Wednesday, September 7, 2011

rAya saKaN??? Tak pUn~ aHahAha...

Oh...oh.. dekat sebulan tak menaip.. kata bercuti kan.. opkos la kena cuti dr segala segi.. heheheh..
Btw, hope not to late to wish all of u (sape weh all of u ni? Ahahhahha.. bajet ramai pembaca la sangat.. kehkehkeh):

 SALAM IDULFITRI  1432H, MAAF ZAHIR DAN BATIN... 

Raya tahun ni tak buat biskut raya pun.. malas punya pasal (okeh noted mak mentua.. cancel buat menantu).. cume buat skit2 popia nestum n blaja menjala... 

Dengan 3 ½ kilo gandum... kemain menjala malam raya sampai kul 4 pagi siap minum air redbull bagai tanak kasik mengantuk.. tu pun join venture ngan kak ipar n akak sulong.. aci gak merungut sepanjang malam mase tgh buat.. tup2, balik umah makcik, cousin amik tempaham 110 kilo gandum untuk menjala.. heh~ takat ko yang menjala tak sampai 5 kilo.. cam rasa kecik dunio ni nak bebel2 kata penat.. ahahhahahha...kepoh je lebey~

Dengan bantuan Kak Na, Min(bestfren yg dtg beraya kat umah dr sabah) serta Mak Bonda.... Berjaya jugak buat kuzi ayam.. sedap kau!!! Jgn tak tau aku da reti buat kuzi... gulai paling leceh dalam dunia.. ahhahahahha.. bajet nak eksyen ni weh.. (okeh noted mak mentua.. bleh amik jadik menantu bagai.. ahahhahah)pastu raya tahun ni dia macam bukan raya mana, tapi lebih kepada hari memasak sedunia bersama Mak Bonda, akak2 dan ipar duai... maunya 3 4 ari straight tak benti masak... payah gak dapat mak pandai masak..ahahhahah.. ari2 dr 1st day raya tiso kul 4 5 pagi.. tak ke haru... Ayahanda kemain bebel dia kata bukannye kata nak ke masjid segala.. ahahahhaha... hari 1st da buat kuzi ayam+roti jala.. second day gulai dalca n makan nasik ngan budu jamu tetamu... raya ke 3 buat nasik dagang belah pagi.. nasik lemak belah petang... raya 4 plak nasik himpit.. aigoo~ memang penat ah..tapi sonok sebab raya tahun ni, semua org balik.. kak da, abg bie, kak wa , abg sih n kak na raya umah raya 1st n second....abg nih n abg pih balik raya ke 3 tu.. so memang lengkap n happy sesangat sebab Ayahanda sangat sihat dengan kehadiran anak2 n menantu cucu..so, here’s our raya pics... macam tak synchronize raya tahun ni sebab tak sempat gitau tema ...plus.. baju raya aku malam raya pun tak siap agi dalam kul 2 3 pagi baru siap.. kesian tak? Kesian kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn??? *sedey*  

 
gambar family yang tak bape nak cukup korum

family anak sulong- Kak Da

family anak 2nd- Abg Biey

family anak ke 4- Kak Wa

Family anak ke 6- Abg Sih

Family anak ke 7- Kak Na

Us the only not availables daughters in the house with Mak Bonda

Them, da only available bachelors in the house also with Mak Bonda


Da only Mak Sedara belah Umi- Mok su Yah n family


Baju raya yang siap pagi raya pastu sedih sebab dia jahit besar.. sob2... plus, i hate my colours of tudung sebab da la baju raya kaler dull (walaupun i'm the purple lovers)..sob2..s edih lagi kuasa 2..

anak menantu  cucu bersama Ayahanda aka Tok Ayah n Mak Bonda aka Tok Mi

anak lelaki with our beloved parents.. psst... marissa tetibe sesat... ahahhaha

Cucu Sulong Ayahanda aka Anak Sedara Sulong with me..HUsna aka Kakak aka Una



Cucu 2nd Tok Ayah aka Anak Sulong Abg Bie- Syafiq aka Along 


Cousin Paling Rapat - SHahira aka Shera aka Kak Chik

My BestBoiprens Ever for 10 years- Migi, Jijo n Anip

poyo je semua tanak kasik upload kat fb sebab takut awek2 jeles.. ceh...


 
My Beloved BestFren  Ever- Min n Mus

My Lovely Nieces from Melbourne mulut cam bertih jagung cakap tak henti2- Huda n Hannan

My Naughty Nephew aka Umar Mu'az  aka peneman setia madu racun Tok Ayah n Tok Mi kat umah

Anak2 sedara yang ko rasa nak gigit2 sebab geram dengan kecomelan, kedegilan dan kenakalan diorg.. - Maryam aka Yam, Umar n Marissa aka Caca

8 org dr 19 org cucu Tok Ayah n Tok Mie
 p/s: lagi 2 family sape suh korang balik lambat2.. da tu aku da malas nak snap gambar raya family korang.. u/p Abg Nif n Abg Pih.. kehkehkeh

2 comments:

J said...

meriah betul keluarga kaknonie. bila sy kahwin nanti nak ada anak banyak2 hahahahaha

thE^DuCheSs said...

er...er... sorry2, berzaman nak reply komen... baru rasa nak cek komen sebab ingat tadek org nak komen.. ahahhahhaa... baidewei... tu pun cita2 akak gak nak anak ramai2... ahahhahaha.. sama2 la kita.. LoL~

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU