Thursday, September 8, 2011

hIk..hiK...Hik...tAk taU naK cAkaP pE~

Omo2 omo.. the excited feeling untuk konvo tak sampai2 lagi dek kerana ketandusan duit untuk menempah baju/beli baju baru n kasut baru for that event.. mungkin malam before tu konvo baru ade rasa nak nangis2 bagai sebab Berjaya gak abiskan 4 tahun ikut schedule doing the urban and regional planning degree.. ko hengat senang????? PAYAH OKEH?? PAYAH2~ tapi SERONAKKKKKKKKKKKKKKKKK~ i loike~

Ingat mula2 masuk matrik dengan hajat nak jadik arkitek sebab tu cite2 sebenar mase form 4... that’s why untuk spm siap amik kelas pendidikan seni sendiri, semata2 nak apply kos ni.. skali mase duk matrik. Hak tuih~ cam hagham la time nak siapkan lukisan bagai... ahahhahahah.. mase tu blom lagi ade masalah homesick sebab sonok sangat duk jauh dr family coz boleh buat ape ko suka.. konon~ ahhahaaha.. then, bila farhan masa tu dapat offer ke kedah, hari first dia g, umi baru start keta balik, dia da nangis bagai nak rak kata nak ikut balik.. back then, i’m the one who always insulting him kata ape jadah jadik anak jantan tapi menangis homesick... then... it begins~

Ingat tak aku selalu cakap, what u give u get back?haaaaaaaa~ amik ko!!! Lepas kejadian tu... start aku masuk uia Gombak.. aku jadik ade satu perasaan.. ape mende best kat KL ni? Duk umah ngan mak kan bagus.. da sudaaaaaaaaaaaaa~alkisah nak jadikkan cerita kan.. so, sampai skang.. memang haru ah kalau balik kampong.. sebab tu la mende paling sonok dalam idup yang boleh buat moody mood ko jadik happy mood terus... ahahhahahha.. kepoh je~
Back to my degree certification,  masuk uia kampus Gombak.. being  URP student, keje semua nak kena grouping segala.. then i make a decision to not joining  architecture department sebab melukis pun memang fail.. dalam ati kata, tak dapat jadik arkitek.. kawen ngan arkitek on ok lah.. ahahhahha.. cewah2... ahahahhaah.. *u should understand budak2 very well.. otak penuh khayalan.. ahahhahh* so, in the end amik la URP ni.. tup2.. first year da mencabar nak mampus.. br masuk 3 minggu, rasa macam da 3 bulan .. gile payah course ni.. *ujar hati yang macam berbelah bagi*... plak2 dr mula2 masuk tu, Ayahanda tak bapa nak support sebab dia kata ni course org2 laki... abg2 pun cam tu.. tapi sebab anakanda dia ni degil.. lagi org larang, lagi konon nak tunjuk terer... hah amik ko!! Amik2!!!  Padan muka~ ahahahaah.. 

Dipendekkan cite... Berjaya menempuh 3 tahun setengah dgn jayanya (regardless mase 1st year, lagi skali rasa tanak amik kos ni dengan niat.. tak dapat jadik planner, dapat kawen ngan planner pun cun ah! Ahahhahahhaha) okeh.. sambung2...walaupun ade 2 3 subject  fail n kena repeat, hati masih tabah ngan sokongan adik badik n parents.  Masuk final year final sem.. fullamak aih cabaran dia.. memang kalau tak kuat.. kiok tgh jalan da.. thesis pasal transportation planning yg tak bape bleh nak goreng cause mostly it’s about fact menjadikan hidup cam hampeh sebab kalau nak dikira ngan jari.. memang ari2 ah nangis tepon mak kat nak balik umah tanak blajar n nak kawen.. ahahahhahahhaha.. bangang gile rasa time tu..

Tapi Alhamdulillah.. berkat doa dan sokong family terchenta... tanggal 9hb October 2011, i’m going to hold my scroll n proudly tell both of my parents why they should be proud of me.. * nangis lagi.. nangis... sob2..* Moga2 segala penat lelah diorg tak sia2 dan aku dimurahkan rezeki dan boleh ganti balik segala kudrat dr segi duit, moral support dan lain2. Moga menjadik anak yg solehah yang boleh membuatkan Mak Bonda Ayahanda aku happy tahap gaban ade anak nama NOOR ALYANI YAACOB- budak cengeng ari2 tapi tabah dan kuat.. ecceh~ insyaAllah2, with Allah Blessing~ wallah!!!

proud of myself = surat berenti universiti.. kehkehkeh

my thesis... gile macam2 hal jadik nak siapkan bende alah ni.. sob2 *rindu kawan2 mase tu*

Alhamdulillah, grade yang dapat pun ok.. Thanks to my supervisor n second reader...  *sujud syukur*

p/s: ah~ nanti kena pegi berebut jubah konvo size xs plak.. ahhahahhahha


No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU