadi, dr ko tambah dosa yang sementelah ko memang da banyak dosa pun tak abih lagi nak replace ngan pahala, lebih baik elak perkara2 macam tu, selagi ko rasa ko bleh control... then why not try it 1st.

Aku bukannye budak baik sangat pun, jauh sekali kalau nak kata warak... sebab jenis aku, once aku da rasa selesa ngan sape2, then kalau ko umur lagi muda dr aku, dia akan aku anggap macam adik2 aku.. n kalau dia lagi tua, aku akan anggap dia cam abang.. kadang2, macam Farhan (my twin... which happen when i'm around people who are in the same age with me... *please noted diri sendirik kalau ko baca ni weh.. ahahhahhaha)  that's the problem.. sebab bila aku anggap camtu, kadang2, tanpe sedar tetibe cam duk sekeh2 org, sepak2 bagai... macam ko ngan adik2 , abg2 n kembar ko....so, org tgk, mungkin nampak tak berapa manis... in the end, timbul la gosip macam2...

Contoh terdekat, kalau aku ngan Anip, kenal dr matric, sampai degree, kiteorg satu kelas.. da rasa macam adik ... tu pun sebab time matrik dia ngan 2 3 org budak laki suka carik pasal ngan aku kes curik gula2 n makanan dalam beg .. ahahahhaha.. bongok tul la kalau dipK2... so, bila da lama sangat kenal, dan tau perangai macam mana, kadang2, batas dgn dia, tak jaga mana walhal, bende tu sekecik2 perkara pun, i should take it seriously...because it's the matter of dengan lelaki bukan mahram.... Islam ajar macam mana nak behave bila kita duduk dalam kelompok camtu....kdg2 selambe  badak je g cepuk2 kepala, tarik2 rambut bagai... blom hal sepak2 lagi.. LoL~ walaupun kdg2 duk beringat suh jaga adab, still~ kdg2 sumpah tak kisah mana, same goes to Mael... kalau kuar ngan diorg, kalau nak minum ke hape. main share2 gelas ke, sudu ke, diorg drive duk suap2 fries ke, tu macam rasa tak salah.. teruk kan!!!!! ya Allah... macam tau dosa, tapi okNOniekoBodoh...

To be honest as a Maahadian... plak2 ngan bapak ko adalah Imam... sometimes, ko rasa cam ko kurang ajar gile buat mende2 tak elok camtu.. regardless bapak ko da ajar baik2.. tapi... *hurmmmm... tetibe cam nak nyanyi lagu raihan Iman adalah mutiara part chorus :

Iman tak dapat di warisi,
Dr seorg hamba yang bertaqwa,
Ia tak dapat dijual beli,
Ia tiada ditepian pantai..

Walau apa pun caranya jua,
Engkau mendaki gunung yg tinggi,
Engkau meredah lautan api,
Namun tak dapat jua dimiliki....

Jika tidak.. kembali pada Allahhhhhhh~ (2x )

LoL~ok stop.. bangang tetibe nak karok kat sini.. ok stop2... kembali pade tajuk.. ahahhahha... jika diPk2, i always having a thought that i cannot have a boipren now sebab aku tau aku memang takkan bleh control hal2 camtu... compom ade rasa .. ade rasa ye.. diulangi, ade rasa nak pegang2 tgn, nak cepuk2 kepala, nak cubit2  manja... rasanya macam lumrah kot sebab antara 2 manusia (laki n pompuan ) ada syaithonnirrajimmmm kat tgh2.... so, end up.. ko collect dosa lagi banyak dr ko collect pahala... apa jadah der? then, i make a decision, selagi aku rasa aku tanak kawen , then , i won't struggle to find a boipren... i just need to find my future hubby then u r evrything to me.. hewhewhew.. bajet suwiiit kan? ahhahaahhaa... no la, again to be honest, i think, that the best way to keep urself safe n healthy yakni tadek pergaulan kurang sihat ngan syaithonnirrajimmmm... InsyaAllah.. moga prinsip ni boleh dipegang lagi n insyaAllah boleh dicapai untuk jadik insan yang lebih baik untuk agama, ibu bapa, nusa dan bangsa serta negara.. mak aih.. patriotik tetibe.. LoL~


So, for those who interested... plus, rambut macam bang nuar, kaki masjid, kaya ngan iman, kasih sayang dan sewaktu dengannye... sila google alamat umah saya dan jemput dtg umah.. ahahhahahhahaha.. bodoh2, buat iklan carik jodoh kat sini... ahahhahahahahhaahahhaha.. *joking beb.. dun be too serious... hidup mesti fun.. LoL~

p/s: *sebenarnya berdasarkan pengalaman jugak la ni.. ahahahahhahah.. demmmm kantoi!!!*

2 comments:

Anonymous said...

Ya, mungkin karena itu

thE^DuCheSs said...

"Anonymous said...

Ya, mungkin karena itu"

hurm.. maksud awak anonymous??? explain in details please~ :)

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU