Thursday, September 29, 2011

i LoVe fOoD ... JjaNg!!!!

Wuhuuuuuuuuuu.. lama gile tak buat entri.. nak kata busy... memang agak busy.. tapi lebih kepada malas rasanya 2 3 menjak ni.. ahahhaha.. asyik2 blogwalking.. gelak2... youtubing especially mat luthfi nye video.. lagi haru sampai kuar2 air mata.. kehkehkeh...

So, entri kali ni adalah hal makanan.. 2 minggu kebelakangan ni, bleh kata ari2 g KLCC sebab window shopping makanan kat ISETANnye food market... kan diorg baru lepas renovation.. jadi, amatlah best tang tempat makanan2 dia... memandangkan ISETAN tu japan punya company, *if i’m not mistaken.. kalau tak, ce google sendirik...* banyak la makanan jepun hatta korea punya cuisine pun banyak gak.. masa dia mula2 open to public aritu, gile sushi rega mahal2 jadik half price, memang emo aku time tu sebab min *my bestfren* je kuar ke sana, aku plak tang tu ade hal yang tak dapat dielakkan.. regardless memang gile jeles kau asal tak gitau aku awal2, still tak bape nak teruja ati ni sebab duit bukak2 dompet ade 5hengget je... memang haram jadah la kan nak g KLCC bagai..tambang bas da singgit, g balik 2hengget.. train turun kLcc 2hengget seposen...hah, kali 2? ko kire la sendirik... kang ade yang tetibe jadik mak cik cleaner bidang terjun kang...dan selalunya, motif utama aku n min  ari2 jejak KLCC adalah semata2 nak makan eskrim dia.. tu je.. kehkehkeh...

Tadaaaaaaaaaaaaaaa~

Nak dijadikan cite, ari kejadian tu ko macam angkuh belagak nak mati sebab TnG ko da topup banyak..so, takat ko bayar naik train n bus pakai touch n go, which kadang2 ko tak cek pun baki TnG ko tu, aci sedap je la jalan rasa cam naik public transport free..ahhahahhaa..tu namanya planner sejati memanggogreenhabessebabtakgunaprivatetransportation.. ahahhahaha... pastu ko masuk belah I LOVE FOOD nye tempat...jalan laju2 g carik peti eskrim... dan memandangkan lagi kami 2 org memang hantu green tea.. so, tu jela keje ari2... baidewei, tadek la bapakkautokeybalakkehapegileHARI2gbelieskrimkatKLCC kan.... exaggerate tu penting... ahahhahahah.. seminggu tu cam 3 4 kali je la g carik eskrim... gile kau hari nak bayar 5hengget++ semata2 kerana ko adore gile kat green tea nye flavour~  heh~~tapi kalau seksok murah rezeki yaAllahperkenankandoahambaMuini, memang mau aku menang award customer I LOVE FOOD paling loyal rasanya... ahahahhaha..*pssstttt ok future hubby I, u baca tak ape I taip ni... simpan kemas2 dalam otak okeh.. LoL~ so, here some pic... nanti update lagi gambar yg lain sebab gambar2 tu kat kamera min...

Yummeihhh~

 


ah2~ sedap2!!! pahit2 n sejuk2 n green tea green tea...

 p/s: owh2.. before aku endingkan entri ni.... sila la ke ISETAN tu lagi sebab minggu lepas baru je abis yang kyushu nye food fair.. skang sampai 2hb Oct, dia tgh promote korea food fair.. jommmm~


No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU