Thursday, September 29, 2011

i hEaRt tHem... mUchO-muCho Mas~

Tetibe cam rasa nak eksyen kat satu dunia yang aku ade adik beradik 13 orang which consist of 7 laki dan 6 pompuan.. sebab? sebab? jeng ... jeng.. jeng....

ko hade Kakak Sulong ko sponsor baju konvo 2 helai and bank in duit suh g beli tudung krim....
ko hade Abg 1st ko and Abg 4th ko sponsor tiket flight kat Ayahanda, Mak Bonda n adik Bongsu ko untuk datang konvo ko...
ko hade Abg 2nd ko sponsor tempat tinggal ari ko konvo untuk adik badik n parents ko datang KL sempena konvo ko...
ko hade Kakak 2nd and 3rd ko sponsor  kasut konvo ko walaupun duit dia bagi tu ko mintak sebab konon ko tadek duit *psssttt.. memang aku tadek duit pun.. heh~... 
hade? hade? apeeeeeeeeeeeeeee?? aku tak dengar pun ko jawab!!! cepat cakap kuat2!!!!
KO HADO??? NAN HADO KAN!!!!!

Regardless sebelom ni aku jarang menyerlahkan kebanggaan aku ade adik beradik ramai sebab malu org suka cakap parents ko subur giler *memang rasa nak terajang je sebab jumpe org yang jenis tak reti nak paham tu semua rezeki Allah bagi*, tetibe hari ni ko macam nampak hikmah disebalik semua kejadian Allah ni, Subhanallah... walaupun sebelum ni ko selalu gak bersyukur sebab bleh paw duit abg2 n kakak2 time ko papa kedana.. kehkehkeh.. plus time tu la rasa macam hari balik kampung adalah hari  paling bahagia dalam dunia n yang paling berbaloi sebab semua ade kat umah gelak2, makan2, gurau2, borak2 bagai...sungguh ni.. sangat2 sungguh.. sungguh yang teramat.. sungguh yg teramat paling lagi....tapi.....abaikan la kan, part rumah kemas 2 minit, compom cam tongkang pecah balik tak sampai 2 saat..abaikan duk menjerit2 marahkan anak2 sedara ko duk kacau brg2 ko, abaikan adik2 ko mula tak dgr cakap sebab anak2 sedara ramai duk api2... abaikan kena basuh pinggan cam hoi!! ni umah org ke, kantin asrama ni!!! abaikan semua tu. ok.. abaikan... ok sekarang, i mean now!!! now ok!!!! officially I would  like to tell u that:

I"M PROUD TO BE THE 9th PERSON IN MY SIBLINGS LIST 
which include 
1-Kak Da
2-Abg Bie
3- Abg Nief
4-Kak Wa
5-Abg Pih
6- Abg Sih
7-Kak Na
8-Kak Long
9-mestila aku.. kan dah gitau tadi.. sepak nak???
10- Pak Ang
11-Abe aka Yen
12- Kakak aka Jan
13- Adik aka Amad

tu je nak cakap.. teheeeeeeeee~

p/s: owh..owh..  bleh mintak bunga banyak2!!!! bleh mintak teddy banyak2!!! *pointless tul sebab sejak bila aku minat teddy pun.. cukup la Adam sekor tu peneman dr umo 19 lagi.. ahahahhahah*

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU